X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik będziesz wstawać o 6ej, bo zegarki do przodu godzinę :-) ( wiem wiem, super pocieszenie)

Staraczka 5,5 miesiąca po porodzie dostałam okres. Mim9, że karmienia nocne są i to często

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się na tę zmianę czasu bardzo! :)
    Ja przez 3 miesiące po porodzie miałam na zmianę krwawienia i plamienia (konsultowane z ginem), potem był miesiąc przerwy i dokładnie gdy Zosia skończyła 4 miesiące, dostałam @ - mimo bardzo częstych karmień.
    Tak że nie ma reguły niestety.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • pilik Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 no tak, ale cztery miesiące a dwa to różnica jednak :) mi gin mówiła ze do trzech miesięcy przy kp nie powinno się nic pojawić, potem są kobiety które dostają @, choć przy wyłącznym kp większość po pół roku.

Lusesita byłam do wczoraj pewna ze tak jest i się cieszyłam a tata mnie wczoraj przekonał ze nie, ze w drugą stronę. To misze go uświadamic ze miałam racje! Ufff

Lusesita, mi88 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucesita, koło roczku jest duży skok rozwojowy. U nas w nocy średnio co godzinę je, myślę że około 10 razy wychodzi ;D Trzeba przeczekać.

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka no właśnie od jakichś 10 dni chce cyca co godzinę w nocy :-(
    Czasami da mi pospać 2 godz. Po prostu jestem już zmęczona.
    Jakbym miała jeszcze jedno dziecko kiedyś, to max pół roku cyc i koniec.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ratuje myślenie ze nigdy nie masz gwarancji że dziecko na mm będzie spać lepiej. A jakbym w obecnej sytuacji miała jeszcze wstawać i robić to mm po ciemku, a w tym czasie dziecko zdążyłoby odpalić syrenę ba 120 dB, to nie, dziękuję. Zawsze może być gorzej! :D

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Veritaserum super, że Ani tak dobrze idzie rozszerzanie diety :) ja już przebieram nogami aż Agatka zacznie coś jeść :)
    hahaha
    nie wiedziałam, że głodzisz Agatkę :P
    Tylko myślałam, że ona teraz je Twoje mleczko :P

Nika , jak tam sytuacja u Twojej siostry i Olgi?

Siwulec , prawda jest taka, że ludzie chcą dobrze. Chcą pomóc, chcą podzielić się swoim doświadczeniem... a my jesteśmy sfrustrowane, że nam coś nie wyszło i że każdy ma coś do powiedzenia w tym temacie.
    Sama się łapię na tym, że jak ktoś mi mówi, że ściąga mleko ale mu nie starcza to od razu chcę mu pomóc i dzielić się swoimi doświadczeniami. A przecież też KTOŚ może nie chcieć tego słuchać.

Rucola a co się dzieje, że boisz się o Wasze kp?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w końcu na drzemce Frania nadrobiłam, ale chyba niewiele zakodowałam...

Przede wszystkim Reset piękny Pączuś ! Jesteś w dobrych rękach i zaopatrzona lekami

Nowa <3

Mamunia ja tez rozdzielałam 5w1 od pneumokoków, bo 1 dawka była razem i Franio miał późnej temperaturę i był marudny przez dwa dni. Jedyny minus jest taki, że do 2 dawki pneumo nadal nie doszliśmy, bo ciagle coś wyskakuje...

Lusesita zdrówka i mocy życzę

Staraczka witamy :)

Kaczorka rozumiem, że nie jest łatwo, ale zaglądaj do nas, bo Cię tu brakuje :*

U nas trochę hardcore: mąż chory, Franio ząbkuje (ma już 8 zębów :o ) a ja dostałam 1 @ - czekałam na nią bardzo, ale zapomniałam jakie to nieprzyjemne

Co do starań o 2 dziecko to naczytałam się ostanio, że who zaleca 2 lata przerwy w staraniach po cc i się jakoś boję, czy wszytsko będzie ok, ale z drugiej strony mam sporo znajomych z mniejszymi różnicami wieku i dają mi nadziję, że będzie dobrze

reset, Anna Stesia, -Mamunia- lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się być bardziej na bieżąco i uczestniczyć w dyskusji, bo jak jestem dwa dni do tylu to bez sensu wracać do tematów :)
    Pozdrowienia od Franusia
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03b4f807b429.jpg

Lusesita, staraczka1111, Rucola, reset, Yoselyn82, Achia, Jeżowa, blue00, Bajkaaa, emi2016, Nadzieja22, Cabrera, pilik, veritaserum, Anna Stesia, bazylkove, moniśka..., sliweczka92, Morusek, frezyjciada, Emiilka, Minnie89 lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka bardziej chyba chodzi o to uziemienie. Nigdzie wieczorem nie możemy wyjść itd.
    Wiem że dziecko najważniejsze, ale czasami czuje jakbym przestała istnieć jako JA :-/
    Wiecie co mi poprawia humor dziś? Wymyśliłam sobie odmalowanie pokoju córki Starszej i kilka zmian tam :-)
    Tylko jest jedno ale... chce to zrobić w takim termin7e, w którym mąż chce, żebyśmy wyjechali do jego rodziny. Wiem, że będzie Kongo z tego powodu. Ale też chciała bym wykorzystać czas przed powrotem do pracy i to, że córka ma wtedy wolne.
    No i salon też bym odswiezyla :-D

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna odkąd rozszerzamy dietę drastycznie spadło zainteresowanie cyckiem. Mam nadzieję, ze to etap przejściowy.
    Franio siemka przystojniaku :)
    Dziewczyny gdzie kupić okulary przeciwsłoneczne dla Maluszka? takie z gumką z tyłu? Lena moze Ty pomozesz? ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozbylam się właśnie ósemki :(

Lena Franuś jest boski :* mi gin powiedziała ze zaprasza mnie po roku do siebie i popatrzymy i zobaczymy czy da zielone światło u nas ciąża tez była zakończona cc. czas się umówić w końcu do niej, bardzo bym chciała a z drugiej strony boję się znów tego stresu a najbardziej rozczarowania że się nie uda. I gdzie ta moja miesiączka?!

