X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zatrzymałam się w Smyku przy wózkach. Dotknęłam tylko jednego. Z ciekawości.
    X-Pulse... matko bosko... jakiżżesz on twardy! Porównójąc z Trailzem to kamień! Nawet lekko bujać się nie dało. Byłam ciekawa dlaczego tak zachwalany jest a dla mnie to typowy wózek na szybki wypad do galerii i na gładkie podłogi- nie na teren. Miałam nawet problem żeby go podbić bo był tak sztywny.

Więc to taka moja opinia bo się nawinęła okazja.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna, Kaczorka - Wasze pociechy są niesamowite :D już tak bardzo chcę czerwiec!

Ania, cieszę się, że wszystko ok. Też się zastanawiam o co chodzi z tym zakazem prowadzenia auta? Chodzi o to żebyś zbyt długo nie przebywała w pozycji siedzącej?

Kaczorka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Aniu, a czemu nie możesz prowadzić auta? I dlaczego taka pozycja?

Nie wiem. W sumie chyba żeby nie naciskać szyjki. Podróż to u nas średnio 6-7h jak ja jadę a z 9h jak M usiądzie za kółkiem. Ale postaram się go przekabacić jednak żebym prowadziła bo wygodniej mi siedzieć za kierownicą :D Fotel można bardziej podnieść w lędźwiowym niż na pasażera :D
    Szyjka moja zwykle nie powala bo zakres jaki mam to 2.7- 3.7. Więc odpoczywam dużo. A takie długie siedzenie to jednak ucisk i może przez to ginka takie zalecenie dała.

Ale tak o to jeżdżę normalnie za kółkiem. Dobrze się czuję i nie widzę powodów siedzenia jako pasażer :D Mam dwa dni na udobruchanie M :D

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna sama słodycz ♡♡♡♡

Ania ja dalej mam problem z wyborem wózka szczerze nie chce wydawać majatku zwłaszcza że niektóre dzieci "maja na nie alergię " ;) ale Quinnu mood już bardziej w dostepnej cenie.
    Wolę dołożyć i kupić fotelik z bazą z górnej półki jak Cybex Q

carolla90 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Inna sama słodycz ♡♡♡♡

Ania ja dalej mam problem z wyborem wózka szczerze nie chce wydawać majatku zwłaszcza że niektóre dzieci "maja na nie alergię " ;) ale Quinnu mood już bardziej w dostepnej cenie.

Ja się cieszę że nie chodzę po sklepach i nie szukam. Wczoraj po godzinie zrobiło mi się słabo i musieliśmy usiąść w aucie.
    A jeszcze jak trzeba podejmować decyzje to już tragedia. Wzrokiem szukam po sklepie od wejścia czy gdzieś można usiąść :D

Flower wybierz kilka modeli na internecie i jak już to idź i obejrzyj te wybrane modele w sklepie. Inaczej człowiek głupieje.
    A ja wczoraj zwiedziłam jedynie 3 alejki wózków i wszystkie wyglądały jednakowo, dwa nie miałabym siły oglądać każdego i myśleć o wyborze, trzy im szybciej kupisz tym będzie lepiej.
    Ja mam taki spokój psychiczny teraz że jest super. Jedynie leżaczek rozkminiamy i w sumie z większych rzeczy to wszystko.

summer86, Flowwer lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, o X-Pulse czytałam ostatnio sporo i właśnie mnóstwo ludzi narzeka na amortyzację w nim.

A w temacie wózków, można Cię jeszcze pomęczyć? :D Zrobiłam krótką listę 4, starałam się skupić na modelach z dużą gondolą. Twoim fachowym okiem, który z nich byłby najlepszy?

https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/wielofunkcyjne/gleboko-spacerowe/p/maxi-cosi-nova-4-wozek-gleboko-spacerowy-7817.php

Minusem jest kosz, ale chyba do przeżycia.

https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/zestawy-3w1/z-fotelikiem-besafe/p/baby-design-lupo-comfort-limited-gleboko-spacerowy-besafe-izi-go-modular-i-size-7459.php

https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/zestawy-3w1/z-fotelikiem-kiddy/p/abc-design-salsa-4-3w1-wozek-gleboko-spacerowy-fotelik-kiddy-evolution-pro-2-7800.php

Podoba mi się wizualnie i pod względem parametrów, jednak niewiele w necie jest o nim opinii.

https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/zestawy-3w1/z-fotelikiem-cybex/p/espiro-next-wozek-gleboko-spacerowy-z-torba-fotelik-cybex-aton-5-7465.php

O tym już pisałaś :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - jeszcze 3 miesiące i będziesz miała córcię po tej stronie :) później wystarczy przeżyć następne 3 miesiące i dziecko zaczyna robić się fajne ;) bo niestety ten tzw. czwarty trymestr daje trochę w kość.

