X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia i Lunaris - zdrówka z okazji imienin :) i pięknych prezentów!

Pilik - piękną tradycję rocznicową macie :) a zdjęcia jeszcze fajniejsze :D

Lena, Veritaserum i Śliweczka - kciuki za kolejnego maluszka! Mam nadzieję, że nie będziecie musiały za długo czekać :)
    Ktoś jeszcze zaczyna starania?

U nas w Dzień Mamy świętujemy razem z moją mamą :) zarówno ja i ona mamy podwójne święto, bo u mnie urodziny 28 a u niej 30 maja ;) więc zamawiamy wspólnego torta na niedzielę, jak co roku ;)

I też się mnie mąż pytał, co bym chciała dostać.. a jedyne czego bym chciała, jest w tej chwili niemożliwe.. :p

A przy okazji zostawiam Wam dzisiejszą Aluśkę. Oczywiście panna dalej unika zdjęć..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2893549085e.jpg

No i zaczęłam od wczoraj ograniczać młodej cyca. Zamykam dostęp i mówię, że cyce mają przerwę techniczną i odpoczywają :p dzisiaj jakby mniej męczy ;) może za kilka dni zaczai?

summer86, Achia, Lena21, Patrycja20, Aga9090, emi2016, pilik, sliweczka92, JustynaG, Cabrera, Lunaris, Jadranka, Madzik34, Rucola, Jeżowa, Minnie89, Lunaaa, frezyjciada, Nadzieja22, Bunia86 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisotra mi nie odpisała na smsa, a odpisywała od razu, więc może akcja się zagęściła :)

Kaczorka- na pewno zrozumie :) a już w ogóle chcesz zamknąć fabrykę mleczka dla Ali?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 09:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wiem po sobie, że z każdym kolejnym marzy się o następnym 😉 no ale ja już jestem bezpłodna.

Lena wtedy nie wiadomo czemu wody jej odeszły..

• reset Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- bierz dwie butelki, a trzecią kup na czarną godzinę i wypijesz za mnie kiedyś ;)

Justyna- imię Zosia rozważamy, bo w sumie to było imię wybrane od 3 lat... Tylko, że przez okres starań ciągle używaliśmy tego imienia, chcąc ten stres nieco oswoić i były hasła typu: "chodź do łóżka, Zośka sama się nie zrobi", tudzież: "Dopisałam koszt dzisiejszych badań do rachunku, Zośka nam się nie wypłaci do emerytury". I teraz to imię - choć nadal mi się podoba, choć nadal dobrze mi się kojarzy np. z moją ciocią - częściowo wiąże się z tym okresem starań. Z perspektywy ciąży trudno mi teraz ocenić, czy ten okres był faktycznie taki zły- w sumie sporo nas nauczył, wzmocnił nas jako małżeństwo, był lekcją pokory i cierpliwości. Ale jeszcze nie wiem, czy chcę go mimo wszystko wspominać za każdym razem wołając Zośkę na kolację ;)

Lavendova- już tu kiedyś pojawił się ten temat. Prawo nie reguluje kwestii zostawiania dziecka bez opieki (tzn. są regulacje co do obowiązku zapewnienie opieki, ale nie wynika z nich, czy niania elektroniczna i rodzice w pobliżu to wystarczająca opieka, są regulacje np. prawie o ruchu drogowym, od kiedy dziecko może samodzielnie się poruszać bez opieki itp.) i gdyby coś się stało, to każdorazowo taki przypadek jest oceniany indywidualnie. Osobiście miałabym spore wątpliwości, czy pobyt u sąsiadów i niania to dostatecznie dobra opieka - gdyby doszło np. do zakrztuszenia to pytanie, po jakim czasie usłyszysz przez nianię, że dziecko walczy o oddech (nie każde zachłyśnięcie śliną to od razu atak kaszlu) plus ile czasu zajmie Ci przebiegnięcie od sąsiadów do pokoju dziecka? Gdyby się okazało, że np. będąc w domu mogłaś udzielić pomocy, a odległość spowodowała, że tego nie zrobiłaś, wówczas możesz mieć zarzut z kodeksu karnego. Poza tym ja w takiej sytuacji mam w pamięci sprawę Madelein McCain, zaginioną/ porwaną w Portugalii podczas wakacji z rodzicami.

