Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiecie że nie wiem ile smoczątko waży 🤔 niedługo będziemy u lekarza to ją zważymy, ale już się w ogóle nie martwię o to
Jeżowa tak, jutro dziewczyny zostają z moją babcią, w czwartek Tosia wraca do przedszkola. Jakoś tak mi dziwnie że idę do "pracy", ale nie mogę się doczekać 😊Bajkaaa, Achia, sliweczka92, summer86, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luna1993 wrote:Bazylkove piękne imię mam nadzieję że łożysko ma szansę się jeszcze podnieść wyżej ?
Dziękuje
Lekarz mówił że na tym etapie często łożysko jest na dole, a potem ładnie się podnosi. No ale mam się oszczędzać i w razie skurczów brać nospe.
Ja też jutro wracam do pracyLuna1993 lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
nick nieaktualny
-
Achia, raz jechalam sama z Anią i kilka razy mąż był z tyłu (w tym trasa 200km).
Ale zazwyczaj mąż robi za kierowcę. No chyba, że chce wypić piwo to wtedy ja wsiadam za kółko.
-
Luna, powodzenia w kancelarii! Patrzę, że u Was za chwilę rozszerzanie diety! Ale super!
Aga, nie wiem, jak jest z wcześniakami, chyba Lena mogłaby powiedzieć coś więcej.
Bazylkove, cudne imię! Infekcji współczuję, niestety, całą ciążę się zmagałam z czymś takim, więc nie zazdroszczę A lekarz wyjaśnił Ci, dlaczego tak wcześnie robisz krzywą cukrową?
Mi88, ja do lanolinowania używam płatków mydlanych, a piorę w płynie do wełny Disana. Rozumiem, że je dokładnie suszysz i nie pierzesz za każdym razem? Ja może w przyszłym tygodniu złapię trochę czasu na jakiś spacer. Na razie przebywamy sporo na świeżym powietrzu, ale łączę to z załatwianiem wielu różnych spraw (np. dzisiaj synek czarował panie w banku).
Fozzie, uściski dla Klarusi!
Powiem Wam, dziewczyny, że moje dziecko nauczyło się… całowania. Na razie wygląda to tak, że powoli, z namaszczeniem i uśmiechem zbliża do nas swoją buzię i przytula usteczka do policzka, brody itp. Nie wie jeszcze, jak zrobić „cmok”, ale ewidentnie nas naśladuje i chce całować. My oboje z mężem jesteśmy bardzo całuśni i synek codziennie poza rączkami i ustami jest wycałowany niemal cały po pincet razy. No więc postanowił się odwdzięczyć. Mój mąż wczoraj dostał pierwszy raz takiego całuska i się rozpłynął ze szczęścia. Poza tym mojemu synkowi wydaje się chyba, że mój nos to centrum dowodzenia światem i ciągle próbuje być z nim w kontakcie, żeby trzymać rękę na pulsie.
Summer, co u Was?
mi88, Achia, frezyjciada, Aga9090, Bajkaaa, JustynaG, Rucola, Emiilka, pilik, Nadzieja22, Lusesita, bazylkove, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia wrote:AnnaStesia ale to musi być urocze to "całowanie"! Az się wzruszyłam !
Niesamowite uczucie. Mnie tak pocałował pierwszy raz ze 3 dni temu i na początku nie wiedziałam, o co chodzi. Fascynuje mnie, że taki mały smyk tyle obserwuje i naśladuje.
Ostatnio też zrobił coś, co sprawiło, że chciało mi się śmiać, choc sama sytuacja nie była do śmiechu. Zbieraliśmy się do wyjścia i musiałam go na chwilę posadzić na łóżku, żeby szybko wlożyć sukienkę. Synek bardzo nie lubi być w separacji z mamą, więc usiadł, wyciągnął łapki, popatrzył na mnie żałośnie, oczka mu się zaszkliły, buzię wygiął w podkówkę... Oczywiście ja, zdesperowana i szybko wciągająca na siebie odzienie, prowadzę narrację "synuś, kochanie, mama zaraz weźmie, tylko się ubierze, poczekaj sekundę, perełko itd.", więc mały walczy, żeby sie nie rozpłakać. Żal jednak w pewnym momencie zwycięża, a z jego oczu tryskają jak na kreskówce dwie fontanny. Dosłownie. Wyglądało to przekomicznie, choć komiczne wcale nie było, wszak dziecko mi się zalało łzami. Mam wrażenie, że rośnie mi niesamowicie wrażliwe dziecko, które silnie wszystko przeżywa i ma bardzo bujną ekspresję emocji, zwłaszcza tych negatywnych. -
Aga ja rozszerzałam ok 6 miesiąca, ale mój Franio to taki „późny wcześniak”
Luna powodzenia jutro, Zuzia jak zwykle cudna !
