Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Pilik, Ooo To może w takim razie poczekam aż dotrze paczka z Ali i spróbuję też w ten sposób.
AnnaStesia, myślałam o pulu. Nie wiem czy wielopieluchowanie jest dla mnie nie ze względu na pranie a na niechęć Ani do zmiany pieluchy. Chcę spróbować z minimalnymi kosztami, chciałabym wykorzystać tetrę, której mam koło 40sztuk. Jeśli przekonam się do wielopieluchowania to zainwestuję w to, co będzie dla mnie wygodne i optymalne.
Siostra miała ze mnie ubaw jak oglądała show pt "Matka próbuje zmienić pieluchę". Zaczęło się od płaczu bo zaczęłam zdejmować pieluchę. Po czym gałgan zaczął mi uciekać... więc ja w czworaki za nią z mokrymi wacikami by to brudne dupsko oczyścić. To ta wskakuje pod stół i się odwraca spoglądając czy jest bezpieczna... to moment gdy jest szczęśliwa i się śmieje... ale chwilę później mama daje radę założyć pieluchę i to już powód do ryku.
Lunaris, u nas niezbyt przyjemna aura. Nie mogę doczekać się cieplejszych dni gdy nie będę musiała Ani ubierać na spacer.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 21:49
-
Justyna, nie znam malucha 6 miesięcy +, który by się dawał przebierać. Gdy tylko poczuje zew wolności zaczyna zwiewać, a gdy się nie uda uciec to będzie głosno wyrażać swoje niezadowolenie. Nie mam jednak pewności, czy wielopielo zakłada się trudniej, moje doświadczenie jest takie, że i przy jednorazówkach, i przy wielorazówkach człowiek się upoci jak nieboskie stworzenie, żeby młodzież mogła kulturalnie zasikiwać kolejne pieluszki.
veritaserum lubi tę wiadomość
-
Aga myśmy złapali rota po szczepieniu Agaty i tak jak napisała Pilik - węgiel i elektrolity to na 100% możesz, ale ja wzięłam jedną tabletkę Nifuroksazydu dla szybszego efektu.
-
Anna Stesia wrote:Justyna, nie znam malucha 6 miesięcy +, który by się dawał przebierać. Gdy tylko poczuje zew wolności zaczyna zwiewać, a gdy się nie uda uciec to będzie głosno wyrażać swoje niezadowolenie. Nie mam jednak pewności, czy wielopielo zakłada się trudniej, moje doświadczenie jest takie, że i przy jednorazówkach, i przy wielorazówkach człowiek się upoci jak nieboskie stworzenie, żeby młodzież mogła kulturalnie zasikiwać kolejne pieluszki.
Zapraszam do mnie, zaprezentuje przebieranie pieluchy ze stoickim spokojem Agaty nawet ostatnio robiłam zdjęcie na dowód - panienka z gołą pupą cierpliwie czeka na obsługę 😂
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/596cb5b6e02d.jpg
Veritaserum fajnie, że podoba Ci się wielopielo
Justyna super, że Ty też będziesz próbować my tam jedziemy cały czas tylko na wielopielo z Ali i jest superWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 22:39
sliweczka92, Rucola, Anna Stesia, summer86, pilik, Nadzieja22, JustynaG, Kaczorka, Patrycja20, Lena21, moniśka..., Jadranka, emi2016, frezyjciada, Madzik34, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Jeżowa, poczekaj... Myślę, że Agatka powoli się rozkręca, ale jak się rozpędzi to będziesz ją łapac po całym domu. Chyba że jest myślicielką i filozofką, zadumaną podczas przewijania nad losami wszechświata i próbująca rozgryźć największe dylematy ontologiczne.
pilik, JustynaG, veritaserum, Jadranka, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:Jeżowa, poczekaj... Myślę, że Agatka powoli się rozkręca, ale jak się rozpędzi to będziesz ją łapac po całym domu. Chyba że jest myślicielką i filozofką, zadumaną podczas przewijania nad losami wszechświata i próbująca rozgryźć największe dylematy ontologiczne.
Wiesz co, ale ona serio jakoś tak duma jak ma goły tyłek, nigdy nie wiadomo co się dzieje w mózgach naszych kochanych dziecisliweczka92, Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Wiesz co, ale ona serio jakoś tak duma jak ma goły tyłek, nigdy nie wiadomo co się dzieje w mózgach naszych kochanych dzieci
Ja tam na zdjęciu widzę bezbrzeżną miłość do mamy. I ufność Ale muszę się przekonać, czy goły tyłek pomaga w myśleniu. Jutro podejmę pierwszą próbęRucola lubi tę wiadomość
-
Justyna potwierdzam słowa AnnyStesi - bałam się bardzo że zmiana wielo jest trudniejsza - nie jest. Minus jeden że trzeba częściej przebierać.
A mam tez takiego uciekiniera pieluchowego, że wiem o czym mówisz ...
Sprawdziłam Nifuroksazyd i można bezpiecznie przy kp.
Właśnie coś wymyśliłam. Musimy stworzyć plik z polecanymi książkami, wózkami, zabawkami i lekami przy kp w kontekście różnych dolegliwości. To by było coś przydatnego baaardzo. Takie wiecie, wiedza must have dla matki szukającej czegoś na szybkoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 23:13
Anna Stesia, veritaserum, Minnie89, Rucola lubią tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:Dziewczyny mam jelitówke do lekarza ide jutro popołudniu czy jest coś co mogę brać gdy karmie młodego?
