Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa dużo sił dla Ciebie. My tutaj na Ciebie będziemy czekać, gdy będziesz gotowa wrócić. Miło, że trafiłaś na empatyczny personel.
Siwulcu dla Ciebie duże buziaki za próby kp! Zawsze powtarzam, że nic na siłę. I lej dalej na wszystkich, którzy mają jakieś wąty !!!Siwulec lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nowa najważniejsze że już po wszystkim trzymaj się
Lusesita co się dzieje?
P.s. Dziewczyny pisalyscie o nabiale ale o takim zwykłym też? W sensie czy mogę dać Zosi np jogurt naturalny czy nie? Bo mleko to wiem że po 1r.żWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 08:40
-
nick nieaktualnyAchia ja w kwestii kp i leków polecam e-lactancia.org
Nowa ciesze się że trafiłaś na wspaniały personel i sama piszesz o dobrej kondycji psychicznej. Ważne że to już za Tobą , wróć do nas kiedy będziesz gotowa.
Siwulec ludzie to są znawcami od wszystkiego. I zawsze. Szacunek że próbowałaś a że nie wyszło to nie jest najważniejsze. I sama widzisz ile masz plusów
Lusesita żadna jama ! Co się dzieje ?
U nas kiepska noc , od 5 rana sen na rękach do 6 a teraz już pierwsza drzemka.
Dzisiaj Ania wsunęła na śniadanie cała porcję kaszy jaglanej z bananem i amarantusem która jej przygotowałam wczoraj dałam jej chrupka kukurydzianego pierwszy raz i jadła z tatą tak jak w zakochanym kundlu spaghetti . Cieszyła się strasznie hehe.Jeżowa, Rucola, staraczka1111, Siwulec, sliweczka92, Minnie89 lubią tę wiadomość
-
Veritaserum super, że Ani tak dobrze idzie rozszerzanie diety ja już przebieram nogami aż Agatka zacznie coś jeść
veritaserum lubi tę wiadomość
-
Bajka przetwory mleczne spokojnie możesz dawać. Tylko uważaj z żółtymi serami bo są dość słone i nie powinno ich dziecko z tego względu za dużo jeść. Mleko krowie, jeśli nie jest to główny posiłek to możesz podawać. Np używać do zabielenia zupy czy kilka łyżek do kaszki ale ja raczej nie daje.
Bajkaaa, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
reset wrote:Z tego, co zrozumiałam, to chodzi o samą suplementację progesteronu. A że pan doktor widział mój poziom progresteronu i powiedział, że dokładamy dla spokoju, bo mogą być po lekach plamienia to starczy duphaston. Luteina chyba jest silniejsza, ale przynajmniej na tą dopochwową nie miałam ochoty poza tym duphaston miałam w domu.
Ufff, przez chwile pomyślałam że duphaston jest z jakiegoś powodu lepszy. U mnie po IVF organizm sam nie produkuje proga więc suplementuje luteiną (ja z dwojga złego wole dowcipną, po u mnie podjezykowa powoduje mdłości).
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
nick nieaktualnyJeżowa ona je bardzo mało ale ja się tym w ogóle nie martwię. I ona jest chyba dość "wyjątkowa " bo nie chce sama trzymać łyżeczki np tylko zdecydowanie woli jak ja ja karmie. Jeszcze bawię się trochę w papki , ale już coraz bardziej mam odwagę na podanie jej kawałków.
Dzisiaj ta kaszą to tak wyjątkowo jej smakowała ale i tak rządzi cyc !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 09:18
Jeżowa, Rucola, pilik lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry nie mam siły nadrabiać ... ja i Olivier mamy rota... mam nadziej, ze Kaja nie złapie bo pewnie od razu szpital kuźwa ciagle coś
A dziewczyny możliwe żebym dostała @?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 09:40
-
Nowa, dziękuję, że dałaś znać. Czekamy tu na Ciebie, daj sobie tyle czasu ile potrzeba. Ściskam gorąco!
Lusesita, co się dzieje? Zmęczenie czy coś innego?
Siwulcu, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. A inni ludzie? Cóż, część osób czuje się powołana do doradzania, nawet nieproszona. Najważniejsze, żebyś Ty zaakceptowała to wszystko, bo jestem pewna, że Borys otoczony miłością jest najszczesliwszym bąblem na ziemi.
Yoselyn, co u Was? Olik? Martwię się!
Bajko, jogurt możesz dawać zwykły, tylko patrz na skład- powinno być tylko mleko i kultury bakterii, żadne mleka w proszku, serwatki itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 09:52
Rucola, Bajkaaa, JustynaG, mi88, Siwulec lubią tę wiadomość
-
Patrycja- dużo sił! I kciuki za Kaję, żeby nie złapała syfa... A wy w miarę możliwości dużo pijcie i odpoczywajcie!
