X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia- właśnie! Jak najbardziej warto iść na szkołę rodzenia :) jak mąż może to niech też chodzi,bo otwierają mu się wtedy oczy na pewne rzeczy których może się nie spodziewac :p

Lena21, Bunia86 lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - maść pięciornikowa akurat jest ok. Nie ma tego niebezpiecznego składnika.

Karletka - jak będę miała siłę by wejść na kompa, to zmienię.

sliweczka92, Karletka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) wczoraj faktycznie coś musiało być chyba w powietrzu, bo nie pamietam tak ciężkiego dnia z moim łobuzem - taka jęczybuła była przez cały dzień, że już nie miałam pojęcia o co mu chodzi - obstawiam kombinację zęby + skok rozwojowy, bo akurat wchodzimy w kolejny. Dziś jeszcze fizjoterapia i wizyta u koleżanki, mam nadzieję, że to przetrwam :p

Mi współczuje tych świąt i bezczelności mamy

Ja w tym roku niestety mam urodziny w niedzielę wielkanocną więc siłą rzeczy będzie rodzinka u nas, ale bez spiny, bo mieszkamy z moją mamą i święta i tak zawsze przygotowujemy razem

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Aga - maść pięciornikowa akurat jest ok. Nie ma tego niebezpiecznego składnika.

Karletka - jak będę miała siłę by wejść na kompa, to zmienię.
    Tormentalum - źle mi słownik wpisał (!) (czyli maść pięciornikowa) nie Tormentiol :D

• ibishka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej śliczne dzieciaki!
    Minnie bardzo współczuję problemów z mamą.. Domyślam się że to okropne tkwić w takiej sytuacji. Dużo siły i usciskow przesyłam!

Nam na odparzenia też pomagało klasyczne wietrzenie choć przyznam się że z ruszajacym się dzieckiem aż strach wietrzyc ta pupcie:-)

Reset aż miło się czyta że masz takie oparcie w najbliższych!

Bunia ja też uważam że SR to super pomysł. Nawet kwestia nauczenia się oddychania itp. W trakcie porodu doszłam do wniosku że cieszę się że wiem co i jsk powinnam robić bo i tak różnie mi to szło.. A jakbym miała dopiero słuchac instrukcji jak oddychać i na świeżo to próbować robić to wątpię czy by cokolwiek do mnie dotarło.

Buziaki dla wszystkich!

Minnie89, Bunia86 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zimno i wieje, ale wizualnie ładnie - np z mojej kuchni o tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43144b8ca993.jpg

Łusia jest w cyco-szale od wczoraj i bardzo dobrze, bo cycki też zgłupiały przy @. Nic tylko leżeć i się tulić i mieć gdzieś, że znowu zimno :)

Miłego dnia!

sliweczka92, Bunia86 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia strasznie mi przykro, że Was okradli :( nie domyślam się nawet ile to nerwów. Trzymaj się :* sr polecam, ja nie chodziłam i nie umiałam poprawnie oddychać podczas pierwszego porodu, a przy drugim było mi już łatwiej

Bunia86 lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam szczerze Tormentalum - u nas najlepiej się sprawdza. Przy synku tego nie znalam, stosowałam głownie bepanthen, czasami sudocrem. Tormentalum teraz już kilka razy uratowało sytuację u corci, gdzie bepanthen zwyczajnie nie dawał rady. Sudocrem zaś za bardzo wysusza.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika musisz miec piękne widoki latem i jesienią.

