X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki! Z okazji naszego święta życzę Wam jak najmniej problemów w ciąży, szybkich porodów, dużo mleczka w cycusiach i grzecznych dzieciaczków <3

A ja dziś z okazji Dnia kobiet idę do gina.. w końcu to taki typowo babski lekarz ;) i życzę sobie, żeby cytologia nie była gorsza niż rok temu!

A w ogóle to dziś mija równo rok od kiedy siedzę w domu :D dokładnie 8.03. był pierwszym dniem na L4 :p

Idziemy też dziś złożyć papiery do żłobka. Ciekawe na jak odległym miejscu wylądujemy.. bo na Szczecin, który ma ponad 400tys. mieszkańców jest AŻ 8 żłobków publicznych!

Co do wyprawki to Wam powiem, że im mniej tym lepiej :)

olik321, KateHawke, staraczka1111, Yoselyn82, Flowwer, Emiilka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim Kobietkom życzę wszystkiego najlepszego w dniu Naszego święta!!! <3 a podwójne życzenia dla tych, co są z dziewczynkami w dwupaku :D

Codziennie Was czytam, jestem na bieżąco, ale jakoś rzadziej znajduję wenę, by coś sama napisać. Emilka cieszę się, że wszystko okazało się być ok, ale lekarza z IP to spalić na stosie! Ach no i Amy trzymam kciuki, żebyś się jutro dowiedziała czy to chłopczyk czy dziewczynka! :D

Jak tak czytam o wyprawkach i w ogóle to już bym sama chętnie zaczęła coś oglądać, ale całą siłą woli się powstrzymuję - byle do kwietnia :D i tak samo mam z płcią, już tak bardzo bym chciała wiedzieć. Nie mam absolutnie żadnych preferencji, ale po prostu ciekawość mnie zżera :D

U mnie wciąż wszystko super, najsilniejszym objawem jest baaardzo czuły węch - tak czuły, że przeszkadza mi w spaniu. Czuję absolutnie wszystko i mąż się śmieje, że powinni mnie wziąć zamiast psa policyjnego. Dzisiaj, żeby móc spać, musiałam podłożyć sobie pod nos połówkę cytryny - obecnie mój ulubiony zapach. Ale podziałało!

A wczoraj byłam na podglądzie Bąbelka, wszystko z nim w porządku, rośnie tak jak powinien, widziałam jego nóżki i rączki (niestety zdjęcie pod innych kątem to ich nie widać), co mnie strasznie rozczuliło, nie wiem czemu :)

A oto mój Bąbel w 8t0d ciąży (z USG 8t2d):
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f7291b227bc.jpg

ach i jeszcze - Bajeczko gratuluję córeczki!!!

Barbarka1984, Kaczorka, olik321, Lunaris, pilik, KateHawke, Anna Stesia, JuicyB, Jadranka, staraczka1111, Siwulec, Yoselyn82, innamorata88, Bajkaaa, Lusesita, Flowwer, malka, Emiilka, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nawet jak dziecko daje w kość- moje do takich zdecydowanie należało do 2r.ż. to i tak kochasz je nad życie :) Teraz ze śmiechem wspominam jak siedziałam na dywanie, wyłam z bezsilności, łzy ciekły jak grochy a ten mały rozbójnik patrzył na mnie jak by chciał powiedzieć: "i o co Ci kobieto chodzi?". Uśmiech od razu pojawiał się na twarzy i tak jak wariatka siedziałam -śmiałam się i ryczałam jednocześnie :) Mimo wszystko chciałabym to przeżyć jeszcze raz :)

Kaczorka 8 żłobków? to jakieś szaleństwo! To trzeba jeszcze w ciąży się chyba zapisywać O_o

Jeżowa piękny misiaczek Haribo <3 zdrowo rośnijcie :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mogę się do Was dołączyć ? :) Jak się z kimś dzieli swoje obawy i radości zawsze jest jakoś raźniej :) dosyć często czytam Wasze wpisy, ale jakoś nic do tej pory nie napisałam :) z mężem staraliśmy się o dziecko 3 lata, w naszym wypadku w ogóle nie dochodziło do zapłodnienia. U mnie niedoczynność, podwyższona prolaktyna, u męża morfologia poniżej 1%, ale pozostałe parametry super. Teraz 19 lutego mieliśmy pierwszą wizytę w klinice leczenia niepłodności, a tu niespodzianka test z 5 marca pokazał dwie kreski. Taki psikus :) wszystkim Wam życzę takich niespodzianek :)

KateHawke, Jeżowa, Jadranka, beatka_c, Lunaris, Lusesita, Flowwer, malka, pilik, Rucola lubią tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann1109 witamy :) Super, że sie udało tak znienacka :D

Jeżowa piękności nam tu dziś pokazujesz <3 Buziaczki od e-cioci :* :* :*
    Ja też już bym chętnie pooglądała co do wyprawki, jakie wózki, kupiła ciuszki. Ale powstrzymuję się na razie - jakoś daję radę nie szaleć ale ciężko :P Też jestem mega ciekawa kto mi tam w brzuszku siedzi :D

Anna Stesia, Jeżowa lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Ann1109 witamy :) Super, że sie udało tak znienacka :D

Nie wiem kto był bardziej zaskoczony, czy ja, czy mąż :) jutro idę do gina, mam nadzieję, że już coś tam zobaczy. Z racji tego, że mam pracę fizyczną wolałabym już iść na zwolnienie, żeby nie ryzykować. Domyślam się, że pewnie jeszcze niewiele będzie widać. Kiedy mogłabym się spodziewać usłyszenia bijącego serduszka ?:)

KateHawke lubi tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, śliczności <3 <3 Pięknie rośniecie!

