X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie znajoma mówiła że gdzie nie słyszy to będzie córka :) dobrze ze w poprzednich latach było dużo chłopców :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Właśnie znajoma mówiła że gdzie nie słyszy to będzie córka :) dobrze ze w poprzednich latach było dużo chłopców :)

Tak? Dobrze wiedzieć, że wcześniej w większości byli chłopcy :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przynajmniej wśród ludzi jak się słyszało to same chłopaki byli :)

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przewaga dziewczynek wśród znajomych.

Kurde zjadłam dziś na obiad smażony ser i tak mnie brzuch boli od kilku godzin, że już mam dość.
    W ogóle stara baba a głupia. Głodna rzuciłam się na kotleta i zjadłam go w tempie rekordowym.

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibisha, wyglądasz prześlicznie! Ja mam dwa razy większy od Ciebie brzuch!

Bajeczko, gratuluję córci, niech sobie zdrowo rośnie (a Ty z nią!)

Dzisiaj jakiś paskudny dzień, ciśnienie wyższe i juz oczywiście przyplątała się migrena. Ale, o dziwo, przespałam się i nawet jakoś żyję (bez aury, wymiotów). Może mały trochę mi pomaga?

Z tym jedzeniem to tak jest - tak od 15-16 tc włącza się odkurzacz i człowiek jest wiecznie głodny. Widocznie wtedy maluchy potrzebują najwięcej i trudno im odmówić. U mnie taki wściekły apetyt minął mi dopiero w tym tygodniu, ale składam to karb tego, że mam po prostu już mocno podniesiony i ścisnięty żołądek. Co zjem to zgaga, ból żołądka, mdlosci - więc siłą rzeczy mniej się chce jeść.

Bajkaaa, ibishka lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, ładna glukoza! i jak pięknie dalaś radę za pierwszym podejściem :-) A co do morfologii to mnie się za każdym razem wydaje, że mam rozjechaną, ale od lekarzy słyszę, że jest ok, więc sie nie martwię.

Czytałam jeszcze, że piszecie o płynach do higieny intymnej i wkładkach. Polecam Wam Pliva Fem B (lub F - na stany grzybicze), mnie doktor zaleciła raz dziennie się tym lekko podmywać, a tak to w ogóle tylko samą wodą. Od kilku dni używam też wkładek Natracare i widzę ogromną różnicę (wcześniej uzywałam takich zwykłych drogeryjnych).

summer86 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, a jak Ty się czujesz? Uspokoiło się trochę?

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w rodzinie i wśród znajomych sami chłopcy znów :) jedną mamy gwiazdeczkę, moją siostrzenicę :)

• gg88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka gratulacje córeczki :) a u mnie wręcz odwrotnie wszędzie w otoczeni chłopaki sie urodziły:)
    Summer dobrze ze glukoza wyszła wporzadku :)
    A ja dziś dzwoniłam do lekarza do którego chciałabym sie przepisać a pani przez telefon ze termin za 7 miesiecy a ja zaczęłam sie śmiać ze wtedy to już urodzę ze troche za późno i udało mi sie dostać na 11 kwietnia :)

Bajkaaa, Anna Stesia, olik321, malka, KateHawke, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GG to do kogo idziesz? :)

Dziękuję dziewczyny :*

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Anna Stesia, a jak Ty się czujesz? Uspokoiło się trochę?

Tak, dziękuję! Brzuch wprawdzie ciągle napięty, ale skurcze juz sobie poszły. Byłam nawet dzisiaj na fizjo, choć zamiast ćwiczeń miałam masaże :-). W piątek mam wizytę u mojej doktor i dowiem się wtedy, jak z wodami. Staram się myśleć pozytywnie.

summer86 lubi tę wiadomość

• gg88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    GG to do kogo idziesz? :)

Dziękuję dziewczyny :*
    Chciałam do tylnickiego, ale o tak chyba bede dodatkowo chodzić żeby mieć jakoś lekarza tam gdzie bede rodzic bo przy prowadzeniu to podoba mi sie dr Cygal tylko jakoś nie bardzo myślę żeby rodzic w katowicach troche daleko

