X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było to samo - tata kładł rękę i spokój. Parę razy nawet tak ją do snu uspokajał. Ale ostatnio juz nie działa. Podobno jak się do niego w nocy przytulam to czasem w plecy znienacka dostanie :D

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie was milo czyta z tymi kopniakami dzieciaków :) wszystko zależy od etapu ciąży ja już sie nie mogę doczekać poczuc ruchy dziecka ale pewnie potem jak każda bede marudzić
    Anna cieszę sie ze masz dobrego lekarza mam nadzieje że wszystko sie uspokoi az do czasu porodu.

Ja jestem tez z wizytujacych jutro :)

Bajkaaa, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty jutro! <3

Rucola lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita piękny dresik będzie pięknie wyglądać :)

U nas jak tatuś się przytuli do brzuszka mały tak kopie jak by miał dziurę w brzuchu zrobić. Pewnie dlatego że mu tym tulenien m2 domku zabiera bo lekko uciska brzuszek :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, dobrze że pojechaliście na IP i najważniejsze, że się uspokoiło. W piątek pogadasz z lekarzem, a póki co postaraj się nie czytać neta. Sama wiem, że to czasem więcej szkodzi niż pomaga.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Mi włosy zaczely lecieć garsciami 3 miesiace przed tym jak zaszlam, ale podejrzewam ze to był wynik leków, sterydy, vermox, antybiotyki na hp, letrozol i masa innych. W grudniu przed swietami jak jeszcze nie wiedzialam o ciazy obcielam je jakies 15 cm, zawsze mialam dlugie. Teraz jest duzo lepiej, ale dalej lecą. Przez ciaze mam plan zapuszczac a po ciazy ciachna znowu do dugosci z grudnia... co do preparatów na wzmocnienie ja w nie, nie wierze niestety :( co ma wypaść musi i tyle. Odrosną nowe. Grunt tonie prostowac, nie przesuszac, dobrze pielegnowac i mądrze farbowac, jesli ktoś farbuje. Ja farbowalam przez wiwle lat, przestalam jakies 10 lat temu i od wtedy postanowilam, ze póki nie bede bezwzglednie musiala, to nie bede :p

Zawsze wypadało mi dużo włosów (aż dziw, że nie jestem łysa ;p).
    Fryzjerka powiedziała, że nie ma co się przejmować. Każdemu wypadają włosy, tylko przy długich są one bardziej widoczne. Łykałam Vitapil (2 opakowania) i naprawdę działał. Mniej włosów wypadało, rosły nowe. Jedyny minus - miałam mocniejsze włosy również pod pachami czy bikini :/
    Teraz czekam aż przejdą mi mdłości to trochę włosy podetnę. Bo jednak jak się przytulam do porcelany to łatwiej długie okiełznać :)

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sammer wiem że wszystkie kilogramy przede mną;)

Czytać na temat waszych wizyt to miód na moje serce. Czytam was codziennie ale czasu na pisanie ostatnio brak. Wczoraj jeszcze impreza urodzinowa M. Biedactwo trzeźwieje- choć mi go nie żal ;)

Trzymam kciuki za kolejne wizyty.

Anna Stesia zaufaj ginowi i lepiej dla zdeowia psychicznego wyłączyć wujka Google.
    Ale po sobie czuję że jak przez tydz nie biorę magnezu to bardziej brzuch odczuwam, jutro podjadę do apteki po zapasy supli.

summer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja na wypadanie włosów mogę wam polecić Revalid.
    Najbardziej opłaca się opakowanie 90 kapsułek.
    Revalid jest lekiem a nie suplementem. Kobietki po niego wracają.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Sammer wiem że wszystkie kilogramy przede mną;)

Czytać na temat waszych wizyt to miód na moje serce. Czytam was codziennie ale czasu na pisanie ostatnio brak. Wczoraj jeszcze impreza urodzinowa M. Biedactwo trzeźwieje- choć mi go nie żal ;)

Trzymam kciuki za kolejne wizyty.

Anna Stesia zaufaj ginowi i lepiej dla zdeowia psychicznego wyłączyć wujka Google.
    Ale po sobie czuję że jak przez tydz nie biorę magnezu to bardziej brzuch odczuwam, jutro podjadę do apteki po zapasy supli.
    Flowwer dobrze ze przypomniałas :) muszę jechać po magnez bo bez tego to kiepsko.
    A powiedz mi kochana wybraliscie imię? :) jeśli. Pisałaś to wybacz musiało mi umknac

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja jestem totalnie " opuźniona" imienia nie mam, wyprawki nic a nic ...
    Czekam spokojnie na prenatalne połówkowe bo tylko lekarz twierdzi ze to dzieczbynka a całe otoczenie że syn.

Ania piszesz serio już tak mocno odczuwasz kopniaki? Ja nadal takie " smyranie" co raz częstsze ale jeszcze nie to.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy podcięłam, ale to nic nie daje. Po prostu w ciąży nic mi włosy nie leciały i teraz wszystko na raz wypada. Wygląda okropnie. Ale najgorzej, że kołtuny się robią. Powinno przejść za jakiś miesiąc, dwa.

Z tymi wodami w ciąży to same problemy. Jak nie za mało to za dużo..
    AnnaStesia - jak będziesz miała to pod kontrolą to będzie dobrze :)

A co do kopniaczków to dzieci mają chyba jakiś radar, bo moja też zamierała jak tylko tatuś się zjawiał albo jak chciałam nagrać falujący brzuszek ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - u mnie będzie SN. Nie mam żadnych wskazań do cesarki. To co może to zmienić to jedynie waga dziecka. Jeśli będzie powyżej 4kg to będę rozmawiać z lekarzem i położną czy na pewno dam radę je sama urodzić bez jakiejś 24h traumy.