Lusesita- co się stało?
A ja chyba dziś powiem o ciąży pierwszej osobie poza rodzicami. Jadę do mojej przyjaciółki, bo nie mogę dalej jej okłamywać... Wczoraj dzwoniła powiedzieć, że myśli o mnie w związku z wizytą w klinice in vitro, która miała być jutro, że trzyma kciuki itp., a ja co? Nie będę brnęła w kłamstwa, nie umiem. Więc jadę się chwalić
Rucola, Bajkaaa, JustynaG, Lusesita, Patrycja20, bazylkove, pilik, Jeżowa, summer86, -Mamunia-, Morusek, frezyjciada, Minnie89, Bunia86 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Nowa dzięki że się odezwałaś. Dobrze, ze trafiłas na taki empatyczny personel i będziemy tu na Ciebie czekać ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 10:03
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Witam was kochane w ten słoneczny dzień. Bobo podrzucony do baby a ja pedze do dentysty.
Bajka polecam jogurt Bio naturalny z biedronki my kupujemy kokosowy planton ten niebieski z Lidla bez cukru i jedyny jaki narazie znalazłam bez bmkBajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość
-
Veritaserum super że Ania tak wsuwa!!! U nas też nie ma z tym problemu ale niestety nie jest tak bajkowo z kp. No cóż, liczę że mimo wszystko utrzymam laktację.
Dziś proszę o kciuki bo mamy bexsero. Jak zwykle mam obawy. No nic, jakoś to przetrwamy.veritaserum lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
mi88 wrote:Hehe, nadal pamiętam słowa Borowego "ależ pani trafiła, dwie piękne homozygotki!" Ale on wtedy powiedział, że ani Acardu, ani heparyny mi nawet w ciąży nie zaleca, bo niepotrzebne. Ja to w ogóle trafiałam na lekarzy, którzy twierdzili, że nie muszę nic brać. Acard sama sobie przepisałam, po tym jak hematolog (swoją drogą najlepszy lekarz, u jakiego byłam w życiu, nawet Borowego i Zarota pokonał) stwierdził, że mogę sobie brać ten Acard, jeśli chcę
Dlatego jestem ciekawa zaleceń Zarota w tej kwestii. I sama jestem ciekawa, czy mi ten Acard uratował ciążę, czy był niepotrzebny. Szczzególnie, że u mnie w rodzinie baaardzo bogata historia zawałowo-wylewowa.
I rzeczywiście, zbadam przed kolejną ciążą te wszystkie parametry zwiazane z krzepnięciem. Zośka od lekarki, która jej chce robić punkcję szpiku, dostała skierowanie na białko C i S, jutro chyba pojedziemy to zrobić. Nie może być tak, że ona ma zrobione, a ja nie
Panie, aleś pan sobie zmutowaną żonę wziął!
- A nie wyglądała przed ślubem.
- Bo wie pan, małżeństwo to jest jak kac - kara za to że się przestało pić.
Ale na mutacjach się znał. Nawet mi zalecił, żebym przed każdym lotem w przyszłości prosiła o receptę na heparynę i robiła zastrzyk.
Reset, a duphaston w przeciwieństwie do lutki pomaga też na problemy immunologiczne, więc może to o to chodzi?Rucola lubi tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Reset, a duphaston w przeciwieństwie do lutki pomaga też na problemy immunologiczne, więc może to o to chodzi?
Może Uczciwie mówiąc - nie dopytywałam, dla mnie wczoraj liczyło się, że jest serduszko i że mam lekiStaraczkaNika lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Lusesita wiem co czujesz.. To uczucie gdy budzisz się nagle i jakiś ssak cię ciągnie za bluzkę i to obsesyjnie szukanie suta gdy nagle wypadnie z buzi
Od kiedy miesiaczkujesz? U mnie nadal brak okresu -
Patrycja jeżeli kp tez nocy to na @ za wcześnie raczej i powinnaś krwawienie skonsultować na wszelki wypadek z gin.
Dużo zdrowia dla Was!!
Lusesita przykro mi
Ale rozumem bo mam podobnie. Kryzys jakiś. Mam nadzieje że kwestia przesilenia wiosennego po prostu...
Veritaserum chrupki kukurydziane potrafią gotowac obiady czy dopić kawę, haha, ale serio na początku jak jej dałam takiego dłuższego chrupka to 15-20 minut miała zajęcie! Teraz już go rozpracowuje w dwie minuty połową karmiąc psa...
U nas noce dalej bez szału, a do tego wstaje o 5. Przeraza mnie zmiana czasu i wizja wstawania o 4:/...veritaserum lubi tę wiadomość