X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Siedzę jak na szpilkach.

Ibishka Izabele to fajne dziewczyny z charakterem ;-)

ibishka, Bajkaaa lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita kciuki za mamę <3

Floo ten psiak jest do zacałowania i do schrupania!!! <3 Mam nadzieję, że mamusie w porządku

Staraczka słyszałam... nawet nic nie powiem bo bym musiała całą łacinę podwórkową zużyć.

Bajka córeczka! Cudownie <3 <3 <3

Ja zaczynam się poważnie zastanawiać nad Helenką dla córki. Moja babcia ma tak na imię. A dla chłopca to bezdyskusyjnie Rafał. EMek tak zdecydował. Miałby być Łukasz ale mój brat tak ma więc byłoby na drugie :)

Lusesita, Bajkaaa, Anna Stesia, Flowwer lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, kciuki za mame!

Ibishka u moich rodziców tez Franio będzie wnuczkiem nr4, a u teściów nr1. Już muszę teściowej stawiać granice, bo widzę że ją fantazja ponosi :)

Flo to jest takie slodkieeeeeee, No nie mogę się napatrzeć. Zawsze mówiliśmy z M, że jak wygramy w totka to otworzymy schronisko :) uwielbiamy psy, nasz jest najbardziej rozpieszczonym egzemplarzem na ziemi

Co do imion to całe życie miałam zupełnie inne typy, a teraz po prostu pewnego dnia mówię do mojego męża a może Franio ? I tak nam obojgu przypadło do gustu, że już cała rodzina inaczej nie mówi tylko Franio :)

KateHawke, ibishka, Lusesita lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena jak czytam o Twoim stawianiu granic teściowej to jakbym widziała siebie. U mnie jest to samo, teściowa jest stosunkowo młoda, uwielbia dzieci i już wiem że będę miała z nią 7 światów z jej husianiem i Bóg wie czym jeszcze :)
    Już od dłuższego czasu podkreślam mężowi że będzie musiał stanąć na wysokości zadania i bronić naszej suwerenności. I że jak coś powiem a teściowa nie zareaguje, i padnie z moich ust jego imię, to ma ok pół minuty na reakcję i zareagowanie bo inaczej się może to źle skończyć :-D

KateHawke, Lena21, Anna Stesia lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

wczoraj już po raz drugi zaliczyłam wieczorem IP, bo pojawiło się krwawienie. Kompletnie w szoku byłam, jak to zobaczyłam, bo brzuch nie bolał, ani nic niepokojącego się nie działo. Gdyby to było plamienie, to chyba bym tak nie spanikowała. Na IP oczywiście opieprz. Po zobaczeniu wkładki lekarz powiedział, że to jest fizjologiczny objaw ciąży. Zrobił mi usg, które trwało z zegarkiem w ręku max. 20 sekund i powiedział, że wszystko jest ok. Ja kropka nawet nie widziałam. Teraz na spokojnie przeanalizowałam kartę informacyjną z IP i trochę mnie zmartwiło tętno :( Dziecko ma 23 mm, co odpowiada 9+0 (wczoraj było 8+4), ale FHR (+) miarowo 194/min.. Czy to jest możliwe? Ten lekarz na pewno nie badał mnie przez minutę. Nigdy nie miałam mierzonego tętna zarodka. Na każdym usg gin mi tylko mówił, że serduszko bije. Zaczęłam się denerwować, a jeszcze do niedzieli sama w domu jestem...

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka może umów się do swojego lekarza, albo gdzieś prywatnie? Zawsze będziesz spokojniejsza. Niestety na IP czasami trafiają się niemili lekarze.

Staraczka ja nawet nie skomentuję sytuacji z tym pieskiem. :-(

Moja córka chce od września iść na wolontariat do schroniska. Będę musiała z nią jeździć, bo będzie miała dopiero 11 lat, ale popieram jej zaangażowanie. Po mamusi jest zwierzolubna i przygarnelaby wszystkie biedne stworzonka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 10:07

Emiilka, Flowwer, Rucola lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka, spróbuj się dostać do swojego lekarza lub zadzwoń/napisz do niego. Leż jak najwięcej. Jakie teraz masz leki? Bierzesz Duphaston lub Luteinę?
    A co do tętna, nie wydaje mi się aby w trakcie 20 sek. USG lekarz je zmierzył, bo z reguły chwilę zajmuje uchwycenie samej akcji serduszka, a kolejną chwilę jej poomiar.

