X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Dzień dobry po nocnej imprezie w brzuchu i poranną skopaną pobudką...

Mój się wczoraj postarał i skręcał meble. Przy okazji stanęło łóżeczko i okiełznał na szczęście gondolę :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d425f4c3add.jpg
    Pięknie!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem przerażona stanem swoich włosów.. byłam przygotowana na to, że będą wypadać po ciąży, ale chyba nie że aż tyle!! I do tego tak się plączą, że ledwo je można rozczesać.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, tego się chyba nie uniknie :(
    Podcinałaś już włosy po ciąży? Warto podciąć dla wzmocnienia (moja mama zapowiedziała, że ciachnie mi już przed porodem albo zaraz po).
    Ze sprawdzonych sposobów: napar z pokrzywy i skrzypu, siemię lniane, olej z wiesiołka, ewentualnie biotyna (nie wiem jak się mają te rzeczy do karmienia - trzeba sprawdzić). Polecam również wcierki do włosów, np. Seboradin.
    Koleżanka farmaceutka poleca tabletki Ducray, ale ich nie próbowałam.
    Pamiętam, że Flowwer polecała jakiś preparat Solgara na włosy.

Badałaś może TSH po ciąży? Bo tarczyca też lub mieszać.

Ja miałam okropne wypadanie po cp, po myciu włosów i czesaniu aż chciało mi się płakać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 10:12

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi włosy zaczely lecieć garsciami 3 miesiace przed tym jak zaszlam, ale podejrzewam ze to był wynik leków, sterydy, vermox, antybiotyki na hp, letrozol i masa innych. W grudniu przed swietami jak jeszcze nie wiedzialam o ciazy obcielam je jakies 15 cm, zawsze mialam dlugie. Teraz jest duzo lepiej, ale dalej lecą. Przez ciaze mam plan zapuszczac a po ciazy ciachna znowu do dugosci z grudnia... co do preparatów na wzmocnienie ja w nie, nie wierze niestety :( co ma wypaść musi i tyle. Odrosną nowe. Grunt tonie prostowac, nie przesuszac, dobrze pielegnowac i mądrze farbowac, jesli ktoś farbuje. Ja farbowalam przez wiwle lat, przestalam jakies 10 lat temu i od wtedy postanowilam, ze póki nie bede bezwzglednie musiala, to nie bede :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 10:35

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak zgęstniały włosy teraz ze się rozczesac nie dało. Obcielam z 10 cm i zcieniowałam je odrazu lepiej. Fryzjerka mówiła żebym zażywala po porodzie nadal te witaminy co jem to nie powinny wypadac- zobaczymy

Rucola lubi tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Poki co z ciuszkowych takie uszytki mam. Ale dużo materiałów czeka więc na pewno więcej się pojawi :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/884ceaf0b247.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa1534a6412b.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4cd766a22a8c.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbd6dc5f51ba.jpg
    Ja szukam dokładnie materiału z tym wzorem w ptaszki i kwiaty, zakochalam się na ecru
    https://m.facebook.com/Mjukinuuki/photos/a.868421776575392.1073741827.868415273242709/1381300291954202/?type=3

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jak dzidziek teraz tak dokazuje, to co będzie później :-)

Moje włosy domagaja się rozpaczliwie fryzjera. Kłania się farbowanie i podciecie. Spróbuję się umówić na ten tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 10:37

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja podziwiam ze masz już większość ja nadal zero, nic ;)
    Ale się rozgladam.

Sammer z Mają pisałam i u niej wszysyko w najlepszym porządku już ma 10 kg na + a ja nadal 1 kg. Zaczyna mnie to tyci denerwować.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, nie martw się ja na podobnym etapie jak Ty miałam na plusie jakoś 1,5 kg. Mocniej rosnąć zaczęło po 20 tyg. ;)

Nawet jeśli na dalszym etapie nie będziesz mocno tyła to nie jest to powód do obaw jeśli maluszek dobrze przyrasta.

Cieszę się, że u Mai wszystko ok :)

Kto w najbliższym czasie wizytuje? :)

We wtorek chyba wybiorę się na badania, ale już zaczynam rozmyślać czy cukier i toxo wyjdą ok, więc nie będę tego dalej odwlekać.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro z wizytą u lekarza. Teraz już do końca co tydzień w poniedziałek będziemy mieć kontrolę. Poproszę kciuki w szczególności za wynik paciorkowca :)
    Summer - powodzenia z krzywą cukrową.

summer86, Anna Stesia, Bajkaaa, staraczka1111, KateHawke, Sarna84, Rucola, olik321, Lena21 lubią tę wiadomość

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Juicy Ty już 37tc zaczęłaś. Szok.
    Ty masz cc planowane, czy sn?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy, kciuki za wizytę!

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Bajka - jestem tego samego zdania co do Szpaka. I myślę, że gdyby wczoraj Gałuszewska zaśpiewała ze Szpakiem to co w finale The Voisa to by poskładali wszystkich.

AnnaStesia - moje AFI w 31tc miało 10.3. Ale u mnie to inna historia, bo ja znowu w 34tc miałam ilość wód w dolnej granicy i musiałam się dodatkowo dopajać.

