X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, ale fajnie, że mogłyście się spotkać :) Ja do Wro jeżdżę głównie po lekarzach :/
    Mało mnie tu ostatnio, bo problemy zdrowotne plus dwójka dzieci nie pozwalają na ślęczenie nad telefonem, zresztą sama chciałam ograniczyć net. Poza tym jakoś straciłam wenę na pisanie, bo cieżko mi być na bieżąco, a bez sensu tylko wpadać, żeby napisać co u mnie.
    Cieszę się z kolejnej ciąży Leny, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. KAczorka, Reset, Cabrera, Emi za Was cały czas trzymam kciuki. Za pozostałe mamusie również w zmaganiu się z codziennością ;)

Jutro mamy dzień mamy i taty w przedszkolu u synka i już wiem, że się popłaczę ;) Córeczka rośnie jak na drożdzach, mamy już ponad pół roczku, nadal karmię piersia. Od niecałych 2 tygodni rozszerzam jej dietę. Waży już 8200g :) Wczoraj robiłam jej morfologię i żelazo i o ile w morfologii jedynie wyższe płytki, tak żelazo poniżej normy. Zobaczymy co na to pediatra.

U mnie tak sobie. Zapalenie ucha środkowego i zatok prawie wyleczone. Zatoki juz ponoć ok, w prawym uchu nadal jest trochę płynu przez co gorzej słyszę , ale i tak jest spora poprawa w stosunku do tego co było. Dostałam steryd do nosa na kolejne 2 tyg, dzięki któremu ma mi się odetkac trąbka słuchowa. Lewe ucho już w porządku.

Z moim pogrubionym wezłem w pachwinie byłam na usg u 2 niezależnych radiologów. Stwierdzili, ze wezel ma charakter reaktywny, jest od jakiegoś stanu zapalnego i jest tylko do obserwacji. Chirurg stwierdził, że jak bardzo chcę może go wyciąć w całosci i dać do badania, ale on uważa że to radyklane posuniecie i sam nie widzi niepokojących cech w obrazie usg, tym bardziej, że wyniki morfologii mam w porządku.

Co do bólu brzucha skończyło się na gastroskopii. Okazało się, że mam zółciowe zapalenie żoładka, sporo tej żółci, stą bóle, odbijanie, wzdęcia. DSostałam leki wstępnie na miesiąc. Poza tym jakiś mały polip wycięty do badania. Helicobacter ujemny na szczęście.

No i tak się bujam z tym wszystkim... Dobrze, ze za parę dni wyjeżdzamy nad morze na wakacje. Zresetuję się trochę :)

Kaczorka, admiralka lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset (a może ktoś inny wie coś na ten temat),
    mam taki problem. Do tej pory korzystałam z internetu firmy na M. W związku z końcem umowy wypowiedziałam im umowę i umówiłam się na podłączenie internetu przez firmę V.
    Przyjechał Pan by internet podłączyć i okazało się, że mój kabel jest schowany w skrzynce, którą M. zamknęło na kłódkę. Oczywiści V może mi zrobić podłączenie ale to się wiąże z ciągnięciem kabli a szczerze mowiąc nie jest mi to na rękę (obecnie kable są w ścianach, mieszkanie po remoncie).
    Czy mogę wymagać od M. by udostępnili mi mój kabel? Czy nie ma na to szans?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super pomysł z tą stronką, na pewno się przyda :)

Lena gratuacje :) Piękna beta :) Kciuki za jutrzejszą :)

Emi cudny brzusio :)

Kaczorka spełnenia marzeń i samych cudownych chwil :*

Jeżowa ale słodkości <3

Ja ostatnio zrobiłam sobie przerwę od komputera i internetu, całkiem dobrze mi to zrobiło na gowę po tych ostatnich stresach ;) Siostra przywiozła mi masę ubranek, zabawek i innych różności i starałam się znaleść im miejsce w domu , bo tego naprawde sporo :P Do tego urósł mi brzuch ostatnio, mam wrażenie, że drugie tyle, nawet dziś na spotkaniu z położną usłyszałam, że brzuch mam bardzo duży jak na 26 tc ;) No i super już widać jak malutka się rusza w środku :) Patrzę jak zahipnotyzowana na swój brzuch i się wruszam :)

emi2016, pilik, Kaczorka, Lunaaa, Cabrera, Rucola, Nadzieja22, Lunaris lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wszystkiego najlepszego ! Spokojnej ciąży i samych wspaniałych chwil w rodzinnym gronie