I pilnujcie dziewczyny zębów! Ja miałam przed ciążą mocne. Przez kilka lat nic się nie działo. A po ciąży niestety się osłabiły.. dzidziulki wszystko wyciągają ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, mam właśnie w planach wybrać się na przegląd jeszcze w trakcie ciąży.
    A co do IV trymestru, moja bratanica jest z października jak Wasza Alicja i też to właśnie obserwowałam, brat z bratową przez pierwsze 3 m-ce byli zajechani a teraz widzę po nich coraz więcej radości z rodzicielstwa. Zupełnie inaczej jest gdy dziecko robi się już kumate :)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - powiem Ci, że przez pierwsze 3 miesiące ciągle miałam jakiegoś nerwa na męża. Wkurzałam się, że mi za mało pomaga i często były spiny między nami. A on po prostu sam nie wiedział co z takim dzieckiem zrobić, bo ono tylko do mamy i do mamy chciało, bo inaczej był płacz.
    Teraz widzę, że radość mu sprawia jak się nią zajmie a i Luśka ma frajdę :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, my z M też mieliśmy wielki problem,ale po obejrzeniu i "przejechaniu sie" najbardziej odpowiadał nam maxi cosi, a dokładnie ten tylko ze w innym kolorze:
    http://wozki-dla-dzieci.com/promocja15-3w1-maxi-cosi-mura-4-plus-spacerowka-gondola-foldable-fotelik-cabrio-kol-earth-brown-kurier-

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Summer - jeszcze 3 miesiące i będziesz miała córcię po tej stronie :) później wystarczy przeżyć następne 3 miesiące i dziecko zaczyna robić się fajne ;) bo niestety ten tzw. czwarty trymestr daje trochę w kość.

I pilnujcie dziewczyny zębów! Ja miałam przed ciążą mocne. Przez kilka lat nic się nie działo. A po ciąży niestety się osłabiły.. dzidziulki wszystko wyciągają ;)

Ech... Właśnie dałaś mi nadzieję, że będzie lepiej ;) Nawet teraz piszę z Łucją na rękach ;P

Inna, Kaczorka - maluchy do zjedzenia ;)

A my mamy od wtorku świadome uśmiechy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbd31f13b585.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 12:57

Anna Stesia, Lusesita, staraczka1111, Lena21, Kaczorka, Bajkaaa, olik321, malka, Jadranka, pilik, Emiilka, KateHawke, Sarna84, Lunaris, lamka, Rucola, Czrna 81 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer:
    1- bym sobie odpuściła całkiem. Szkoda się ograniczać. Pomyśl jak wyjdziesz na spacer i wstąpisz do sklepu kupić pakę pieluch bo akurat promocja była. Nie wrzucisz tego na dół do kosza.

2- rozważyłabym zakup (fajna duża torba i nosidełko które mam- lżejsze od Cybexa).

3- będzie twardy. Kółka są plastikowe(?) Amortyzacji raczej 0. I jest najniższy z tej listy- rączka tylko do 104cm.

4- ten chyba najbardziej się wybija z listy i stawiałabym go na 1szym miejscu.

summer86 lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna, dziękujemy chłopakom za życzenia! Ależ Wam cudne dzieci wychodzą! :-D <3

Aniu, właśnie wczoraj pierwszy raz zaszłam do Pepco i myślałam, że padnę – ten zapach jest tam nie do zniesienia. Zerknęłam na kilka ubranek, ale to jest jakaś chińszczyzna. A co do grzybka – witaj w klubie :-( Już zrezygnowałam niemal całkiem z cukru, dwoję się i troję, a ciągle infekcja siedzi. I mój mały też w 20 tc miał 320 g :-)

Kaczorka, ja w ciąży byłam już 4 razy u dentysty – dwa razy na czyszczeniu i przeglądzie i dwa razy na wymianie plomb, bo wypadły. Mam wrażenie, że synek bardzo nie lubi gdy mamie wiercą w buzi ;-) Ale ja zawsze miałam słabe zęby, więc w ciąży pilnuję ich z podwójną czujnością.

Emi, jaka gwiazdeczka śliczna <3 Wygląda, jakby ćwiczyła kung fu!

A u nas dobre wieści – AFI na razie to 18,6, więc groźba wielowodzia chwilowo zażegnana. Mały jest już główkowo ustawiony, mam nadzieję, że mu się nie odwidzi. I łykał sobie wody, które przed chwilą na naszych oczach wysiusiał :-)

summer86, emi2016, JuicyB, Kaczorka, Yoselyn82, Bajkaaa, olik321, malka, Jadranka lubią tę wiadomość

• carolla90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Inna sama słodycz ♡♡♡♡

Tez podobal mi sie quinny moodd ale on jest bardzo maly .. choruje na cybex priam .. jestem doslownie w nim zakochana i marudze mojemu zeby go miec. Co do fotelika to tez cybex cloud q z baza.

Przepraszam Was dziewczyny ze ja tu tak rzadko zagladam.. ale mam takie mdlosci ze nie mam nawet sily cokolwiek ogladac .. a i troszke problemow osobistych i stresow.

Schudlam 3 kilo. Dzis bylam na badaniu glukozy az sie zdziwilam bo u nas robia herbate i w herbacie rozpuszczaja glukoze. Jak beda wyniki to zadzwonia.

