X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ja stworzyłam...

Mój syn pierwszy raz dziś obudził się bez placzu. Przeciągnął się, otworzył oczy i patrzy. Matka szczęśliwa, "dzień dobry synku", tiru riru, a syn co? Kupa!
    No to matka niesie na przewijak. W tym czasie syn ulewa, na podłogę i czystsza koszulkę matki.
    No to matka odkłada, leci zmienić koszulkę. Wraca, a syn co? Leży uśmiechnięty, skarpetki zdjęte, i ma czkawkę.

Uwielbiam poranki z moim dzieckiem :p

pilik, frezyjciada, Rucola, JustynaG, Karma88, sliweczka92, Cabrera, Jeżowa, Nadzieja22, Yoselyn82, Patrycja20, staraczka1111 lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Ninka od rana popłakuje, zęby męczą, a nadal żaden nie zdecydował się wyrżnąć ;)...
    właśnie panienka zajada placki, mama pije kawę i lecimy z tym dniem.
    Jutro wyjeżdżamy do rodziców aż do poniedziałku! Aż nie wiem jak się zabrać za pakowanie, ale chyba wezmę tylko ubrania, pampery i kilka zabawek. EMek na uczelni więc nie chcemy znowu same w domu siedzieć, a w Katowicach może się uda z kimś spotkać :).
    Podrzucam obiecane zdjęcia z sesji na trochę ]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 13:51

Achia, Rucola, summer86, Minnie89, moniśka..., Lunaris, veritaserum, bazylkove, sliweczka92, Cabrera, Jeżowa, JuicyB, Lusesita, Nadzieja22, mi88, malka, emi2016, Kaczorka, Malgonia, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, jesteście cudowne <3 buziaki w czółko dla Ninki, niech te ząbki już wyjdą i dadzą chwilę odetchnąć ;*

pilik lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!!!
    Czytam Was cały czas ale nie mam nic ciekawego do wniesienia, ale jak zobaczyłam zdjęcia Pilik i Ninki to musiałam się odezwać!!! Pilik piekne zdjęcia, super pomysł z tym samym materiałem na bluzkę i spodenki :) i nosidło wygląda znajomo :) Widać, ze fajnie się bawiłyście!!
    Nadzieja super czytac, ze tak dobrze radzisz sobie z synkiem. Oby tak dalej!!!
    Minnie gratulacje pobudki bez płaczu. Domyślam się, ze płacz na dzień dobry jest frustrujący, nam się zdarzyło dosłownie kilka razy i to dlatego ze Mały obudził się na super głodzie.
    U nas bez większych zmian, Młody uczy się przemieszczać na przedziwne sposoby. Niestety widzę, ze lewa strona jest dużo silniejsza, w zasadzie przy każdej możliwej okazji ćwiczymy prawą. Chciałabym zeby zaczął poprawnie naprzemiennie pełzać, moze zaczęłoby się jakoś spektakularnie równać....
    Pięknego dnia Dziewczyny!!!

pilik lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik jesteście z Ninka po prostu cudowne ;*

pilik lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Wreszcie udało mi się Was dogonić po weekendzie! Ciężko mi to idzie bo Stasio meeeg marudny. Zęby teraz z drugiej strony idą i znowu czwórki. Wczoraj nie dał się odłożyć nigdzie tylko cały czas rączki. Do tego przyszła kolejna @ (24 dni między 1 a 2 :/ ). Plus jest taki że wygraliśmy podwyższenie alimentów :) czekam na odsetki :D kupię za nie chyba zapas trampek dla Franka bo wczoraj zabrałam z przedszkola wydarte ciapy które miał całe 2 tygodnie! Ach synowie... coś czuję że zaczyna się u nas etap " jak długo wytrzyma jedna para butów".

Pilik śliczne zdjęcia macie :) poza Waszymi załapałam się jeszcze na Pączusia <3 i Kaję :)

Pisałyście też o rozszerzaniu diety a ja mam pytanie o kaszki. Większość tutaj to mamy KP ale może ktoś podawał kaszkę w butelce? Chodzi mi o zagęszczanie mleka- od kiedy i czym ? Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Luna cieszę się że złapałaś oddech po powrocie do pracy :) ja ruszam z basenem- najpierw sama a za tydzień dwa chcę zabrać Stasia :)

sliweczka92 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ja zageszczam mleko w butki kaszka, kupuje z holle bezmleczne i dodaje kilka miarek, w zależności od pożądanej gęstości. Tylko trzeba mieć smoczek do butelki z większym przepływem.

Aga9090, Lunaris lubią tę wiadomość

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ale piękne zdjęcia! :)

U mnie też wczoraj pierwszy dzień w pracy był udany. Za to popołudniu miałam taki ból głowy, że chciało mi się wymiotować. Chyba za dużo wrażeń jak na jeden dzień :/

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka a kiedy zaczęliście?
    Stasio je po 90ml co 2h, nie chce zjeść więcej na raz. Chciałabym mu zagęścić jedną miarkę przed spacerem albo drzemką. Tylko nie wiem czy faktycznie czekać do tych 6 miesięcy czy można próbować wcześniej np po 4-5 miesiącu tak jak sugerują producenci.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :)
    Na wstępie dziękuję za rady. W takim razie przez 3 tygodnie staram się eliminować nabiał z diety. No nic, nie będzie w święta serniczka...

Pilik, przecudne zdjęcia! Bardzo podobają mi się ubrania w tym samym stylu dla mamy i córki.