Kaczorka- Aluśka ma mega eteryczną urodę! Jak dorwiesz komputer, wpiszesz nas na pierwszą stronę? Miesiącami oglądałam tą listę i bardzo chciałam się na niej znaleźć :)

Cabrera- zazdroszczę i Tobie takiej wielkiej rodziny, i Twojemu synkowi kuzynów i kuzynek. U nas w tym temacie - zwłaszcza z mojej strony - jest bardzo krucho i czasem mi przykro z tego powodu.

Lunaris, mi88 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - chciałabym póki co zostawić cyca do spania. Zobaczymy jak wyjdzie ;) dobrze by było, gdyby do tego października się całkiem odstawiła, żeby przy drugim bobasie nie było problemów. No i żeby mąż z nią nie zwariował, jak będę musiała zniknąć z domu na 2 dni :p

W ogóle dziecko zaczęło mi rosnąć, jak na drożdżach! Dopiero co ją mierzyłam i miała 80cm a teraz już 81.5cm..
    I gada jak najęta. Wszystko już powtarza :p
    A największy ubaw mają dziadkowie. Idzie do nich wieczorem, kładzie się do ich łóżka i mówi, że "Ala śpi". No to pytają a gdzie babcia i dziadek będą spać. A ona na to (pokazując palcem), że "baba tu" (obok Ali) a "dziadek tu" (na podłodze koło łóżka) ;)

Cabrera, Jeżowa, pilik, sliweczka92, frezyjciada lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo irytują mnie dziennikarze-hieny, które piszą artykuły w stylu "ile pieniędzy dostaną rodzice sześcioraczków" albo "ile pampersów zużyją rodzice sześcioraczków". Daliby tym ludziom spokój. Przed nimi ciężki czas, 3 miesiące w szpitalu... to są maluszki ważące od 800g do 1200g. Z jednym wcześniakiem nie jest lekko psychicznie a co tu mówiąc teraz... gdy tyle czasu spędzą w szpitalu, gdzie potem konsultacje u specjalistów. Przecież to od razu by trzeba z 2 nianie zatrudnić do pomocy.

Achia, pewnie siostra dziś urodzi. 6,5cm to już pokaźne rozwarcie. No i chyba nie jest w złej kondycji skoro jesteś informowana na bieżąco.
    Jak będziesz bardzo zmęczona to zaśniesz i o 18 :D

Aga, mam nadzieję, że tym razem siostra donosi ciążę i urodzi wspaniałe maleństwo. Kurcze, myślałam, że w całej Twojej rodzinie wyczerpałaś limit trudów ciążowo-porodowych...

Kaczorka, piękna Aluśka! No proszę... i rozumie co to jest przerwa techniczna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 10:18

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - nie wiem czy rozumie, ale dzisiaj już nie płacze i nie ciągnie mnie za koszulkę, gdy jej to mówię :p przy okazji dodaję, że cyce odpoczywają ;)

A co do szescioraczków, to ludzie chyba często patrzą na coś przez pryzmat korzyści a nie biorą pod uwagę tego, że jednak dziecko (w tym przypadku x6) to ogromny wysiłek i poświęcenie..
    Ja to sobie nie wyobrażam jak oni na spacery będą chodzić.. i pieluchy zmieniać! I w ogóle wyjścia z domu to będą hardcory..