Emiilka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka jak mnie przyjmowali do szpitala, to mały też miał wysokie tętno. Zawsze koło 140-160 a wtedy 180 chyba albo 190, już nie pamiętam.
    Lekarz powiedział, że wynika to z tego, że ja czuję się niepewnie czy zdenerwowana więc mały też.

Flower Twój pupil to poprostu cudo!!

Z dziewczeńskich imion mi się wiele podoba, jak Lilianna, Izabela, Amelia,
    Z chłopięcych nie mam przekonania, w każdym coś mi przeszkadza, poza Marcel, ale eMkowi się nie podoba. Tak jeszcze mam typy Mikołaj, Wojtek.. ale sama nie wiem.
    eMek chciał Franka albo Antka ale teraz dużo tych imion i mnie się bardziej podobają takie co funkcjonują cały czas bez bumów.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki rozmiar ciuszków zamawiałyście na start dla maluchów 56 czy 62?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ja na start mam po kilka zestawów 56, bo nie przewiduję wielkoluda:) na 62 też mam już kilka. Ale wszędzie raczej zalecają żeby ten 56 rozmiar był. Ale nie dużo sztuk:)

Teraz jest tyle super że wszystko od ręki. Więc można w sekundę wysłać męża do sklepu w razie jakichś nieprzewidzianych brakow, szybkie pranie i już jest gotowe :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie planuje zakupić 3x spodenki 3x bodu długi rękaw i 3x krótki rękaw
    Myślę, że tyle w rozmiarze 56 mi starczy. Najwyżej tak jak mówisz, wyślę eMka po zakupy :)
    Jakiś ciepły kombinezon czy pajacyk zamówię już w rozmiarze 62 bo może być troszkę za duży, a to raczej w razie zimna, choć mam nadzieję na piękny sierpień i wrzesień

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo czujesz ruchy małej?

U mnie rano dziś eMek pierwszy raz załapał się ręką na bombelki i był wniebowzięty. Dodatkowo czuję gdzie mały siedzi bo wtedy pod czuję opór większy niż w innych miejscach, zaczyna robić się magicznie :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, nie za wcześnie z rozszerzanie diety? Ostatnio czytałam ze dopiero jak dziecko samodzielnie siada. Poczytaj o metodzie blw :)

Melevis lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Kochane, wracam do żywych :) Zadzwoniłam do mojego gina od usg i powiedziałam o tym tętnie z wczoraj, na co on wskazał, że jest za wysokie i żebym przyjechała. Zbadał mnie bardzo dokładnie i pierwszy raz na głos słyszałam bicie serduszka :) Tętno 176/min. W górnej granicy, ale w normie :) Jezu, jak mi ulżyło. Pokazał mi też każdą rączkę, nóżkę i główkę, która ma już 1 cm. Dzidzia cała ma 24,2 mm i na zdjęciu usg mam informację, że to odpowiada 9+3 (dzisiaj jest 8+5). Boże, dziękuję, że są jeszcze ludzcy lekarze... Nie wspomnę o tym, że nie chciał wziąć pieniędzy i po raz pierwszy miałam usg robione przez brzuch :) Dziękuję Wam za wsparcie, zabieram się za nadrabianie, bo od wczoraj to gorąco u mnie tylko było.

Kaczorka, Amy333, Bajkaaa, Lusesita, KateHawke, Jadranka, Flowwer, olik321, Rucola, Lena21, JustynaG, pilik, Sarna84 lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:
    Kaczorka, nie za wcześnie z rozszerzanie diety? Ostatnio czytałam ze dopiero jak dziecko samodzielnie siada. Poczytaj o metodzie blw :)

Dietę rozszerza się od skończonego 6m-ca życia :) jeśli dziecko nie siedzi to karmi się w podparciu na kolanach osoby karmiącej.
    Gdyby tak czekać aż dziecko samodzielnie usiądzie to niektórzy by i do 9m-ca czekali. A to już za długo, by bobas był tylko na mleku :)

O BLW czytałam :) zobaczę jeszcze w jaki sposób będziemy wprowadzać nowe produkty. Póki co chyba zdecyduję się na akcesoria z Tommee Tipee. Tylko wkurza mnie, że nie znalazłam wszystkiego co chcę w jednym sklepie.

