X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Ja z tych co nie biorą magnezu...
    W mojej 'diecie' jedynie Duphaston, Luteina, Letrox, Jodid, Folian, Acard i Heparyna. Nic więcej nie biorę i tak jest od początku. Na samo słowo magnez od dłuższego czasu zbiera mi się na wymioty i nie da rady przęłknąć.

Ja też nie chciałam brać, bo po magnezie mam migreny - ale kilka mocniejszych napięć brzucha oraz biorące się z tego problemy z szyjką przekonały mnie, że trzeba spróbować. Na początku brałam po 1-2 tabletki, teraz doszłam do 8 dziennie. Jeśli nie chcesz brac tabletek - a mogę to zrozumieć - może uzupełniaj sobie niedobory magnezu dietą? Np. orzechami lub fasolą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczę co jutro ginka powie.
    Moja szyjka to było zwykle 2.5-2.8cm. Ostatnio wystrzeliła do 3.7 aż. Sama. Dlatego się tak tym magnezem nie chciałam katować bo dawało radę samo.
    A czy to teraz jakaś przyczyna tych bóli, to wątpię.
    Raczej obstawiam przyrost Kluska i ucisk jakiś więzadeł. Patrzę na swoją stopkę i jak tam napisane 200g dzisiaj to śmiać mi się chce. 2tyg. temu miał 225g już. Teraz z dobre 300-350 myślę że dźwigam i przypuszczam że ten atak to nagłe przejście do większego rozmiaru. Miednica, macica nie wyrabiają i chwila cierpienia żeby się dostosowały co kilka tygodni.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, że to wiązadła. Może do tego zaczęłaś mieć też skurcze Braxtona-Hicksa i wszystko się nałożyło. Trzymam kciuki, żeby było ok!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko brak paniki mnie uratuje więc staram się nie myśleć źle ;)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, jestem z Trójmiasta.
    Jakiś rok temu miałam robiony rezonans. Niby nic poważnego. Lordoza pogłębiona, jakieś zmiany zwyrodnieniowe, wysunięty krążek. jakieś niewielkie torbiele. Generalnie, po wizycie u lekarza dowiedziałam się, że co jakiś czas boleć będzie, że gdybym przyszła z takim wynikiem będąc 10-15lat starsza to nikogo by to nie dziwiło.
    Miałam unikać skakania, biegania, dźwigania. Wszystko po to by nie nadwyrężać kręgosłupa bo skoro krążek jest wysunięty to może dojść do wypadnięcia a to już jest poważne.
    No i oszczędzałam się. Co jakiś czas masaż i było dobrze.
    Ale teraz sporo odpoczywam na leżąco i już zauważam, że to powoduje dyskomfort. Boję się co to będzie później. Stąd też poszukuję kogoś kto zaproponuje mi terapię teraz bym mogła spokojnie przejść przez ciążę.

EDIT: Poszperałam i znalazłam kogoś kto zajmuje się zajmuje się rehabilitacją również kobiet w ciąży. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 20:00

Anna Stesia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ale produkujecie stron... jakoś ostatnio nie mam kiedy usiąść i poczytać co u Was,ale dzisiejszy zjazd formy dał mi szanse.
    Super że u Was i u maleństw wszystko ok.
    Ania dużo odpoczywaj, trzymam kciuki aby to nie było nic poważnego :)
    U mnie wszystko ok, poza nawracajacym przeziębieniem. Co je wylecze to wraca ze zdwojoną siłą :/
    Ruchy maleństwa czuję najbardziej od 4 do 6 rano i po 19 ❤
    A jeśli chodzi o imię to jeśli będzie chłopak to Jaś, a dziewczynka Anastazja albo Blanka ❤
    Miłego i spokojnego wieczoru :)

Anna Stesia, olik321, Flowwer, Emiilka lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, no to świetnie, że znalazł się specjalista! Na pewno Ci pomoże i te ostatnie tygodnie będą przez to łatwiejsze.

