X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    JuicyB, zadowolona jesteś z wózka na żywo?
    Wczoraj przy przeglądaniu wpadł mi w oko i zaczęłam się nad nim zastanawiać :)

Tylko gondolę złożyłam i obecnie obleczona kocami stanowi premium miejscówkę dla większego kota. On jest bardzo zadowolony z wyboru :)
    Cała reszta leży w kawałkach i czeka na złożenie. Mam nadzieję, ze za chwilę napiszę o wiele więcej, bo będę miała okazję przetestować.

age.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB jak po wizycie ?

Ale patrząc na suwaczki to większość tc 30 + !!! Zaraz będzie czuć powiew wiosny na porodówkach :D

Ja laktator kupię elektryczny bo przy przy ręcznym dłoń nie wyrobi.
    Ja pappe robiłam bo karaluchy mają za darmo ;P

Lunaris lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - ja kupiłam taki komplet: https://www.bonprix.pl/style/biustonosz-do-karmienia-3-szt-20209719/?catalogueNumber=968300&type=image&category=1723&return=ref
    Jakość naprawdę spoko. A jak będzie się sprawować zobaczymy niedługo.

staraczka1111 lubi tę wiadomość

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    JuicyB jak po wizycie ?

Ale patrząc na suwaczki to większość tc 30 + !!! Zaraz będzie czuć powiew wiosny na porodówkach :D

Ja laktator kupię elektryczny bo przy przy ręcznym dłoń nie wyrobi.
    Ja pappe robiłam bo karaluchy mają za darmo ;P

Dopiero 18:40 wchodzę. A jak znam życie to pewnie grubo po 19:00 :)
    Co do laktatora to ten Lovi, którego polecałam ma w zestawie też ręczny. O tyle super, że zawsze się może przydać np. w krótkiej podróży.

age.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktatory lovi mają swietne opinie wiec wydaje mi się ze jesli uzywany jest w dobrej cenie i nadaje sie do uzycia to czemu nie ;-)

ja optymistycznie podeszłam do tematu i zaopatrzylam się tylko w ręczny ;-) moze naiwnie ale licze na to ze z karmieniem wszystko będzie szlo ok.
    teraz takie czasy ze jak cos to w momencie zdarze kupic elektryczny :-)

no wiosna przyniesie wiele bobasków... wyczuwam już po mału ta atmosfere :-) na fioletowej stronie na watku kwietniowym jestem "ostatnia", a z niektórymi dziewczynami dzieli mnie 5 tyg nawet wiec u nich sie juz zaczyna po mału..

tak sie zastanawiam.. kiedy to zleciało? wszystkie te starania sprzed ciazy wydaja mi sie takie odległe..obraz ciut mniej wyrazny. tyle co odebrałam bete i ryczałam jak głupek ze szczescia, a teraz rycze ze wzruszenia ze zaczełam po mału pranie wyprawki..
    strasznie czas zasuwa, a ponoc przy dziecku jeszcze szybciej?! zaczynam wyczuwać w powietrzu zblizającą się starość i emeryturę ;-D

Bajkaaa, Jadranka, summer86, JuicyB, malka, pilik lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja już po wizycie :) Maluch ma 39 mm :)serduszko 158 . Maluch byl bardzo aktywny i nie chcial dac sie zmierzyc, krwiak troche sie wchłonął wiec nim sie nie przejmujemy... Niestety polip w szyjce macicy dalej rośnie. Zobaczymy za miesiąc na wizycie czy trzeba go będzie niestety usunąć jeszcze przed porodem i znów mnie dopadła infekcja grzybicza eh...
    Teraz oczekiwanie do 21 do prenatalnych

Czekam na info od reszty

ibishka, Lusesita, KateHawke, Kaczorka, Flowwer, Jadranka, olik321, summer86, JuicyB, malka, Sarna84, Jeżowa, Lunaris, staraczka1111, pilik, Yoselyn82, Rucola lubią tę wiadomość

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GG super że z dzieciatkiem wszystko dobrze :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nowe osiągnięcie - Luśka odkryła, że stopy też mogą trafić do buzi :p

Flowwer, KateHawke, Lusesita, Jadranka, Bajkaaa, olik321, Lena21, summer86, malka, Jeżowa, Lunaris, staraczka1111, pilik, Yoselyn82, Siwulec, JustynaG, Amy333 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dziś na spokojnie, byłam w lumpeksie i zrobiłam interes życia, kupiłam małemu koszule z metką ralpha laurena za 24 zł!!
    Sobie też koszulkę firmową z metką, taką bardziej bluzeczkę przewiewną z wiązanym dekoltem za 21 zł!! ( trochę mi mocno duża, ale na ostatnie miesiące będzie w sam raz)
    Teraz piekę ciasto marchewkowe.. chodzi za mną od kilku dni

Bajkaaa, Lusesita, summer86, Flowwer, Jadranka, ibishka, Lunaris, KateHawke, Rucola, Lena21 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gg 4 cm bobas to już duży!! Mam nadzieję ze polip sam zniknie bo majstrować przy szyjce w czasie ciąży :(