Ann, gratulacje! Rozgość się!

A ja dzisiaj załatwiłam sobie (i dziecku) położną środowiskową :-D Bardzo mnie to cieszy, bo zabierałam się do tematu jak pies do jeża. Mój mąż był przekonany, że już mamy wybraną - bo mamy do porodu. A jak tam z położnymi u Was, dziewczyny? Jesteście zadowolone z wyboru?

KateHawke, Jeżowa lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann1109 wrote:
    Nie wiem kto był bardziej zaskoczony, czy ja, czy mąż :) jutro idę do gina, mam nadzieję, że już coś tam zobaczy. Z racji tego, że mam pracę fizyczną wolałabym już iść na zwolnienie, żeby nie ryzykować. Domyślam się, że pewnie jeszcze niewiele będzie widać. Kiedy mogłabym się spodziewać usłyszenia bijącego serduszka ?:)

Teraz raczej lekarz zobaczy pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe ewentualnie. Za jakieś 2-3 tygodnie powinno być słychać serduszko. U mnie był to 6t5d.
    Haha Wyobrażam sobie minę męża :D

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke już się nie mogę doczekać żeby tego doświadczyć :)

Anna Stesia Dziękuję :)

KateHawke lubi tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann - cześć, cudownie nudnej ciąży życzę :)
    U mnie serduszko pikało 6+4, więc tak za około 10-11 dni od Twojego dzisiejszego etapu.

Ja jeszcze nie mam położnej środowiskowej, nawet nie wiem jak za to się zabrać :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba czas się tutaj zameldować z marcowego wątku :)

No więc witam wszystkie Panie, i tutaj również , wszystkim Wam wszystkiego najlepszego, samych nudnych i spokojnych ciąż i szczęśliwego, rozwiązania :)

JuicyB, summer86, KateHawke, olik321, Bajkaaa, Lusesita, Flowwer, Jeżowa, Jadranka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, czy przeziębienie w ciąży jest powodem do zmartwień? Od dwóch dni byłam jakaś nijaka, ale bez żadnych objawów, ale dziś już kichanie co chwilę, drapanie w gardle i ogólne rozbicie. Gorączki nie mam, temp. 37,2.
    Leżenie i domowe sposoby będą wystarczające?

Kaczorka, czekam na info z wizyty i trzymam kciuki aby wyniki były pomyślne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 14:20

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, ann1109 witamy u nas i życzymy spokojnych ciąż :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Laski, czy przeziębienie w ciąży jest powodem do zmartwień? Od dwóch dni byłam jakaś nijaka, ale bez żadnych objawów, ale dziś już kichanie co chwilę, drapanie w gardle i ogólne rozbicie. Gorączki nie mam, temp. 37,2.
    Leżenie i domowe sposoby będą wystarczające?

Kaczorka, czekam na info z wizyty i trzymam kciuki aby wyniki były pomyślne!
    Pij dużo soków i herbat z miodem i cytrynką. Na gardlo polecam tę cukierki z prenalen gardło dla kobiet w ciąży. Mnie też rozłożylo jakoś tak w połowie ciąży ale szybko przeszło naszczescie

summer86 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - pomogą Ci wszystkie środki PRENALEN. Są pastylki do gardła i syrop. I to całkiem smaczne.
    Do tego herbatki z imbirem i cytryną oraz dużo czosnku w jedzeniu. Ja sobie robiłam grzanki z serem i czosnkiem.
    A jeśli gorączka podskoczy, to apap.

Przeziebienie może się przerodzić w coś groźniejszego, więc lepiej kilka dni wszystko powyższe co kilka godzin sobie aplikować.

summer86 lubi tę wiadomość

age.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB dziękuję :) a Tobie życzę szczęśliwego rozwiązania :)

Amal witaj, gratuluję :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeziębienie jest najgroźniejsze w 1 trymestrze tak mi mój ginekolog mówił

Boże dziewczyny dopiero uświadamiam sobie o ile ja już się uspokoilam użytkownik ta ciąża i jak sobie przypomnę moje obawy aż mi się nie chce wierzyć że ten mój stres nic tej małej nie zrobił :)
    Owszem obawa dalej jest ale nieduża a jeszcze kilka tygodni temu obawa była większa niż radość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam nowe dziewczyny, rozgoście się :)

właśnie wróciłam z ćwiczeń, uwielbiam je, zaraz jest inne nastawienie do życia ;)

KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki :) niech Wasze dzidziule zdrowo rosną! <3

Mnie dziś mąż zaskoczył prezentem z rana :p udało mu się zrobić niespodziankę chyba pierwszy raz ;) bo ja to taki detektyw jestem i ciężko mu coś przede mną ukryć ;)

Summer - przeziębienie w ciąży nie jest takie straszne. Jedynie upierdliwe, bo mało co można wziąć.

A wynik cytologii wyszedł mi lepszy niż rok temu. Może te zmiany się cofają. Ale ustaliłam z lekarską, że jak mi posiew wyjdzie w miarę dobry to zrobimy badanie pod kątem wirusa, żeby mieć pewność czy jest czy nie.
    Ale ulżyło mi, że nie jest gorzej :)

No i papiery do żłobka złożone :D zaraz aż z ciekawości sprawdzę na którym miejscu jesteśmy. Pewnie z tysiąc osób przed nami :p

summer86, KateHawke, Jeżowa, Anna Stesia, Flowwer, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, tylko 679 osób jest przed nami ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