Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Cabrera tak - Hope zrobiła taki staraczkowy dokument z badaniami, suplementami itp.
Więc taka druga część kompendium wiedzy, plik ciąża (badania, co kiedy i jak, polecane detektory, poduszki ciążowe. Jak pobierać mocz do badania, wyprawka dla maluszka, torba do szpitala itp.) i potem plik - jak przetrwać IV trymestr i tam wszelkie rady i gadżety na początek dla mamy i malucha i pozniej plik niemowlę no i dalej albo w tym albo kolejny już na starsze dzieci. Tak to widzę tak na pierwszą myśl.
Veritaserum nie podpowiem bo zawsze prałam w 40 z odkazaczem. Bałam się że w 60 zniszczę jednak . I tak - wystarczy płukanie, potem wrzucasz pranie i potem już jak chcesz rozdzieliszveritaserum, Cabrera, sliweczka92, Bunia86, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Proga jeszcze nie ma a betę zrobię jutro i wtedy jak będzie ok to umówię wizytę u mojego ginka na 10.06 albo 14 (o ile będzie miejsce) bo chciałbym, żeby już było coś widać. W ciąży z Franiem byłam w 39 dc i już było widać pulsowanie, ale teraz owulacja była conajmniej tydzień później wiec bez sensu iść tak wcześnie
pilik, admiralka lubią tę wiadomość
-
Veritaserum ja kieszonki z PULu i wkłady z mikrofibry piorę na 60 stopni i mają się bardzo dobrze. A na metce też niby że max 35 stopni gratuluję pierwszej kupy wielopielo
Pilik świetny plan, chętnie pomogę w edycji jak będzie potrzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 10:08
Rucola, pilik, veritaserum lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny !
Pilik - świetny pomysł z tym plikiem Sama zastanawiałam się ostatnio jak się nazywały te nakładki na sutki w których miało zbierać się mleko podczas kp...
Lena - piekny przyrost bety
Melevis - dobrze Ciebie tutaj widzieć Chociaż co nieco wiem ze styczniówek
A ja chyba zaraz pęknę... a dopiero 27 tygodni a mną !
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b972e804231.jpg
Łucja nareszcie nauczyła się wychodzić z łóżeczka i bylam z niej dumna... Dopóki o 1 w nocy nie zaczęła stukac w drzwi żeby ją wypuścić bo się wyspala a gdyby byly szczebelki to troche by się powiercila i zasnela
A tak moja gwiazda szykuje się na spacer: okulary i torebka muszą być !
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0904226aa151.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/375faf316fc6.jpg
Jakość tragiczna, ale co tamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 10:39
pilik, Cabrera, Lena21, Aga9090, admiralka, sliweczka92, Jeżowa, veritaserum, Patrycja20, Bunia86, Lunaaa, Kaczorka, frezyjciada, Nadzieja22, Madzik34 lubią tę wiadomość
-
Veritaserum ja wkłady+kieszonki, otulacze piore razem na 60%, bez płynu do płukania, za to dodaję kilka kropelek olejku z drzewa herbacianego:) dziś zamówiłam wkłady bambusowe, wkładki "sucha pupa", lanolinę i jeszcze inne gadżety i lecimy z koksem
A jeśli już w temacie kup jestesmy to chciałam się pochwalić (wiem, ze większośc z Was tego nie pochwala) udaje mi się wyłapywac większośc kup do nocnika, po nocy jest też dużo siuśków. Po prostu jak widze że Mały zaczyna postękiwac, to Go szybko sadzam i zazwyczaj po kilku sekundach mamy dzieło sztuki w nocniku hahahahaha. Nie zauwazyłam, zeby Go to stresowało. Czasem jak postękuje i Go posadzę to się niepokoi i od razy Go ściągam i wtedy nie ma kupy. Jak siada grzecznie to wiem, że zaraz coś się wydarzy tym bardziej że widzę, ze pozycja siedząca bardzo mu służy, nie męczy się tak.
Jeżowa, veritaserum, Jadranka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Emi piękny brzusio!!!! I Ty super wygladasz!! Te nakładki to muszle ochronne medeli a Łucja to cała mama!!!
Ja tez jestem za takim plikiem, zdecydowanie dobry pomysł też chętnie dorzucę coś od siebie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 10:40
emi2016, pilik lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:Emi piękny brzusio!!!! I Ty super wygladasz!! Te nakładki to muszle ochronne medeli a Łucja to cała mama!!!
Ja tez jestem za takim plikiem, zdecydowanie dobry pomysł też chętnie dorzucę coś od siebie:)
Oooo dzięki, juz sobie zapisuję a Łucja to cały tata Ale dzięki, miło miRucola lubi tę wiadomość
-
Hej
Temat pliku chodził we mnie od dłuższego czasu ale jakoś nie miałam motywacji by coś z tym zrobić. Ale skoro jest potrzeba i jest tyle chętnych do współpracy to ... zaczynamy działać.
Jestem w trakcie tworzenia strony www. Na początku dostęp do admina będę mieć ja i Pilik. Jeśli ktoś będzie chciał napisać jakąś treść/artykuł o dowolnej tematyce to przesyła tutaj albo na privie i my to wrzucamy na serwer.
Na ten moment stworzyłam 3 panele tematyczne. 1. Ciąża, 2. Poród i połóg, 3. Macierzyństwo
Jeśli chcecie mogę dodać temat "Starania" i tam wrzucić wszystkie rady z pliku Hope.
