X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki! Z okazji naszego święta życzę Wam jak najmniej problemów w ciąży, szybkich porodów, dużo mleczka w cycusiach i grzecznych dzieciaczków <3

A ja dziś z okazji Dnia kobiet idę do gina.. w końcu to taki typowo babski lekarz ;) i życzę sobie, żeby cytologia nie była gorsza niż rok temu!

A w ogóle to dziś mija równo rok od kiedy siedzę w domu :D dokładnie 8.03. był pierwszym dniem na L4 :p

Idziemy też dziś złożyć papiery do żłobka. Ciekawe na jak odległym miejscu wylądujemy.. bo na Szczecin, który ma ponad 400tys. mieszkańców jest AŻ 8 żłobków publicznych!

Co do wyprawki to Wam powiem, że im mniej tym lepiej :)

olik321, KateHawke, staraczka1111, Yoselyn82, Flowwer, Emiilka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim Kobietkom życzę wszystkiego najlepszego w dniu Naszego święta!!! <3 a podwójne życzenia dla tych, co są z dziewczynkami w dwupaku :D

Codziennie Was czytam, jestem na bieżąco, ale jakoś rzadziej znajduję wenę, by coś sama napisać. Emilka cieszę się, że wszystko okazało się być ok, ale lekarza z IP to spalić na stosie! Ach no i Amy trzymam kciuki, żebyś się jutro dowiedziała czy to chłopczyk czy dziewczynka! :D

Jak tak czytam o wyprawkach i w ogóle to już bym sama chętnie zaczęła coś oglądać, ale całą siłą woli się powstrzymuję - byle do kwietnia :D i tak samo mam z płcią, już tak bardzo bym chciała wiedzieć. Nie mam absolutnie żadnych preferencji, ale po prostu ciekawość mnie zżera :D

U mnie wciąż wszystko super, najsilniejszym objawem jest baaardzo czuły węch - tak czuły, że przeszkadza mi w spaniu. Czuję absolutnie wszystko i mąż się śmieje, że powinni mnie wziąć zamiast psa policyjnego. Dzisiaj, żeby móc spać, musiałam podłożyć sobie pod nos połówkę cytryny - obecnie mój ulubiony zapach. Ale podziałało!

A wczoraj byłam na podglądzie Bąbelka, wszystko z nim w porządku, rośnie tak jak powinien, widziałam jego nóżki i rączki (niestety zdjęcie pod innych kątem to ich nie widać), co mnie strasznie rozczuliło, nie wiem czemu :)

A oto mój Bąbel w 8t0d ciąży (z USG 8t2d):
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f7291b227bc.jpg

ach i jeszcze - Bajeczko gratuluję córeczki!!!

Barbarka1984, Kaczorka, olik321, Lunaris, pilik, KateHawke, Anna Stesia, JuicyB, Jadranka, staraczka1111, Siwulec, Yoselyn82, innamorata88, Bajkaaa, Lusesita, Flowwer, malka, Emiilka, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nawet jak dziecko daje w kość- moje do takich zdecydowanie należało do 2r.ż. to i tak kochasz je nad życie :) Teraz ze śmiechem wspominam jak siedziałam na dywanie, wyłam z bezsilności, łzy ciekły jak grochy a ten mały rozbójnik patrzył na mnie jak by chciał powiedzieć: "i o co Ci kobieto chodzi?". Uśmiech od razu pojawiał się na twarzy i tak jak wariatka siedziałam -śmiałam się i ryczałam jednocześnie :) Mimo wszystko chciałabym to przeżyć jeszcze raz :)

Kaczorka 8 żłobków? to jakieś szaleństwo! To trzeba jeszcze w ciąży się chyba zapisywać O_o

Jeżowa piękny misiaczek Haribo <3 zdrowo rośnijcie :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mogę się do Was dołączyć ? :) Jak się z kimś dzieli swoje obawy i radości zawsze jest jakoś raźniej :) dosyć często czytam Wasze wpisy, ale jakoś nic do tej pory nie napisałam :) z mężem staraliśmy się o dziecko 3 lata, w naszym wypadku w ogóle nie dochodziło do zapłodnienia. U mnie niedoczynność, podwyższona prolaktyna, u męża morfologia poniżej 1%, ale pozostałe parametry super. Teraz 19 lutego mieliśmy pierwszą wizytę w klinice leczenia niepłodności, a tu niespodzianka test z 5 marca pokazał dwie kreski. Taki psikus :) wszystkim Wam życzę takich niespodzianek :)

KateHawke, Jeżowa, Jadranka, beatka_c, Lunaris, Lusesita, Flowwer, malka, pilik, Rucola lubią tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann1109 witamy :) Super, że sie udało tak znienacka :D

Jeżowa piękności nam tu dziś pokazujesz <3 Buziaczki od e-cioci :* :* :*
    Ja też już bym chętnie pooglądała co do wyprawki, jakie wózki, kupiła ciuszki. Ale powstrzymuję się na razie - jakoś daję radę nie szaleć ale ciężko :P Też jestem mega ciekawa kto mi tam w brzuszku siedzi :D

Anna Stesia, Jeżowa lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Ann1109 witamy :) Super, że sie udało tak znienacka :D

Nie wiem kto był bardziej zaskoczony, czy ja, czy mąż :) jutro idę do gina, mam nadzieję, że już coś tam zobaczy. Z racji tego, że mam pracę fizyczną wolałabym już iść na zwolnienie, żeby nie ryzykować. Domyślam się, że pewnie jeszcze niewiele będzie widać. Kiedy mogłabym się spodziewać usłyszenia bijącego serduszka ?:)

KateHawke lubi tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, śliczności <3 <3 Pięknie rośniecie!

