X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Lusesita to kocyk? Bardzo ładny :) i piękny gest starszej siostry <3

Tak, kocyk. I to taki spory, puszysty.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita to jest potwierdzenie że jako matka spisujesz się idealnie :)
    Suoer:) ja też bym się wzruszyła:)

Lusesita lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71b73715635d.jpg

Chyba powoli zaczynamy wkraczać na ten etap :p

pilik, Yoselyn82, staraczka1111 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżdżące samochodami, czy kupowałyście jakieś adaptery na pasy bezpieczeństwa?
    Zastanawiam się na ile jest to potrzebny gadżet... a może zupełnie zbędny i jakoś inaczej sobie radziłyście w podroży?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - cudowna siostra <3

Justyna - adapter możesz wypożyczyć w wielu miejscach za 15 czy 20zl za miesiąc :) ja sobie uszyłam adapter, tak tak wiem bez atestów o takie tam, ale jak mam gorszy dzień a muszę jechać to mi pomagają, dużo lepiej się czuje jadąc z adapterem jednak. A bez pasa nie lubię i się stresuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 21:32

Lusesita lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Lusesita to jest potwierdzenie że jako matka spisujesz się idealnie :)
    Suoer:) ja też bym się wzruszyła:)

Bajka dziękuję <3

Kaczorka my tak spaliśmy z córka, jak pierwszy raz u teściów na noc zostaliśmy :-D

Justyna ja przymierzalam się do zakupu i ostatecznie nie kupiłam. Chyba dlatego, ze dużo musiałam leżeć i wypoczywać.
    Ale wiem że w Trójmieście można wypożyczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 21:34

Bajkaaa lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i są.. ale jednak po Trójmieście wszędzie poruszam się autem więc wypożyczanie by się nie sprawdziło.
    Choć najbardziej zastanawiam się nad trasami... bo myślę, że raz w miesiącu będziemy mieli trasy po 3h w jedną stronę a wtedy uciskający pas może być uciążliwy. Ale pytam jak to u Was z jazdą autem było.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie co zaczynam mieć lęki że sobie nie poradzę masakra tyle lat pragnęłam dziecko i nadal pragnę tylko cholernie zaczynam się bać jak to wszystko będzie wyglądać,
    Ogólnie chyba muszę z mężem pogadac o tych moich lękach jakoś z każdym tygodniem czuję że to się dzieje naprawdę i że jednak czas zaczyna szybko lecieć...
    Głupia jestem wiem o tym ale musiałam to w końcu komuś napisać

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w Szczecinie. Wyszło 7h z postojami. Tragedii nie było ale dzisiaj Klusek przechodzi samego siebie.
    M dopiero dzisiaj poczuł kopniaki. A ja od rana jedynie co robię to jęczę.
    Wysiedziałam za kierownicą 200km. Ale nie ciągiem. Jak poszłam na pasażera w pozycji leżącej (zalecenie gin) to była tragedia. Brzuch mi się przelewał... ale daliśmy radę. Zwiedziłam prawie każdą toaletę :D
    No i dzisiaj też zaczęłam rozmyślać o adapterze bo jednak taki tryb życia mamy, że ja praktycznie ciągle w aucie i patrząc na pas na brzuchu, to się przyda.
    W środę wracamy do siebie i w kolejną ndz znowu Szczecin- prawdopodobnie.

Jutro idę tutaj na wizytę zobaczyć jak się wszystko w środku trzyma po podróży. A w czwartek mam swoją gin. No i w piątek połówkowe... a dopiero co na prenatalnych byłam...

Kopniaki dzisiaj są maltretowaniem mnie :( Chciałabym mieć opcję OFF...

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna tam kaucję wpłacasz i użytkujesz przez czas ciazy.

Bajka myślę że obawy będą towarzyszyć każdej z nas. Tym bardziej, jeśli to pierwsze dziecko.
    Pomysl ile trudów przeszlas do tej pory. Dasz rade z pewnością :-)

Ania uważaj na siebie, nie forsuj się ;-)
    Teraz kładź się i odpoczywaj po podróży.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 17 jestem w łóżku ;) tylko niektórym się to nie podoba i pokazuje młody swoje niezadowolenie a ja już nie wiem co ze sobą robić żeby się uspokoił.
    Ale ogólnie to się czuję bardzo dobrze. Myślałam że będzie gorzej.