Martwi mnie tsh .. w 9 tc mialam 4.3 czyli za wysoko a teraz sprzed 2 tyg wyniki byly juz ponizej normy cos kolo 0.4. Bralam euthyrox 75.. a teraz dala mi 50mg i kontrola za 6 tyg.

Dzidzia w 13+0 nie pokazala co ma miedzy nozkami ale mi wyrostek plciowy pokazywal na dziewczynke. Lekarz zadnych przypuszczen nie powiedzial. Nie wstawiam fotek bo byly nie wyrazne dziwne tym razem mi dal.

Powiem Wam ze czuje juz ruchy :) nie zawsze, ale czuje :) no i takie mam humorki ze szkoda gadac .. w dodatku jak tylko o czyms nie przyjemnym rozmawiam to prawie wymiotuje. Emek sie ze mnie smieje :D

Uciekamy z synem na spacer nad jeziorko bo piekna pogoda. Zrobie Wam potem zdjecie i wstawie.

I ciesze sie ze za 3 tyg jade do pl !! :)

Anna Stesia, olik321 lubią tę wiadomość

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolla - jedziesz do Polski na święta? Mam nadzieję, że przywita Cię wiosenna pogoda :-) TSH 0.4 to jeszcze nie tak źle, ważne, że zareagowałaś i masz zmniejszoną dawkę. A mdłosci nie zazdroszczę, męka okropna :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wszystkich sklepach tylko pokazywałam M co ma mi podać/ pokazać i jakoś wszystkiego nie zwiedzaliśmy. Ja mam teraz jakiś awers do łażenia po sklepie (jakimkolwiek) a jeszcze jak przy kasie ma być kolejka, to jestem skłonna porzucić zakupy i wyjść.
    Właśnie zrobiłam remanent w ciuszkach Kluska i nagle mam 16szt. body z długim rękawem na 56, a na 62 tylko 4 :D
    Wypisałam sobie z boku jakie minimum jeszcze chcę kupić i nawet połowy nie mam... a szuflada już praktycznie pełna...
    Porównałam półśpiochy z H&M i z Pepco i zostanę jednak przy H&M i Smyku.
    W Tesco ostatnio też kupiłam 3szt. body z krótkim rękawem na 56 i nie wiem czy się wogóle zmieści Klusek w to... takie mini- najmniejsze te 3 sztuki ze wszystkiego co mam...
    Ale dopóki sobie człowiek nie kupi, nie popatrzy na spokojnie w domu, przymierzy do innych, to się nie wie. Dlatego dla mnie najlepsze jak na razie jest H&M i resztę też tam dokupię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 13:47

summer86 lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z TESCO miałam body i fajne były. Materiał dość gruby i ładnie trzymał formę :) a rozmiar jest akuratni. H&M ma trochę zawyżone rozmiary. Podobnie zresztą jak LIDL.
    A w spadku dostaliśmy kilka sztuk body z COCODRILLO i te są najlepsze :)

Emi - hehe, jeszcze z dobry miesiąc i będzie lepiej :) wisieć na Tobie jeszcze będzie, ale może nie tak intensywnie :p
    A jakie super włosy ma Twoja córcia! Moja to taki łysolek :p

emi2016 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola co do tsh to mi moja endokrynolog tłumaczy że właśnie na te tygodnie przypada maksymalne wartości beta hcg i dlatego tsh się zeruje i że przeważnie wraca do normy po 16tc czasem po 20tx a niektóre kobiety mają takie cała ciąże i to nie jest nic złego :)
    Ja aktualnie mam tsh 0,011 :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, po raz kolejny - dziękuję za fachowe rady <3
    Niezłe masz już zapasy ubrankowe. Twoja opinia o H&M mnie cieszy, bo bardzo mi się podobają rzeczy stamtąd i pod koniec marca mam zamiar coś pozamawiać :) Może trafi się pod drodze jakieś promo ;)

Emi, dobrze Cię widzieć! Łucja jest przesłodka <3 a jak Ty się czujesz?

Anna Stesia tak się cieszę, że wszystko ok! Teraz spokojnego i radosnego weekendu Wam życzę :) kiedy planujesz iść na L4?

Co do ubranek - ja chyba ograniczę się do neta, Pepco i second handy zostawię mojej mamie, bo ona w wyszukiwaniu tam okazji jest lepsza niż ja ;) w Pepco byłam 2 raz w życiu, zawsze mi jakoś nie po drodze.

Anna Stesia, emi2016 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, dziękuję, kochana! <3 <3 Na zwolnienie chcę iść ok. 10-15 maja, zobaczymy, czy się doturlam. Ale przyznaję, że w pracy jestem wyjątkowo mało efektywna.

A co do ubranek to ja się pokusiłam, ale tylko na kilka, z takich firm jak Pinokio, Ewa Klucze, Fazy Mazy i Farasi. Niestety, drogie są, ale śliczne. Jesli będziecie chciały coś zamówić z Farasi to ostrzegam, że ich 56 jest naprawdę małe, mogę nawet wrzucić zdjęcia do porównania.

‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