X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha zapomniałam napisać:

Ibishka kciuki by się udało :) u nas był tutaj na forum taki przypadek (nie chce mówić kto kontretnie bo mogę myśli się) że tylko 1 mrozaczek przetrwał i mamy dzieciątko z tego :)

Nowa tętni w okolichac 150 to dziecko na pewno :) ten detektor fajny ale też stresujące gadżet. Pamiętam jak w szpitalu przychodzili mi sprawdzać tętno i stresowalo mnie to jak nie mogli znaleźć a to przecież już był początek 3trymestru

Rucola pytałaś wczoraj o zabawkę ja nie mam pojęcia czy by się sprawdziła ale ja bym chciała coś grającego najlepiej odgłosy zwierząt dla Zoski byliśmy u koleżanki i miała takie pluszowe klawiszcze z kotem psem itp i jej się bardzo podobało, natomiast tamte u dziecku już nie bardzo

Moniska te rozmowy z facetami... Czemu one nie mogą być po naszej myśli, kibicuje wam by wszystko się poukładalo

nowa na dzielni, moniśka..., Rucola lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, to zdecudowanie tętno maluszka:)
    I to bardzo ładne tętno :)

reset, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset waleczna matka już w Ciebie wstąpiła! I właśnie pomyślałam, że ostatnio ciągle chodzisz do łóżka z Pączkiem!
    Mam nadzieje że te straszaki plamienia to nic. Ja plamiłam od 5 do 9 tc, lekarka mówiła że widocznie taka moja uroda, wariowała i chodziłam wtedy na wizyty co tydzień, no ale jak widać Ninka cała i zdrowa :) ani też mówiła że świeża krew jest niepokojąca.
    I w teorii to może mógłby być termin @?

Nadzieja tak jest, wyrównać muszą, ale podstawa macierzyńskiego nie jest z papierów brana a z wypłat, więc jeżeli miałaś jakieś premie to też się wlicza.

U nas bardzo słaba noc, meczy się strasznie z zębami :( nie ma gorączki ani kataru, ale widać że boli mocno. Przez sen nawet pcha ręce do buzi i płacze, chce jeść a momentami jak zaczyna ciągnąć to ryk straszny. Ja nie przytomna bo od kilku dni śpię po maks trzy godziny.
    Aaa muszę powiedzieć bo polecam - Ninka sobie wymyśliła gryzak! Wyjęła mi z garnka kawałek zamrożonego kalafiora. I powiem Wam, że strzał w dziesiątkę! Teraz jak jà meczy daje kalafiora albo mini marchewkę z zamrazarki i mulda i spokoj potem na jakiś czas z płaczem bólowym :)

reset, JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam że z doskoku potrzebuje porady.

U bratowej męża dziecko 7 tyg ma przedłużającą się żółtaczkę. Nie wiem niestety jaki poziom bilirubiny. Zalecenia na dziś od położnej i lekarki to odstawienie od piersi i dopajanie glukoza. Jak i co powiedzieć im żeby tego nie robili bo ślepo słuchają lekarza. I wiem że dzisiaj już mała piersi nie dostała.

• KateKum Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset nie powinnaś mieć żadnych wyrzutów sumienia. Wśród ludzi panuje straszna znieczulica i jak się nie tupnie nogą to każdy ma Cię w dupie. Mnie jeszcze nikt nigdzie nie przepuścił. Ostatnio tylko Pani kasjerka w biedronce zrobiła zadyme. Coś mnie zaczął brzuch boleć, tak jakby skurcz, więc zwinęłam się w pół na koszyku z zakupami. W kolejce młodzież, panie w wieku ok 40,50 lat, każdy udawał, że patrzy w innym kierunku. Taki standard. Wówczas Pani kasjerka zapytała ludzi czy im nie wstyd i ona nie będzie ich obsługiwać, jeżeli mnie nie przepuszcza.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam tak jak zaleciła ta jej lekarka a teraz żałuję,bo dziecko odmówiło mi piersi przez to dopajanie,

• KateKum Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa tak wysokie tętno to na pewno maluszka. Ja też mam angelcare. Nie podłączam go nigdzie, tylko podsłuchuje. Ewentualnie włączam stoper i liczę.

Nadzieja nie wiem dokładnie jak to wygląda, położna obiecała, że się dowie. W Oleśnicy pracuje obecnie większość położnych z klinik. Lekarze też tam dyżurują z klinik.
    Mają bardzo dobre opinie.