Ewela - śliczne imiona! (zwłaszcza Anastazja <3) Kiedy się wybierasz na połówkowe?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Ja z tych co nie biorą magnezu...
    W mojej 'diecie' jedynie Duphaston, Luteina, Letrox, Jodid, Folian, Acard i Heparyna. Nic więcej nie biorę i tak jest od początku. Na samo słowo magnez od dłuższego czasu zbiera mi się na wymioty i nie da rady przęłknąć.
    Aniu ja zeby zminimalizować ilośc przyjmowanych preparatów kupiłam magnez w proszku, rozpuszczam go w wodzie ciepłej w miednicy i moczę nogi kilkanaście minut co kilka dni. Można to robić codziennie. Magnez przez skórę wchłania sie równie dobrze jak ten z tabletek, poczytaj sobie na ten temat.

Ania1003 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się chyba zaczynają humorki ciążowe.. od dwóch dni średnio się czuję, taka mocno osłabiona i ciągle mi się płakać chce.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Ewela - śliczne imiona! (zwłaszcza Anastazja <3) Kiedy się wybierasz na połówkowe?

Miałam mieć 20, ale lekarz przełożył mi na 27 marca. Z jednej strony doczekać się nie mogę,ale z drugiej jestem spokojna, bo czuje ruchy i wiem ze u dziecka wszystko
    ok ❤
    A co do imion mąż wybiera dla syna ja dla córci.
    Niestety maleństwo nie chce z nami współpracować i odwraca sie pleckami podczas usg.

summer86 lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Mi się chyba zaczynają humorki ciążowe.. od dwóch dni średnio się czuję, taka mocno osłabiona i ciągle mi się płakać chce.

Masz prawo. Nie da się bez przerwy tryskać znakomitym humorem, zwłaszcza jeśli coś dolega. Choć oczywiście życzę poprawy nastroju, może masz coś, co szczególnie wprawia Cię w dobry humor?

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Cześć Dziewczyny,

wczoraj już po raz drugi zaliczyłam wieczorem IP, bo pojawiło się krwawienie. Kompletnie w szoku byłam, jak to zobaczyłam, bo brzuch nie bolał, ani nic niepokojącego się nie działo. Gdyby to było plamienie, to chyba bym tak nie spanikowała. Na IP oczywiście opieprz. Po zobaczeniu wkładki lekarz powiedział, że to jest fizjologiczny objaw ciąży. Zrobił mi usg, które trwało z zegarkiem w ręku max. 20 sekund i powiedział, że wszystko jest ok. Ja kropka nawet nie widziałam. Teraz na spokojnie przeanalizowałam kartę informacyjną z IP i trochę mnie zmartwiło tętno :( Dziecko ma 23 mm, co odpowiada 9+0 (wczoraj było 8+4), ale FHR (+) miarowo 194/min.. Czy to jest możliwe? Ten lekarz na pewno nie badał mnie przez minutę. Nigdy nie miałam mierzonego tętna zarodka. Na każdym usg gin mi tylko mówił, że serduszko bije. Zaczęłam się denerwować, a jeszcze do niedzieli sama w domu jestem...

Znalazłam ;/
    Kochana po pierwsze jak trafiłaś na IP to sama piszesz ze się zdenerwowałaś a to może wpływać na zdenerwowanie Bąbla, po drugie jak mi lekarz mierzył terno to trwało to chwile żeby uchwycić i wymierzyć wiec przy ekspresowym badaniu ten wynik może okazać się błędny. Jak się denerwujesz to zadzwoń do gina i umów się na USG, będziesz spokojniejsza :*

Swoją droga nie rozumiem jak lekarz może opieprzyć ciężarna która krwawi !!! Nasza kochana służba zdrowia pełna lekarzy z powołania ech....

Emiilka lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, co u Ciebie, kochana? Podczytuję trochę marcowe testowanie i widzę, że na razie bez zmian?

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Siwulec, co u Ciebie, kochana? Podczytuję trochę marcowe testowanie i widzę, że na razie bez zmian?