Teraz wszystko budzi sie do życia, z poczatku myślalam ze to szron na drzewach! 😅

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

k0kd82c32w13sbm1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!!!
    U nas odparzeń większych nigdy nie było, zawsze wystarczał bepanthen więc nie pomogę :(
    Minnie ogromnie współczuję:( ja ogólnie w temacie świąt jakie by nie były mam mieszane uczucia.... I czy to chodzi o święta religijne czy urodziny. Mi to nie sprawia frajdy a generuje dużo stresu. Jasne, fajnie spotkać się z rodziną ale my spotykamy się raz w miesiącu, każdy coś przygotuje i jedzenia jest w sam raz. Ale rozumiem że nie każdy ma taką możliwość albo lubi taki system.
    Lunaris jeszcze ja gratuluję super zerówki!!!! 800zł to niemała oszczędność :)
    Ja dziś jak prawie co wtorek u rodziców. Młody już się pochwalił pełzaniem i bujaniem na czworaka, co prawda robi to rzadko i niezdarnie, ale liczy się że zaczął :) aktualnie na spacerze z babcią a ja odpoczywam!!!

Lunaris lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia dziwnym zbiegiem okoliczności akurat słuchałam Mroza czytając Twoją historię kradzieży i tam właśnie tłumaczyli, że niestety bardzo łatwo obecnie przechwycić sygnał z pilota i otworzyć auto (albo okraść dom wyłączając alarm...) Szkoda telefonu oczywiście :( a był ubezpieczony? Niestety policja chyba rzadko pomaga w takich sytuacjach :/ co do szkoły rodzenia - chodziłam, ale nie odniosłam wrażenia, by odmieniło to moje życie. Przy kolejnych ciążach na pewno się nie wybieram. Ale nie rodziłam naturalnie, może bardziej doceniłabym wtedy sr.

Minnie jestem zaskoczona zachowaniem Twojej mamy... Jak można zaprosić kogoś nie do swojego domu? :/ Co to w ogóle za plan? Macie malutkiego synka, ja to w ogóle sobie nie wyobrażam organizacji świąt obecnie :(

Luna a powiedz mi proszę, jak u Was ksiądz zapatrywał się na chrzciny bez ślubu kościelnego?

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym wietrzeniem to wiecie... Od rana 3 mokre tetry, 2 koce, 1 mama :D
    Jesteśmy na spacerze to znajdę do apteki po tormentalum :)

dqprhdge2q9dik3m.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, ciesz się, że tylko mokre :D

Jeżowa, ja nie chodziłam na SR i nie żałuję. Za to chodziłam na ćwiczenia dla kobiet wciąży (gimnastykai mięśnie dna miednicy) i to było fajne. Tylko przez ostatnie dwa miesiące, bo wtedy miałam L4, a takie zajęcia są zawsze rano :( Tak czy inaczej, Bunia, polecam Koalę jeśli chodzi o ćwiczenia i SR (bo byłam na jednych zajęciach z porodu - tak żeby właśnie się nauczyć oddychania itp :) ). Nie polecam tam chustowania.

Karletka, Bunia86 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w imieniu mojej rocznej Łobuziary dziękuję za życzenia!!!
    To nie był łatwy rok, ale za to jaki satysfakcjonujący!
    Podsumowując, chyba dwie rzeczy najbardziej zaskoczyły mnie w macierzyństwie. Pierwsza - że potrafię całkiem nieźle funkcjonować po nocy podzielonej na 2-godzine kawałki, druga - że plamy z buraków tak łatwo schodzą! :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e4fd91c9a7e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 18:16

sliweczka92, Patrycja20, emi2016, Jeżowa, Achia, Cabrera, summer86, Yoselyn82, Lusesita, frezyjciada, Siwulec, Bunia86, pilik, Minnie89, JustynaG, Kaczorka, Anna Stesia, veritaserum, ibishka, Nadzieja22, Rucola, Lunaris, lamka, mi88, staraczka1111, Lena21 lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa chrzcimy w mojej rodzinnej parafii gdzie proboszcz nas zna i wie, że za 2 lata będzie kościelny, więc nawet nie pytał. Tylko spytał czy chcemy już ustalić datę, ale jest bardzo w porządku, nie naciskał nigdy. Za to w parafii przy której mieszkamy było pierdolenie (wybaczcie za dosadność), że jak to tak drugie dziecko bez ślubu kościelnego. Miałam ochotę mu odpowiedzieć, że gdyby ksiądz nie rzucił nam 4 lata temu cennikiem to ślub już by dawno był. Ale byłam cicho, bo była potrzebna zgoda na chrzest w innej parafii. Zaznaczył też, że jeśli nie weźmiemy ślubu do komunii Tosi to jej nie udzieli sakramentu. Więc zależy jak się trafi, musisz podpytać znajomych. Myślę że na pierwsze dziecko jeszcze przymknie oko nawet najgorszy ksiądz. Łaski nie robi dając dziecku sakrament.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 11:29

