Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jeżdżące samochodami, czy kupowałyście jakieś adaptery na pasy bezpieczeństwa?
Zastanawiam się na ile jest to potrzebny gadżet... a może zupełnie zbędny i jakoś inaczej sobie radziłyście w podroży? -
Lusesita - cudowna siostra
Justyna - adapter możesz wypożyczyć w wielu miejscach za 15 czy 20zl za miesiąc ja sobie uszyłam adapter, tak tak wiem bez atestów o takie tam, ale jak mam gorszy dzień a muszę jechać to mi pomagają, dużo lepiej się czuje jadąc z adapterem jednak. A bez pasa nie lubię i się stresuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 21:32
Lusesita lubi tę wiadomość
-
Bajkaaa wrote:Lusesita to jest potwierdzenie że jako matka spisujesz się idealnie
Suoer:) ja też bym się wzruszyła:)
Bajka dziękuję
Kaczorka my tak spaliśmy z córka, jak pierwszy raz u teściów na noc zostaliśmy
Justyna ja przymierzalam się do zakupu i ostatecznie nie kupiłam. Chyba dlatego, ze dużo musiałam leżeć i wypoczywać.
Ale wiem że w Trójmieście można wypożyczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 21:34
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Może i są.. ale jednak po Trójmieście wszędzie poruszam się autem więc wypożyczanie by się nie sprawdziło.
Choć najbardziej zastanawiam się nad trasami... bo myślę, że raz w miesiącu będziemy mieli trasy po 3h w jedną stronę a wtedy uciskający pas może być uciążliwy. Ale pytam jak to u Was z jazdą autem było. -
Dziewczyny wiecie co zaczynam mieć lęki że sobie nie poradzę masakra tyle lat pragnęłam dziecko i nadal pragnę tylko cholernie zaczynam się bać jak to wszystko będzie wyglądać,
Ogólnie chyba muszę z mężem pogadac o tych moich lękach jakoś z każdym tygodniem czuję że to się dzieje naprawdę i że jednak czas zaczyna szybko lecieć...
Głupia jestem wiem o tym ale musiałam to w końcu komuś napisać -
nick nieaktualnyMy już w Szczecinie. Wyszło 7h z postojami. Tragedii nie było ale dzisiaj Klusek przechodzi samego siebie.
M dopiero dzisiaj poczuł kopniaki. A ja od rana jedynie co robię to jęczę.
Wysiedziałam za kierownicą 200km. Ale nie ciągiem. Jak poszłam na pasażera w pozycji leżącej (zalecenie gin) to była tragedia. Brzuch mi się przelewał... ale daliśmy radę. Zwiedziłam prawie każdą toaletę
No i dzisiaj też zaczęłam rozmyślać o adapterze bo jednak taki tryb życia mamy, że ja praktycznie ciągle w aucie i patrząc na pas na brzuchu, to się przyda.
W środę wracamy do siebie i w kolejną ndz znowu Szczecin- prawdopodobnie.
Jutro idę tutaj na wizytę zobaczyć jak się wszystko w środku trzyma po podróży. A w czwartek mam swoją gin. No i w piątek połówkowe... a dopiero co na prenatalnych byłam...
Kopniaki dzisiaj są maltretowaniem mnie Chciałabym mieć opcję OFF... -
Justyna tam kaucję wpłacasz i użytkujesz przez czas ciazy.
Bajka myślę że obawy będą towarzyszyć każdej z nas. Tym bardziej, jeśli to pierwsze dziecko.
Pomysl ile trudów przeszlas do tej pory. Dasz rade z pewnością
Ania uważaj na siebie, nie forsuj się
Teraz kładź się i odpoczywaj po podróży.Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Justyna, ja kupiłam adapter dość wcześnie - w 4 miesiącu bo mi pas brzuch uciskał, a sporo jeżdżę. Poza moim komfortem to jest bezpieczeństwo dziecka.
