Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMąż został z małą a ja lecę oddać sik do badania bo polowaliśmy na niego 40 min ale się udało. Dużo nie ma ale myślę że wystarczy. Płakała w nocy dopiero o 3 zasnęła spocona cała podałam jej Ibum max w zawiesinie bo tylko to miałam.
Dziękuję dziewczyny za posty :*
Patrycja współczuję mam nadzieję że wszystko będzie ok ;*
W ogóle ja mimo medycznego wykształcenia zaczęłam panikować q mąż inżynier zachował zimna krew.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 08:20
-
Lusesita wrote:Justyna dodarlam to Twojego wpisu, że pediatra kazała ci wprowadzić produkty bez laktozy... trochę to bez sensu, bo laktoza z nabiału nie ma wpływu, tzn nie przenika do mleja matki. Występuje też naturalnie w twoim mleku. Uczulaja białka mleka ( laktoglobuliny itd) , a one są też w produktach bez laktozy.
Lusesita mam podobne spostrzeżenia choć nie pisałam nic bo nie chciałam w błąd wprowadzać. Zauważyłam tylko tyle że przy Franka alergii na BMK podawanie produktów bez laktozy nie zmieniło kompletnie niczego
Justynka plus jest taki że teraz na rynku jest duży wybór innych produktów i można już coś pokombinować.
Jak Franek zaczął tolerować kozie mleko (4lata) to pomyślałam że i ja się przestawię żeby nie kupować podwójnego mleka. Mało że obrzydliwe dla mnie strasznie to jeszcze dostałam po nim mega sraczki bo mój organizm z kolei nie lubi koziego... no i bądź tu mądry -
nick nieaktualnyDziewczyny, współczuję chorób dzieciaczków. Mam nadzieję, że szybko przejdzie!
Pilik-a no tak. Masz rację z tą sukienką:p ale jak wstaje o 5:15(to zrobiła się regularna godzina pobudki Oskara)to popołudniu mogę czytać i nie ogarniać hehe :p
Justyna- to koniecznie leć na zakupy!
Nika-u siostry coś się nie zanosi. Ma termin na 25.05.a na wywołałnie ma iść 3.06- wychodzi w 10dni po terminie. Jakoś późno mi się wydaje..,a w ogóle ona do dziś nie wie np na której ścianie ma łożysko. Chyba powinnam jej zazdrościc lekkości świadomości w tej ciąży...StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia to pewnie zależy od decyzji lekarza -Franek miał termin na 26 lipca a wywołali go 5 sierpnia. Był przenoszony, nie miał wód płodowych ale na szczęście poza problemami ze skórą dobrze się skończyło. Do porodu Stasia żałowałam że nie miałam lekarza prowadzącego w szpitalu żeby go cisnąć. A jak przyszło do drugiego porodu z obstawionym lekarzem to same wiecie jak było. Chyba jeszcze gorzej jak za pierwszym razem tyle że nie trzymali mnie w nieskończoność.
Jak zrobią siostrze indukcje to dopiero będzie miała o czym jęczeć... -
veritaserum wrote:Dziewczyny u nas blisko 40 leukocytów w polu widzenia w osadzie ale bakterii prawie nie ma . Możliwe że octanisept je zabił ? Bo spryskalam jej wargi. Wydaje się być to głupim pytaniem ale już sama nie wiem co mam o tym myśleć.
-
nick nieaktualnyLunaris wtedy mam asa w rękawie,bo ja wiadomo ile razy miałam próby indukcji , więc nie sądzę by mnie przebiła :p
Niby miałam wody płodowe,ktg ok, ale jednak w trakcie trwania te wody poszły zielone...więc ja bym cisnęła na wcześniejszy termin ale ona taka nie jest. A moich rad i tak nie słucha.
Ale jakoś mam przeczucie ,ze maks w poniedziałek urodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 09:04
-
Nika hahahahaha to widzę, że Łusia ma podobnie jak Aneczka. U nas po nocy to zdejmuję "kilogramowego" pampersa.
Summer , jakiś czas temu wspominałaś o przemocy domowej. Przybijam piątkę i dołączam do klubu. Dziś tak oberwałam z główki mojego dziecka, że poczułam krew w ustach.
A ona nawet nie zakwiliła, zrobiła tylko zdziwioną minę.
Lunaris, Lusesita , Szczerze mówiąc, też jestem zdziwiona diagnozą pediatry. Mimo diety bmk, po zjedzeniu wołowiny niemal od razu u Ani pogorszył się stan skóry. A to raczej przemawia za alergią.
Wydaje mi się (ale mogę się mylić), że ona po prostu nie jest za tym by matka była na diecie. Dlatego chce bym próbowała różnych produktów i sprawdzała czy po wszystkim jest reakcja u Ani. Szczególnie, że gdy karmiłam ją wyłącznie moim mlekiem objawy nie były jednoznaczne.
Choć osobiście, chciałabym by pediatra nie myliła się i by była to nietolerancja laktozy a nie alrgia bmk.StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Achia z jednej strony super i można zazdrościć lekkiego podejścia, a z drugiej chyba lepiej być świadomym pewnych kwestii mimo wszytko...