Co do kopania tatusia to i mnie to samo. Nie wiem czy to męska sztama czy jakiś szacun, ale im dalej tata tym mój syn cięższe glany zakłada. A przy tatusiu cisza, lekkie smyranko, co najwyżej delikatna czkaweczka.
    Teraz jest też inaczej niż jeszcze 2-3 tygodnie temu. Mały ma ewidentnie mało miejsca, więc nie tyle kopie co przeciąga się i pręży. Najgorzej jak trafi w szyjkę.

Anna Stesia - najważniejsze, że jesteście pod kontrolą. Mam nadzieję, że wszystko zaraz wróci do normy.
    Dziewczyny i lekarz dobrze mówią - internet jest zły. Nie ruszaj :)

Niech już będzie wiosna, chcę już wyjść z domu bez ryzyka odmrożenia twarzy.

Dziekuję za kciuki, jutro wieczorem dam znać co u pulpecika i jak tam wyniki <3

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower nie mogę otworzyć linka więc nie wiem k co chodzi, sle materiał można dostać tu :) akurat w promocji do tego! Ale tylko na dresówce pętelce został - https://www.minkyitkaninki.pl/pl/p/Dzianina-Petelka-Ptaki-na-Turkusie/2465

Co do wypadania włosów - mi ostatnio fryzjerka zaleciła wcierać olej rycynowy (w górę głowy i przy zakolach - przede wszystkim bo tam podobno najbardziej wypadają) i najlepiej już w ciąży, a po koniecznie. Wetrzeć, zostawić na minimum 10 minut i można umyć włosy. Tania metoda więc można próbować ;)

A do wizytujących i ja się dopisuje na jutro :) u mnie mała szaleje, ale też jak tata rękę kładzie to cisza. A poza tym mam straszne bóle bioder/pośladków nie wiem czego ale boli coraz gorzej i spać nie daje... chyba muszę się wybrac to fizjoterapeuty.
    A kilogramów już mam +5... i to w miesiąc! Wcześniej waga stała w miejscu...

summer86 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Bajka ja jestem totalnie " opuźniona" imienia nie mam, wyprawki nic a nic ...
    Czekam spokojnie na prenatalne połówkowe bo tylko lekarz twierdzi ze to dzieczbynka a całe otoczenie że syn.

Ania piszesz serio już tak mocno odczuwasz kopniaki? Ja nadal takie " smyranie" co raz częstsze ale jeszcze nie to.

No ja idę we wtorek do lekarza i chciałabym wiedzieć czy to Maciuś, Ignaś czy hmm Ewa? :)

Ja mam tylko 4 bodziaki bo w Lidlu były super :)

Powiedzcie mu czy tylko ja mam takie coś ze jak ktoś się mnie pyta który to tydzień to ja mówię że to dopiero 15tc dziwne to co robię bo tak jakby ciąża była dopiero po 20tc czy dalej, ja chyba jeszcze sama nie wierzę i boję się cieszyć

Flowwer lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa u kobiet po przejściach to chyba normalne. Nadal tak mam, ale staram się wyznaczać po kolei jakieś momenty ciąży, na które czekam.
    Najpierw to był 10 tydzień, później połówkowe, początek II trym itd. :)

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Bajkaaa u kobiet po przejściach to chyba normalne. Nadal tak mam, ale staram się wyznaczać po kolei jakieś momenty ciąży, na które czekam.
    Najpierw to był 10 tydzień, później połówkowe, początek II trym itd. :)

W sumie o tym nie pomyślałam że to przez swoją historię tak mam, ja w sumie narazie nie myślę o tym co będzie dalej może po tej wizycie jak mi lekarz powie o polowkowych żeby umówić się za 5 tygodni to może zacznę czekac na to bo w sumie ja najpierw czekałam aż minie ten okres najgorszy dla ciąży a teraz to jestem dalej w szoku ze ciąża trwa także sama nie wiem co robić hehe :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ale ja do dzisiaj tak mam! Dzisiaj z koleżanką rozmawiałam, pytała a ja mówię „a dopiero 24 tydzień, jeszcze tyle czasu...” chyba dopiero po 39 tygodniu przestanie być dla mnie dopiero, a będzie już...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja to myślę że jak będę miała już typowo ciążowy brzuch to już będzie mi łatwiej mówić :) bo narazie to mówię eee nie to mój brzuch a nie ciążowy :) haha

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower niestety tak... tak mocno czuję :/ też nie pojmuję jakim cudem. Jak dziewczyny po 20tc piszą że jeszcze nic a nic a u mnie to zakrawa o maltretowanie...
    Ja pierwsze smyranie poczułam gdzieś w 10tc. Ale to były bardziej gilgoty. I do tego 3 gilgoty na dzień.
    Teraz jak się zaczyna po 4 nad ranem, to do wieczora 24-1 w nocy mam ring w brzuchu.
    A wygląda to jakby ktoś mi wypychał palucha od środka. Dosłownie trwa to 2s a górka na brzuchu wystaje. I tak potrafi kilka razy pod rząd. No uczucie słabe bo jestem całkowicie rozproszona...

Boję się jak dam radę potem...

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik dzięki!!! O ten i wcześniej na ecru tle próbuje dostać.

Bajka aż 15 tc :D a tak serio to masz 16 tc tak tłumaczył mi gin od prenatalnych.
    Zdrową granicę jaką sobie postawiłam to połówkowe więc od kwietnia zaczne szaleć ale już robię listę na pierwszym miejscu kroliczek Effik ♡

Bajkaaa lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