X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka :) sto lat !

Mi tak się cieszę że wszystko ok !

Nika kolor fajny. Ja jeszcze nigdy włosów nie farbowałam a powinnam bo mam już pierwsze siwki hehe.

Minnie wyglądasz zjawiskowo, seksownie i w ogóle super. Piękna sukienka :) gdzie kupiłaś ?

Minnie89, Achia, mi88 lubią tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

Minnie wyglądasz zjawiskowo, seksownie i w ogóle super. Piękna sukienka :) gdzie kupiłaś ?

Przegrzebałam chyba cały internet, bo żaden krój kopertowych sukienek mi się nie podobał. No i nie znoszę wzorów, kwiatków itp na oficjalne wyjścia.

A tą znalazłam tutaj, wybór jest całkiem interesujący, a i jakość lepsza niż się spodziewałam.
    https://molly.pl/sukienki.html

veritaserum lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    pamiętaj że ciemny postarza :D mówię to ja co sobie ciemną czekoladę w zeszłym roku strzeliłam :P

To Ciebie z ilu postarzyło? Z 15?! :D

Lunaris, JustynaG, Jeżowa, Aga9090, Anna Stesia, mi88, Nadzieja22, Lusesita, veritaserum, frezyjciada lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia samych wspaniałości ! Dużo miłości i radości! :*

Nika mnie tez się kolor podoba :)
    Minnie wooooow :)

Achia lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jardlanka już prawie na swoje lata wyglądałam :D

Minnie ja dalej nie kupiłam sobie sukienki z okazji kolejnego zęba syna (jedną na promce nabyłam ale ciepła-na jesień raczej) ale widziałam dziś w CCC takie piękne Jeniferki- patrzyły się na mnie i wołały "kup mnie!"
    o te: https://ccc.eu/pl/damskie/buty/sandaly/sandaly-jenny-fairy-ws18018-10-bialy
    i te też! https://ccc.eu/pl/damskie/buty/sandaly/sandaly-jenny-fairy-wsd289-01-niebieski
    jak ja czekam na rabacik...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 21:28

JustynaG, Jadranka, Minnie89 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- dla mnie kolor bomba! Wyglądasz naturalnie (aczkolwiek podobnie do Lunaris- nie mam pojęcia jak u licha wygląda prażone kakao?!)

Achia- sto lat! I jeszcze więcej miłości Twoich mężczyzn!

Minnie- siostro! Wczoraj prowadziłam dyskusję nt. wzorzystych materiałów na oficjalne wyjścia :) Wiem, że jestem straszną konserwatystką ubraniową, ale mam takie zdanie jak i Ty. I sukienka bardzo ładna!

A ja się muszę z Wami podzielić niezwykle wzruszającą wiadomością i telefonem :) Młoda mi napisała, że właśnie szyje własnoręcznie pierwszą maskotkę dla Pączka (w jej wersji: dla Zośki). I cieszy mnie, że moje dziecko będzie mieć taką siostrę <3 W sumie mogłaby mieć to wszystko gdzieś, wręcz mogłaby być zła, że siłą rzeczy czas/ pieniądze itp. będzie musiała dzielić z kimś kolejnym, mogłaby woleć wyjścia z koleżankami jak każda prawie trzynastolatka... A tymczasem wróciła z takiego wyjścia wczoraj i zamiast walnąć się na łóżko z telefonem i tabletem, zasiadła do szycia. I muszę oddać kawał dobrej roboty wychowawczej matce. Mam nadzieję, że i ja kiedyś będę sobie mogła takich efektów gratulować :)

emi2016, Achia, Anna Stesia, JustynaG, Nadzieja22, pilik, Lunaris, Minnie89, Cabrera lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nie kupiłam sukienki z okazji 1 zęba. Zaraz miną 3 miesiące...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    A ja nadal nie kupiłam sukienki z okazji 1 zęba. Zaraz miną 3 miesiące...
    Spokojnie, Aneczka podrośnie,sama się będzie dopominać o prezenty od wróżki zębuszki :)

Reset- cudownie! Taka siostra to skarb!