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    Chciałam do tylnickiego, ale o tak chyba bede dodatkowo chodzić żeby mieć jakoś lekarza tam gdzie bede rodzic bo przy prowadzeniu to podoba mi sie dr Cygal tylko jakoś nie bardzo myślę żeby rodzic w katowicach troche daleko
    To może do Krzysztoforskiego idź, tańszy jest a sprzęt ma super, bywa szorstki ale zna się na prowadzeniu ciąż :) aha no i przyjmuje też w szpitalu na NFZ wiesz co by mniej kosztów było :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka gratuluję dziewuszki :)

Summer ładna krzywa :) zazdroszczę, że masz już to za sobą.

A mnie dopadł kilka dni temu taki apetyt i trzyma. Wcześniej nie jadłam za dużo. Może to związane z tym że zaczęłam regularniej ćwiczyć. 3x w tygodniu basen i 2x w tygodniu ćwiczenia dla ciężarnych. Już dwa razy się obudziłam w nocy głodna i musiałam coś zjeść bo się nie dało zasnąć.

summer86, Bajkaaa lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer Moi rodzice dopiero zostaną dziadkami :) A teściowie to już po raz 5.

Anna Stesia Pierwsze słyszę o tych wkładkach. Do tej pory używałam Discreet. A płyn miałam ziaji w piance (ale jakoś za nim nie przepadałam) a teraz kupiłam AA Intyma Harmony Med dla kobiet w ciąży.
    Ale zanim go zaczęłam używać to coś zaczynało się dziać. Myślę, że to może być wina wkładek.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka ale ambitny plan :)
    ja cały czas myślę nad basenem.. boję się, że tam jakieś choróbsko załapie czy grzybka :)

Bajka gratuluję dziewczynki!

My powoli szukamy imienia dla chłopca.. coś ciężko nam idzie, ale Mikołaj ostatnio mi wpadło w ucho i możliwe, że zostanie

Bajkaaa, malka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, tez się na początku martwiłam, ale jak na razie na szczęście nic się nie dzieje. W sumie od czasu jak odstawiłam luteinę to mam spokój z infekcjami. Mam nadzieję, ze już tak zostanie.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    A gorsze od apetytu są te kilogramy z nikąd:)

A my witamy się w 33tyg :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fa7141003e8.jpg
    Jak Ty cudnie wyglądasz!!! Matko, moje niedoscignione marzenie. Cwiczysz cos w ciazy ?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    A ja wam powiem dziewczyny ze byłam dziś u ginekologa
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e869cc0f26c.jpg

I chciałam wam przedstawić moja córeczkę :)
    Ogólnie w szoku jestem bo byłam pewna że lekarz nie powie ale był pewny bo pokazał ewidentnie wargi sromowe :) cieszę się strasznie :)

P.s. Apetyt ja też mam a mi akurat to nie służy haha
    Bajka ogromnie gratuluje kolejnego spełnionego marzenia !!

Bajkaaa lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gg88 a Cygal w ogóle prowadzi ciąże? Słyszałam, że raczej przez ilość pacjentek, które starają się o ciąże poleca do prowadzenia innych lekarzy, ale też ją dziewczyny nazywają aniołem wiec nie dziwie się, że ma taki tłum ;)

Bajka super, że córcia :)

Małka ja to nie mam siły tylka z kanapy dźwignąć, podziwiam i dziękuje tylko, że mało przytyłam na razie ;)

Anna Stasia a kto Cię wysłał na fizjo ? Bo pare lat temu miałam wypadek samochodowy i od tamtej pory dokucza mi kręgosłup szczególnie szyjny, teraz w ciąży znów coraz bardziej niestety, ale myślałam, że w ciąży mam niewiele możliwości w tej kwestii

Miłego wieczoru kobietki !

Bajkaaa, summer86, innamorata88 lubią tę wiadomość

‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