W ogóle wszystkie dzieciaki są fantastyczne ! Tak lubie tu wchodzić i oglądać jak rosną nasze forumowe dzieciaczki
Śliweczka to jak nas Google śledzi jest straszne ja na fejsie mam kilka dziewczyn stad i w propozycjach znajomych zobaczyłam już chyba wszystkie dziewczyny stąd nie wysyłałam zaproszeń, bo jakoś nie chciałam się narzucać, ale jak ktoś chętny to przyjmę zaproszenie bez problemu
Anna Stesia rozumiem doskonale Twój zachwyt, bo Franio tez próbuje dawać „całuski” tylko on na razie robi to z otwartymi ustami i z ząbkami ale i tak jest to urocze i tak rozczulające, że serce się rozpływa
Reset narzekaj i marudź jeśli potrzebujesz !
My jutro wreszcie zaległe szczepienie na pneumokoki, trochę się stresuję jakoś, ale mam nadzieję, że będzie wszystko oki
Dobrej nockiAga9090, Anna Stesia, frezyjciada, JustynaG, Achia lubią tę wiadomość
-
Bazylkove jeszcze mi się przypomniało jak wieszałam pranie, że tez miałam łożysko nisko i z przodu - podniosło się jakoś ok 20 tygodnia i oczywiście Franek to wspaniałe imię uwielbiam je i mam do niego sentyment, bo zawsze tak mówiliśmy na mojego brata choć ma na imię zupełnie inaczej
bazylkove lubi tę wiadomość
-
Aga mama ginekolog mówiła kiedyś że wczesniakom tak samo 6mż ale zapytaj pediatry tak będzie najlepiej
Dziewczyny super że macie całuski od dzieci
O. Mojej Zosi mówią że to takie pogodne dziecko że każdego lubi w sumie maja rację
A któraś pytała o jazdę autem z dzieckiem ja jeżdżę z Zosia sama, czasem płaczę ale trudno pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć...Aga9090, Rucola, pilik, Lusesita, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny dzięki! Internety mówią, że po 6 Mc ale w tym tygodniu chyba będziemy szczepić jak wyjdą dobre wyniki to na wizycie zapytam
Co do jazdy z dzieckiem.. Borys śpi jak suseł, a jak nie śpi to patrzy na tylną szybę i podziwia widoki także mało płaczące dziecko mam -
Aga, na wrzesniowkach jest mama której neonatolog zalecił rozszerzenie diety już po 4miesiacu bo stwierdził że dziecko słabo przybiera bo znudził mu się smak mleka i stąd niechęć do jedzenia. Dziewczynka urodzona o miesiąc szybciej.
AnnaStesia, Lena to ja się ostatnio zastanawiałam czy Aneczka to Hannibal czy calusnik. Bo zbliża otwarty pyszczek do naszych policzków oraz nosa. Jest to przeslodkie mimo tego że jestem po tym cała osliniona.
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Achia wiem, że ja z tą samą śpiewką znowu, ale... wiek Oskara to piękny wiek na kolejny skok! ;p stad mogą być cyco noce i inne nowe historie. Dojdą do nich nowe umiejetnosci i będziesz w szoku jak dziecko może się zmienić w kilka tygodni!
Aga normalnie wczesniakom rozszerza się dietę zgodnie z zaleceniami po 6 m.ż.
Ja mam jakąś gonitwę, ciagle jestem w tyle, Nina mało śpi co nie pomaga mamie się ogarnąć. Mamy piękne zdjęcia z sesji, jutro się ogarnę to coś wrzucę
Bazylkove też miałam nisko bardzo łożysko do 16 tc jakoś a po 20tc już było wyżej. Franio piękne imię
Na niewiele zdjęć się załapałam, ale wszystkie maluchy cudowne!bazylkove lubi tę wiadomość
-
Melduję, że nie śpimy od godziny. Obecnie Aneczka leży w łóżeczku na brzuszku i ma banana na twarzy.
Edit. Liczyłam, że skoro Ania miała aktywność w nocy to pospi dłużej ... Naiwna ... Na nogach od 5:30Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 06:21
-
nick nieaktualnyPilik- no właśnie tak co węszyłam ,że to może właśnie kolejny skok się wydarza. Np wyrzucił wczoraj kolejny raz popołudniową drzemkę. Tzn zasnął ok 17 ale na 10/15 min tylko i potem już tylko piżamka, cycek i spanie. W nocy takie sobie, ale obudził się po 7,a nie po 6! No to zobaczymy czym nas zaskoczy lada chwila
Justyna- Anulka zasnęła jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 07:40
-
nick nieaktualnyWitam z rana, zaraz idziemy na badanie krwi i proszę o kciuki aby płaczu nie było, bo się razem z Borysem rozpłacze...
Miłego dnia!
Justyna co jak co ale po 4 to jeszcze chyba za wcześnie.... Wogóle ciekawa jestem co moja pediatra powieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 07:51