Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka, spójrz na siatki w ksiazeczce. Jeśli to dziewczynka, to jest na 10 centylu (jeśli dobrze patrzę, bo na kom).
Założę się, że jej mama słyszy często jakieś uwagi na temat jej, bądź co badz, całkiem fajnej wagi.
Do reszty odniosę się w nocy
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydziewczyny a macie do polecenia jakąś fajną muzyczkę dla maluszków? myślę, żeby kupić jakąś płytę wesołą wolę płytę bo czasami przez cały dzień nie włączam kompa i wkurzają mnie reklamy na YT :p
słuchałyście może tej wydanej przez Anię z MamyLamy POMELODY?
na razie Oskar polubił G. Turnau ,ale to kołysanki. i muzykę Raimonda LapaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 18:36
-
nick nieaktualnyTaki mamy udziec 💪
]
Bajka najlepsze życzenia dla ZosiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 11:14
Yoselyn82, summer86, Bajkaaa, reset, sliweczka92, Aga9090, Jeżowa, Achia, moniśka..., frezyjciada, Cabrera, Minnie89, emi2016, Kaczorka, JustynaG, Nadzieja22, mi88, Patrycja20, pilik, nowa na dzielni, staraczka1111, bazylkove, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja dziś tylko na szybko, bo dopiero wróciłam z pola do dzieci.
Lunaris Twój Stasio baaaaaaardzo przypomina mi mojego Tymka. Przypomnieć Ci jak ten gnom spał? I NIESTETY jak się najadł na noc- cyc, plus np 10szt placków bananowych, albo miska owsianki to i tak budził się po godzinie. I konsultowałam wiele rzeczy z dietetykiem dziecięcym, bo też mi tak gadali, daj kaszę bo się nie najada. No i co? dietetyk powiedziała, że widocznie takie dziecko i bzdurą jest, że pełny brzuszek=długi sen. Jeśli Ty się najesz na noc to lepiej Ci się śpi? bo mi wręcz odwrotnie... Noo ale Tymek miał problemy z brzuszkiem jak był malutki i ciągnęły się one dluuuuugi czas niestety.
Jeżowa okropnie mi przykro, że tak Wam ciężko w tej nowej sytuacji jeśli chodzi o wprowadzenie mm, to chyba bym tu oponowała za próbą rozszerzania diety. Ale jak słusznie tu Justynka(?) zauważyła, nie gwarantuje to zastąpienia mleka. U nas niestety tak właśnie jest, a chciałabym choć jedno kp zamienić na posiłek.
Ogólnie mam wrażenie, że Florek mało zjada innych rzeczy, bo cyca chce jeszcze częściej, co godzinę max 2. A z drugiej strony jak mnie nie ma, to nie chce tyle mleka i zjada więcej innych rzeczy.
Rucola u nas Florek pełza od ponad miesiąca i niestety nie jest to naprzemienne. Tak jakby podciaga się na lewym łokciu. Jedna Fizjo stwierdziła, że się czepiam, a mój ulubiony fizjo jest na zwoleniu lekarskim. Czekam aż wróci, bo chce to z nim skonsultować i może pokaże jakieś ćwiczenia. Buja się pięknie na czterech, ale "pada", bo nie ma siły w tej rączce i mam wyrzuty sumienia, że go zaniedbuję, ale w okolicy innego fizjo nie ma, a tej no nie ufam.
Ktoś tu pisał, że dziecko wstaje z płaczem. Mój starszak do tej pory, a ma ponad dwa lata, ZAWSZE wstaje z krzykiem. Jeszcze oczu nie otworzy,
a już krzyczy... Może to okropne, ale przyzwyczaiłam się do tego. A bardzo długi czas miałam do siebie pretensje, że gdzieś coś zrobiłam nie tak, skoro inne dzieci wstają i sobie gadają, a ten od razu syrena.
Lena Franio przecudny! no zacałowałabym te poliki! pamiętaj, że matce też należy się odpoczynek
Reset jak tam dzisiaj samopoczucie?
Ciężarówki! Pokażcie brzuszki!