Nika u nas nie raz rano też przelana a pamper zawsze ciężki, no ale zwykle porządny Sik jest po prostu zaraz po przebudzeniu.
Kaczorka jak się masz?
A pozostałe ciężarówki jak się czujecie?
Veritaserum ja bym zrobiła posiew moczu, najlepiej od razu kup ten pojemniczek z podłożem na posiew wtedy nie na ryzyka ze za długo gdzieś mocz będzie stał. No i brały bakterii pokazuje że dobrze /sterylnie pobrałaś mocz co nie takie proste wiadomo!
Mam nadzieje, że Ania szybki poczuje się lepiej.
-
Veritaserum popieram przedmówczynię, że najlepiej to do lekarza po prostu się udać... Jak nie ma bakterii to raczej nie jest to infekcja pęcherza, ale chyba w moczu mogą być widoczne "objawy" chorób z całego organizmu, prawda? Mam nadzieję, że szybko się dostaniecie do lekarza i że Ani się polepszy.
Patrycja kurcze to widzę, że u Was też nieciekawie buziaki dla małej Kai i jej dzielnej mamy :*
Nika bardzo ładny ten kolor włosów! Ogólnie bardzo ładna fryzura
Lena przykro mi, że tym razem nie zaskoczyło. Ale głowa do góry i szukamy pozytywów - dzięki temu masz jeszcze kilkanaście dni, w których spokojnie możesz pić wino oczywiście kciuków za dalsze starania nie puszczam
JustynaG, Lena21, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry Dziewczyny!!!!
Veritaserum myślę, ze warto umówić sie do lekarza, niech on pokieruje co robić. Na pewno warto zrobić posiew jak pisze Pilik ale to sama wiesz, ze na wyniki będziesz czekać kilka dni. Jesli ogólnie jest bezobjawowa, to może te leukocyty sa w moczu bo bardzo długo nie sikała, a nie sikała bo miała gorączkę a miała gorączkę bo moze ząbkuje??? taka moja pokrętna logika.... U nas przy leukocytach w moczu w liczbie 500, erytrocytach w liczbie 50, licznych bakteriach (jak się okazało e.coli powyżej 10x5) Lewko nie miał gorączki i sikał bardzo zagęszczonym moczem (mniej i o bardzo intensywnym zapachu). Podsumowując mam nadzieję, że u Ani to nic powaznego ale rozumiem ze się bardzo martwisz#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Rucola dzięki za wpis. Czekamy za wynikami. Nic mi się nie układa w całość bo w morfologii ma wbc obniżone....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 10:41
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Pilik - czuję się niemalże jak nie w ciąży. Tylko do WC ganiam jak powalona
Ale ogólnie jakiś zjazd psychiczny mam. Wkurzam się, że zaraz urlop a pogoda do dupy. Denerwuję się, że mi wizytę u gina przekładają a ja muszę to wszystko zgrać z pracą i L4. Wnerwiłam się wczoraj na męża, bo "niechcący" został w pracy 2h dłużej, żeby coś nadrobić.
Aluśka też mi momentami działa na nerwy.
Ale tak poza tym, to czytam co u Was i jestem na bieżąco.
Bardzo mi się spodobała sukienka Minnie
I kciuki trzymam za zdrowie Ani i Kai. Niech te gorączki szybko mijają!
Reset - maskotka dla Pączusi mega! Piękny gest dla siostry od siostryMinnie89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Veritaserum, Patrycja - co to się tu podziało Współczuję przeżyć z maluchami!
Veritaserum, u nas najniższe WBC to było 5 (zwykle ma koło 9) - lekarka wtedy powiedziała, że wszystko w porządku. One chyba mogą też spadać/wzrastać przy infekcjach. A to jej pierwsza morfologia w życiu, czy wcześniej były ok?
A kiedy wizyta?
Dobrze, że jeszcze raz oddajesz mocz, skoro masz wątpliwości!
Patrycja, ja nie wiem, ale trzymam kciuki!
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
nick nieaktualnyMi Ania miała morfologię jakoś w 3 miesiącu życia i wtedy miała 7 wbc , teraz ma 3,9. Czytałam że przy długotrwałych infekcjach mogą się wyczerpać i wtedy są właśnie niskie. ZobacE co jutro pediatra powie mamy na 11.30 , czekam za tym drugim moczem ma być ok 17 .
Boję się że da nam antybiotyk w ciemno a w zasadzie nie wiem co robić bo chyba nie ma zasadności ale z drugiej strony no coś się dzieje bo tyle leukocytów w moczu...po prostu nie wiem -
Veritaserum jak byłam u nefrologa dziecięcego to powiedział, ze gdyby liczba leukocytów w moczu była dwucyfrowa to by próbował leczyć to furaginą, ale u nas te wyniki były bardzo słabe i Mały dostał bactrim. Po tygodniu w moczu było czyściutko. Na razie zaczekajmy na wyniki z drugiego labu.
Patrycja ja nie pomogę, nie robiliśmy badań krwi przy zumie. Lekarz nam nie zlecił. Kiedy masz mieć wyniki moczu?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021