X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik i Monika - śliczne brzuszki :)

Z mojego skromnego doświadczenia mogę tylko powiedzieć, że dobrze jest ogarnąć wyprawkę do 30tc, bo później nagle ciąża zaczyna ciążyć.

pilik lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) mam jeszcze trochę czasu to się zastanowię, ale każde badanie mnie stresuje. Chyba zostało mi to po przygotowaniach do ivf gdzie prawie każde badanie nam coś utrudnialo.

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki,

Anna Stasia najważniejsze, że jestescie pod kontrola, trzymam kciuki.

Ja mam ogromy problem ze snem :( bola mnie nogi, czuję jakby takie Hmm pobudzenie. Może któraś z Was to przerabiała ? Biorę magnez 3x i witaminy mama dha 1x. Gdzieś przeczytałam, że to może być oznaką spadku poziomu żelaza, może powinnam zrobić badanie z krwi ? Będę wdzięczna za pomoc, bo jestem coraz bardziej wykończona tym brakiem snu...

Oczywyscie u nas tez tak jest, że jak tylko mój mąż przykłada rękę do brzucha to Franio cisza.

Z wyprawką tez wiecznie zwlekałam, po połówkowych odebrałam od przyjaciółki 5 kartonów (!) rzeczy dla małego (jej synka i to co dostała od mojej siostry), na razie przejrzałam i posortowałam, kupiłam płyn do prania dla niemowląt i zaczekam tworzyć koszyk w aptece internetowej do wyprawki.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena brzmi jak zespół niespokojnych nóg z tego co piszesz, może on wynikać z niedoborów żelaza lub magnezu. Zrobiłabym badania - żelazo, ferrytyna, magnez i potas. Warto sprawdzić i być spokojnym. A magnez można brać nawet 3x2, więc możliwe że potrzebujesz większej dawki. Dzieciaczki nam ostro wysysają czego im trzeba...
    Moja dzisiaj szaleje jak nigdy! Chyba się zaczyna ten czas kiedy ruchy mogą zacząć przeszkadzać ;)... ale to i tak mnie cały czas fascynuje, tyle mam myśli w głowie jak Ninka szaleje...!

malka lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, ja nie robiłam pappy, ale w sumie z powodów okoliczności zewnętrznych - nie była to moja decyzja, tylko lekarza. Ale chciałam zrobić.

Lena, rzeczywiście może być to zespół niespokojnych nóg, jak pisze Pilik. Kiedyś trafiłam na taki artykuł:
    http://www.matkaporazpierwszy.pl/2015/02/zespo-niespokojnych-nog-rls-w-ciazy.html
    I w sumie wniosek jest mało pocieszający - że nie ma za bardzo jak się tego pozbyć. Na pewno suplementacja magnezem nie zaszkodzi, ja teraz biorę 4x2 asmag forte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 22:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja sobie to tłumaczę że Klusek od pierwszego usg jest o ponad tydzień większy przez co bardziej go czuć. A na wadze zamiast przytyć spadało, on taki duży także ciasno tam ma i dlatego na brzuchu mogę zaobserwować pokazujące się wulkany.
    Dzisiaj 3 dzień polowania na kopniaki i M dalej nie czuł... :/

Co do PAPPA to ja miałam i szczerze to wcale się nie przejęłam wynikiem. Załapałam się na darmowe badanie z UE i tylko z tego powodu nie miałam problemów z wyborem badania.
    U nas wszystko było ok i chyba ta wiedza daje mi teraz psychiczny spokój. Jakoś serio się nie martwię. Za 12 dni mamy połówkowe i powiem szczerze nie myślę o złych wieściach. A ja jestem z tych panikujących bardzo bardzo.
    Teraz jakoś potrafię się cieszyć z obecnego stanu, wyprawka jak widać naszykowana. Całkowicie nie dopuszczam innego scenariusza.

