X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POJECHALI!

A Oskar śpi..jaka cisza :D
    co prawda chatę by trzeba było po nich z lekka posprzątać,ale chyba włączę sobie jakiś serial :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 11:14

reset, Jeżowa, veritaserum lubią tę wiadomość

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochanie!
    Jak już Reset pisała, w Krakowie piękna wiosna! Drzwi balkonowe otwarte i dekektujemy się chwilą. Niedługo mają przyjechać goście na kawę (chrzestny eMka z rodzinką), może uda nam się wyciągnąć ich w teren. Z tej okazji upiekłam wczoraj dużą blachę Brownie i 3 blachy kokosanek :D taka słodką niedzielę mamy. :)

A Tu pozdrowienia od uśmiechnięte Haneczki.

https://images91.fotosik.pl/143/d87eb90e824ac40b.jpg

Dobrej niedzieli!

reset, moniśka..., Achia, Yoselyn82, Patrycja20, blue00, Aga9090, Lusesita, Minnie89, Jeżowa, Nadzieja22, Anna Stesia, veritaserum, JustynaG, Fozzie Bear, Cabrera, Rucola, Bajkaaa, pilik, bazylkove, emi2016, frezyjciada, mi88, KateKum lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset a może łyknij sobie żuravit?

Bajka Twój fotelik też ma regulację odchylu? W razie jak maluch zaśnie.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia bałagan nie ucieknie, a chwila spokoju tak! Też bym wybrała serial :) myślę, że dość często dokonuję takiego właśnie wyboru, więc nic dziwnego, że w domu często jest bałagan hahaha :D

Śliweczka cudna Hania!

Veritaserum czapkę Agatki dostałam od dziewczyny, od której kupiłam chustę, więc niestety nie wiem skąd ona jest :(

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki, włączam antybiotyk.
    Ale powiem Wam, że miła odmiana po wczoraj, bo pan doktor, do którego trafiłam z PZU okazał się młodym internistą w trakcie specjalizacji z kardiologii i spodziewałam się, że wystawi receptę i mnie pożegna. A on zrobił pełen wywiad, potem badania brzucha, nerek, nawet słuchawkami brzuch osłuchiwał, zmierzył ciśnienie, a na koniec jeszcze w uroczy sposób tłumaczył mi jak się prawidłowo podmywać w ciąży. I tak sobie go zestawiłam z wczorajszym chamem i mi od razu wiara w ludzi wróciła.

A teraz idę na obiad zjeść kiszoną kapustę i zapiję to herbatą z cytryną. Zdecydowanie nie Pączkowe smaki - widzę, że Pączek woli albo słodkie albo mięcho. Mitycznych ogórków kiszonych o północy, zagryzanych czekoladą, chyba u nas nie będzie ;)

blue00, veritaserum, Anna Stesia, Jeżowa, sliweczka92, summer86, Patrycja20, Rucola, Bajkaaa, pilik, bazylkove, Nadzieja22, frezyjciada, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, niestety różne infekcje w ciąży to i niektórych normalka. Ja nie mogłam się pozbyć tych intymnych. Współczuję, ale przynajmniej wiesz co i jak. I masz odpowiednie leczenie zapisane (U mnie wszystkie leki w ciąży przepisywala mi ginekolog, bo inni lekarze się bali). A gdzie jadłaś lody? Good Lood?

U nas synek od kilku dni ma kryzys egzystencjalny i zaostrzoną fazę lęku separacyjnego. Nie polecam!

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie odniosę się bo czuje się tak fatalnie że z łóżka nie wstaje. Mam wrażenie że ten antybiotyk to samo zło. Nie dość że nudności są coraz gorsze do tego wymioty to jeszcze doszła jakaś paskudna wysypka na twarzy. Lekarz kazał wziąć jeszcze jedna dawkę jak wysypka nie przejdzie lub jak się nasili to chyba będę odstawić ten lek. Samopoczucie też na poziomie żadnym, non stop płacze I nie umiem tego opanować :/

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia tule Cię mocno.
    Przykro mi, że Cię dopadly takie okropne działania niepożądane.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia- ja też tulę !
    Ale widzę na pocieszenie że zaczęłaś 16 tydzień ciąży :))

• Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam dlugi komentarz i mi go zezarlo ;(
    Wobec tego przesylamy tylko niedzielne pozdrowionka ze spaceru w nowym wozie ;) Wozek lekki i zgrabny, Maksio siedzi w nim jak Lord hahaha :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8dec1cd1816c.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea7d103778cf.jpg

Patrycja20, Achia, Cabrera, summer86, Bajkaaa, Karma88, pilik, Lena21, Lusesita, sliweczka92, bazylkove, JustynaG, moniśka..., Nadzieja22, Yoselyn82, blue00, Rucola, veritaserum, emi2016, KateKum, Emiilka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka ale ciepło u Was!!:))

Słyszałyście o pomyśle PiS o likwidacji marek własnych w sklepach? Chciałoby się rzec, że to chyba możliwe skutki nowego 500+..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 16:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, kurczę, przykro mi, ze tak się męczysz...ale wiem, ze jesteś dzielna i dasz radę <3

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Barbarka ale ciepło u Was!!:))

Słyszałyście o pomyśle PiS o likwidacji marek własnych w sklepach? Chciałoby się rzec, że to chyba możliwe skutki nowego 500+..

