X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer a wolę nie wiedziec jak ceny pójdą w górę jeśli zlikwidują marki własne, bo był taki pomysł.nie wiem na czym stanęło..a ja sporo rzeczy kupuje tego typu jak np pieluszki z Lidla lupilu, bo najlepiej reaguje na nie Oskar...

Justyna mama przy nas też nie pali,ale np wieczorami po prostu uchylała okno i paliła...zawsze wszystko musialam po powrocie wrzucać do pralki. Ja jestem okrutnie cięta na papierosy, więc może jestem też przewrażliwiona. U mnie nie ma palenia nawet na balkonie,ktoś chce zapalić niech po prostu wyjdzie na dwór.
    Aczkolwiek nie wiem jak się zachowa jak przyjedziemy z młodym.ale zważywszy na Wielkość naszego auta, najprawdopodobniej zrobimy to jak będziemy w spacerowce,bo składa się razem ze stelażem i zajmie mniej miejsca niż osobno stelaż i gondola.

Jadranka- wszystkiego najlepszego ! Dla Was obu:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 13:02

Jadranka lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, a wy przypadkiem nie jesteście chustowi?
    Też nie mamy dużego auta i póki co wózek zabraliśmy tylko na pierwszą wizytę. Na święta już nie braliśmy, tylko tatuś brał Anię w chustę i szliśmy na spacer :)
    Najlepsze było jak odwiedziliśmy moją chrzestną, no i ona pyta "A gdzie macie kurczaczka?" No i mój emek pokazuje małą a ona zaczęła się śmiać, że jak nas zobaczyła przez okno to myślała, że mu się tak przytyło a to była przywiązana Ania :D

Summer, dzięki za info!
    Złożyłam zamówienie z płatnością przelewem i mają mi dać znać jak wózek się pojawi to wtedy dokonam płatności :) Na razie mi się nie spieszy bo Ania nie siedzi. Nie wiem nawet czy będzie chciała jeździć spacerówką. Mam 2 miesiące by podjąć decyzję :D

Pilik, a Ninka jeździ Ci w wózku czy nie za bardzo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 13:30

Jeżowa, summer86 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- z chustą własnie nam coś nie idzie, Oskar wytrzymuje w niej maks 10min :/ może teraz ten etap ,że woli widzieć świat. jak tak dalej pójdzie,to będę musiała chyba sprzedać po prostu

• summer86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wasze dzieci łapią się za uszy lub wkładają palce?
    Ania od 3-4 dni tak męczy głównie prawe ucho. Nie ma temperatury, niepokojacej wydzieliny, ani nie boli jej jak dotykamy, no ale jednak co chwilę tam gmera. Boję się czy to nie jakieś zapalenie, e czwartek mamy wizytę w poradni dzieci zdrowych, planowo miało być szczepienie, ale przede wszystkim będę chciała sie upewnić czy z uszkiem wszystko ok.

W internecie czytałam, że to podobno częsty odruch przy ząbkowaniu.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer Franek cały czas gmera w uszach ;) myślę, że to może mieć faktycznie związek z ząbkowaniem, bo u nas jest szał pał

summer86 lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Wróciłyśmy do domu i czekamy na emka, ale będzie Ninka miała radochę...!

Ja mam rodziców i teściów pomiędzy Waszymi opisami, są ok ani się nie wtrącają ani nie pomagają.
    Choć szaleją za Ninką jak już ją widzą.

JustynaG Ninka jeździ w spacerowce całkiem chętnie. Jak się denerwuje dostaje suszone jabłko czy chrupka i jest zadowolona ;)

Sto lat dla wszystkich rocznicowych dzieciaków! <3

A powiem Wam, że ja dalej nie mam @, a Nince się nadal żaden ząb nie przebił. Takie jakieś dziwne egzemplarze z nas ;p
    Za to Ninka dzisiaj kilka razy całkiem sama stała...! I biła sobie brawo oczywiście ;p

Achia, summer86, JustynaG, Rucola, Lena21, Lunaris, Lusesita lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, u nas też Ania łapie się za jedno uszko.

