X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda mi właśnie wysłała zdjęcie skończonej maskotki 😀 w dalszej kolejności ma szyć maskotce ubranka na różne okazje.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92aa7d85b0df.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 21:52

Achia, Anna Stesia, summer86, Lena21, frezyjciada, StaraczkaNika, sliweczka92, Nadzieja22, JustynaG, pilik, emi2016, Lunaris, Jadranka, Minnie89, Cabrera, Kaczorka, Madzik34 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset- boska maskotka!:)

reset lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Was bardzo przepraszam za wparowanie w wątek, ale mam takie ważne pytanie dotyczące materii prawnej kierowane do Reset, jeśli będziesz na tyle miła odpowiedzieć to Ci z góry bardzo dziękuję.

Pytanie dotyczy sytuacji w której dziecko jest zostawione samo w domu spiące przy niani elektronicznej a rodzice poszli np do sąsiadów zza plota do ogrodu wieczorem na sądziedzkie pogaduchy. Można wg prawa czy nie? Czy to jest juz zostawienie dziecka bez opieki czy jest to ok?

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Pilik super tradycja, wszystkiego najlepszego dla Was :)

Veritaserum witam w gronie staraczek :) trzymam kciuki, ja mam już chyba wyprany szaraczkowa mózg, bo choć bardzo chciałam to jakoś nie mam takiego totalnego luzu, ale jeszcze nie szaleje

Pati świetna wiadomość, Kaja cudna i bardzo dzielna

Nika zupełnie nie znam się na wielopielo, ale Franio z małej kluseczki uformował się w małego mięśniaka jak zaczął się przemieszczać

Mój mąż ciagle za mną chodzi i pyta co chce na pierwszy dzień mamy, a ja kompletnie nie mam pojęcia, bo jak w piosence Micromusic jak patrzę na mojego chłopca to „wszystko mam” https://youtu.be/PhID0iDq858
    Ja poprosiłam córeczkę o ładną kupkę na dzień mamy. No heloł, nie wiem co innego mógłby mi dać niemowlak, a nie chcę jej tak od razu stawiać wymagań ponad jej możliwości.
    Także ten... taka musztardowa, bez śluzu, nie wylewająca się z pieluszki ;) I cała dla mnie do zmiany 🤣

Jeżowa, mi88, Rucola, JustynaG, pilik, Lena21, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja poprosiłam córeczkę o ładną kupkę na dzień mamy. No heloł, nie wiem co innego mógłby mi dać niemowlak, a nie chcę jej tak od razu stawiać wymagań ponad jej możliwości.
    Także ten... taka musztardowa, bez śluzu, nie wylewająca się z pieluszki ;) I cała dla mnie do zmiany 🤣

Nika 😂😂😂

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!!! Witam się wieczorową porą!!!
    Veritaserum mam nadzieje, ze odetchnęłas choć troszkę. Mam nadzieję, ze Ani się szybko poprawi.
    Super, że u Kajki też się sytuacja wyklarowała, sliczna dziewczynka!!!!
    Pilik super!!!! Super tradycja, super zdjęcia no i gratuluję zębiszcza :)
    Reset Pączuś ma wspaniałą siostrę!!! Chyba Was bierze pod włos z tą Zosią ;)
    Nika!!!! hahahahahaha!!! Ale TY masz dziewczyno fantazje :P
    Dziewczyny chciałam zameldować, że udało mi się upolować otulacz care aware, drugi mru mru, kupiłam formowanki anavy i 2 pary gatków wełnianych :) mam nadzieję, ze teraz wkręcę się w wielopielo na dobre. No i ikeowski mały nocniczek dziś przyszedł, więc od jutro będę próbowała wyłapywać moment i w odpowiedniej chwili sadzać Małego :) Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra w szpitalu, ale ma 5cm i skurcze rzadsze się zrobiły. Jak do 8rano się nie rozkręci to mają ją zabrać na patologie..