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też dają czadu w czasie jedzenia? Moja mam ostatnio wrażenie że walczy o miejsce z pojawiająca się zawartością mojego żołądka :P pupe wciska w cycki, głowę w pachwinie i jeszcze stópki w bok. I w takim trójkącie się rozpycha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 19:28

ibishka, Flowwer, staraczka1111, Lusesita, malka, Rucola lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:
    Czy Wasze dzieci też dają czadu w czasie jedzenia? Moja mam ostatnio wrażenie że walczy o miejsce z pojawiająca się zawartością mojego żołądka :P pupe wciska w cycki, głowę w pachnie i jeszcze stópki w bok. I w takim trójkącie się rozpycha :)
    Pięknie ja już nie mogę się doczekać tego uczucia :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:
    Czy Wasze dzieci też dają czadu w czasie jedzenia? Moja mam ostatnio wrażenie że walczy o miejsce z pojawiająca się zawartością mojego żołądka :P pupe wciska w cycki, głowę w pachnie i jeszcze stópki w bok. I w takim trójkącie się rozpycha :)

Nic nie mów hehe
    Ja nie mogę się przygarbic, pochylić bo mała czadu daje.
    Dziś to w ogóle ma aktywny dzień.
    Ja się trochę narobiłam i moja macica też daje czadu :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 18:51

Jadranka lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka u mnie to samo! Jakbym chciała usiąść z nogą na nogę to już w ogóle dostaje nauczkę że co sobie wyobrażam :-) a najzabawniejsze jest to jak chce iść spać a ona się wtedy zaczyna ruszać jak szalona i jak mąż mówi do brzucha że ma się słuchać ojca i w tej chwili uspokoić a ona wtedy na przekór zaczyna jeszcze mocniej :-)
    Fajne uczucie ale czasem bolesne jak dojdzie do tego twardniejacy brzuch :)
    Ale coś czuję że szybko będę tęsknić za tym że 'coś się w brzuchu dzieje' dziwnie będzie po porodzie jak nastanie brzuchowa cisza :)

Flowwer, Jadranka, Lusesita, JuicyB lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc... szyjka w tydzień skrócona z 2,4 do 1,85cm. Dziecko ma 3447g (-/+ 500)... czyli o 500g więcej niż tydzień temu, ale podejrzewam, że przed tygodniem mnie coś źle zmierzyli, bo miałam wtedy jakiś mały przyrost wagi w ciągu 2 tygodni.

Badania wszystkie spoko. Paciorkowca brak. Kolejne dwa badania, które dla ciężarnych kompletnie nie trzymają się norm to d-dimery i fibrynogen. Jak Wam wyjdzie za dużo, to spokojnie, bo to norma.

Jestem zadowolona, ale lekko przerażona :) Nagle poczułam, że to naprawdę za chwilę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 20:16

KateHawke, summer86, Lusesita, malka, ibishka, Jadranka, Flowwer, olik321, Rucola, pilik, Lena21, Sarna84 lubią tę wiadomość

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy, maluch już spory <3 Szyjka chyba też się powoli szykuje ;)

Dla d-dimerów i fibrynogenu w ciąży są jakieś inne normy w zależności od trymestru, kiedyś na bbf znalazłam.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy o kurcze, to już tak blisko :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na kontrolnej wizycie u gina prywatnie (z prywatnego ubezpieczenia). Stwierdziłam, że skoro mam od niego kartę ciąży to chociaż drugi wpis mi da i zerknie czy jakaś infekcja się nie wdaje bo coś czuję...
    Pan doktor stwierdził, że na infekcję to mu to nie wygląda. podejrzewa, że raczej to reakcja na płyn do higieny intymnej. A ja się zastanawiam czy to nie wina wkładek ?
    Poza tym mam powtórzyć badanie moczu bo pierwsze wyszło źle.
    Dostałam też do niego numer telefonu. Gdyby coś się działo - mogę się kontaktować, postara się pomóc.

A dzieciątko jak zwykle na badaniu spokojne. Stwierdził, że na ten moment jeszcze nie wiadomo czy dziewczynka czy chłopiec.
    Mam przeczucie, że to będzie dziewczynka. Bo skoro nadal nie widać by coś odstawało... nie usłyszałam przecież, że maluszek się zasłonił. Tylko, że jeszcze jest za szybko by podać płeć.

Lusesita, KateHawke, olik321, Anna Stesia, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB a ja się sama do siebie śmieje że lada moment będziesz rodzić a tu ktoraś wcześniej wyskoczy z niespodzianką :D wszystko przygotowane ? Torba pod drzwiami stoi ?

Justyna ja tam w te płyny nie wierze ( jakoby to brzmiało) wolę wodę lub szare mydło ;) a możesz sie ze mnie śmiać ja wkładek nie używam praktycznie wcale jedynie chusteczki higieniczne :D które przy każdej wizycie w toalecie zmieniam.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer - walizka gotowa, ale co chwilę coś jeszcze zmieniam :)

Flowwer, Rucola, Jadranka, Anna Stesia, staraczka1111 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