Mamy, które rozszerzają dietę pewnie już to przechodzą ;) https://youtu.be/X1v9pPMsJ5o

Jeżowa, summer86, Rucola, mi88 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Agata się tak rzuca na kubek z kawą albo co lepsza - kieliszek z winem 😂😂

Achia, JustynaG lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało mnie było ostatnio, ale starałam się w miarę możliwości podczytywać :) Nawet załapalam się na część fotek naszych Słodziaków :)

Fozzie dopisz jeszcze tam dolisty gdzieś świrujące ciężarówki :P

Lunaris ja mogę polecić grę Pictureka - zabawa dla całej rodziny :) i bez dzieci też fajnie się gra ;)

Luna - samych wspaniałości dla Zuzi :)

Odnośnie cen - moja mama robiła gołąbki jakieś 2 miesiące temu i za 3 kapusty zapłaciła ponad 60 zł :O Ja za kalafiora wczoraj też zapłaciłam ponad 10 zł :/ W szoku jestem jak wchodzę do sklepu i patrzę na półki..

A i pochwalę, że w piątek skończyłam antybiotyk :D Aż się popłakałam ze szczęścia :D
    Zdarzyło mi się też kilka lepszych dni, wprawdzie za jeden dobry mam ze trzy złe, ale zawsze to coś :D
    A ze złych wieści, ktoś nam się włamał do samochodu pod lidlem, i ukradł nowy telefon ( ze schowka), który pół godziny wcześniej odebraliśmy z salonu :( nadziwniejsze to że włamanie było poprzez przechwycenie sygnału pilota. minute po wejściu do sklepu nagrało się nam na kamerce że ktoś otwiera auto polotem, szpera w całym samochodzie, a potem zamyka pilotem auto. Taki mam parszywy humor przez to, zwłaszcza że dobre kilka miesięcy się zastanawialiśmy czy wziąć ten telefon na raty, czy nas stać na to, a tak mi zależało na tym właśnie, żeby zdjęcia mauszkowi robić :/

Poza tym zaczynam się zastanawiać nad szkołą rodzenia, polecacie? Czy raczej strata czasu? Na najbliższej wzycie zapytam lekarza czy już mogę coś ćwiczyć, bo plecy mnie coraz bardziej bolą, najbardziej w nocy i coś muszę z tym zrobić. Może krakowianki polecą jakieś konkretne miesjsca?

Lunaris lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer u nas łapie się za ucho lub ciągnie za włosy gdy jest zmęczony i chce iść spac.

Jakie książki polecacie dla roczniaka?? Może macie jakieś godne polecenia

Bunia co ty Opowiadasz ktoś otworzył auto pilotem? I co dalej? Może pod sklepem mają też kamerę żeby namierzyć złodzieja. Dziwna sprawa tak jakby sprawca wiedział że macie telefon może był z wami w sklepie gdy go kupowaliscie, nowe telefony łatwo teraz zablokować i namierzyć więc duża szansa że znajdziecie. Sprawa na policji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 17:05

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, przykra sprawa z tym złodziejem.
    Moim zdaniem warto skorzystać ze szkoły rodzenia, szczególnie jeśli masz na to czas. Dużo informacji, można dopytać o coś, często opisują porodówki z okolicy.
    A jeśli mowa o bóle pleców to poszukaj fizjoterapeuty, który zajmie się Twoim problemem indywidualnie. Niestety idzie na to spora kasa (chodziłam w ciąży 2 razy w miesiącu, 100zł wizyta) ale pomaga funkcjonować. Ja dostawałam zestaw ćwiczeń, które mogłam wykonywać na danym etapie ciąży, a które wspierały problematyczne partie ciała.