Oskar miał jakoś dużo pobudek i nie śpi od 4:40 :/ co zrobić żeby wstawał później? W tym tyg wstawał ok 5:15, i nie ważne czy zasnie o 19 czy o 21....ale dziś to jakaś masakra ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 05:03

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Reset , przepiękna maskotka. Sama bym lepiej nie uszyła. Czy rozważacie nadanie imienia Zośka?

Nika , Ty to potrafisz dostosować oczekiwania do możliwości dziecka. Za Twoim przykładem chciałabym aby Ania miała dobrą noc.I do tego pobudka o 9... Rozmarzyłam się!

Achia , możesz próbować uczyć Okara zegarka ale obawiam się, że nie przyswoi tej wiedzy.
    A tak zupełnie serio, to wiem co czujesz... Nie znam jednak sposobu na nauczenie dziecka poźniejszego wstawania. O! jest jeden myk ale u Ciebie nie zadziała. Czasami nad ranem biorę Anię do łóżka i wtedy jest szansa, że da jeszcze godzinę pospać.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia czyżbyśmy były imienniczkami? :) Wszystkiego najlepszego! No i prezentu w postaci siostrzeńca- niech się siostra nie męczy za długo.

U nas fenomen- zaczęłam dawać do mleka miarkę kaszy przed spaniem i niespodzianka- rano dziecko po kaszy śpi 2h a w nocy budzi się raz. Tyle że teraz wstaje 4.45 :P z wieeeelką kupą w pieluszce. Same plusy :D
    No i jeszcze muszę się pochwalić że z okazji Dnia Matki wyeksmitowałam Stasia na całą noc już do łóżeczka- zdjęłam mu barierkę i teraz mamy dostawkę. Także prezent bardziej dla Ciastka he he.

Widzę że temat kolejnego dziecka u wielu osób na tapecie- będę trzymać kciuki i już się cieszę że wróci choc trochę emocji testowych :)

Pilik piękny bukiet ale Ninka do tego bukietu rocznicowego najpiękniejsza <3 super mieć taki prezent już co roku :) Wszystkiego najlepszego dla Was :)

Reset super wyszła starszej siostrze ta maskotka <3 fajnie że tak się umie cieszyć powiększeniem rodziny :) teraz nic tylko musisz zainwestować w komplet Starsza Siostra/ Pączek :D niech się integrują od początku :)

Właśnie oglądam info o tych 6-raczkach w DDTV. Już współczuję tym rodzicom pracy i nie przespanych nocy choć taki pełen dom musi być wspaniały <3 Nawet sobie nie wyobrażam jak będą musieli się zorganizować żeby temu podołać... i nie mylić dzieci :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim obchodzącym dziś imieniny życzę wszystkiego najlepszego :)

Achia, dzięki Twoim relacjom aż sama nie mogę doczekać się Twojego Siostrzeńca!

Ponownym Staraczkom życzę powodzenia i szybkiego ujrzenia II (sama mam w planach (choć jeszcze jednego dziecka nie urodziłam ;)) jak najszybciej starać się o kolejne <3 choć pewnie życie wszystkie moje plany zweryfikuje ;) no ale pomarzyć można, nie ??

Reset, taka starsza siostra to skarb :)
    Mnie rozczula mały Bratanek eM. lat 4 - przychodzi i przytula się do brzucha i słucha co dziecka <3 Ostatnio położył mnie na kanapie, użył od tego wszystkich poduszek i przykrył wszystkimi kocami w domu, żeby było mi wygodnie <3

Lunaris, Achia, sliweczka92, Kaczorka, pilik, JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera a ma rodzeństwo? Może trzeba coś zasugerować rodzicom ;) Świetne są takie dziecięce emocje :)
    Franio fajnie się dogaduje z bratem, coś tam gada do niego, pomaga mi jak potrzeba ale nie miał takiej fazy szału z powodu brata. Ale jak pójdziemy do przedszkola to chwali się nim na prawo i lewo jak nowym rowerem ha ha byle tylko nie próbował na nim jeździć ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris to również wszystkiego najlepszego!

