Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Minnie89 wrote:Sto lat dla Zuzi! Ależ to zleciało...
Lewko cudny, ale loczki opłakuje bo były prześliczne!
Nas dzisiaj syn też obudził przed czasem, bo robił kupę i domagał się towarzystwa w tym ciężkim boju. Ale już się usypiamy na pierwszą drzemkę.
Dzisiaj znów przyjeżdża moja mama, ciekawe na ile jej wizyt starczy mi jeszcze cierpliwości... W nosie ma rytm dnia Milana, przyjeżdża do niego najczęściej jak on śpi. Nie mówiąc o tym, że właściwie w ogóle się nim nie zajmuje. Grr...
Minnie, niezależnie od godziny wizyty kładłabym małego na drzemkę. Może jak mama pofatyguje się z przyjazdem i zobaczy, że niekonsultowanie godzin kończy się krótszym widzeniem wnuka, wówczas się zreflektuje i zacznie z Tobą to uzgadniać. Jeśli pominiesz drzemkę później Ty się będziesz męczyć z marudzeniem synka.JustynaG, Anna Stesia, mi88 lubią tę wiadomość
-
Ech, to jest bardzo złożona sytuacja i czuję że niedługo to się skończy jakimś fochem. Ona wszystko robi wedle własnego widzimisię (a dodam, że nie pracuje), bo ona ma prawo widzieć wnuka raz w tygodniu. Mój Mąż jakoś stara się mnie uspokajać i obraca to w żart, ale ja naprawdę już zaczynam mieć dość.
Ostatnio zamarzyło nam się z Mężem, żeby w maju gdzieś wyjść we dwoje z okazji rocznicy ślubu. Zapytałam Mamy, czy zostałaby z Milanem to powiedziała, że ona będzie z nim zostawać jak będzie "fajniejszy". Zresztą, teraz to chyba nawet nie chciałabym jej powierzyć opieki nad synem. Aż ciężko uwierzyć, że ona mnie wychowała... -
Ania1003 wrote:Nika
A. ) typowo do biegania
1. Britax & Romer B Motion 3 Plus 1680zł/ 11,5kg
2. Joie CROSSTER rust 950,00zł/ 16,1kg
3. X Lander X-run 1438,00zł/ 11,6kg
4. TFK JOGGSTER ADVENTURE 1400,00zł/13,3kg
5. Hauck Runner 770,00zł/ 10,8kg
6. Hauck Rapid 3R 760,00zł/
7. Hauck Viper SLX 550,00zł/ 9,4kg
B. ) spacerówki bez gondoli
1. Bebetto Nico 900,00zł/ 13,4kg
2. Maxi-Cosi Stella 1450,00z)/ 13,4kg
3. Stokke Scoot 1500,00zł/ 12,8kg
4. X Lander Xa 1050,00zł/ 14kg
5. Camarelo Cone 970, 00zł/ 13,5kg
6. Camarelo Elf 700,00zł/ 11,7kg
Wypisałam na które warto spojrzeć jeżeli chodzi o naprawę trudny teren (konary, żwir, piach, tłuczeń, błoto). Waga będzie wynikała zawsze z dużych, pompowanych kół. Jedynie Hauck ma z tego co pamiętam gumowe. I jest przez to lżejszy.
Nie uwzględniałam typowych spacerówek które mają dziewczyny. Lepiej niech się wypowiedzą same o użytkowaniu.