Bunia86 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, oczywiście na policje pojechaliśmy od razu. Niestety na parkingu brak kamer. Jedyne co się nagrało na naszej kamerce, to odbicie w szybie i dźwięk. I słychać otwieranie z pilota, potem szperanie w samochodzie w obu schowkach, potem z tyłu, a na końcu w bagażniku. Myślałam nawet, że może ktoś jechał za nami, ale bardziej obstawiam że to jakiś złodziej, któremu się udało taki towar zdobyć :/ Gdyby nie brak telefonu to byśmy nawet nie wiedzieli, że ktoś się włamał. Nie mogliśmy otworzyć auta z piota po powrocie ze sklepu, trzeba było kluczykiem otwierać, ale pomyśleliśmy że bateria padła ablo pilot się zepsuł..

Dzięki Justyna, właśnie myślę nad fizjoterapeutą. Muszę tylko poszukać kogoś sensownego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 17:34

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia oby mu ręce odpadły przez takie coś a telefon się odnalazł. Co do szkoły rodzenia ja nie chodziłam i później zalowalam że nie poszłam,

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po latach :-) zatęskniłam za Wami bardzo i korzystam z dnia, kiedy Dominik ma superhumor, żeby Was nadrobić, chociaż kilka ostatnich stron.

Anna Stesia dziękujemy za życzenia :-)

Luna najlepsze życzenia dla Zuzinka <3

Jadranka stooo lat stooo lat niech żyje żyje nam Twoja córeczka <3

Nika też się czaję na jakąś fajną spacerówkę. Bardzo podoba mi się Valco snap 4 sport trend czy jakoś tak. Chociaż Dominik jest drobniutki i jeszcze długo pojeździ w gondoli. Super sprawa, że macie działkę i możecie tam odpoczywać z Łucją.

Reset strasznie fajnie się czyta, że rodzina tak reaguje na Twoją ciążę. Oby tak pozostało. :-)

Co do cen spożywki, to też jestem w szoku. :-( niedługo cebula przestanie być symbolem cebulactwa, bo też coraz droższa. ;-)

Bunia przykro mi z powodu kradzieży. I chciałam napisać, że ogromnie się cieszę z Twojej ciąży! Już prawie półmetek, jak się czujesz?

Lunaris co u Was? Przykro mi z powodu @ i niedoboru mleka. :-(

Opowiem w skrócie co u nas, chociaż po takim czasie macie prawo mnie olać i wykluczyć z grona, zrozumiem. :-P

Ciągle rehabilitujemy Dominika, 2-3x w tygodniu fizjo, 4x dziennie w domu. Teraz zalecono nam jeszcze terapię czaszkowo-krzyżową u fizjo lub osteopaty. Dominik jest drobnym chłopcem, słabo rośnie, przez co wypadły mi ze stresu prawie wszystkie włosy. Jesteśmy pod kontrolą neurologa. Nadal karmię piersią, co oboje bardzo lubimy. Dominiś każdego dnia mnie zaskakuje, jest bardzo wesoły, wrażliwy, empatyczny. Potrafi w jednej sekundzie sprawić, że pękam z dumy lub uśmiecham się mimo złego humoru.
    Dzisiaj złapał się pierwszy raz za stopę. Dzięki niemu zaczęłam doceniać maleńkie rzeczy i nauczył mnie bycia bardziej cierpliwą. Codziennie zachwycam się jego dzielnością, ciekawością świata, zaangażowaniem w ćwiczenia. Patrzę na niego i nie mogę uwierzyć, że mam tak pięknego i wspaniałego syna.

Wyszedł hymn pochwalny, wybaczcie.