Reset - chyba zaraz usiądę do kompa :p ale że jest ładna pogoda, to tylko dopiszę nas na listę a nowe dzieciaczki dodam później ;) bo trzeba na spacer się jakiś wybrać :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do 6-raczków znowu przypomina mi się mój ulubiony motywujący program "6x córka" z TLC super się to oglądało mając świadomość że w domu wykańcza Cię tylko 1 małe dziecko na raz. Trzymam kciuki za te dzieciaki ich rodziców

Kaczorka ALusia to już taka mała panienka <3 trzymam kciuki co by edykacja antycyckowa poskutkowała ;)

Kochane lece do Lidla po to wino! :D i nie tylko oczywiście (trzeba wymienić haremki bo jednak dupa urosła i ciasno!).
    Miłego dnia, do potem ;)

Kaczorka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update z porodówki-Siostra nadal ma skurcze, ale rozwarcie nie idzie..wody jeszcze nie odeszły. .
    A my na spacerku:)

617b880bb85acfcbmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 11:22

Cabrera, sliweczka92, emi2016, pilik, Kaczorka, Patrycja20, Lunaaa, Lena21, Rucola, Jeżowa, Madzik34, Nadzieja22, frezyjciada, Lunaris, Bunia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris jakie mleko pije Staś?Miałabym całą puszkę Bebilon Pepti do oddania.Wzięłabyś?
    Edith:wysłałam ci zaproszenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 11:22

Lunaris lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, ostatnio chciałm dodać post, ale chyba ostatecznie zamiast dodaj kliknęłam anuluj ;)
    Kaczorka dziękuję za polecenie poduchy do spania: w końcu budzę się w miarę wyspana <3

Nawet eM. się spodobała, chciał, żebym mu tez zamówiła, ale oczyma wyobraźni zobaczyłam nas dwoje z tymi poduchami + mój coraz większy brzuch i to wszystko na naszym łożu 160 cm ;)

Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka Alusia jest PRZEPIĘKNA. Wyrośnie na prawdziwą piękność. Jej uroda jest wspaniała. Powodzenia w ograniczaniu cyca!

Pilik spóźnione, ale szczere życzenia z okazji rocznicy ślubu <3 wspaniała tradycja, bardzo oryginalna :) my robimy zdjęcie trzymając ramkę ze zdjęciem z poprzedniej rocznicy. Znaczy na razie mamy jedno hahaha.

Achia powodzenia dla siostry! Oby jej nie męczyło zbyt długo.

Aga strata w 22 tygodniu musi być straszna... Trzymam mocno kciuki by ta ciąża skończyła się szczęśliwie dla siostry.

Dziewczyny tak piszecie o tej wełnie, że chyba i ja będę musiała się rozeznać w temacie na lato!

Minnie dziękuję za link do rożka, Mi88 dziękuję za link do pieluszki do pływania :D

Zostawiam Was z dwoma zdjęciami Agatki:

Pyszne morele (mina kwaśna, bo morele kwaśne :D)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff2d66b18dd9.jpg

A tutaj proszę państwa dzisiejszy debiut w spacerówce... Wygląda na to, że trafiło mi się wózkowe dziecko :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ea219cc6fc8.jpg

emi2016, summer86, Achia, Cabrera, reset, sliweczka92, pilik, Kaczorka, Patrycja20, JustynaG, Lunaaa, Lena21, Rucola, Madzik34, Nadzieja22, frezyjciada, Emiilka, Lunaris, Bunia86 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Reset zapomniałam - wspaniały pluszak od Młodej! Ma talent :) te ciuszki będzie szyła dla pluszaka czy dla Pączusia?