Olx mówi że w okolicy można obejrzeć TFK i hauck viper, więc pewnie się umówię na jazdę próbną Spodobał mi się jeszcze baby jogger city elite, bo ma taką fajną wielką budę ideolo na lato, ale ma amortyzację tylko na przednie koła, przez co raczej się nie nada do naszych celów
Pytanie - czy jest sens przymierzać czteromiesięczniaka do spacerówki? Da to jakieś wyobrażenie jak mu tam będzie za najwcześniej 2 miesiące? Łusia rośnie w zastraszającym tempie - za 2 miesiące może być ogromna i całkiem inna
A w ogóle to miłego dnia
Ja obiecałam mężowi tort w nagrodę za szczególne zasługi. Ba, wczoraj upiekłam biszkopt, ale coś poszło nie tak i całkiem nie wyrósł. Muszę dziś skoczyć po więcej wszystkiego i upiec drugi
A co do mniejszej ilości mleka w czasie @ - u mnie na opak, bo jakżeby inaczej. Leje się dołem, leje się górą - muszę zacząć lepiej płyny uzupełniać! Najchętniej chociaż imitacją alkoholu...Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMinnie to mama przeczy sama sobie, "ma prawo" widywać Milana raz w tygodniu, a zająć się nim to już nie. To po co przychodzi jak jest taki niefajny współczuję Ci bo wiem ile to nerwów. Dobrze przy tym że masz wsparcie w mężu
Minnie89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMinnie- eh, przykro mi z powodu zachowania mamy. Zwłaszcza jak pisze Luna- widywać chce, ale pomóc już nie?
Moja mama też nie lepsza- ponoć przyjeżdża (nam tylko powiedziała, że po świętach) w majówkę bo umówiła się z teściową (polubiły się i gadają sobie przez tel, mama u niej nocowała np w lipcu) a nas nie zapytała czy mamy jakieś plany,wszak to majówka. A plany mamy i ten termin najprawdopodobniej nam pasować nie będzie.
Życze Ci wytrwałości i zrób jak pisze Summer- dziecko jest najważniejsze i jego drzemki oraz samopoczucie. Buziaki dla Was!
Nika- dostałaś już @? Ja jeszcze nie :pWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 08:52
Minnie89 lubi tę wiadomość
-
Minnie powiedz jej że będzie widywać wnuka jak się zrobi "fajniejsza" lub "normalniejsza" grrrr.
Moja mamuśka zrehabilitowała się za cały okres ciąży i "niepomaganie" przy Franku. Chętnie zostaje ze Stasiem, jak ja go mam na rękach lub coś przy nim robię to wkłada mi jeszcze swoje ręce i coś poprawia podaje hehe śmiać mi się chce jak patrzę jak ona do niego podchodzi- chyba najchętniej to by go zjadła albo zabrała Teraz na przykład umówiłam się z nią że przyjdzie do mnie na tygodniu raz lub dwa żebym mogła trochę ogarnąć dom jak Ciastka nie ma albo pójść na basen lub na kawe z koleżankami bez dziecka suuuuper. Oby się nie popsuło...
Achia ja już miałam 2 @ i wraz z małpą ilość mleka spadła prawie do zera ale cyc do przytulania jest. W ogóle dziwna sprawa bo cykl miałam 24 dni a wczoraj mega bolącą owulację w 7dpo! nie wiem co to po tej ciąży się wyprawia w moim organiźmie... ale z sexami trzeba będzie uważać -
Dzień dobry!
U mnie po intensywnym weekendzie szykuje się równie intensywny tydzień w pracy. Do tego dziś rano obudził mnie dziwny ból brzucha, taki okresowy, więc drugi raz w ciąży sięgnęłam po no spę na wszelki wypadek. Teoretycznie jestem +/- w terminie @, więc może organizm myślał, że powinno boleć...?
Przykro mi się czyta o Waszych relacjach z rodzicami/ teściami i jednocześnie Dziadkami Waszych maluchów. Jasne, u nas może się to zmienić, ale na ile znam moich rodziców i teściową to ich dzisiejsze deklaracje znajdą pokrycie w rzeczywistości. A deklaracje są takie, że śmiejemy się z M., że dziecka w weekend to my nie zobaczymy nigdy. Mój tata - fan wszelkiej maści wyjazdów, bliskich i dalekich - już ma listę miejsc przyjaznych maluchom, listę atrakcji (np. tydzień temu byli na Podhalu i znalazł jakąś bacówkę, gdzie dzieci mogą oglądać owce itp.) i szereg planów. W ogóle to moja rodzina oszalała - wczoraj przez telefon mój chrzestny, a prywatnie brat mojej mamy, przyznał, że nawet ciąży własnej żony nie przeżywał tak jak mojej Mama też mówi, że gada z bratem codziennie i każda rozmowa zaczyna się od pytania o moje samopoczucie.