Już nie wspomnę, że eMek też ma a ja mam tylko 1 WC 😱
Nenusia, pewnie możesz pić smecte. Sprawdź zresztą na e-lactancia.org, tam masz wykaz leków i subtancji czynnych dozwolonych i zakazanych przy kp.
Pilik, bardzo dobry pomysł! I z przydatnymi linkami. Ja takich rzeczy nie umiem (jakieś excele czy otwarte pliki), ale jesli ktoś zrobi to mogę coś od siebie dopisać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 23:20
-
Anna Stesia wrote:Ja tam na zdjęciu widzę bezbrzeżną miłość do mamy. I ufność Ale muszę się przekonać, czy goły tyłek pomaga w myśleniu. Jutro podejmę pierwszą próbę
Czyli rozumiem jutro pracujesz z gołym tyłkiem?
Pilik świetny pomysł! Również mam wrażenie, że wielokrotnie poruszamy ten sam temat, na który już większość z nas się wypowiedziała i coś poleciła ja sama łapię się na tym, że pytam o coś, co na pewno było omawiane, ale zwyczajnie nie pamiętam żadnych konkretów jak u Was z katarem Ninki?veritaserum, pilik, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny wiem że już było , wybaczcie ale zaryzykuję ;p
Czy mogę wkłady prac razem z otulaczami / kieszonkami ? Czy jednak wymagają one wyższej temperatury ? Czy odkazacz dajecie do każdego prania ? Wiem że płukanie wstępne a czy później mogę dołożyć normalnie ciuchy ?
Póki co jestem zachwycona. Wczoraj nic nam nie przeciekło , mialam nawet wrażenie że dupka lepiej wyglada ( efekt placebo chyba hehe ) . Czekam na wypłatę i kupię otulacz wełniany i jeszcze z 2 kieszonki
Jeżowa sprawdź PWpilik, Rucola lubią tę wiadomość
-
Też jakiś czas temu o tym myślałam... tylko bardziej chodził mi po głowie blog, w którym pojawiają się rady forumowe. wtedy w każdej chwili można wrócić do tematu.
pilik, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga9090 wrote:Dzięki dziewczyny wypiłam smecte, wzięłam węgiel i jakoś przeżyłam noc. Już nie wymiotuję ale słaba jestem strasznie
To teraz dobrze by było elektrolity pić jeśli masz... A jak bliżej sklep niż apteka to są takie shoty witaminowe z Oshee, które zawsze piłam na kacu i one też dobrze działają. Mam nadzieję, że dzieciaczki będą dzisiaj z Tobą współpracować. Wracaj szybko do zdrowia!Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga dobrze że jest poprawa, odpoczywaj na ile to możliwe...
Lena tera sobie odświeżysz wszystkie ciążowe sprawy! Robisz powtórkę bety? I wynik proga powinien się pojawić?
Jezowa dzisiaj na noc dałam aromactiv i nie wiem czy to jego zasługa czy deszcze który wieczorem spadł, ale noc była dużo lepsza. Od rana kicha, ale chyba troszkę mniej niż wczoraj.
Veritaserum możesz prac razem. Oczywiście pul. I po wstępnym praniu możesz dołożyć normalne pranie, jednak pamiętając żeby nie używać płynu do płukania.
Jeżeli pierzesz na 40 stopni zawsze z odkażaczem. Jeżeli na 60 - możesz prac bez niego (to info z naszej pieluchoteki, ja tak prałam).
veritaserum, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Pilik. I w 60 stopniach nic się nie powinno stać ? Bo niby na tych kieszonkach mam że temperatura 35 stopni i mnie tak zastanawiało. Jeszcze tylko uściśle. Pranie wstępne czy płukanie wstępne dać ? Czy i to i to ? Myślałam że robię tak : płukanie wstępne , dodaje po tym ciuchy , pranie zasadnicze, wyciągam pieluchy i wkłady , dodaje płyn do płukania na ciuchy i płucze ;p no chyba że jeszcze trzeba wyprać wstępnie same wkłady i kieszonki ?
Pierwsza kupa w wielo za mną. Ania łaskawa dla matki i na pierwszy raz dość zwarta konsystencja ( przepraszam za dosadność ! ). Mialam papierek , wyrzuciłam do toalety. Super sprawaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 09:39
-
nick nieaktualnypilik wrote:Postaram się stworzyć plik i go jakoś wrzucić (dowiem się jak ;p) i będziemy dopisywać. Mi czasem brakuje czegoś o czym wiem że pisałyśmy, a odszukać ciężko...
A czy kiedyś Hope nie stworzyła czegoś podobnego (tylko w wersji dla staraczek )?? Bo ja kojarzę, ale na Dinkach w sumie też nie widzę...może to było na miesięcznych ale to już pewnie dawnooo temu ...
Ale pomysł super - mi też często "głupio" pytać o coś, co wiem, że było już tutaj poruszane (pamiętam temat, ale nie szczegóły )
Lena - mam nadzieję, że prog będzie ok