X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane troszkę mi zajmie czasu jak Was ogarnę bo przez moją nieobecność dużo się działo. Cieszę się ogromnie z nowych <3 i bardzo mi przykro z wszystkich strat. Wiem że tu jest ogromne wsparcie i doradztwo jak nigdzie indziej :) aktualnie u nas spacer. Od 2 tygodni Ignas mi chodzi wózek to największe zło teraz i trudności z zasypianiem. Ząbków mamy 4 i idą dwójki u góry w nocy potrafi obudzić się do 15 razy :) pomału kończymy przygodę z kp gryzie cholernie. W dzień już dostaje mm a w nocy cyc tylko przy nim zasypia. Jak Wasze maluszki opowiadajcie :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec- super,że masz taką pomoc :) a kp nie wyszło? to nic!- dziecko najedzone,szczęśliwe? no to wszystko dobrze :))

mi ktoś dziecko podmienił. albo znów ta pełnia... obudził się o 6! drzemka 8-8.50, po czym miała jakiś atak histerii. płakaał, krzyczał. myslałam,że brzuszek, ale chyba nie,bo bąki szły, kupa była. uspokajał się np na 5,10 min i znów. zasnął o 9.50( gdzie z reguły ma tak 1,5-2h aktywności między drzemkami) i nadal śpi..
    pogoda dziś lepsza to pójdziemy później na spacerek :)

Siwulec lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane!!!!
    Lunaris, oskub dziada solidnie!!! Walczysz o te podstawowe alimenty czy masz szansę na coś więcej???
    Jeżowa to bardzo przykre że tak traktuje się młodych ambitnych ludzi w Pl. Nie wiem jak wymierne korzyście będziesz mieć z tego doktoratu, ale jeśli robisz to, bo tak wyszło to tez olałabym temat. Serio. Nie gadam sobie tak o, tylko wiem, ze w dzisiejszych czasam ambitne osoby znajduja swietną prace za dobre pieniądze bez dodatkowych tytułów. Trzymam kciuki za rozmowę.
    Achia kciuki za emka, cokolwiek jest na rzeczy.
    Reset, domyslam się, ze jesteś kłębkiem nerwów. Ogromnie Ci życze, zebyś po południu odetchneła, przynajmniej na kilka chwil... Bo każde usg przynosi ulgę na chwilę... Uroki ciąży ;) bardzo dobrze, ze zrobiłas badania na własną rękę. Choćby nie wiem co, nie będziesz mieć sobie nic do zarzucenia!!
    Bunia super, ze czujesz się już lepiej!!!
    Nowa, jesli będziesz czuła się na siłach to daj znać po usg w szpitalu....

Lunaris lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja a jak tam wasz katar?

• pilik Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec walczylas, chciałaś. Widocznie tak dla Was lepiej będzie. Piszesz, że córka karmi więc super - mogą nawiązać więź, na którą nie byłoby szansy przy kp. Wszystkiego są plusy. Cieszę się że dzieci tak chętnie pomagają <3

Achia Twój Oskar to chyba całkiem ksiazkowo w skoki wchodzi... a patrząc na nowe umiejetnosci ze zdjęcia - wszystko się zgadza :) na pocieszenie - to mija :)

Summer u nas różnie. Dzisiaj było w końcu trochę lepiej, przespałam od 22 do 00.30 więc chociaż tyle. Potem już więcej pobudek i przed 6 wstała, jak zawsze ostatnio. Mamy przez to wszystko poprzestawiane bo ostatnie dni ma pierwszą drzemke koło 7.30-8...!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Mam pytanko. Przymierzam się do zrobienia badań kontrolnych (w końcu ciąża, tyle miesięcy karmienia...) no i się zastanawiam co powinnam zrobić. Myślałam o takich pakiecie (morfologia, żelazo, ferrytyna, tsh, ft3, ft4, witamina d3), zastanawiam się czy wrzucać też wapń? Czy coś jeszcze??

Nie wykluczam, że za jakiś czas nie podejmiemy starań o kolejnego bobaska i wolałabym jednak wcześniej upewnić się, że mój organizm jest gotowy na tak duże wyzwanie.

Lunaris , a przypadkiem Twój exior nie powinien zrekompensować finansowo braku zainteresowania synem przez dłuższy czas? Z tego co kojarzę, to miał płacić dodatkowo jeśli wizyty nie dojdą do skutku... Ja bym dziadowi nie odpuściła!
    Ale to bezczelny typ!

Bunia , przy tak poważnych mdłościach to nic dziwnego, że straciłaś na wadze. W 16tc nadal byłam 1,5kg na minusie a wymiotowałam max 2 razy dziennie. Tylko mnie mdłości męczyły i przez to brak apetytu.
    A do wagi początkowej dobiłam w 19tc i jak zaczęłam tyć... to do 38tc miałam 14kg na plusie (licząc od wagi początkowej).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 11:19

Bunia86, staraczka1111, mi88, Lunaris lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Patrycja a jak tam wasz katar?

Noc była ok ... obudziła się o 6 bo już zaczął jej przeszkadzać, wyczyściłam jej i dalej poszła spać .. mam nadzieje, ze szybko jej przejdzie ...

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Staraczka, super że wracacie po drugiego malucha! :)

Nowa, straszni mi przykro :(

Reset, kciuki zaciśnięte! Jeżowa, go fight!