I jeszcze życzenia imieninowe dla Achii i Lunaris!!! Też bym mogła dzisiaj świętować :P ale świętuję w styczniu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 11:41

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Byłam wczoraj na wizycie i chyba wszystko jest ok, ale nie chciał mi zrobić usg - bo miesiac temu było polowkowe :( Młody kopie jak szalony - lekarz twierdzi że rośnie skoro macica wygląda na 30 tydzień a nie na 26 :P pochwalil mnie za wagę - wg niego przybralam 5 kg, wedlug mnie 6 ale dobra, nie bede się kłócić ;) Ćwiczyć moge dalej bo szyjka piękna a to dla mnie wspaniala wiadomosc bo orbitrek pomaga mi na ból kregoslupa no i latwiej kontrolowac cukry.... ach.. No i z racji ciąży wysokiego ryzyka zaczynamy już czestsze wizyty,takze kolejna za 3 tygodnie... I tak czuję że rozpakuję się w okolicavh 36 tc,byle Młody był tak samo silny jak Łucja i mnie potrzebowal inkubatora !

Reset - maskotka jest przepiękna ❤

Achia i Lunaris - wszystkiego najlepszego z okazji imienin!

Alusia,Kaja- Ninka i Agatka są przeslodkie ❤

Lena, Veritaserum i Śliweczka - trzymam kciuki za szybkie 2 kreski na teście oraz dlugie i nudne ciąże !

Pilik - macie cudowną tradycję rocznicową ❤ wszystkiego najlepszego na kolejne lata !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 11:54

sliweczka92, pilik, Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Ach Reset zapomniałam - wspaniały pluszak od Młodej! Ma talent :) te ciuszki będzie szyła dla pluszaka czy dla Pączusia?

Aktualnie dla Pluszaka, bo zna wymiary ;) Ale deklarowała szycie i dla Pączka. Zawsze żałowałam, że Młoda na stałe jest w UK (i to jeszcze w dzikiej części, z której na jakiekolwiek normalne lotnisko są 2 godziny drogi minimum), ale teraz żałuję podwójnie, że dziewczyny nie będą mięć częstszego kontaktu...

Jeżowa, co to za spacerówka? :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja i Agatka są przesłodkie <3

Lunaris- jesteś moją imienniczką czy masz na imię na Z?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 12:14

Kaczorka, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Myślę podobnie, tzn że to wystarczającą opieką nie jest i co innego swój ogród a co innego dom czy ogród sąsiada i trochę dziwne że nie jest ta kwestia uregulowana prawnie... Okazało się że dużo ludzi tak robi i nie widzi w tym nic złego...

A powiedz mi jeszcze, kwestia zostawienia dziecka samego w aucie/zamkniętym aucie (karygodne!) jest tu jakiś paragraf czy też nie?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dalej nie udało mi się odpalić kompa.. ale z komórki nas dopisałam :) muszę jeszcze dziewczynom dopisać płeć dzidziusiów, ale to już później.

Jeżowa - też mam wózkowe dziecko :) w ogóle się nie buntuje, gdy ją wsadzam do wózka :) myślę, że to jest dobre, bo nie utrudnia dalszych wypraw :)

Cabrera - myślę, że dali byście radę z tymi poduchami na 160cm ;)

Kurde, połażę trochę i zaraz mnie brzuch boli jak na @.. denerwuje mnie to :/

Lunaris lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova, a czy na wszystko muszą być paragrafy? Mamy byc drugą Szwecją gdzie prawo określa ile pokoi musi mieć mieszkanie, jeśli ma się tam pojawić dziecko?

A zostawienie dziecka w aucie w upalny dzień jest stworzeniem zagrożenia dla jego życia a na to już raczej paragraf się znajdzie.

summer86, Lunaaa, Rucola, frezyjciada lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • reset Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, w punkt! Jeśli zostawi się dziecko w aucie to mogą być zarzuty np. narażenia mną niebezpieczeństwo utraty zdrowia lub życia albo np. nieumyślne spowodowanie śmierci.
    Nie da się tworzyć prawa kazuistycznie- życie jest zbyt bogate by przewidzieć wszystkie zdarzenia, które powinny karane.

relgmg7ymfbmxgyl.png

‹‹ 3307 3308 3309 3310 3311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