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny przepraszam że z doskoku potrzebuje porady.

U bratowej męża dziecko 7 tyg ma przedłużającą się żółtaczkę. Nie wiem niestety jaki poziom bilirubiny. Zalecenia na dziś od położnej i lekarki to odstawienie od piersi i dopajanie glukoza. Jak i co powiedzieć im żeby tego nie robili bo ślepo słuchają lekarza. I wiem że dzisiaj już mała piersi nie dostała.
    Nie nie odstawić, a właśnie pierś i to jak najczęściej!! Żadnej glukozy!

Gdy dziecko pije z piersi częściej to szybciej wydala. Każde podanie czegokolwiek wody, mm, b glukozy może spowodować tym, że dziecko przestanie pić z piersi i tak się może zakończyć kp.
    Mój miał jeszcze żółtaczke do skończonego 2 Mc, a w 3 Mc jeszcze była ale już w okolicach 5. Także nie dopajac i nie podawać innych specyfików, a tym bardziej glukozy. Pierś i jeszcze raz pierś jak najczęściej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 14:41

blue00, JustynaG, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to w takim razie powiedzcie mi dlaczego lekarze zalecają odstawienie i to dopajanie ? Jaki to ma cel ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, bo nie każdy lekarz czy położna dokształcaja się w tym temacie. Zalecenia się zmieniają, a lekarze nie szkola się w tym temacie, a podanie glukozy to już wogóle wiedza chyba z PRL jak się nie mylę. Teraz właśnie się nie odstawia od piersi, a karmi się jak najczęściej aby dziecko wydaliło. Przez takie gadanie lekarzy czy położnych to wiele matek przestało karmić piersią, a jest to błędne.
    Poprawcie mnie dziewczyny ale chyba w tym temacie się zgodzicie?

sliweczka92, pilik, Rucola lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, nie aktualizują swojej wiedzy.
    Temat był tu mocno opisywany chyba po narodzinach Milana jeśli się nie mylę (albo tu chodziło o synka Siwulca). Możesz odszukać, bo wtedy było wiele pisane na ten temat.
    Ale w skrocie, jak najczęściej karmić piersią i wybudzać na karmienia, bo dzieci z żoltaczką dużo śpią.
    Można też wypożyczyć lampy do naświetlań.

pilik, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - tak, o syna Siwulca chodziło. Milan też miał, ale obyło się bez lamp, tylko karmienie non stop.
    Moja położna środowiskowa też mówiła, że zwalczać tylko przez KP, jak najwięcej, jak najczęściej. Bo dziecko musi jeść, żeby wypłukać bilirubinę.

Rucola lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam chyba też u Siwulcu był ten problem. Mam tylko problem z odszukanism na komórce a nie mam dostępu do komputera. Tak czy siak dzięki dziewczyny !

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum to fragment artykułu :
    "Oczywiście aktualna wiedza medyczna jest zupełnie inna. Badania pokazały, że karmienie piersią wpływa wspomagająco na zdrowie dziecka, żółtaczka szybciej ustępuje, jednak przy spełnionym warunku, że noworodek jest karmiony często (8-12 razy w ciągu doby). Siara wpływa na układ pokarmowy przeczyszczająco i dzięki niej szybciej wydalana jest smółka i organizm oczyszcza się, szybciej pozbywając się bilirubiny. Obecnie nie ma konieczności rozdzielania dziecka i matki, ani potrzeby podawania mieszanki, aby sprawdzić, czy żółtaczka jest związana z mlekiem matki.

Profilaktyka w żółtaczce
    Bardzo ważne jest rozpoczęcie karmienia piersią już w pierwszej godzinie po porodzie (bez względu na jego rodzaj), o ile stan zdrowia matki i dziecka na to pozwala. Personel medyczny powinien przekazać informacje na temat korzyści z karmienia piersią, rozpoznawania pierwszych sygnałów głodu i objawów najedzenia, nauczyć prawidłowych pozycji do karmienia piersią. Jeśli dziecko nie może ssać piersi, wówczas należy nauczyć matkę jak odciągnąć pokarm i karmić w inny sposób (zazwyczaj początkowo jest to tzw. pędzlowanie buzi siarą, później najlepiej jest karmić alternatywnymi metodami).