Dostanę pewnie siostrzeńca w prezencie ale nie wiem kiedy,bo sisotra ma teraz dopiero 6,5 cm. Ale skurcze regularne.

A ja właśnie smażę gofry na śniadanie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 08:50

Lunaris lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia nie chce Cie rozczarować ale nie ma sposobu 😅 nawet na starsze dzieci, przykładem jest Wiktor. Jak ma na 8 lekcje to wstaje 7:30,a jak ma na 8:55 to wstaje o 6😂 tyle dobrze, że szkole ma za płotem 😉 kciuki za siostrę

A propo siostry.. Moja jest w ciąży..... Ona się bardzo obawia, bo w 2015 roku poroniła w 22tc, a teraz ma leżeć, bo ma krwiaka i plamienia, a to dopiero 10 tc😕

Mocne kciuki za wszystkie starające😘

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawiam że dziś dostaniesz wspaniały prezent wieczorową porą.

Pytanie na szybko: czy uważacie że z okazji imienin i tego że już nie karmię mogę sobie zrobić prezent w postaci butelki wina? :] ( albo dwóch bo w niedzielę Dzień Matki).

Aga to duże kciuki za Twoją siostrę. Mam nadzieję że uda jej się utrzymać ciążę i tylko początki będą straszyć. Ma już jakieś dzieci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 08:57

Patrycja20, sliweczka92 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris pewnie!:)

Aga- to trzymamy kciuki za siostrę!!

Widzę że muszę nauczyć się chodzić spać z Oskarem nawet o 19 skoro wstaje ledwo słońce wstanie hehe

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris jasna sprawa :D

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ma 3 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Cabrera a ma rodzeństwo? Może trzeba coś zasugerować rodzicom ;) Świetne są takie dziecięce emocje :)
    Franio fajnie się dogaduje z bratem, coś tam gada do niego, pomaga mi jak potrzeba ale nie miał takiej fazy szału z powodu brata. Ale jak pójdziemy do przedszkola to chwali się nim na prawo i lewo jak nowym rowerem ha ha byle tylko nie próbował na nim jeździć ;)

Ma dwójkę znacznie starszego rodzeństwa - sam jest małą "niespodzianką" Rodziców po 40-stce ;)

Ps. świetny pomysł na prezent dla siebie z okazji dnia Matki :)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera to pewnie nie obraził by się jak by się rodzicom jeszcze jedna niespodzianka przytrafiła ;)
    Sama chciałabym chyba jeszcze taką a póki co cały czas się waham czy to już koniec produkcji czy jeszcze się odważyć za jakiś czas na jedno... chyba musielibyśmy przeorganizować trochę nasze życie.

Aga to musisz gonić siostrę :D myślicie jeszcze o kolejnym? kurcze ja myślałam że po drugim przejdzie mi dzieciofaza a zaczyna mi się korba na kolejne. Czy to tak jest że z każdym kolejnym chce się następne? :P

Bardzo dziękuję za entuzjazm tłumów zatem klamka zapadła -kupuję sobie dzisiaj pierwsze winko od czasu starań :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 09:30

frezyjciada lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris na zdrowie :)

Achia melduj nam co tam u siostry, zawsze to jakieś emocje porodowe, których nam tu ostatnio trochę brakuje :)

Aga kciuki za Twoją siostrę, jeśli znają przyczyny poprzedniej straty, to może tym razem lekarz będzie mógł temu jakoś zapobiec ?

U mnie pseudo @ nadal się ukrywa, to już jakieś jaja są... dziś 31 dc, mam już tylko jeden test w szufladzie, bo specjalnie nie kupowałam więcej żeby nie popadać w gorączkę sikania :) jak do jutra nadal nic nie będzie się działo to zrobię ten ostatni test

‹‹ 3306 3307 3308 3309 3310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