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola przy rozszerzaniu diety otrzymaliśmy się zasady, że najpierw pierś - później inny posiłek. Ale Dominika nie wygląda na taka, co to sobie z cyca zrezygnuje.
    Teraz w ciągu dnia ma mniej więcej takie pory stolowania przy piersi, jak Starsza miala w tym wieku z tym, ze mm.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita u nas dokładnie tak jest..... zaczynam o kp a potem idę szykowac jedzenie, tylko ze przed rozszerzaniem diety jadł z piersi srednio co półtorej, 2 godziny. Teraz mu propnuje ale prawie zawsze odmawia. W efekcie poza wieczorem i nocą w ciągu dnia zje może z 2 razy. To jest duża róznica w porównaniu z tym co było wcześnie. Zachowuje się tak, jakby czekał na inne jedzenie a cycka je w ostateczności, jak głód mu już mocno doskwiera ;/

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna chyba miałam napisać "coś nowego" ale pisałam na spacerze jedną ręką i ograniczałam znaki ;) zapewniam, że nie głodzę Agatki :D

Rucola mam nadzieję, że problemy z brakiem zainteresowania cycuszkiem to chwilowe :* jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby nagle mleczko przestało być mniam mniam!

Lena Franuś wygląda jak następny James Bond! Jak zawsze cudowny. Szkoda, że @ po ciąży nadal nieprzyjemna, u mnie póki co jest zdecydowanie lepiej niż przed. Także czytałam te zalecenia, ale wydaje mi się, że najważniejsza jest ocena danego przypadku i konsultacja z lekarzem.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset piękny Pączek <3

Nowa trzymaj się :*

Dziewczyny help! Pierś z jednej strony zrobiła się zaczerwieniona, trochę twardsza i bolesna. Zmieniłam już pozycję karmienia na spod pachy, bo od tej strony problem. Przed karmieniem masaż pod prysznicem i w trakcie karmienia też trochę miziam pierś z tamtej strony. Co jeszcze mogę zrobić?

reset lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, migrena to złoooo. Mąż podrzucił Ibuprom i colę ( pomysł mojego lekarza z czasów ciąży) nie obyło się bez wymiotów :/
    Na szczęście Oskar akurat miał ochotę na drzemkę, więc wzięłam leki i poszliśmy spać. Wstałam, było trochę lepiej i wyszliśmy na spacer i już jest dobrze. Zaraz przeczytam co tu naskrobałyście, a tymczasem zostawiam mojego grzecznego przystojniaka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 17:51

blue00, Lusesita, Cabrera, staraczka1111, mi88, Anna Stesia, reset, Nadzieja22, sliweczka92, moniśka..., Rucola, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mające małe ssaki wiszące pół nocy na cycusiu ja Was doskonale rozumiem bo moja Ania będzie identyczna ( już jest bo czasami spojrzy tylko na bluzkę i już łapie za dekoltem )

Wczoraj nawet rozmawiałam z mężem co robić bo noce mnie wykańczają i też brakuje mi wyjść itp ale ustaliliśmy że póki jeszcze funkcjonuje to brniemy w to dalej. Ja cały czas się pocieszam że : to nie jest na zawsze i kiedys podejrzewam że będę to wspominała z lza w oku. Bo te chwile są wyjątkowe.

Poza tym też tłumacze sobie że to jest naturalne i instynktowne a ja to trochę jak człowiek pierwotny :)

Anna Stesia, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

• mi88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, to dobrze, że w szpitalu spotkałaś dobrych ludzi. Wracaj do nas niedługo :*

Franuś boski!

Rucola, a to mały łobuz! Spokojnie, nie słyszałam jeszcze o dziecku, które by się samo odstawiło w tym wieku :)

Dołączam się do dziewczyn polecających kolektor pokarmu. Dziś była pierwsza kaszka na mleku. Robię zawsze gęstą (tak, że można by wsadzić zapałkę i by się trzymała), teraz też, ale po jakimś czasie zrobiła się dużo rzadsza. Zosi smakują obie wersje, za to jak dla mnie wygrywa ta na mleku - ale to dlatego, że kocham słodkie :D

Reset, co do Borowego - to w takim razie między naszymi wizytami był niemal rok różnicy. Może on przez ten czas coś doczytał i zmienił zdanie. Ja wtedy byłam po ponad roku starań i jednym poronieniu, więc ze względu na historię starań ten można by się skłaniać w kierunku Acardu.
    Co mnie wtedy zdziwiło na wizycie - rozbawił go termin 'ciąża biochemiczna'. Pytał, skąd to określenie i kto używa tego sformułowania, bo nie ma czegoś takiego. Wiesz, czy w tej kwestii też już zmienił zdanie? ;)

Nadzieja, ja niezmiennie polecam odsysanie przez męża - albo samemu, jeśli sięgasz :P

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, a czujesz, że masz gorączkę? Jeśli tak to weź Ibuprom, przed każdym kamieniem rozgrzewaj pierś (ale tak bardzo porządnie), przystawiaj synka, a po szamanku schladzaj. Masz może na sutku mała białą kropkę? Dziewczyny polecaly też masaż szczoteczką elektryczną, ale moja cdl jest przeciwniczka masaży, więc sama nie mam doświadczenia.

‹‹ 3118 3119 3120 3121 3122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