Emi świetnie wyglądacie :)

Reset cieszę się, że u Pączka wszystko oki, ja miałam łożysko na przedniej ścianie i ruchy regularnie czułam dopiero jakoś 20-22 tydzień

Jezowa ale fajnie, że mogliscie się spotkać ! Mam nadzieję, że naładowałyście akumulatory :)

Bunia miło Cię widzieć :)

U mnie prog 23,3 ng/ml - wynik jest z 8 rano a wieczorem aplikowałam luteinę, jest ok ? Ja już sama nie wiem, nie jestem pewna jakie były te jednostki ?

emi2016, summer86, Kaczorka lubią tę wiadomość

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, moim zdaniem prog ładny :)

ojxeej28a64grrny.png

*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • reset Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Reset (a może ktoś inny wie coś na ten temat),
    mam taki problem. Do tej pory korzystałam z internetu firmy na M. W związku z końcem umowy wypowiedziałam im umowę i umówiłam się na podłączenie internetu przez firmę V.
    Przyjechał Pan by internet podłączyć i okazało się, że mój kabel jest schowany w skrzynce, którą M. zamknęło na kłódkę. Oczywiści V może mi zrobić podłączenie ale to się wiąże z ciągnięciem kabli a szczerze mowiąc nie jest mi to na rękę (obecnie kable są w ścianach, mieszkanie po remoncie).
    Czy mogę wymagać od M. by udostępnili mi mój kabel? Czy nie ma na to szans?

Jeżeli kabel jest Twój/ był częścią mieszkania na etapie montażu przez M., a oni się tylko podpięli to mają Ci go udostępnić. Skrzynka jest czyja i gdzie ona się w ogóle znajduje? W Twoim mieszkaniu?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia :)
    I pozdrawiamy z Kołobrzegu :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf8572d953e1.jpg

Aluśka zimna się nie boi i już wylądowała tyłkiem w wodzie.. :p ledwo żeśmy ją utrzymali, żeby w butach nie wlazła do morza ;)

Lena - wysokość proga całkiem przyzwoita :)

emi2016, veritaserum, sliweczka92, Jeżowa, Cabrera, summer86, Patrycja20, Rucola, Minnie89, JustynaG, frezyjciada, Bunia86, Aga9090, pilik, Lena21, Nadzieja22, Madzik34 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ode mnie też przyjmij najlepsze życzenia ! Sto lat :)

Lena prog ładny. Super !

Dziewczyny późno strasznie , może któraś już pisała ale dzisiaj dzień darmowej dostawy na Gemini. Może ktoś jeszcze skorzysta;)

Kaczorka, pilik lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Jeżeli kabel jest Twój/ był częścią mieszkania na etapie montażu przez M., a oni się tylko podpięli to mają Ci go udostępnić. Skrzynka jest czyja i gdzie ona się w ogóle znajduje? W Twoim mieszkaniu?
    Podejrzewam, że M. podłączało internet w tym mieszkaniu jeszcze za poprzednich lokatorów. Przy czym zazwyczaj podłączenie usługi internetu/telewizji jest płatne. Przez długi czas w tych budynkach nie było konkurencji bo tylko M. oferowało tu swoje usługi. Skrzynka jest na klatce schodowej. Kiedyś była otwarta ale gdy pojawiła się konkurencja to ją zamknęli na kłódkę.
    Dzwoniłam na infolinię to stwierdzili, że muszę napisać pismo o "uwolnienie kabla", przy czym konsultant twierdził, że mogę to zrobić dopiero po zakończeniu umowy. Obawiam się jednak, że jak zakończy się umowa to będą mieli mnie gdzieś i nie będzie im się spieszyć, żeby to zrobić a ja będę bez internetu.