Czy ja mogę się przypomnieć z pytaniem o cyrkulator :D

Ja dziś poczułam ogromną wdzięczność. Na spacerze po mojej starej dzielnicy mijałam kobietę z niepełnosprawnym dzieckiem, już starszym. Mówiła do niego "widzisz,chciałeś zrobić mi na złość, a zrobiłeś na złość tak naprawdę sobie". Spojrzałam wtedy na Oskara, który uśmiechal się do nowej zabawki jaką zakupiłam mu po drodze w Pepco i łzy stanęły mi w oczach. Mam zdrowe, wspaniałe dziecko. Chciałabym żeby każda Mama mogła tak o swoim dziecku powiedzieć.... Wiem, że to niemożliwe, ale eh tak bardzo bym chciała, by nie było na świecie chorób i niepełnosprawności...

Uciekam do mojego synka, pocałować go w czółko i podziękować Mu za to, że jest. Naprawdę nie spodziewałam się aż takiej miłości do tego mojego małego człowieczka...

Dobranoc ! I jeszcze raz dziękuję ślicznie za życzenia!

Ps a nad morzem widziałam polską piosenkarke(może znacie) Julie Pietruchę z córeczką w nosidle :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 22:11

Lunaris, mi88 lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wszystkiego najpiękniejszego ! Samych cudownych dni z synkiem i rodziną <3 a Julię oczywiście znam - jej występ z Podsiadlem najlepszy !

Reset wspaniałe zachowanie młodej ! Też miałabym mega wzrusz

Bajeczko pamietam każdy dzień czekania na Twoją Zosię - mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze

Lunaris Ty i postarzanie jakoś dla mnie nie idzie w parze :D

Nika nie wiem jakie to prażone kakao, ale kolor naprawdę dobrze wyszedł ;) sama zawsze szukam ciemnych brązów najlepiej chłodnych i nie raz się nadziałam na coś co zupełnie nie przypominało tego z pudełka :p

Minnie wow wyglądasz świetnie ! I zazdroszczę tego pięknego biustu - mój po zakończeniu kp zaginął w niewyjaśnionych okolicznościach :D i też nie lubię wzorzystych sukienek na sobie, choć u innych mi się podobają czasem

U nas zadziałała magiczna zasada: nasikaj na test a @ przybędzie z prędkością światła :) wprawdzie na razie jest to raczej plamienie, ale test był tak bardzo biały ze już nie mam złudzeń - walczymy dalej !

sliweczka92 lubi tę wiadomość

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, walczymy razem. ;)

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomozcie proszę. Ania zasnęła o 19, matka budzi się o północy bo dziecko delikatnie pokwiluje i cieszy się że tak długo spala co się nie zdazylo od ponad pół roku. Podchodzę do łóżeczka, biorę ja na ręce i już wiem że ma gorączkę - 38. Oczywiście zmartwiłam się ale kurcze bardziej martwi mnie że pielucha praktycznie sucha . Od godziny 17 nie oddała moczu a była karmiona o 19 z dwóch piersi jak zwykle i o tej 17 też z jednej piersi no i teraz.

W domu mam pojemnik na mocz jak do dorosłego spróbuję jej rano zebrać mocz do niego, pilik Ty pisałas kiedyś o odkażeniu wcześniej octaniseptem warg ?
    Martwię się strasznie co się dzieje. Była cały dzień marudna ale nie łączyłam tego z niczym bo miewa takie dni. Poza tym zachowanie normalne.

Coś jeszcze mogę zrobić ? Jestem strasznie zdenerwowana i zmartwiona ;(

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum u nas taka gorączka od poniedziałku wczoraj byłyśmy na prywatnej wizycie u pediatry, która jest ordynatorem dzisiaj o 10 mamy wstawić się w szpitalu żeby zrobili Kai wszystkie wyniki ...

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum jak Ania?
    Mozesz jeszcze podejść z Ania do lekarza i wziąć skierowanie na morfologia i crp.

U nas 2 tyg temu Dominika dostała w nocy gorączkę 38,2. Zbilsm jej, ale goraczkowala 3 doby. Tak co 8-10 godzin musiałam podać lek. Myslalam, że to 3 dniowka , bo przeszlo po 3 dobie, a jej się w tym czasie przebily gorne czwórki i gorączka puściła.
    Tym sposobem mamy 6 zębów hehe. Dolne i górne jedynki i górne czwórki. Kompletnie nie po kolei.
    Ale ogolnie bylam w szoku, bo starsza nigdy przy zębach nie miała gorączki.

