Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Flower ten? https://www.minkyitkaninki.pl/pl/p/Dzianina-Petelka-Ptaki/2063
A szyjesz też?
Bajka u mnie już w sumie spory brzuch, no na pewno już się nie da powiedzieć że to nie ciążowy...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/364c258f354c.jpg
I mam wrażenie że rośnie ostatnio codziennie...
Ja dzisiaj pierwsze zamówienie z apteki zrobiłam i znalazłam super listę wyprawkową na blogu mamy lekarz i wydrukowałam, będę wg niej iść żeby nie zwariować od nadmiaru pomysłów i sugestii ...
A wózek jutro po lekarzu jedziemy używany oglądaćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 19:15
Lusesita, malka, Anna Stesia, Jadranka, Bajkaaa, Kaczorka, ANkaG, Rucola, Yoselyn82, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Flower my też nic nie mamy, rozglądam się zapisuję, ale jeszcze nie kupuję.
Co do ruchów to też już czuję smyranie i wiem gdzie mały akurat jest bo w tym miejscu jest twardszy brzuszek, po prostu czuć, że jest coś w środku.
Anna kontrolujcie się i będzie wszzystko dobrze, trzymam kciukiAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, przepraszam, że tak z doskoku, ale mam okropny problem z wymiotami. Ostatnio wymiotowałam nawet po wodzie i herbacie - serie po trzy razy, łącznie z godzina samych wymiotów w łazience. Boję się odwodnienia, a niestety jestem przez tydzień sama. Olik, pamiętam, że Ty miałaś z tym problem, polecasz jakiś sposób? Krople Anaketon na mnie nie działają...12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Emilka jeść małe porcje, dużo płynów tj zupy na obiad, LEKKOSTRAWNE wszystko, rano przed wstaniem z łóżka sucha bułka.
Zero surowych owoców i warzyw.
Co do przeciwdziałania mi pomagała herbata z cukrem i cytryną
Jeśli chodzi o leki czy krople nic na mnie nie działało, dopiero w ostatnich tygodniach jak już wymioty były słabsze Imbifem.
Emiilka lubi tę wiadomość
-
Lusesita ja chcę do 32tc mieć 95% wyprawki bo poród może zaskoczyć lub dłuższy pobyt w szputalu.
Pilik tak dokładnie ten, uwielbiam takie stonowane kolory. A brzuszek rośnie !!!!
Ja dam siostrze uszyćAnna Stesia, pilik lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
U mnie tak samo w obu ciazach, im tatus blizej ty dziecko spokojniejsze ale w przypadku starszaka po porodzie juz tak nie dzialalo, to dziecko z tatusiem robiło co chcialo, i tak do tej pory, syn owinal sobie tatusia dookola malutkiego palca.
A to my
https://zapodaj.net/060508f9fe3fb.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 19:54
Anna Stesia, Lusesita, pilik, malka, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Moniśka, Pilik, ślicznie wyglądacie! U mnie trochę wyjaśniło się, dlaczego mam taki wielki okrągły brzuch - własnie przez te wody. No i też wyjaśniło się, dlaczego w nocy prawie nie wstaję na siku.
Flowwer, z tą wyprawką masz dobry plan, ja zaczęłam kompletować swoją dopiero po II prenatalnych i z perspektywy czasu wiem, że trochę późno. Oczywiście tak jak Wy, po prostu się bałam i wcześniej wolałam sie nie rozglądać nawet za rzeczami dla maleństwa, ale gdybym miała ten rozum, który mam teraz to zaczęłabym coś kupować nieco wcześniej. Teraz jestem przytłoczona rozmiarami własnej niewiedzy, coraz bardziej zmęczona produkcją dziedzica, no i przestraszona perspektywą przedwczesnego porodu. Dzisiaj odfajkowałam z listy termometr i kilka drobnych zakupów okołoporodowych, ale lista wyprawkowa maleje bardzo powoli. -
Hej, przyszłam się tutaj przywitać, bo raptem zagościłam a forum i dwie kreski, mam wielkie szczęście.
Póki co dwie kreski z piątku, u gina jeszcze nie byłam, powiedzcie mi proszę, kiedy u Was był widoczny pęcherzyk i zarodek? Na kiedy umówić się do gina? U mnie teraz piąty tydzień.
Umieram ze strachu, że stracę tę ciąże. ;(Usunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
TSH - 4,2 ---> Letrox 37,5 mg
1 cs ---> i jest!
-
Pilik, Monika - śliczne macie brzuszki
Muszę też w końcu jakieś foto zrobić, bo nie mam jeszcze żadnego z brzuszkiem.
Ania, Twój maluch to niezły siłacz, że już taki Ci popalić daje
Ja dziś pół dnia spędziłam na przeglądaniu wózków, ale kolejne 3 modele mi wpadły w oko. Zatem póki co mam krótką listę 4 do sprawdzenia na żywo. -
Lofewicz wrote:Hej, przyszłam się tutaj przywitać, bo raptem zagościłam a forum i dwie kreski, mam wielkie szczęście.
Póki co dwie kreski z piątku, u gina jeszcze nie byłam, powiedzcie mi proszę, kiedy u Was był widoczny pęcherzyk i zarodek? Na kiedy umówić się do gina? U mnie teraz piąty tydzień.
Umieram ze strachu, że stracę tę ciąże. ;(
U mnie pęcherzyk był widoczny na przełomie 5/6 tc. Serduszko zobaczyłam na wizycie, kończącej 7tc.
Spokojnie, staraj się nie denerwować.
No i gratulujeLofewicz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidzę że każdej z nas wydaje się że jest za wcześnie na wszystko ja póki co mówię że jeszcze lata świetlne do wybierania imienia, robienia wyprawki, itd. Najchętniej to bym w ogóle nie poruszała tematu ciąży i nikomu nie mówiła, a mój m. aż się trzęsie żeby wszystkim ogłosić, a mi się cały czas wydaje że jest za wcześnie. Zapisałam się na pierwsze badania prenatalne za miesiąc, a już mam stres przed nimi. Robilyście test pappa? Mi dr powiedziała żeby zrobić, mimo że z racji wieku będzie prywatnie i to mi jeszcze więcej stresu dokłada.
-
Buko, robiłam PAPP-A, mój lekarz raczej zaleca. Też musiałam je robić prywatnie.
Mam mieszane uczucia co do tego badania, bo mocno opiera się na statystyce. ale słucham się grzecznie lekarza -
Ja nie robiłam pappa mi lekarz od prenatalnych powiedział że jak po usg aa wyniki na granicy to wtedy faktycznie warto bo wtedy albo w jedną albo w drugą stronę pójdzie ale faktycznie test opiera się na statystyce i to jest mega złe, ja gdybym miała kasę to robiła bym harmony czy tak niffty tylko se jak to dr mówi cena jest nie adekwatna do badania ale może nasze dzieci ten test będą miały w standardzie