Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć Kochanie!
Jak już Reset pisała, w Krakowie piękna wiosna! Drzwi balkonowe otwarte i dekektujemy się chwilą. Niedługo mają przyjechać goście na kawę (chrzestny eMka z rodzinką), może uda nam się wyciągnąć ich w teren. Z tej okazji upiekłam wczoraj dużą blachę Brownie i 3 blachy kokosanek taka słodką niedzielę mamy.
A Tu pozdrowienia od uśmiechnięte Haneczki.
https://images91.fotosik.pl/143/d87eb90e824ac40b.jpg
Dobrej niedzieli!reset, moniśka..., Achia, Yoselyn82, Patrycja20, blue00, Aga9090, Lusesita, Minnie89, Jeżowa, Nadzieja22, Anna Stesia, veritaserum, JustynaG, Fozzie Bear, Cabrera, Rucola, Bajkaaa, pilik, bazylkove, emi2016, frezyjciada, mi88, KateKum lubią tę wiadomość
-
Achia bałagan nie ucieknie, a chwila spokoju tak! Też bym wybrała serial myślę, że dość często dokonuję takiego właśnie wyboru, więc nic dziwnego, że w domu często jest bałagan hahaha
Śliweczka cudna Hania!
Veritaserum czapkę Agatki dostałam od dziewczyny, od której kupiłam chustę, więc niestety nie wiem skąd ona jest -
Mam wyniki, włączam antybiotyk.
Ale powiem Wam, że miła odmiana po wczoraj, bo pan doktor, do którego trafiłam z PZU okazał się młodym internistą w trakcie specjalizacji z kardiologii i spodziewałam się, że wystawi receptę i mnie pożegna. A on zrobił pełen wywiad, potem badania brzucha, nerek, nawet słuchawkami brzuch osłuchiwał, zmierzył ciśnienie, a na koniec jeszcze w uroczy sposób tłumaczył mi jak się prawidłowo podmywać w ciąży. I tak sobie go zestawiłam z wczorajszym chamem i mi od razu wiara w ludzi wróciła.
A teraz idę na obiad zjeść kiszoną kapustę i zapiję to herbatą z cytryną. Zdecydowanie nie Pączkowe smaki - widzę, że Pączek woli albo słodkie albo mięcho. Mitycznych ogórków kiszonych o północy, zagryzanych czekoladą, chyba u nas nie będzieblue00, veritaserum, Anna Stesia, Jeżowa, sliweczka92, summer86, Patrycja20, Rucola, Bajkaaa, pilik, bazylkove, Nadzieja22, frezyjciada, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset, niestety różne infekcje w ciąży to i niektórych normalka. Ja nie mogłam się pozbyć tych intymnych. Współczuję, ale przynajmniej wiesz co i jak. I masz odpowiednie leczenie zapisane (U mnie wszystkie leki w ciąży przepisywala mi ginekolog, bo inni lekarze się bali). A gdzie jadłaś lody? Good Lood?
U nas synek od kilku dni ma kryzys egzystencjalny i zaostrzoną fazę lęku separacyjnego. Nie polecam! -
Dziewczyny nie odniosę się bo czuje się tak fatalnie że z łóżka nie wstaje. Mam wrażenie że ten antybiotyk to samo zło. Nie dość że nudności są coraz gorsze do tego wymioty to jeszcze doszła jakaś paskudna wysypka na twarzy. Lekarz kazał wziąć jeszcze jedna dawkę jak wysypka nie przejdzie lub jak się nasili to chyba będę odstawić ten lek. Samopoczucie też na poziomie żadnym, non stop płacze I nie umiem tego opanować
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
nick nieaktualny
-
Napisalam dlugi komentarz i mi go zezarlo ;(
Wobec tego przesylamy tylko niedzielne pozdrowionka ze spaceru w nowym wozie Wozek lekki i zgrabny, Maksio siedzi w nim jak Lord hahaha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8dec1cd1816c.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea7d103778cf.jpgPatrycja20, Achia, Cabrera, summer86, Bajkaaa, Karma88, pilik, Lena21, Lusesita, sliweczka92, bazylkove, JustynaG, moniśka..., Nadzieja22, Yoselyn82, blue00, Rucola, veritaserum, emi2016, KateKum, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Achia wrote:Barbarka ale ciepło u Was!!)
Słyszałyście o pomyśle PiS o likwidacji marek własnych w sklepach? Chciałoby się rzec, że to chyba możliwe skutki nowego 500+..