Nie wiem czy to istotne ale w momencie wprowadzenia się na to mieszkanie, wszystkie kable były ale nie było pod tym adresem podpisanej umowy. Po przeprowadzce przenieśliśmy Internet z naszego wynajmowanego mieszkania na to.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, co do zasady kable stają się częścią składową nieruchomości, więc są Wasze i na tym bym oparła pismo. Mam wątpliwości co do skrzyneczki, ale jeśli jest zbiorcza na klatce to też można zapytać w administracji, czy to nie jest własność wspólnoty/ spółdzielni. Na 99,9% tak i firma M. faktycznie niezgodnie z prawem zamknęła dostęp.
    Możesz ich jeszcze postraszyć, że ich działanie ogranicza konkurencję i łamie Twoje prawa jako konsumenta i zgłosić sprawę do UOKiK oraz do Prezesa UKE :P Jako prawnik rzadko mogę straszyć, ale Tobie wolno :)

JustynaG, summer86, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Reset.

Kaczorka, wszystkiego najlepszego!

Przepraszam że dziś z doskoku ale w wolnych chwilach pracuję nad stroną.

Rucola, veritaserum, Kaczorka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam tylko napisać że jest dzisiaj darmowa dostawa na gemini. 😉

k0kd82c32w13sbm1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie śpię przed kolejną betą, poproszę o kciuki

Karletka, reset, Patrycja20, Aga9090, JustynaG, pilik, summer86, Jeżowa, Minnie89, Kaczorka, emi2016, Bunia86, veritaserum, Cabrera, mi88, admiralka, Rucola, sliweczka92, Madzik34, Lunaris lubią tę wiadomość

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena o której wyniki?

Cabrera kciuki również za połówkowe :)

Cabrera lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - kciuki :)

Justyna - aż jestem ciekawa tego, co tworzysz :)

Cabrera - miłego podglądania dzisiaj :) i samych dobrych wieści :)
    My mamy połówkowe 2.07. :)

A tymczasem tak wymęczyliśmy Aluśkę, że zasnęła :p
    Jest jedynym dzieckiem w hotelu a na stołówce robi najwięcej zamieszania ;) na szczęście 90% gości hotelowych to niemieckie babcie i dziadki i mają z małej ubaw :p

Cabrera lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGULINECZKA, super czytać co u Was!
    Tosia waży niecałe 8kg i też wciąż karmię piersią - uważam to za swój wielki sukces i bardzo się z tego cieszę :)
    Też od jakiegoś czasu rozszerzamy dietę, ale to na razie takie śladowe ilości. Największym hitem póki co jest woda :D

LENA, mocno trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 10:22

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!!!
    Lena kciuki za betę, oby przyrost był kosmiczny!!!! A co do proga, wczoraj zapomniałam Ci napisać, to Twój wynik jest bardzo ładny, typowo ciążowy jak na ten moment. Ja przy becie 470 miałam bodajże 23 ng/ml także u Ciebie to już w ogóle super wynik :)
    Cabrera ogromne kciuki!!! Mam nadzieję, ze dostaniesz piękną fotkę i podzielisz się z nami :)
    Kaczorka u Ciebie już będę połówkowe??? Szok i niedowierzanie że ten czas tak leci....
    Mój emek pojechał na targi więc zabrałam Małego i do jutra siedzimy u rodziców. Babcia się nacieszy, ja idę dziś na kawę z psiapsiółami z dziecięcych lat. Szkoda tylko że pogoda taka kijowa (przynajmniej u nas) ale cóż, nie można mieć wszystkiego :) Pięknego dnia Dziewczyny!!!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 445 ufff....

Jeżowa, Rucola, Cabrera, Jadranka, reset, Kaczorka, frezyjciada, veritaserum, Patrycja20, Aga9090, agulineczka, Achia, emi2016, Bunia86, JustynaG, summer86, pilik, Minnie89, Nadzieja22, Madzik34, moniśka..., Lunaris, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to wspaniały wynik!!! Rośnie jak szalona 😘😘😘

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