ef36, Achia, Lunaris, Kaczorka, Cabrera, sliweczka92, Rucola, StaraczkaNika, Jeżowa, Lena21, JustynaG, Anna Stesia, Nadzieja22, pilik, Bunia86, lamka, emi2016, Lusesita lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
veritaserum wrote:Dzięki za informacje jak szatnia grupowa to spoko ;p
Rzeszowskie mamy ( Rucola? ) Jaki basen polecacie u Was ? Tak e jednorazowo ?mój mąż z Podkarpacia pochodzi i będziemy ponad 2 tyg w kwietniu i byśmy poszli z Ania z 2 razyAnna Stesia, veritaserum lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
A tak w ogóle to dzień dobry Dziewczyny!!!!!!
Serdecznie dziekluję za komplementy dla Lewka no gośc już jest małym mężczyzną
Nika ja mama britax b-motion ale 4rokołowy. Mi osobiście wydaje się niesamowitym wózkiem, amortyzacja na 4 koła, koła wiecznie pompowane... troszkę waży ale sprawia wraenie bardzo komfortowego i składa się oczywiscie z siedziskiem jednym ruchem
Bardzo Wam współczuję relacji z mamami/rodzinami. Ja złego słowa nie mogę powiedzieć. nawet moją teściową muszę pochwalić... Jutro jadę do rodziców i planuję wyjście z koleżankami i moja mama tylko zaciera ręce ze bedzie mogła sama zostać z Małym
Ania Twoja wiedza co do wózków jest ogromna. Z ciekawości jakie macie teraz wózki na stanie? Bo wiem ze jest ich kilka :p#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Achia, zatrafiło mnie w czwartek I to ciosem z zaskoczenia, bo ja wciąż karmię w nocy po 3-4 razy i nawet wtedy nie mam długich przerw. Jaki ten mój organizm jest zdradziecki!
Gorzej że @ po porodzie to takie combo z poprzednich miesięcy - cziła się i gromadziła siły. Boję się wyjść na dłużej! Dobrze że mi po połogu zostało kilka tych podpasko-pieluch! -
Reset super czytać, że jakaś rodzina jest taka zaangażowana i się szczerze przejmuje
Summer nigdy mi nie przeszło przez myśl, by oceniać mamę, która zakłada dziecku czapeczkę czy opaskę. Jeśli tak zrozumiałaś moją wypowiedź to przepraszam, nie miałam intencji nikogo urazić. -
nick nieaktualnyNika jeżeli bierzesz pod uwagę używany, to będzie jeszcze większy wybór. Tzn. ja się kręciłam wokół nowych do 1500,00zł.
Ja na ulicach zazwyczaj widzę X-Lander i Britax. Jednak u mnie wszędzie płasko. Ale jest kilka pań które chodzą szybkim krokiem po prostych alejkach w parku z tymi wózkami.
Przy używanych warto obejrzeć. Jeśli ktoś używał wózka w trudnym terenie to może skrzypieć rama, kółka mogą być pokrzywione, luzy w ramie itd. Co innego takie użytkowanie a co innego wózek w galerii na prostej podłodze.
Z droższych opcji, które można sprawdzić na olx to jeszcze:
1. Thule Urban Glide 2
2. Mamas&Papas Ocarro (polecają do lasu)
3. PHIL&TEDS SPORT/ Navigator
4. PHIL&TEDS Dash
5. PHIL&TEDS Dot
6. PHIL&TEDS Vibe V3
7. Hartan Skater GTS
8. Bob Revolution Pro
9. Emmaljunga NXT60
One jako nowe nie mieszczą się w przedziale cenowym ale może znajdziesz coś używanego.