Luna jaki Zuziulek przepiękny! przesłodka! jak ja bym chciała mieć taką cudną córeczkę te sukieneczki, kokardeczki, kwiatuszki, opaski, kucyki 😍 aaaaah!
Kiedy można spodziewać się świadomego mama/tata?
Tymek b.późno zaczął mówić cokolwiek, więc nie mam takiego rozeznania za bardzoLuna1993, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj tak, piękne i mądre ❤️ i charakterne za mamusia 😅
Frez mojemu emkowi z kolei się marzą małe trampeczki, spodenki na szelkach 😊 koszule! Ja tam wole mój babiniec Tosia bardzo szybko mówiła, ale nie pamiętam dokładnie. 10 miesiąc? Nie chce skłamać, ale na pewno przed 1 rżWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 19:20
-
Frez - ale mnie pocieszylas z tym płaczem :p też mi się zawsze marzyło że syn obudzi mnie radosnym gruchaniem. A tymczasem on działa lepiej niż budzik - słyszę ten wrzask i od razu baczność. Nawet nie mam czasu żeby się spokojnie rozbudzić.
Luna - dobrze kojarzę że Ty albo Tosia macie AZS? -
nick nieaktualnyPrzepraszam Minnie! Nam nadzieję, że Twój egzemplarz będzie inny i b.szybko będzie Cię budzić słodkie guganie ale jeśli tak nie będzie, to wiedz, że gdzieś na "zadupiu" mieszka taka matka co od dwóch lat ma to samo. I ten płacz nie jest Twoją winą, porażką wychowawczą czy jakimś innym błędem. Niektóre dzieciaki po prostu tak mają. Czyż nie będzie Ci wtedy choć ciut lżej na serduchu?😘
Achia, Minnie89, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
Frezyjciada- dzisiejszy dzień sponsoruje słowo: senność. Rano godzinę walczyłam z budzikiem, potem jakoś doczołgałam się do pracy, tam zasypiałam przy biurku i ostatecznie zwolniłam się dwie godziny wcześniej, by wrócić do domu i spaaaaaać. Teraz wstałam po herbatkę i zapewne zaraz znów spać. Miałam zamiar zadzwonić na ploty do Młodej, a nie mam siły Wiem, że z nią zawsze schodzi minimum godzina, a ja ledwo patrzę na oczy...
No i jak zwykle ostatnio wpadałam tylko pomarudzić!
Ale za to chciałam powiedzieć, że zachwycałam się zdjęciem Florka, Frania, Niny i Zuzi! Cudowności
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyReset śpij Skarbie, śpij jak najwięcej! Jeszcze trochę i ciutek odzyskasz energii
A do młodej może zadzwoń w sobotę, jak wstaniesz z drzemki? Na pewno tęskni za pogaduchami, a będziesz mieć więcej powera zaraz po spaniu i nie będziesz brzmiała jak znudzona jej szczebiotaniem
Pokaż brzucha! -
Dobry wieczór Dziewczyny!!! Padam dziś na pysk....
Frez dziękuję za odniesienie sie do naszej sytuacji. Z tego co mówiła fizjo, to opieranie się na jednej rączce podczas pełzania świadczy o asymetrii. My asymetrie mamy na pewno, ale jak dużą póki co nie jestem w stanie zaobserwować, choć dzis Mały mozna rzec przepełznął jakieś pół metra i zrobił to całkiem ładnie. Potem nie chciał powtórzyć wyczynu, ale myślę, ze to kwestia kilku dni. Póki co ćwiczymy prawą stronę.
dziś byliśmy na fitness w chustach a potem na kawie z dziewczynami i Lewko był najmniej mobilnym dzieckiem i nie wiem czy to z tego powodu czy z innego był dziś smutny i osowiały zabrałam Go jak tylko dopiłam kawę i humor się poprawił. Nie wiem o co chodzi ;/
Jeżowa bardzo Ci współczuję natłoku obowiązków. Myślę, ze śmiało możecie zacząć rozszerzać dietę, być moze uda się troszkę zejśc z mleczka. U nas się na to zapowiadało, ale ostatecznie wszystko wróciło do starego schematu, czyli kp co 2-2,5 godziny.