Dzięki wielkie! Myśmy wczoraj wylądowali na IP z powodu skurczów, okresowego bólu brzucha i bolesnego stawiania się macicy. No i lekarz kazał obserwować ilość wód, bo jest ryzyko wielowodzia i porodu przedwczesnego. Zabronił mi czytać w Internecie, co to znaczy, więc oczywiście przeczytalam wszystko i nie powiem, żebym była zadowolona.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, moja bratowa miała dużo wód płodowych, poziom był kontrolowany regularnie przy każdej wizycie. Malutka jest zdrowa, urodzona tydzień po terminie. Jedyną konsekwencją była konieczność CC, bo mała miała na tyle dużo miejsca, że po 36 tyg. zmieniła pozycję i była znów ułożona miednicowo.

Coś jeszcze Wam na IP powiedzieli odnoście tych skurczów i stawiania macicy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 11:26

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam wizytę we wtorek.
    Anna Stesia dobrze lekarz mówił bo w internecie naprawdę kiepskie są wiadomości na wszystko czego się szuka a już szczególnie w ciąży.
    Życzę by wszystko było ok i byś już nie musiała się stresować

Anna Stesia lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas wszystko z większych rzeczy gotowe. Musimy sobie jeszcze łóżko kupić i materac. Ale pewnie będzie już to dostarczone jak znowu zostanę sama... tydzien posiedzimy teraz w domu. Potem na miesiąc do Szczecina i potem już raczej wracam i do końca siedzę sama. Stąd teraz trzeba przygotować rzeczy bo potem nikt mi nie pomoże. A z brzuchem już nie będzie łatwiej. Tak to stoi i czeka.

A co do kopania... to jestem wyrodna matka. Cieszę się że daje znak że jest ok ale... szczerze mam już dość. Zaczyna mnie to denerwować. Jak dostaje kopa to cała podskakuje bo zwykle mnie to wystrasza tak z zaskoczenia. Wieczorem M godzinę nie mógł zasnąć bo całe łóżko skakało... a tylko jak położył rękę to ni chu chu... CISZA! Byłam wkurzona że Dziedzic mnie morduje a jak ojciec chce zobaczyć kopniaki to nagle udaje że go nie ma! Gdzie sprawiedliwość??? Gnojek jak się urodzi to się policzymy :D
    Oczywiście wszystko w żartach piszę ale taki wnerw mnie na te kopniaki pomału zaczyna ogarniać ;)

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania u nas to samo. Mała kopie, dokazuje, ale jak tatuś rękę na brzuchu położy to cisza.
    Zawsze się cieszy, że dziecko już wie kogo słuchać trzeba :-D

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Anna Stesia, moja bratowa miała dużo wód płodowych, poziom był kontrolowany regularnie przy każdej wizycie. Malutka jest zdrowa, urodzona tydzień po terminie. Jedyną konsekwencją była konieczność CC, bo mała miała na tyle dużo miejsca, że po 36 tyg. zmieniła pozycję i była znów ułożona miednicowo.

Coś jeszcze Wam na IP powiedzieli odnoście tych skurczów i stawiania macicy?

Trafiłam na naprawdę dobrego lekarza - nie za bardzo mnie chciał straszyć, mówił, że przyczyny mogą być różne - albo właśnie te wody na granicy normy, albo fakt, że mały się wczoraj w końcu ułożył główkowo, poobijawszy mi uprzednio wszystko, co miał do poobijania. Nie bez winy jest tez infekcja, z której się nie mogę wyleczyć. Ale tak czy inaczej dostałam skierowanie do szpitala o III stopniu referencyjności, bo jeśli skurcze się powtórzą to mam jechać właśnie tam, bo w razie czego tylko tam wiedzą, jak zająć się takim maleństwem. Na szczęście w nocy skurcze w końcu ustąpiły, tak samo ból krzyża. Mam poza końskimi dawkami magnezu brać luteinę.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziewczyny ja mam wizytę we wtorek.
    Anna Stesia dobrze lekarz mówił bo w internecie naprawdę kiepskie są wiadomości na wszystko czego się szuka a już szczególnie w ciąży.
    Życzę by wszystko było ok i byś już nie musiała się stresować

Dziękuję. Wczoraj czytałam o wielowodziu u mamy ginekolog - nie były to zbyt optymistyczne informacje, ale poczekam na piątek i na konsultację u mojej ginekolog. Będę musiała często kontrolować te wody i sprawdzać, czy ich nie przybywa.

Powodzenia we wtorek! <3

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Trafiłam na naprawdę dobrego lekarza - nie za bardzo mnie chciał straszyć, mówił, że przyczyny mogą być różne - albo właśnie te wody na granicy normy, albo fakt, że mały się wczoraj w końcu ułożył główkowo, poobijawszy mi uprzednio wszystko, co miał do poobijania. Nie bez winy jest tez infekcja, z której się nie mogę wyleczyć. Ale tak czy inaczej dostałam skierowanie do szpitala o III stopniu referencyjności, bo jeśli skurcze się powtórzą to mam jechać właśnie tam, bo w razie czego tylko tam wiedzą, jak zająć się takim maleństwem. Na szczęście w nocy skurcze w końcu ustąpiły, tak samo ból krzyża. Mam poza końskimi dawkami magnezu brać luteinę.

Niestety, jak maleństwo zmienia ułożenie, to są takie objawy.
    Zobaczysz, będzie dobrze :-)

Wczoraj pisalyscie o ubraniu na wyjście że szpitala.
    Ja kupiłam taki kombinezon dresowy. Do tego kocyk i będzie ok.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37528e6fe649.png

staraczka1111, Rucola, Anna Stesia, Flowwer, olik321 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