Bajka super że zajrzalas. Czescirj prosze :-)

Nika telefon mamy chyba taki sam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 07:52

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum i Patrycja - współczuję choroby dzieci. Niestety nie umiem pomóc. Ja bym brała brak siczków za skutek gorączki niż przyczynę, bo przy gorączce to norma że się mało sika.

Odnośnie prażonego kakao - wyobrażałam sobie to jako dużo chłodniejszy odcień. Ja jestem z tych wiecznie bladych, więc żywe kolory mi nie służą.

Achia, spóźnione życzenia urodzinowe! W tej sytuacji mogę tylko podsumować że życzę Ci tego samego, co Ci wczoraj życzono przez caly dzień :)
    Tak sobie wczoraj pomyślałam - ale by był numer, gdyby Twoja sis urodziła w Twoje urodziny!

Rucola, faktycznie tak jak mówi Anna Stesia, otulacz Mrumru jest z wełny recyklingowej, a ja nawet nie doczytałam O.o
    Mrumru jest wizualnie ładniejszy niż puppi i chyba lepiej będzie leżał na pulchnej pupie, ale dopiero jak dojdą wkłady i je przepiorę je kilka razy to zdam relację z użytkowania

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Achia zaległe wszystkiego najlepszego! Dużo spokoju i zdrowia dla całej Waszej rodziny.
    Sukienka za ząbka to chyba dla mamy ma być! Nie wiem bo dalej na ząbka czekam, haha. Cyrkulator mam raven i całkiem niezle dawał radę.

Po Twoim poście zrozumiałam, że chyba w tym tkwi moja siła pozytywnego podejścia do wielu kwestii... widząc na codzień dzieci z głębokimi niepełnosprawnościami w ciąży strasznie się stresowałam i balam. Pozniej jak były te problemy na początku... przez pierwsze miesiące myślałam że przecież jeszcze nic nie wiadomo, że może przez to niedotlenienie jednak nie będzie chodzic? Analizowałam każdy jej ruch... zdrowe dziecko to niesamowita ulga i radość.

Nika super kolor wyszedł!

Minnie piękna sukienka a Ty świetnie wyglądasz! I z klasą, nie wyzywająco!

Reset cudowny gest siostry! <3

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, Veritaserum strasznie mi przykro z powodu chorujących dziewczynek :(
    Pati kciuki za dobre wyniki!
    Veritka może być mniej moczu z uwagi na gorączkę ale warto złapać do badania. Jeśli to zwykłą analiza to nie musisz odkażać warg, wystarczy dobrze umyć wodą z mydłem. Możesz spróbować dać jej wodę popić i sprawdzić za jakiś czas czy mocz się pojawił. Albo więcej piersi jeśli ma ochotę ssać.

U mnie na dzień dobry @ całe 4 dni przed "regulaminowy" czasem :] jak jej nie trzeba to jest na zawołanie!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dodarlam to Twojego wpisu, że pediatra kazała ci wprowadzić produkty bez laktozy... trochę to bez sensu, bo laktoza z nabiału nie ma wpływu, tzn nie przenika do mleja matki. Występuje też naturalnie w twoim mleku. Uczulaja białka mleka ( laktoglobuliny itd) , a one są też w produktach bez laktozy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 08:00

pilik, mi88 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum czy do rana malutka się wysikała? Jeżeli tak to bez paniki. Ninka potrafi nie sikać większość nocy i dopiero nad ranem duży sik.
    Jak goraczka dalej meczy pilnuj żeby piła, ale dzieciaczek przy kp raczej się nie odwodni. Jak Ania się czuje dzisiaj?
    U nas była trzydniówka ostatnio i poza gorączką było wszystko super.

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik tez jakiś czas temu zauważyłam, ze Domi nie sika przez większość nocy.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik i Lusesita, dajecie nadzieję :) U nas ciągle tyle nocnych sików, że najdroższe pampersy tego nie wchłoną i trzeba zmienić w nocy pampka albo rano zmienić pościel i ubranko. Ale ona też żre na noc jak opętana :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 08:17

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 3303 3304 3305 3306 3307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