Ściskam Was mocno z moim czteromiesięczniakiem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 20:30

staraczka1111, Malgonia, pilik, Minnie89, reset, moniśka..., summer86, StaraczkaNika, Rucola, Cabrera, veritaserum, Lena21, Jeżowa, Patrycja20, Lunaris, sliweczka92, Achia, Nadzieja22, JustynaG, Lusesita, Siwulec, Jadranka, Bunia86 lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ale piękniś i te oczy <3 jest boski

lamka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka <3 <3 <3 fajnie że do nas zajrzałaś- nikt nie zamierza Cię wykluczać, wyrzucać czy usuwać. Na pewno dużo czasu zajmuje Ci rehabilitacja i dojazdy na zajęcia jak i one same, ponadto coś trzeba w domu robić więc wiadomo że wolnego czasu zostaje bardzo mało. Forum nie jest priorytetem ;)
    MACIE PIĘKNEGO SYNKA !!! Dominiku rośnij na pociechę rodzicom kolejne miesiące :)

Jardlanka sto lat sto lat! dla Emilki! Dawaj torta :D

Bunia jak czytałam Twój wpis to normalnie oczy jak 5zł! nie sądziłam że można zostać w ten sposób okradzionym :( bardzo mi przykro a lajk za podpowiedź z grą -już sprawdzałam, wydaje się bardzo fajna :) Jutro idę kupować cosik.

Ja też się pochwalę: Franek dostał się do zerówki w wymarzonej przez nas szkole! :D jestem mega szczęśliwa! Od września zacznie się dla nas nowy rozdział.

Jeśli chodzi o ceny to dziś odkryłam nowy sposób oszczędzania-aplikacja Lidla. Nie wiedziałam wcześniej że jest coś takiego, zamierzam teraz częściej tam robić zakupy bo mam na osiedlu sklep ale czasem musiałam wybierać Biedrę z uwagi na ceny. Teraz mogę wykorzystać promocje i zrobić zakupy dobrej jakości taniej :)

veritaserum, Patrycja20, Jadranka, Bunia86, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris właśnie Zainstalowalam tą aplikację spoko te kupony będą co skanuje się przy kasie i te e paragony

Lunaris lubi tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za gratulacje z okazji pierwszego ząbka :) tak to dolna jedynka. Wiedziałam że coś jest na rzeczy bo spala mega niespokojnie i kilka dni miałyśmy zielone kupy :p

Summer moja Ania od kilku dni zaczęła sobie gmerać i ciągnąć się za ucho. I pokryło się to z tym ząbkiem więc chyba jest jakaś zależność.

Rucola dzięki za info o basenie mam nadzieję że uda nam się skorzystać :)

Jadranka sto lat dla Emilki ;)

Lamka ślicznego masz synka , a nieobecność masz totalnie usprawiedliwiona ! :)

Lunaris też bym się cieszyła na Twoim miejscu. Ja tylko ciągle obserwuje na którym miejscu jesteśmy w żłobku i coraz bardziej jestem przerażona. A i dzięki za informacje o aplikacji Lidla może też sobie ściągnę bo ceny mnie naprawdę przerażają. Wydajemy multum na jedzenie a naprawdę staram się planować wszystko i jakoś rozsądnie robić zakupy a co idę do sklepu to mam wrażenie że 50 zł place, przychodzę a nic konkretnego w torbie.

Bunia strasznie mi przykro ! Sposób przechodzi ludzkie pojęcie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 21:10

Jadranka lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze to taniej :) a jeść trzeba :) może coś skapnie przy okazji.
    Ja do Lidla lub Rossmana po mleko chodzę bo 4 zł taniej niż w Stokrotce a potem wydaję 50zł nadprogramowo na co innego :P Ale tyle czasu zaciskałam pasa że teraz mi nie szkoda kupić coś dla siebie nowego.

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum jeszcze ja nie pogratulowała ząbka, więc gratuluję!!!!
    Domiś ma hipnotyzujące te swoje oczyska!!!! Lamka fajnie że zaglądasz i myślę że wszystkie doskonale rozumiemy jak bardzo masz napięty grafik.
    U nas ciągnięcie na włosy za uszami a teraz za uszy to standardowy objaw zmęczenia, więc nie łączę tego z ząbkowaniem ale pojawiły się odparzajace kupy, co gdzieś tam czytałam może być objawem ząbkowania.... Czekam cierpliwie :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 3184 3185 3186 3187 3188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