Mam nadzieję, że do końca tygodnia uda mi się zrobić ogólny zarys strony i będzie można szaleć z uzupełnianiem treści.emi2016, Rucola, Anna Stesia, Minnie89, Lena21, pilik, admiralka, Cabrera, sliweczka92, summer86, Jeżowa, veritaserum, Bunia86, Kaczorka, Jadranka, Patrycja20, Nadzieja22, Lunaris lubią tę wiadomość
-
A masz może linka do tego pliku Hope?
-
Emi pięknie wyglądasz a Łucja jest urocza!
Frez, Nika, Bunia co tam u Was?
Kaczorka sto lat! Zdrowia, spokoju, bezproblemowej ciąży do końca i spełnienia marzeń! No i udanego wyjazdu mam nadzieje, że pogoda dopiszeemi2016, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
EMI, ale masz piękny ten brzuszek! I cudną córeczkę
KACZORKA, wszystkiego najlepszego i najpiękniejszego!
JUSTYNA, ale super! Kawał roboty, ale na pewno będzie mega!
emi2016, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Kaczorka - wszystkiego najlepszego ! Zdrowia przede wszystkim po za tym szczesliwego rozwiązania w terminie, przespanych nocy i spełnienia marzeń !
Admiralka,Pilik - dziekuję ! Jesteście kochane zwłaszcza, że czuję się jak słonicaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 13:02
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Justyna, super dużo informacji i rad Boćka było w pliku "wiedza tajemna staraczek", to było na pierwszej stronie w miesięcznych rok temu. Poszukam zaraz.
Lena, kciuki za proga! Czy Ty dostałas zielone światło na vbac?Rucola lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Justyna, super dużo informacji i rad Boćka było w pliku "wiedza tajemna staraczek", to było na pierwszej stronie w miesięcznych rok temu. Poszukam zaraz.
To pierwsza strona Dinusiów
Z kronikarskiego obowiązku donoszę, że dzisiaj byłam u ginekologa głównie z wynikami krwi, ale uznał, że skoro jestem to i USG zrobimy... Był więc tylko szybki podgląd, nawet bez mierzenia Pączka - jedynie tętno 141/min i moja szyjka - 3.9 cm i zamknięta.
Za to w poniedziałek wizyta u mojego drugiego prowadzącego i tamta będzie pewnie dokładniejsza, bo u Z. - z racji jego choroby- nie byłam miesiąc. No i czas chyba umawiać połówkoweWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 13:33
pilik, Cabrera, emi2016, summer86, sliweczka92, Rucola, JustynaG, admiralka, Bunia86, frezyjciada, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Kaczorka wszystkiego najlepszego 😘
Reset bardzo się cieszę, że z Pączkiem wszystko w porządku ❤️
Justyna fajnie, że będziesz organizować stronę!
Dzisiaj spotkałyśmy się z Lamką i Olik - byłyśmy na sali zabaw, dzieciaczkom się bardzo podobało, a my mogłyśmy w miarę spokojnie porozmawiać 😀 od lewej: Agatka, Marcyś i Dominiś
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e506d2d9f8f5.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 14:52
pilik, Cabrera, emi2016, summer86, Minnie89, Patrycja20, sliweczka92, reset, JustynaG, Achia, Bunia86, Lunaaa, Lena21, Kaczorka, Jadranka, moniśka..., veritaserum, frezyjciada, Aga9090, Nadzieja22, Madzik34, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaczorka - wszystkiego dobrego pozostań nam tu tak wspaniałą, pozytywną Prowadzącą!
Jezowa, ale Agatka ma super Kolegów
Reset, a Ty już powoli w ruchy Pani Pączek się wczuwaj, ja na początku myślałam, że to były jelita a to bylo tak ok 17 tygodnia....więc bądź uważna!
Aaa, no i gratuluję szyjki!
Ja mam jutro popołudniu jakieś super dokładne połówkowe u polecanego Speca - zobaczymy, co tam nam powie...może jakieś ładne zdjęcie uda się zrobić, bo wstyd, żeby matka do albumu żadnego profilowego nie miałaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 14:42
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Justyna dokładnie jak pisze Reset, pierwsza strona dinusiów to spis badań i zaleceń od Hope jest tak szczegółowa że chyba nic bym tam od siebie nie była w stanie dodać
Widzę, że we Wro miałyście super imprezkę!! Zazrodzczę okrutnie!!!
Cabrera, kciuki trzymam od dzisiaj#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Cabrera wrote:Reset, a Ty już powoli w ruchy Pani Pączek się wczuwaj, ja na początku myślałam, że to były jelita a to bylo tak ok 17 tygodnia....więc bądź uważna!
Aaa, no i gratuluję szyjki!
Lekarz twierdził, że z uwagi na łożysko na przedniej ścianie poczekam jeszcze chwilę na ruchy. Póki co zdarza mi się co kilka dni sięgać po detektor - zazwyczaj wtedy jak przegnę z aktywnością i czuję potrzebę upewnić się, że moje dziecko wytrzymuje moje tempo
Dla przyjemności to tylko w ubiegłym tygodniu odpalałam jak M. w niedzielę zażyczył sobie rodzinnego słuchania na dwie pary słuchawek
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.