Ostatnio natrafiłam na taką porównywarkę. Niestety duża część tego co tam jest nie jest aktualna. Wózki sprzed kilku lat. Ale o takim czymś kiedyś myślałam. Rozbudowanym o kg, rodzaj kół, listę sklepów coś w stylu Ceneo gdzie można kupić najtaniej.
https://opinie.wozki-dla-dzieci.com/najlepszy-wozek-dzieciecy-wybor/
Rucola u nas na stanie Trailz, Balios S i ostatnio Kekk By Kees Moon. Wygrał z Lionelo Julie wielkością siedziska.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c22d84a88918.jpg
Miałam jeszcze dopisać.
Wczoraj sklejałam listę dla Niki. M zauważył że oglądam wózki i jest święcie przekonany że kupuję kolejny A ja go nie wyprowadzałam z błędu Powiedziałam że nie ma nic do powiedzenia bo i tak zapłaci
Ale na razie basta i nasza stajnia pełna. Obawiam się tylko że młody nie będzie chciał jeździć w Stokke bo jest anty kubełkowy wrrr Tylko przez to że lubi spać na boku a w kubełku się nie da.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 11:40
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dla Zuzinki i dla Lamkowego Dominisia!
A prawdziwie gromkie 'sto lat' wędruje dzisiaj do córeczki Jadranki, która kończy dzisiaj roczek! Wszystkiego najlepszego, mała cudowna dziewczynko, niech Ci się darzy!Lena21, Jeżowa, summer86, Jadranka, pilik, Cabrera, lamka lubią tę wiadomość
-
Rucola gratulacje dla Lewka! Te nasze dzieci z dnia na dzien tak się zmieniają, tak wiele rzeczy się uczą, że ja nadal nie dowierzam
Veritaserum gratuluję pierwszego ząbka. dolna jedynka?
Luna Ojej Zuzinka ma pół roczku. Przecież niedawno ją rodziłaś. Wszystkiego najlepszego i buziaki od e-cioci.
Minnie Współczuję akcji z mamą.
Czyli to trochę tak, jak babcia ma ochotę zobaczyć się z wnuczkiem to MUSISZ jej to umożliwić ale jeśli Ty chciałabyś by babcia zajęła się wnukiem to ona już taka chętna nie jest.
Ale moi rodzice wychodzą z założenia, że pieszczę się z własnym dzieckiem bo jestem niemal na każde stęknięcie. No cóż... jeśli zaczyna płakać u dziadków w ramionach a w moich się uspokaja to chyba jasne, że w danym momencie Aneczka dość wyraźnie dała do zrozumienia czego pragnie. I w takiej sytuacji nie uważam by pragnienia dziadków były ważniejsze niż pragnienia mojej córki.
Ale co muszę mojej mamie przyznać - to gdybym chciała zostawić jej Anię to nie byłoby żadnego problemu.
Jeżowa Też myślałam o czapce z daszkiem ALE póki co często nosimy się w chuście. Ania wtedy macha głową na prawo i lewo... wydaje mi się, że daszkiem ciągle by w nas tłukła a kapelusik jest miękki/ Zakupiony w Tesco. Był trzy kolory: różowy, biały, błękitny (ala jeansowy).
Summer , No właśnie to kapelusik taki jeansowy.
Nika Ty już masz @? Skoro @ po porodzie to kumulacja jej braku to już się boję co to będzie jak moja nadejdzie (bo nadal jej nie mam).