• Jadranka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, ja kupiłam adapter dość wcześnie - w 4 miesiącu bo mi pas brzuch uciskał, a sporo jeżdżę. Poza moim komfortem to jest bezpieczeństwo dziecka.
    Polecam BeSafe, kupiłam używany w stanie idealnym na allegro za stówkę :)
    On się niby średnio do spódnic/sukienek nadaje, ale ja się tym nie przejmuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 22:05

pilik lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Lusesita <3

Ania nie mogę się nadziwić że twój synus taki wojownik mały jest :) życzę Ci żeby po porodzie okazał się super grzecznym aniołkiem :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziękuję Lusesita <3

Ania nie mogę się nadziwić że twój synus taki wojownik mały jest :) życzę Ci żeby po porodzie okazał się super grzecznym aniołkiem :)

O zgrozo ja coś takiego przekonania nie mam... jeszcze wizja zostania z tym małym bandytą (M już tak na niego mówi po tych kopniakach) na 4/5 miesięcy bo M pojedzie na statek... coś czuję że będę sprzedawać dziecko dziadkom :D I wcale nie mam z tego tytułu wyrzutów ;)

Patrzę teraz na te adaptery i nie wiem czym się kierować żeby było ok...
    Na olx jakieś takie 'wysiedziane', dziwnie wymięte... jedne zapinane z tyłu na pasek i między nogami. Drugie nad kością od miednicy z jednej i drugiej strony.
    Jakoś korci mnie BeSafe ale jakieś rady odnośnie zasady wybierania tych adapterów?
    Foteliki najlepiej wybierać zgodnie z testami a te pasy?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - poradzisz sobie z opieką i wychowaniem :) wystarczy, że będziesz kochać swoje maleństwo a reszta sama wyjdzie w praniu :)

Luśce już od 4 się gadane włączyło.. A jak ją mąż ze śpiworka wyciągnął to zaczęła uskuteczniać obroty wokół własnej osi i na brzuszek. Więc za długiego spania to dziś nie było.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka w końcu wiosna idzie :-)
    Luska z ptaszkami wstała :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 22 marca będa w Lidlu ciuszki z ekobawełny :)
    Coś czuję że kilka ciuszków wpadnie mi w ręce :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Patrzę teraz na te adaptery i nie wiem czym się kierować żeby było ok...
    Na olx jakieś takie 'wysiedziane', dziwnie wymięte... jedne zapinane z tyłu na pasek i między nogami. Drugie nad kością od miednicy z jednej i drugiej strony.
    Jakoś korci mnie BeSafe ale jakieś rady odnośnie zasady wybierania tych adapterów?
    Foteliki najlepiej wybierać zgodnie z testami a te pasy?

Ja mam ten. https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/200623/?gclid=CjwKCAjwypjVBRANEiwAJAxlIksrp94V9VpuxyKrPQUt-pGKYSnWtwaaorvs6r-uzcM1VvKnGGkpjRoCOiIQAvD_BwE
    Zapinany między nogami, te boczne na biodrze jakoś mniej bezpieczne mi się wydają. Ten fajnie odciąga pas w dół, tak że w razie czego siła nacisku idzie na uda, nie na brzuch. I zapinanie pasa "pod brzuchem" przy wypadku nic nie da bo pas się przesunie i wtedy jest na wysokości główki dziecka.
    Montuje się go zapinając z tyłu na pas (za fotelem), trwa to około minuty.
    Naprawdę nie wyobrażam sobie jazdy bez niego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 08:27

Ania1003 lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka wiosna, że na przyszłą sobotę zapowiadają max 1℃.. i to tylko na Pomorzu! A na pozostałym obszarze temperatura minusowa.

Bajka - aż z ciekawości muszę zobaczyć gazetkę :)

Edit: obejrzałam. Szkoda, że na długi rękaw dalej dają.. takich już mam zapas. Teraz czekam na krótki rękaw :) ale ogólnie to polecam, bo ta bio bawełna jest milutka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 08:40

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka- z BeSafe widziałam 2 rodzaje. Również ten który pokazujesz. Ja w aucie mam izofix- nie wiem tylko czy za kierownicą też. Muszę sprawdzić. Ale właśnie się zastanawiałam czy lepiej kupić ten na 'pasku' czy na izofix- z myślą zmiany np. w trasie jak wczoraj, bo się zmienialiśmy i który będzie wygodniejszy do demontażu.
    A ten co pokazałaś, to myślałam że tylko na isofix jest. Ale jak ma dodatkowo pasek to warty uwagi.

‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