Juz nie maja co wymyslac...
Helol. Zyjemy, dzis dwa spacery zaliczylismy, wreszcie Mloda spi dluzej wiec po prostu zdycham na kanapie.
Ostatni tydzien Emilka mocno podciaga nozki do siebie, czasami baki pojda, a czasami po prostu spina. Tzn widac, ze sie napina, do tego slychac czesto takie przelewanie w brzuchu. Niby normalne, bo dorosli tez tak maja, ale jej sie to dopiero teraz pokazalo. Nie wiem czy czasem mm jej nie pasuje i nie warto by zmienic, bo wyproznia sie tez roznie. Zobaczymy. We wtorek pediatra, moze ona cos podpowie.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
No czeeeść Mamusie i Ciężarówki
Dopiero pozegnałam gości po weekendzie. Dostałam dwie duże siatki ubranek dla noworodzia, taaakie malusie i słodkie
Pytanko, jak są plamy to psikam odplamiaczem i potem piorę w jakimś specjalnym proszku dla bobasów? Płyn do płukania sobie lepiej darować?
Biorę herbatkę i kocyk i spróbuje Was trochę nadrobićsliweczka92, pilik lubią tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Zostałam prawdziwą ciocią! Nie przyszywaną, nie żoną wujka, nie piątą wodą po kisielu, tylko najprawdziwszą
Siostra miała dobry poród i obie czują się dobrze
A u nas nic ciekawego. Trochę płaczu z niewyjaśnionych przyczyn, trochę smrodliwej kupci po szczepieniu na rota. Ciasto marchewkowe mi nie wyrosło. Daj boziu tylko takie tragedie.
Dzięki za info o fotelikach - pokopiowałam Póki co na nic się nie nastawiam, bo wszystko trzeba dopasować do budowy dziecka, a nie wiem jakie wymiary będzie mieć Łusia w momencie przesiadania do większego fotelika.
Miłego niedzielnego wieczoru! Brakuje mi Dr Quinn o 18 a o 19 dobranocek Disney'a.bazylkove, Jeżowa, summer86, Achia, emi2016, JustynaG, Bajkaaa, Cabrera, Nadzieja22, blue00, Rucola, Barbarka1984, pilik, Lusesita, Aga9090, veritaserum, Anna Stesia, reset, Patrycja20, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNika- gratuluję!
Mi wczoraj tak ciepło na serduszku się zrobiło jak karmiłam Oskara w sypialni,a usłyszałam głos siostrzeńca z pokoju obok - "czy może przyjść ciocia mnie przytulić?" Oczywiście że po skończonym karmieniu przyszłam i dostałam mega mocnego przytulasa )JustynaG, StaraczkaNika, Nadzieja22, Rucola, pilik, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Wybaczcie że się nie odniose. Weekend byłby fajny gdyby nie usterka auta i 170km przejechanych lawetą
I mam nadzieję, że silnik nie ucierpiał. Podróż i tak wyszła strasznie drogo -
Bazylkove jeśli to stare, zasiedziałe plamy to smarujesz plamy vanishem albo mydełkiem odplamiającym, ciep do miski na kilkanaście min. Potem wsypujesz trochę sody oczyszczonej, wlewasz trochę octu, zalewasz miskę ciepłą wodą i zostawiasz na pół h. A potem normalne pranie, z tym że pieerwsze pranie dla noworodzia to najlepiej w jakiejś lovelli itd, 90-96 stopni, z ekstra płukaniem.
Potem to już w 60 stopniach jest dobrze.bazylkove lubi tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Bazylkove jeśli to stare, zasiedziałe plamy to smarujesz plamy vanishem albo mydełkiem odplamiającym, ciep do miski na kilkanaście min. Potem wsypujesz trochę sody oczyszczonej, wlewasz trochę octu, zalewasz miskę ciepłą wodą i zostawiasz na pół h. A potem normalne pranie, z tym że pieerwsze pranie dla noworodzia to najlepiej w jakiejś lovelli itd, 90-96 stopni, z ekstra płukaniem.
Potem to już w 60 stopniach jest dobrze.
Ooo dzięki wielkie! Właśnie są takie stare plamki, podejrzewam że po jakichś marchewkowych papkach7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
bazylkove wrote:Ooo dzięki wielkie! Właśnie są takie stare plamki, podejrzewam że po jakichś marchewkowych papkach