Rucola lubi tę wiadomość

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Pappa pozwoliła się bardzo wyluzować i w spokoju czekać na połówkowe :)

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też miałam Pappa, chyba troche pomógł psychicznie
    bo jednak widzieć, że możliwość choroby to 1:19 tysięcy uzmysławia człowiekowi, że trzeba się cieszyć, bo maluch zdrowy i przestać stresować

dziewczyny też mam plan na ten tydzień zrobić listę wyprawkową, a zamawiać bym chciała od kwietnia, już na nowe mieszkanie, bo dwa razy przewozić to samo, bez sensu

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w Lidlu. Zauważyłam pełno ubranek dla maluszków z bio bawełny. Są body, bluzki, spodenki, pajace bez stopek i sweterki. Wszystko w stonowanych kolorach od rozm 50/56.
    Nie wiem kiedy to weszło ale u mnie sporo tego jest.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita to jest chyba od zeszłego tygodnia.. u nas niestety nic z ciuszków nie zostało

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez wrzucili resztki jakieś stare właśnie z bio bawełny. Muszę przejrzeć nasze zapasy i zobaczyć czy i czego nam potrzeba...
    A pappy nie robiłam. W ogóle pierwszych prenatalnych nie robilam. Moim dwóm siostrom wyszły duże prawdopodobieństwa, a dzieci zdrowe. Nie chciałam tego stresu, pogadałam z gin i powiedziałam że jak ina uważa że to konieczne to zrobię, ale jeżeli jej zdaniem wyglada dobrze to nie chce robić. Powiedziała wtedy że ok, bo wszystko wyglada dobrze, nt niskie, ale przez trombofilie i leki które biorę chciała żebym zrobiła połówkowe no i tak zrobiłam :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pappy nie robilam, prenatalne tak bo moj lekarz ma certyfikat wiec przy wizycie mi robil.
    A ja wczoraj mialam juz dosc, moj mial urodziny, takze pol dnia stalam w kuchni a wieczorem tak mnie biodra, pachwiny i spojenie bolaly ze pol nocy przez to nie spalam. Dzisiaj dzien lenia sobie robie.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Lidlu bio-bawełna pojawia się w tym samym czasie co zwykle ubranka. Już kiedyś kupiłam kilka rzeczy z tego i zadowolona jestem, bo są przyjemne w dotyku. Takie miękkie :) szkoda tylko, że kolory takie blade :p

Ja PAPPA robiłam. Nikt mnie nie namawiał, po prostu chciałam. I nie ukrywam, że jak poznałam wyniki to poczułam się lżej ;)

I już się pogoda popsuła.. co z tego, że jest cieplej, jak zrobiło się pochmurno :/

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Moniśka, Ty też termin kwiecień? Czy już na maj? :) To będzie nas 5 w nie długich odstępach :)

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB, zadowolona jesteś z wózka na żywo?
    Wczoraj przy przeglądaniu wpadł mi w oko i zaczęłam się nad nim zastanawiać :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:
    O, Moniśka, Ty też termin kwiecień? Czy już na maj? :) To będzie nas 5 w nie długich odstępach :)
    24 kwiecień, ale wydaje mi sie ze wczesniej urodze. Synek jest z 37 tc

Jadranka lubi tę wiadomość

• staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam bóle okresowe i twardnienie brzuszka wizyta dopiero 13.03 chyba organizm się powoli szykuje do kwietnia bym chciała donosić przynajmniej. Jeszcze czekają mnie te badania co się robi na koniec paciorkowce itp.
    Dzisiaj leżymy i pachniemy :)

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki jakie polecacie staniki do karmienia?
    Wyczaiłam w tym sklepie na Facebooku że dziewczyna ma na sprzedaż laktator elektryczny używany kilka razy tylko z conpola babies na allegro jest za 200Pln. Chcę za niego 60 zł. Nie daleko mnie mieszka. Jak myślicie warto go zabrać czy taką rzecz lepiej mieć nową?

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka generalnie to wszystkie elementy laltatora, które uzywasz, możesz wyparzyc.
    Moja szwagierka ma ten laktator elektryczny z canpola.

staraczka1111 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka zastanawiam się nad tym samym! Znalazłam u siebie w okolicy laktator lovi prolactis podobno dobry, za 200zl z nowymi silikonami do wymiany... i też się nad nim mocno zastanawiam. A i jeszcze ma rok gwarancji

staraczka1111 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