Nie ma potrzeby dopajania (wodą, glukozą) bądź dokarmiania mlekiem modyfikowanym noworodków karmionych piersią. Dopajanie dziecka spowalnia oczyszczanie organizmu z bilirubiny, poprzez redukcję liczby karmień i wypróżnień w ciągu doby."

A tu link
    http://www.mlekiemmamy.org/zoltaczka-u-noworodkow-karmionych-piersia/

pilik, Rucola lubią tę wiadomość

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Nowa tak wysokie tętno to na pewno maluszka. Ja też mam angelcare. Nie podłączam go nigdzie, tylko podsłuchuje. Ewentualnie włączam stoper i liczę.

Nadzieja nie wiem dokładnie jak to wygląda, położna obiecała, że się dowie. W Oleśnicy pracuje obecnie większość położnych z klinik. Lekarze też tam dyżurują z klinik.
    Mają bardzo dobre opinie.

No właśnie jakbym policzyła to wychodzi gdzieś 100-110 na minutę + jakieś dodatkowe stuki puli szumy. No nic, stwierdzam ze to może jeszcze jednak faktycznie trochę wcześnie, nie będę męczyć za często malucha ta chińszczyzną ;). Jutro idę dla spokoju ducha do giną, jak powie ze ok to chowa detektor na 2 tygodnie :)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa ja też tak mówiłam ale nigdy nie wychodziło. Najgorzej było jak nie mogłam znaleźć przez dłuższy czas. Wówczas to moje tętno było zbliżone do maluszka

Co do żółtaczki to myślałam, że takie maleństwa zostają w szpitalu, jak mają.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, pytałam raczej o stosunek Bajli do Oskara...zastanawia mnie, jak te nasze czworonogi reagują na takie Maluchy ;)

Nowa, podpielam się na innym telefonie do aplikacji i powiem Ci, ze tez cały czas pokazuje 140-150, ale ja wtedy nic na słuchawkach nie słyszę...
    Na słuchawkach jak usłyszę, to bije na moje oko znacznie szybciej.
    Także na tym etapie zdecydowanie bardziej wole same słuchawki :)

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tylko z doskoku ale muszę odnieść się do żółtaczki.

Veritaserum, moja Aneczka trafiła do szpitala bo spadła na wadze (koło 80g mniej niż 4 dni wcześniej przy wypisie). Co lekarz to inne zalecenia ale kazano mi karmić na czas (maksymalnie 10 minut na piersi) potem dokarmianie mm. Sugerowano, że nie mam pokarmu i że dziecko za dużo wisi na piersi (koło 40minut). Nikt nie sprawdzał jak przebiega karmienie.
    Dzięki JuicyB zawalczylam o laktację i po każdym przystawieniu do piersi podawałam moje mleko w butelce. Bo jednak mleko miałam! Ale dla lekarzy istotne było by szybko spadł poziom bilirubiny by nas wypuścic do domu a nie laktacja i kp.

Efekt naszej wizyty w szpitalu - Ania odbiła wagowo ale już nie tknęła piersi.
    Przy drugim dziecku, nie posłuchała bym lekarzy tylko działała zgodnie ze swoją wiedzą.

Ale wiadomo, pierwsze dziecko, szpital i płacz dziecka podczas naświetlania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 16:14

veritaserum lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko

Wysłany: 16 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Achia, pytałam raczej o stosunek Bajli do Oskara...zastanawia mnie, jak te nasze czworonogi reagują na takie Maluchy ;)

Nowa, podpielam się na innym telefonie do aplikacji i powiem Ci, ze tez cały czas pokazuje 140-150, ale ja wtedy nic na słuchawkach nie słyszę...
    Na słuchawkach jak usłyszę, to bije na moje oko znacznie szybciej.
    Także na tym etapie zdecydowanie bardziej wole same słuchawki :)

Może spróbuje ale po jakiejś przerwie :). A jak się czujesz w ogóle? Ja miałam tragiczne 4 dni a od wczoraj zaczęło się bardzo poprawiać, zaczynam mieć więcej energii pierwszy raz, trochę mnie to martwi, a trochę myśle ze może krew mi się zaczęła dorabiać i łożysko się włączyło :). Już mam tylko lekkie mdłości ze 3 h dziennie, dalej duże i żylaste ale trochę mniej bolesne piersi i potrafię spokojnie dotrwać do 23.00 ze spaniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 16:37

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań

Wysłany: 16 marca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Kate od kiedy słuchałaś tętna? :)

‹‹ 3099 3100 3101 3102 3103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