Rucola, jeśli Lewko dopiero zaczął pełzać to daj mu czas... zacznie to robić naprzemiennie :) Albo tak jak Ania - zamiast pełzać naprzemiennie zaczęła czworakować :D

Lunaris, teraz nie zaleca się podawania kasz w butelce. Karmienie butelką na dłuższą metę nie jest korzystne dla uzębienia więc lepiej by dziecko uczyło się, że można jeść inaczej.
    A dlaczego chcesz zagęszczać mleko?
    Według zaleceń wHO dietę rozszerzamy po 6 m-cu. Producenci chcą sprzedać produkt dlatego sugerują wcześniejsze rozszerzanie diety. Ja rozszerzałam tydzień przed ukonczeniem 6 mc-y.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 09:59

mi88, frezyjciada, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ja zageszczalam jak Leon skończył 8 miesięcy.

Lunaris lubi tę wiadomość

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Nasza noc znowu piękna, Hania od 23:00 obudziła się dopiero o 6:40. To był jej pierwszy posiłek w tej dobie. Mam nadzieję że zostanie jej tak na dłużej. :) szkoda tylko, że o tej godzinie zaczął się już nasz dzień :D ranoeMek pojechał zmienić opony, ale zdążył jeszcze przed praca wrócić do domu i wypić ze mną pyszną kawkę. :)

Pilik, cudowne zdjęcia! Piekna Ninka, piękna Ty, piękna chusta i nosidlo! Ja też chcę takie zdjęcia <3

Minnie, cieszę się, że mieliście z Milanem taki piękny poranek. :)

W Krakowie ma być dzisiaj ciepło tylko ten smogu... na szczęście prognozy są obiecujące i powinno nam się udać zaliczyć popołudniowy spacer, bo dziś do późna jesteśmy same.

Dobrego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 10:21

pilik, mi88 lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę Stasiowi zagęścić mleko żeby miał trochę dłuższą przerwę między karmieniami. Nie mogę mu podać jeszcze kaszy z miseczki bo nie siedzi a próby podania więcej niż 90ml spełzły na niczym. Gdyby zjadł większy posiłek to mogłabym dłużej być z nim na dworze kiedy zabieram starszaka z przedszkola czy jedziemy na zajęcia sensoryczne. Inaczej trzeba zabierać cały tabun zapasów mleka i wody.

Jeśli Staś odziedziczy mlekolove od brata to będzie ciągnął butelkę do 3r.ż. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 10:16

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik piękne zdjęcia!!!

Lunaris przy starszych dodawalam kleiku do mleka jedna czy 2 miarki ale to około 5 Mc było

Edit zalecenia rozszerzania diety niby są między 17 a 26 tż ale zalecane jest wyłączne karmienie piersią do 6 Mc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 10:22

Lunaris lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, śliczne zdjęcia <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik- cudne zdjęcia <3

Sliweczka-nie narzekaj :p ja miałam dziś ze 3 pobudki a na dobre Oskar obudził się o 6 :p ale znów przed 7 mąż go zabrał, a ja zasnęłam tak po 7do 8:20 :)
    Właśnie byłam na badaniach krwi, dopiero hehe :p a jestem na czczo :D i idziemy nad morze na spacer:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 12:38

Lunaris, sliweczka92, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle znalazłam taki artykuł i wklejam cytat

" w przypadku karmienia mlekiem modyfikowanym nowe produkty można wprowadzać już po ukończeniu 4 miesiąca życia dziecka (zaleca się jednak ich wprowadzanie po 6 m. ż.)"

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Lunaris przy starszych dodawalam kleiku do mleka jedna czy 2 miarki ale to około 5 Mc było

Edit zalecenia rozszerzania diety niby są między 17 a 26 tż ale zalecane jest wyłączne karmienie piersią do 6 Mc.

No właśnie przy KP jest inaczej u nas 17 tydzień za tydzień ale jeszcze bym się wstrzymała do końca miesiąca. Niby mówią żeby nie dawać wcześniej kaszy, nie przepajać ale ja zaczęłam podawać małe ilości wody to skończył się problem z kupami i brzuchem u Stasia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 10:52

Aga9090 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.maluszkoweinspiracje.pl/2018/03/rozszerzanie-diety-niemowlaka-aktualne.html?m=1

https://www.hafija.pl/2017/09/alergeny-rozszerzanie-diety-i-mleko-matki.html

https://mamaginekolog.pl/rozszerzanie-diety/

Nie ma nigdzie napisane, że przy mm po 6mż i koniec kropka. Zaleca się ale niby można prędzej.
    Ja tak to rozumie. I jakbym karmiła mm to napewno bym nie czekała do 6 mż jeżeli widać, że dziecku ewidentnie nie starcza samo mm tylko rozszerzała powoli i prędzej. Zaczynałam przy starszakach od kleiku do mleka.
    Takie moje przemyślenia

Lunaris, blue00 lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia zazdroszczę spaceru nad morzem :) <3 u nas dalej wieje ale już cieplej.

Aga ja z Franiem właśnie tak robiłam- kleik kukurydziany do mleka a teraz te normy wszystkie jakieś zmienione dlatego zaczęłam się zastanawiać czy ktoś w ogóle sypie do mleka. W zasadzie większość mam tutaj jest KP albo KPI może dlatego nie wiele osób stosuje takie metody.

A jeszcze Wam pokażę -taka mała rocznica u nas był w weekend. Normalnie nie wierzę że to już zleciało! Trzeba za chwilę będzie myśleć o torcie na 1 rok hehehe. Strasznie szybko mi czas leci przy drugim dziecku!
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 09:41

Aga9090, sliweczka92, Cabrera, Lusesita, Achia, Nadzieja22, malka, emi2016, Malgonia, moniśka..., Yoselyn82, Patrycja20, Madzik34, Lena21, blue00, Rucola, staraczka1111 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 3172 3173 3174 3175 3176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