Niestety nadal czekam :/ obawiam się jednak ze skończy się zabiegiem bo do piątku już mało czasu zostało a na 9.03 mam skierowanie na zabieg, Staraczki poradziły ciepła kąpiel - wykonałam grzecznie i zobaczymy czy pomoże

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-( :-( Nie tracę nadziei, że jednak coś się ruszy. Choć z tego, co czytałam, dziewczyny pisały, że szpital nie zawsze jest złym rozwiązaniem, przynajmniej ktoś kontroluje, czy macica się dobrze oczyszcza. Zyczę Ci duuuuużo sił na najbliższe dni i myślami jestem z Tobą :-*

Siwulec lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    :-( :-( Nie tracę nadziei, że jednak coś się ruszy. Choć z tego, co czytałam, dziewczyny pisały, że szpital nie zawsze jest złym rozwiązaniem, przynajmniej ktoś kontroluje, czy macica się dobrze oczyszcza. Zyczę Ci duuuuużo sił na najbliższe dni i myślami jestem z Tobą :-*

Dziękuje bardzo, myśle ze wszystko ma swoje plusy i minusy, ja się panicznie boje narkozy (nie potrafię powiedzieć dlaczego, ale świadomość ze mnie uśpią i będę we mnie grzebać jest okropna). Co ma być to będzie ;)

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Dziękuje bardzo, myśle ze wszystko ma swoje plusy i minusy, ja się panicznie boje narkozy (nie potrafię powiedzieć dlaczego, ale świadomość ze mnie uśpią i będę we mnie grzebać jest okropna). Co ma być to będzie ;)
    a miałas kiedykolwiek narkozę?? naprawdę nie ma sięczego bać. Idziesz spać i tyle. Nie myśl o tym, co oni będą tam robić. Ja jako młoda dziewczyna narkozę miałam 2 razy, potem długo długo nic i w zeszłym roku hsg w narkozie, stres był, ale okazało się, ze totalnie nie było powodu.
    Ja napiszę Ci szczezre, ze na 100% wolałabym zabieg. Z wielu powodów. i tak samo marzę o cesarce w narkozie. jak wszystko będzie dobrze to od maja zacznę pertraktacje z moim lekarzem prowadzącym.
    Życzę Ci dużo sił, a jesli do piątku się nie rozkręci to pamiętaj, że nie stało sie to bez przyczyny. Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki. Jestes bardzo silna i brakuje mi Ciebie na wrześniówkach :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulcu Kochany, na szczęście moja historia ma mały happy end, bo pojechałam do mojego gina i serduszko biło 176/min ;) Kilka postów dalej o tym napisałam :)

Siwulec lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    a miałas kiedykolwiek narkozę?? naprawdę nie ma sięczego bać. Idziesz spać i tyle. Nie myśl o tym, co oni będą tam robić. Ja jako młoda dziewczyna narkozę miałam 2 razy, potem długo długo nic i w zeszłym roku hsg w narkozie, stres był, ale okazało się, ze totalnie nie było powodu.
    Ja napiszę Ci szczezre, ze na 100% wolałabym zabieg. Z wielu powodów. i tak samo marzę o cesarce w narkozie. jak wszystko będzie dobrze to od maja zacznę pertraktacje z moim lekarzem prowadzącym.
    Życzę Ci dużo sił, a jesli do piątku się nie rozkręci to pamiętaj, że nie stało sie to bez przyczyny. Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki. Jestes bardzo silna i brakuje mi Ciebie na wrześniówkach :*

Właśnie nigdy tego nie przeżyłam i pewnie dlatego ten strach. Tez wychodzę z założenia ze nic się nie dzieje bez przyczyny dlatego przyjmuje z pokora wszystko to co się dzieje i nie dzieje :/
    Tez mi brak fioletowej chociaż zaglądam i widzę ze u Was teraz selekcja imion i ich popularność :) jak się już uporam to trochę Was tam będę częściej odwiedzać :*

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Siwulcu Kochany, na szczęście moja historia ma mały happy end, bo pojechałam do mojego gina i serduszko biło 176/min ;) Kilka postów dalej o tym napisałam :)

Ech No widzisz, nie doczytałam ;) ciesze się ze gin Cię uspokoił a przede wszystkim ze poprzedni pomiar się nie potwierdził :*

Emiilka lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