Aniu mam pytanie o flexi bath . Dlaczego u Was się nie sprawdziła? Myślę żeby wymienić w tym momencie. Może chciałabyś odsprzedać?

Równocześnie może któraś z Was chciałaby wanienkę schnuggle ? Mamy z niebieską pianką. U nas, w przeciwieństwie do Rucoli, sprawdziła się od pierwszej kąpieli. Pewnie to zależy od dziecka bo moje od początku trzymało głowę. Przy noworodku wystarczyło tą główkę asekurować i kąpiel dla jednej osoby była bajką. Sprawdziła się rewelacyjnie aż do 11 miesięcy. W tej chwili panna się dalej mieści ale w niej stoi więc trochę nie spełnia swojej funkcji :D "Mało używana" bo kąpiemy co 3 dni. Sprzedam za pół ceny :)
    Aha, dodam jeszcze że to świetna wanienka do ekstremalnie małej łazienki i kąpania pod prysznicem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 11:30

reset, staraczka1111, Ania1003, Lusesita, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia cieszę się że czujesz się lepiej, cudownie to czytać :* dzielna jesteś! O wadze narazie nie myśl, nic dziwnego że chudniesz jak tyle wymiotujesz. Jak mdłości zupełnie miną to przytyjesz, ważne żebyś miała dobre wyniki

Siwulec <3

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Póki co nieźle. Do 11.30 muszę napisać i skompletować pięć pism procesowych (oh yeah!), więc czasu na myślenie od rana nie mam ;)
    Za to wczoraj spłynęły mi (ultra szybko) wyniki białka C i S. I o ile C mam w normie, o tyle S za niskie i pewnie heparyna. I nawet to mnie nieco uspokoiło, bo tłumaczę sobie, że namierzyłam szybko problem, że idealnie przed wizytą i że teraz lekarz wdroży leczenie, a ja... a ja już muszę tylko wierzyć, bo co mogłam to zdiagnozowałam i zbadałam. Reszta to pewnie genetyka, los i łut szczęścia. Chcę wierzyć, że po tym wszystkim, co przeszłam przez ostatnie miesiące walki, to szczęście się wreszcie uśmiechnie.

Reset, a badalas białko S przed ciążą? Mi hematolog tłumaczyła, że białko to zawsze się obniża w ciąży i te badanie nie jest miarodajne w tym czasie. U mnie już przed ciążą były niedobory więc stąd heparyna (do tego mutacje). Ja z ciekawości w ciąży zbadalam i faktycznie było sporo niższe niż przed.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik- no tak, skok! Plus pełnia. Oskar zjadł i nadal śpi na matce z kolei ;)
    A mi żal go odkładać :)

pilik lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia- współczuję! Chętnie oddałabym Ci część mojego dobrego samopoczucia i brak objawów. Z chęcią nawet ze 2 kg bym oddała ;)

A ja cóż... napisałam, co miałam napisać, teraz jem ciacho i kawę i o dziwo - póki co - jestem spokojniejsza niż wczoraj. Zrobiłam porządek w badaniach, założyłam nawet nowy skoroszyt pn. "ciąża" (dziś oczywiście biorę całą historię leczenia, ale docelowo nie mam ochoty ani tego dźwigać ani o tym pamiętać przy każdej wizycie), spisałam listę pytań.

JustynaG, emi2016, Emiilka, Rucola lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • agulineczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, teraz obserwacja. Zasnela bidulka od razu po przyjściu do domu. Pięknie wazymy (7320g ), oczko w końcu przestało ropiec :)

Achia, Aga9090, JustynaG, emi2016, Emiilka, blue00, Karma88, Yoselyn82, Lusesita, Bunia86, Nadzieja22, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa
    - sił, a najbardziej to życzę Ci żeby na tym USG okazało się zupełnie co innego.

Izape
    - powodzenia w szpitalu!

Bunia
    - dnia bez pawia

Lunaris
    - wyciśnij z eksa co się da!

Frez
    - kciuki za sprawę

Reset
    - giga kciuczyska za Pączusia <3

Czy może wiecie jak duży musiałby być spadek wagi noworodka, żeby nie chcieli go wypuścić ze szpitala? Córcia sis spadła już ponad 400 g i się martwię.

frezyjciada, Lunaris lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika 10% wagi może maluch spaść

• staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    My po szczepieniu, teraz obserwacja. Zasnela bidulka od razu po przyjściu do domu. Pięknie wazymy (7320g ), oczko w końcu przestało ropiec :)

Agulineczka jakim pakietem szczepicie?

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • JustynaG Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, jeśli spadnie powyżej 10% wagi urodzeniowej to jej nie wypuszczą.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • sliweczka92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, spadek nie powinien przekraczać 10% wagi urodzeniowej. Jak zobaczą, że wagą spowrotem zaczyna rosnąć, to powinni wypuścić.

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, Olga ma żółtaczkę, że taki spadek wagi? Czy jakiś problem z pokarmem?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka szczepimy 6w1

Nika dobrze dziewczyny piszą, Max 10% wagi, 400g to dużo, no chyba, że spora się urodziła. Jak ma problem z pokarmem i do tego zoltaczka to niech dokarmia mm jak najczęściej, a przy okazji stymuluje produkcję pokarmu przystawianiem i laktatorem

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 3110 3111 3112 3113 3114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