Co do karmienia na full przed snem to mam takie samo zdanie jak Frez. Mi się źle śpi jak jestem mocno najedzona wiec nie planuję zagęszczać mleczka na dobranoc. Ostatnio u nas ilość pobudek mocno wzrosła... być moze to zęby?? Sama nie wiem.
reset co jak co, ale Ty powinnaś teraz wypoczywać a marudzić mozesz
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Frez, a potem sprawdzałaś ten olej kokosowy? Bo może po prostu zareagował tak na nabiał za pierwszym razem, a potem już było ok.
AnnaStesia, też chciałam polecać mrożenie. Z obiadami robię dokładnie tak, jak Pilik.
Jeżowa, zwykle podobno jest tak, że dziecko je często, kiedy jest mama, ale gdy widzi, że jej nie ma, potrafi zrobić sobie dłuższą przerwę. Zosi zdarzało się wytrzymać 4-5 godzin bez jedzenia (wypijała wtedy kilka łyżeczek odciągniętego mleka, a potem odmawiała i czekała na mnie). Próbowaliście tak u Was, czy emek ją po prostu tak często do Ciebie przywozi na wszelki wypadek?
I też bym ruszyła z rozszerzaniem diety.
Bardzo Ci współczuję tej sytuacji!
Bajka, skoro to chłopczyk, to teraz jest na 3cim centylu i rzeczywiście w stosunku do wagi urodzeniowej to spadek o kilka linii. Pytanie, jak była waga spadkowa. Trzeba by prześledzić jego wagę na wykresie przez cały rok i zobaczyć, jak to wygląda - czy gdzieś był/jest drastyczny spadek i z czego mógł wynikać. Lekarz pewnie to kontroluje.
A z radami byłabym bardzo ostrożna, o ile to nie jest Twoja baaardzo dobra koleżanka i będzie wiedziała, że masz dobre intencje Bo ona jednak sama wie, ile waży jej dziecko i chodzi z nim do pediatry, a Twoje uwagi może odebrać jako atak i zarzucanie jej, że na kp głodzi dziecko
Rucola, jeśli Lewko pełza dopiero od niedawna, to taka asymetria ma prawo występować. Zobaczysz za kilka tygodni
Biedny Lewko na kawie! Aż mi się zrobiło smutno na samą myśl.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
nick nieaktualnyMi no właśnie później smażyłam normalnie- tak jak babcia i nic mu nie było. Jogurt naturalny zjadał bez problemu, więc myślę, że to ten olej...
Rucola biedny Lewcio... Może poczuł się zazdrosny o mamę? Ja zauważyłam, że jak jest jakieś maleńkie dziecko w zasięgu wzroku Florka, to zaraz się do mnie przykleja... Jakby się bał... A ostatnio nawet płacze rzewnymi łzami jak biorę starszaka na ręce. Pełznie wtedy jak błyskawica i gryzie mnie w stopę, a łzy kapią jak grochy...
Bajka to faktycznie lepiej brzmi niż asymetria on np.łapie zabawki i jedną i drugą rączką, ale już jak pełznie to właśnie podciąga się na przedramieniu.... Noooo chyba, że mu Tymek zabiera jakąś zabawkę, to wtedy robi to naprzemiennie 😅Rucola, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja Ania też kręci się głównie w jedną stronę w jej przypadku w lewo. Też się tym martwię bo ona ewidentnie woli lewa stronę co jest mega dziwne bo jak się urodziła to wolała prawa ( główką na prawo patrzyła na prawo itp). Potrafi się kręcić i popelzac na prawo jak ja zmobilizuje ale jak nie musi to wybiera lewo.
Czytam Was regularnie ale mało pisze. U nas ciężkie czasy. Idą nam jedynki. Noce to horror ale dzisiaj mam nadzieję będzie trochę lepiej. Dzisiaj rano wreszcie poczułam ząbka pod palcem ale to co wyprawiała w nocy to masakra. No i ostatnie 3 dni robiła po 3-4 kupy mocno zielone i śluzowe.