Juz nie maja co wymyslac...

Helol. Zyjemy, dzis dwa spacery zaliczylismy, wreszcie Mloda spi dluzej wiec po prostu zdycham na kanapie.

Ostatni tydzien Emilka mocno podciaga nozki do siebie, czasami baki pojda, a czasami po prostu spina. Tzn widac, ze sie napina, do tego slychac czesto takie przelewanie w brzuchu. Niby normalne, bo dorosli tez tak maja, ale jej sie to dopiero teraz pokazalo. Nie wiem czy czasem mm jej nie pasuje i nie warto by zmienic, bo wyproznia sie tez roznie. Zobaczymy. We wtorek pediatra, moze ona cos podpowie.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czeeeść Mamusie i Ciężarówki :)

Dopiero pozegnałam gości po weekendzie. Dostałam dwie duże siatki ubranek dla noworodzia, taaakie malusie i słodkie <3

Pytanko, jak są plamy to psikam odplamiaczem i potem piorę w jakimś specjalnym proszku dla bobasów? Płyn do płukania sobie lepiej darować?

Biorę herbatkę i kocyk i spróbuje Was trochę nadrobić :)

sliweczka92, pilik lubią tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostałam prawdziwą ciocią! Nie przyszywaną, nie żoną wujka, nie piątą wodą po kisielu, tylko najprawdziwszą :D

Siostra miała dobry poród i obie czują się dobrze :)

A u nas nic ciekawego. Trochę płaczu z niewyjaśnionych przyczyn, trochę smrodliwej kupci po szczepieniu na rota. Ciasto marchewkowe mi nie wyrosło. Daj boziu tylko takie tragedie.

Dzięki za info o fotelikach - pokopiowałam :) Póki co na nic się nie nastawiam, bo wszystko trzeba dopasować do budowy dziecka, a nie wiem jakie wymiary będzie mieć Łusia w momencie przesiadania do większego fotelika.

Miłego niedzielnego wieczoru! Brakuje mi Dr Quinn o 18 a o 19 dobranocek Disney'a.

bazylkove, Jeżowa, summer86, Achia, emi2016, JustynaG, Bajkaaa, Cabrera, Nadzieja22, blue00, Rucola, Barbarka1984, pilik, Lusesita, Aga9090, veritaserum, Anna Stesia, reset, Patrycja20, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- gratuluję!:)

Mi wczoraj tak ciepło na serduszku się zrobiło jak karmiłam Oskara w sypialni,a usłyszałam głos siostrzeńca z pokoju obok - "czy może przyjść ciocia mnie przytulić?" Oczywiście że po skończonym karmieniu przyszłam i dostałam mega mocnego przytulasa :))

JustynaG, StaraczkaNika, Nadzieja22, Rucola, pilik, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Wybaczcie że się nie odniose. Weekend byłby fajny gdyby nie usterka auta i 170km przejechanych lawetą :/
    I mam nadzieję, że silnik nie ucierpiał. Podróż i tak wyszła strasznie drogo :(

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko

Wysłany: 17 marca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove jeśli to stare, zasiedziałe plamy to smarujesz plamy vanishem albo mydełkiem odplamiającym, ciep do miski na kilkanaście min. Potem wsypujesz trochę sody oczyszczonej, wlewasz trochę octu, zalewasz miskę ciepłą wodą i zostawiasz na pół h. A potem normalne pranie, z tym że pieerwsze pranie dla noworodzia to najlepiej w jakiejś lovelli itd, 90-96 stopni, z ekstra płukaniem.

Potem to już w 60 stopniach jest dobrze.

bazylkove lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Bazylkove jeśli to stare, zasiedziałe plamy to smarujesz plamy vanishem albo mydełkiem odplamiającym, ciep do miski na kilkanaście min. Potem wsypujesz trochę sody oczyszczonej, wlewasz trochę octu, zalewasz miskę ciepłą wodą i zostawiasz na pół h. A potem normalne pranie, z tym że pieerwsze pranie dla noworodzia to najlepiej w jakiejś lovelli itd, 90-96 stopni, z ekstra płukaniem.

Potem to już w 60 stopniach jest dobrze.

Ooo dzięki wielkie! Właśnie są takie stare plamki, podejrzewam że po jakichś marchewkowych papkach :)

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok

Wysłany: 17 marca 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Ooo dzięki wielkie! Właśnie są takie stare plamki, podejrzewam że po jakichś marchewkowych papkach :)
    To niech i godzinkę w tej mieszance wybuchowej postoi. Można też dodać łyżeczkę sody do samego prania

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 3102 3103 3104 3105 3106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