Jeżowa lubi tę wiadomość

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

My mamy sie dobrze. Wczoraj widzialysmy się z Mi i Zosia. Hania pierwszy raz była w basenie pełnym piłek. Chyba jej smakowały 🤣 Ja też bardzo lubie Zosie. :(
    Na noce nie narzekam, bo wiem, że niektóre z Was mają dużo większe problemy. Hania budzi się 1-2 na cyca. Czasem się przebudzi, ale w takiej sytuacji wystarczy jej fax smoka. :)

Lunaris, super, że dostaliscie się do wymarzonej szkoły. :)

Wszystkie nasze forumowe dzieci są piękne. <3 Załapałam się na wszystkie zdjęcia, ale już nic nie pamiętam niestety.

Jadranka, wszystkiego najlepszego dla Córci z okazji roczku.

Luna, sto lat dla Zuzi na polurodziny! Jest śliczna!

Bunia, przykro mi, że taka nieprzyjemna sytuacja Was spotkała. Aż się boję teraz cokolwiek trzymać w samochodzie, wszak to w Krakowie się stało...

Ja na odparzenia również polecam tormentalum i przemywanie woda z mąką ziemniaczaną. Serio działa. No i przede wszystkim wietrzenie.

Ja nie chodziłam na szkole rodzenia i nie żałuję.

W Krakowie nadal słonecznie, więc będziemy korzystać.

Dobrego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 11:42

Jadranka, Lunaris lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka Ale słodziak z Dominika :) Ja się czuję coraz lepiej, sama się dziwię, że tak szybko to zleciało - już za tydzień połówkowe! :)

Lunaris - właśnie zainstalowałam aplikację lidla, dzięki za info, może choć trochę przyoszczędze na nowy telefon ;) i super, że się udało ze szkołą :)

Mi Cudna Zosia :)

Minnie przykro mi z powodu przejść z mamą. U nas kiedyś też bywało różnie, teraz jest całkiem dobrze, choć nie powiem, nkt nie potrafi sprawić wzbudzić we mnie takiego poczucia winy jak ona

Jeżowa która to książka? bo właśnie rozpoczynam przygodę z serią Mroza z Komisarzem Frostem :) Mam nadzieje, że mnie wciągnie :) Telefon był ubezpieczony, ale od zniszczenia, a nie kradzieży. A emek juz rozmyśla jakie zabezpieczenia w domu będzie instalował jak w końcu go zbudujemy

Jardanka spóźnione sto lat dla Was :)

Dzięki za rady odnośnie SR, chyba się zapiszemy, bo emek bardzo chce iść :)

Lunaris, mi88, lamka lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzyjcie na dinusie <3

pilik, ibishka lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia to był "Testament" 7 część cyklu z Chyłką :) a z Frostem jeszcze nie czytałam, muszę zacząć jak skończę z Chyłką :)

Bunia86 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka <3 <3 <3 Roczna panna w domu to poważna sprawa, zwłaszcza taki poszukujący i ciekawski duch jak Twoja Córeczka! Rozczulam się patrząc na Wasze zdjęcia!

Bunia, współczuję kradzieży. A co do SR jeśli trafisz na fajną to warto. Odradzam tę przy Siemiradzkiego - banały, durnoty, strata czasu i pieniędzy. Znacznie lepiej pochodzić np.na fizjoterapię.

Luna, życzę powodzenia i miłej atmosfery na chrzcie, oby nikt Wam nie zepsuł tego dnia.

Bunia86, summer86, Jadranka lubią tę wiadomość

‹‹ 3186 3187 3188 3189 3190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