Polecam BeSafe, kupiłam używany w stanie idealnym na allegro za stówkę
On się niby średnio do spódnic/sukienek nadaje, ale ja się tym nie przejmujeWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 22:05
pilik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Dziękuję Lusesita
Ania nie mogę się nadziwić że twój synus taki wojownik mały jest życzę Ci żeby po porodzie okazał się super grzecznym aniołkiem
O zgrozo ja coś takiego przekonania nie mam... jeszcze wizja zostania z tym małym bandytą (M już tak na niego mówi po tych kopniakach) na 4/5 miesięcy bo M pojedzie na statek... coś czuję że będę sprzedawać dziecko dziadkom I wcale nie mam z tego tytułu wyrzutów
Patrzę teraz na te adaptery i nie wiem czym się kierować żeby było ok...
Na olx jakieś takie 'wysiedziane', dziwnie wymięte... jedne zapinane z tyłu na pasek i między nogami. Drugie nad kością od miednicy z jednej i drugiej strony.
Jakoś korci mnie BeSafe ale jakieś rady odnośnie zasady wybierania tych adapterów?
Foteliki najlepiej wybierać zgodnie z testami a te pasy? -
Bajka - poradzisz sobie z opieką i wychowaniem wystarczy, że będziesz kochać swoje maleństwo a reszta sama wyjdzie w praniu
Luśce już od 4 się gadane włączyło.. A jak ją mąż ze śpiworka wyciągnął to zaczęła uskuteczniać obroty wokół własnej osi i na brzuszek. Więc za długiego spania to dziś nie było. -
Ania1003 wrote:Patrzę teraz na te adaptery i nie wiem czym się kierować żeby było ok...
Na olx jakieś takie 'wysiedziane', dziwnie wymięte... jedne zapinane z tyłu na pasek i między nogami. Drugie nad kością od miednicy z jednej i drugiej strony.
Jakoś korci mnie BeSafe ale jakieś rady odnośnie zasady wybierania tych adapterów?
Foteliki najlepiej wybierać zgodnie z testami a te pasy?
Ja mam ten. https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/200623/?gclid=CjwKCAjwypjVBRANEiwAJAxlIksrp94V9VpuxyKrPQUt-pGKYSnWtwaaorvs6r-uzcM1VvKnGGkpjRoCOiIQAvD_BwE
Zapinany między nogami, te boczne na biodrze jakoś mniej bezpieczne mi się wydają. Ten fajnie odciąga pas w dół, tak że w razie czego siła nacisku idzie na uda, nie na brzuch. I zapinanie pasa "pod brzuchem" przy wypadku nic nie da bo pas się przesunie i wtedy jest na wysokości główki dziecka.
Montuje się go zapinając z tyłu na pas (za fotelem), trwa to około minuty.
Naprawdę nie wyobrażam sobie jazdy bez niegoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 08:27
Ania1003 lubi tę wiadomość
-
Taka wiosna, że na przyszłą sobotę zapowiadają max 1℃.. i to tylko na Pomorzu! A na pozostałym obszarze temperatura minusowa.
Bajka - aż z ciekawości muszę zobaczyć gazetkę
Edit: obejrzałam. Szkoda, że na długi rękaw dalej dają.. takich już mam zapas. Teraz czekam na krótki rękaw ale ogólnie to polecam, bo ta bio bawełna jest milutkaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 08:40
-
nick nieaktualnyJadranka- z BeSafe widziałam 2 rodzaje. Również ten który pokazujesz. Ja w aucie mam izofix- nie wiem tylko czy za kierownicą też. Muszę sprawdzić. Ale właśnie się zastanawiałam czy lepiej kupić ten na 'pasku' czy na izofix- z myślą zmiany np. w trasie jak wczoraj, bo się zmienialiśmy i który będzie wygodniejszy do demontażu.
A ten co pokazałaś, to myślałam że tylko na isofix jest. Ale jak ma dodatkowo pasek to warty uwagi.