Achia czy ja dobrze pamiętam, że to będzie pierwsze spotkanie z wnukiem? Czy jedziecie do mamy na święta wielkanocne?Rucola lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Achia jeśli karmisz to raczej domowe sposoby albo wizyta u lekarza, furagina jest już kilka lat dostępna bez recepty i choć jest uważana za lek dość bezpieczny, to jednak w ulotce kp jest przecwwskazaniem do brania - chyba, że lekarz zaleci inaczej (wiem, że jest tez podawana niemowlętom przy ZUM, więc nie powinna zaszkodzić, ale jednak zapytałabym lekarza o zdanie). Mam nadzieję, że się uda opanować sytuację
Summer Franio tez bardzo często ma czapkę - specjalnie kupiłam taką bardzo cieniutką bawełnianą, bo chodzimy po tych naszych chaszczach gdzie często mocno wieje w dodatku powiem jeszcze, że jak jeździliśmy gondola to częściej był bez czapki niż teraz, bo w tej chwili on jest ciekawski i często wystawia głowę żeby wszystko obserwować
Piękne zdjęcia jak zawsze ! Ładują akumulatory od rana
Ania popieram Nikę, powinnaś założyć bloga albo instagram ! Jesteś świetnym specjalistą w tym temacie
Reset ja też mogę polegać na moich rodzicach (i teściach choć oni to trochę przeginają, ale to inny temat) i wiem jaka to ogromna korzyść dla nas, naprawdę wsparcie bliskich jest super odciążeniem dla młodej mamy i choć czasem się nie zgadzamy i też mnie zirytują swoimi „kiedyś to się tak robiło”, to jednak jestem im bardzo wdzięczna
My wczoraj zaliczyliśmy super spacer na ponad 8 km, korzystamy z pięknej pogody, bo podobno w tym tygodniu nawet śnieg może do nas wrócić
-
nick nieaktualnyJustyna- tak, dobrze kojarzysz. Nie jedziemy na święta do Poznania, przyznam że trochę boje się jechać z takim maluchem tyle km, choć wiem że wiele z Was już jechało. Wolę wybrać termin kiedy nie ma na drodze kumulacji samochód i więcej pijanych kierowców... No i jeszcze pozostaje kwestia palenia papierosów mojej mamy, nie chce mojego dziecka wrzucać w mieszkanie gdzie śmierci fajkami.
Ania- imponująca wiedza pamiętam jak pisałaś o moim x Landerze, mimo że mam starsza wersje (którą chyba nawet bardziej polecałaś)to jestem z niego meega zadowolona
Na moje krzywe tereny jest idealny. Bo nie wszędzie mamy równe chodniki, a często to nawet nie ma ich w ogóle :p
Reset- cudownie że masz takie wsparcieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 11:45
-
Jeżowa, nie miałam na myśli Twojego wpisu, tylko całość dyskusji i nie pisałam tego w złym sensie tylko jako mój głos w dyskusji
Jadranka, wszystkiego najlepszego dla córeczki z okazji roczku. Niech rośnie zdrowo i szczęśliwieAnna Stesia, Jadranka, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
W temacie wózków, jakiś czas temu polecałyście tu wózek Kinderkraft Grande za 499zł. Zapisałam sobie i tak z ciekawości patrzę a dziś cena wózka to 799zł. Jaka ogromna różnica cenowa...
Achia, my pierwszą podróż do rodziców zrobiliśmy w listopadzie. Ania nie miała wtedy jeszcze 3 miesięcy i szczerze mówiąc lepiej zniosła podróż niż w marcu. Po prostu wtedy łatwiej było jej przespać podróż.
U moich rodziców też śmierdzi fajkami. Ale zarówno w ciąży, jak i teraz - gdy jesteśmy u rodziców, tata nie pali przy nas. Doceniam to. -
Justyna, sprawdź tutaj:
https://www.babyfant.pl/spacerowe/993-wozek-kinderkraft-grande.html
Pewnie producent podniósł cenę podobnie było z nosidłami Tula, nagle wzrost o jakieś 150zł.
Niedługo te 500 zł na dziecko nie będzie zbyt wiele warte.
Co mnie ostatnio zszokowało, cena ziemniaków.. Żyłam w nieświadomości, że kosztują 3 zl za kg, a korzeń pietruszki chyba z 15.JustynaG lubi tę wiadomość