Ann, gratulacje! Rozgość się!

A ja dzisiaj załatwiłam sobie (i dziecku) położną środowiskową :-D Bardzo mnie to cieszy, bo zabierałam się do tematu jak pies do jeża. Mój mąż był przekonany, że już mamy wybraną - bo mamy do porodu. A jak tam z położnymi u Was, dziewczyny? Jesteście zadowolone z wyboru?

KateHawke, Jeżowa lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann1109 wrote:
    Nie wiem kto był bardziej zaskoczony, czy ja, czy mąż :) jutro idę do gina, mam nadzieję, że już coś tam zobaczy. Z racji tego, że mam pracę fizyczną wolałabym już iść na zwolnienie, żeby nie ryzykować. Domyślam się, że pewnie jeszcze niewiele będzie widać. Kiedy mogłabym się spodziewać usłyszenia bijącego serduszka ?:)

Teraz raczej lekarz zobaczy pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe ewentualnie. Za jakieś 2-3 tygodnie powinno być słychać serduszko. U mnie był to 6t5d.
    Haha Wyobrażam sobie minę męża :D

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke już się nie mogę doczekać żeby tego doświadczyć :)

Anna Stesia Dziękuję :)

KateHawke lubi tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann - cześć, cudownie nudnej ciąży życzę :)
    U mnie serduszko pikało 6+4, więc tak za około 10-11 dni od Twojego dzisiejszego etapu.

Ja jeszcze nie mam położnej środowiskowej, nawet nie wiem jak za to się zabrać :)

age.png
  • Amal Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba czas się tutaj zameldować z marcowego wątku :)

No więc witam wszystkie Panie, i tutaj również , wszystkim Wam wszystkiego najlepszego, samych nudnych i spokojnych ciąż i szczęśliwego, rozwiązania :)

JuicyB, summer86, KateHawke, olik321, Bajkaaa, Lusesita, Flowwer, Jeżowa, Jadranka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

km5smg7yt99xz96j.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, czy przeziębienie w ciąży jest powodem do zmartwień? Od dwóch dni byłam jakaś nijaka, ale bez żadnych objawów, ale dziś już kichanie co chwilę, drapanie w gardle i ogólne rozbicie. Gorączki nie mam, temp. 37,2.
    Leżenie i domowe sposoby będą wystarczające?

Kaczorka, czekam na info z wizyty i trzymam kciuki aby wyniki były pomyślne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 14:20

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, ann1109 witamy u nas i życzymy spokojnych ciąż :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Laski, czy przeziębienie w ciąży jest powodem do zmartwień? Od dwóch dni byłam jakaś nijaka, ale bez żadnych objawów, ale dziś już kichanie co chwilę, drapanie w gardle i ogólne rozbicie. Gorączki nie mam, temp. 37,2.
    Leżenie i domowe sposoby będą wystarczające?

Kaczorka, czekam na info z wizyty i trzymam kciuki aby wyniki były pomyślne!
    Pij dużo soków i herbat z miodem i cytrynką. Na gardlo polecam tę cukierki z prenalen gardło dla kobiet w ciąży. Mnie też rozłożylo jakoś tak w połowie ciąży ale szybko przeszło naszczescie

summer86 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - pomogą Ci wszystkie środki PRENALEN. Są pastylki do gardła i syrop. I to całkiem smaczne.
    Do tego herbatki z imbirem i cytryną oraz dużo czosnku w jedzeniu. Ja sobie robiłam grzanki z serem i czosnkiem.
    A jeśli gorączka podskoczy, to apap.

Przeziebienie może się przerodzić w coś groźniejszego, więc lepiej kilka dni wszystko powyższe co kilka godzin sobie aplikować.

summer86 lubi tę wiadomość

age.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB dziękuję :) a Tobie życzę szczęśliwego rozwiązania :)

Amal witaj, gratuluję :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeziębienie jest najgroźniejsze w 1 trymestrze tak mi mój ginekolog mówił

Boże dziewczyny dopiero uświadamiam sobie o ile ja już się uspokoilam użytkownik ta ciąża i jak sobie przypomnę moje obawy aż mi się nie chce wierzyć że ten mój stres nic tej małej nie zrobił :)
    Owszem obawa dalej jest ale nieduża a jeszcze kilka tygodni temu obawa była większa niż radość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam nowe dziewczyny, rozgoście się :)

właśnie wróciłam z ćwiczeń, uwielbiam je, zaraz jest inne nastawienie do życia ;)

KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki :) niech Wasze dzidziule zdrowo rosną! <3

Mnie dziś mąż zaskoczył prezentem z rana :p udało mu się zrobić niespodziankę chyba pierwszy raz ;) bo ja to taki detektyw jestem i ciężko mu coś przede mną ukryć ;)

Summer - przeziębienie w ciąży nie jest takie straszne. Jedynie upierdliwe, bo mało co można wziąć.

A wynik cytologii wyszedł mi lepszy niż rok temu. Może te zmiany się cofają. Ale ustaliłam z lekarską, że jak mi posiew wyjdzie w miarę dobry to zrobimy badanie pod kątem wirusa, żeby mieć pewność czy jest czy nie.
    Ale ulżyło mi, że nie jest gorzej :)

No i papiery do żłobka złożone :D zaraz aż z ciekawości sprawdzę na którym miejscu jesteśmy. Pewnie z tysiąc osób przed nami :p

summer86, KateHawke, Jeżowa, Anna Stesia, Flowwer, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, tylko 679 osób jest przed nami ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