Emilka - pogadaj ze swoim bobasem niech nie robi takich akcji ;) pewnie to chłopiec i dlatego taki urwis <3

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki meldujemy się :) przepraszam, że za nieobecność, ale Michaś pochłonął moją uwagę w 100 procentach, napatrzeć się nie mogę i nakochać tego maleństwa <3 wczoraj skończyliśmy tydzień, czas leci jak zwariowany <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca076a586b02.jpg

Emiilka, ibishka, Amy333, Bajkaaa, Anna Stesia, Kaczorka, Lusesita, KateHawke, malka, summer86, Jadranka, Barbarka1984, Flowwer, 91Ewela09, MamaFabianka, olik321, agnieszka00, Rucola, Lena21, JustynaG, Yoselyn82, staraczka1111, pilik, Lunaris, E_w_c_i_a, Sarna84 lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Gg88 a Cygal w ogóle prowadzi ciąże? Słyszałam, że raczej przez ilość pacjentek, które starają się o ciąże poleca do prowadzenia innych lekarzy, ale też ją dziewczyny nazywają aniołem wiec nie dziwie się, że ma taki tłum ;)

Bajka super, że córcia :)

Małka ja to nie mam siły tylka z kanapy dźwignąć, podziwiam i dziękuje tylko, że mało przytyłam na razie ;)

Anna Stasia a kto Cię wysłał na fizjo ? Bo pare lat temu miałam wypadek samochodowy i od tamtej pory dokucza mi kręgosłup szczególnie szyjny, teraz w ciąży znów coraz bardziej niestety, ale myślałam, że w ciąży mam niewiele możliwości w tej kwestii

Miłego wieczoru kobietki !
    Prowadzi :) byliśmy u niej do końca, ale w Silesia Medzie na Mickiewicza :) Miała też robić CC, ale niestety rozłożyła ją grypa.

Mikołaj 25.04.2011

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna cudownego masz synusia:)
    Bajka, ale super ze już wiesz, kto mieszka w brzuszku:)
    Emilka, ale się strachu najadlas, dobrze ze Twój lekarz jest w porządku i oczywiście ze z dzidzią wszystko dobrze:)

A ja wczoraj miałam mieć usg, ale cos lekarce wypadlo i mam przełożone na jutro. Tak bym już chciała wiedzieć, czy to chłopiec czy dziewcznka....:)

Emiilka, Bajkaaa lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Inna cudownego masz synusia:)
    Bajka, ale super ze już wiesz, kto mieszka w brzuszku:)
    Emilka, ale się strachu najadlas, dobrze ze Twój lekarz jest w porządku i oczywiście ze z dzidzią wszystko dobrze:)

A ja wczoraj miałam mieć usg, ale cos lekarce wypadlo i mam przełożone na jutro. Tak bym już chciała wiedzieć, czy to chłopiec czy dziewcznka....:)
    Tak, jak dla mnie to 8 cud świata :D i szczerze, już wiem, że za rok będę truć emkowi o powrót do kliniki po rodzeństwo, które tam zostało. :D

Trzymam kciuki, żeby lekarka uchyliła jutro rąbka tajemnicy. <3

Emiilka, Anna Stesia, KateHawke, Jadranka, Flowwer, Rucola, JustynaG, Sarna84 lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mówicie że ta Liliana popularna? To u mnie odpada no u nas pewnie będzie wybór między Weronika Ewą a??? No właśnie :) hehe

Inna piękny Michał :) nie dziwię się że zakochana jesteś po uszy :)

Emilka ja powtarzam że spokojnie ciężarnej jest bezcenny cieszę się że jest wszystko dobrze

innamorata88, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