X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężka noc za mną. Po 3ej obudzil mnie mocny, bolesny skurcz. W sumie miałam takie 4 co 8-9 minut. Później troche sie rozjechaly i udało mi się zasnąć. Ale przy tych skurczach miałam trochę jakiejś wydzieliny.
    Już myślałam że męża będę budzić.
    Dziś muszę poleżeć trochę więcej i w końcu torbę spakować.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja wczoraj miałam lekko stresujący dzień bo w ogóle małej nie czułam. Ale też miałam dużo roboty i teraz myśle że to przez to. Do tego musiała się obrócić jakoś po prostu. Dzisiaj szaleje za to od rana :).
    Ja muszę w końcu dopiąć listę wyprawkową i ogarnąć czego nie mam i co i jak... powoli czas na to :)...

A dla wszystkich ze Śląska i okolic - w niedziele przyszłą w Katowicach warsztaty dla kobiet w ciąży, dużo dobrego o nich czytałam, wejściówki tanie i jeszcze jakieś prezenciki podobno się dostaje (pewnie próbki różne ;)). Mozę któraś się skusi. My się z Malką wybieramy ;)
    Tu link do biletów https://evenea.pl/imprezy/szkolenia/katowice/mama-wie-katowice-182062/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 10:21

KateHawke, malka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita to jak u mnie były już te skurcze porodowe jeszcze w domu (gdzie myślałam, ze to tylko Braxtona-Hicksa i chciałam Nospę brać) to też zauważyłam zwiększoną ilość wydzieliny, tylko podbarwioną krwią - 40 minut później urodziłam :P jak sobie pomyślę, jakie to szczęście, że akurat mama była w domu. Inaczej bym pewnie dłużej siedziała w domu i jeszcze w nim urodziła, bo byłam pewna, że to przepowiadające, ta mnie praktycznie za klaki wyciągnęła do szpitala :D

Dzień dobry! Kolejny dzień przybliżający Was do spotkania z maluchem :)

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Lusesita to jak u mnie były już te skurcze porodowe jeszcze w domu (gdzie myślałam, ze to tylko Braxtona-Hicksa i chciałam Nospę brać) to też zauważyłam zwiększoną ilość wydzieliny, tylko podbarwioną krwią - 40 minut później urodziłam :P jak sobie pomyślę, jakie to szczęście, że akurat mama była w domu. Inaczej bym pewnie dłużej siedziała w domu i jeszcze w nim urodziła, bo byłam pewna, że to przepowiadające, ta mnie praktycznie za klaki wyciągnęła do szpitala :D

Dzień dobry! Kolejny dzień przybliżający Was do spotkania z maluchem :)

O matko... A na szkole rodzenia lekarz mówił żeby skurcze przepowiadające obserwować przez 2h, iść pod prysznic 9ciepła woda na brzuch) i jak nie przejdą tylko przyspieszają to wtedy jechać :P a tu takie akcje.. 40 minut to ja mam do szpitala w średnio dużym korku :) No ale podobno pierwszy poród trwa dłużej.

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:
    O matko... A na szkole rodzenia lekarz mówił żeby skurcze przepowiadające obserwować przez 2h, iść pod prysznic 9ciepła woda na brzuch) i jak nie przejdą tylko przyspieszają to wtedy jechać :P a tu takie akcje.. 40 minut to ja mam do szpitala w średnio dużym korku :) No ale podobno pierwszy poród trwa dłużej.

Jak ja poszłam po prysznic jakieś 30 minut po rozpoczęciu tego „spinania” to już myślałam, ze z niego nie wyjdę :D każdy poród jest inny, ale już jestem nauczona doświadczeniem, żeby nic nie bagatelizować :) tylko u mnie te „spinanie” było dosyć regularne od początku, co 7-8 minut, w drodze do szpitala co 3, a w szpitalu co minutę :P

Jadranka lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis czekałam przez kilka skurczów ale zaczęły zanikac. W innym wypadku już bym pewnie pojechała.
    Dziś jestem zmęczona, zdolowana i chce mi wyc hehe Ot taki nastrój.
    W którym tygodniu urodzilas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 11:39

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, najważniejsza obserwacja - jeśli są wciąż takie same albo częstsze to nie ma co czekać.
    U mnie był 38+2.

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To U mnie jeszcze wcześnie. Dopiero 35tc sie kończy. Moja ginekolog mnie uspokajala, ze jakby cos sie zaczelo to nie mam sie juz bac. Ale łatwo się mówi.
    Póki co sporadyczne, niebolesne spinanie.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Hej dziewczyny, ja wczoraj miałam lekko stresujący dzień bo w ogóle małej nie czułam. Ale też miałam dużo roboty i teraz myśle że to przez to. Do tego musiała się obrócić jakoś po prostu. Dzisiaj szaleje za to od rana :).
    Ja muszę w końcu dopiąć listę wyprawkową i ogarnąć czego nie mam i co i jak... powoli czas na to :)...

A dla wszystkich ze Śląska i okolic - w niedziele przyszłą w Katowicach warsztaty dla kobiet w ciąży, dużo dobrego o nich czytałam, wejściówki tanie i jeszcze jakieś prezenciki podobno się dostaje (pewnie próbki różne ;)). Mozę któraś się skusi. My się z Malką wybieramy ;)
    Tu link do biletów https://evenea.pl/imprezy/szkolenia/katowice/mama-wie-katowice-182062/

Wyglądają ciekawie, z chęcią bym się wybrała, ale kurczę muszę zapytać kogoś czy ze mną pojedzie, po dzisiejszej akcji pewnie nie wsiądę do auta sama - straciłam przytomność w kościele i po rozmowie z moim lekarzem zastanawiam się czy nie pojechać do szpitala :/ jeszcze trochę poleżę i zobaczę jak się będę czuła...

• Jadranka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Wyglądają ciekawie, z chęcią bym się wybrała, ale kurczę muszę zapytać kogoś czy ze mną pojedzie, po dzisiejszej akcji pewnie nie wsiądę do auta sama - straciłam przytomność w kościele i po rozmowie z moim lekarzem zastanawiam się czy nie pojechać do szpitala :/ jeszcze trochę poleżę i zobaczę jak się będę czuła...

Ojej, uważaj na siebie :( Pewnie duszno było?

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:
    Ojej, uważaj na siebie :( Pewnie duszno było?

No właśnie nie, sama nie wiem co się stało. Było mi nawet chłodno, siedziałam w ławce i pod koniec mszy poczułam że jakoś gorzej się czuję, podeszłam do mamy i ona powiedziała że wyjdziemy i odwiezie mnie do domu, ale jak tylko wyszłyśmy to urwał
    mi się film, jak się ocknęłam to jacyś obcy ludzie mi trzymali głowę i nogi wyżej, leżałam na chodniku. No masakra Wam powiem, cieszę się tylko, że mnie podobno ktoś złapał i nie upadłam. Czasem robiło mi się już słabo w ciąży, ale po chwili przechodziło, w torebce mam zawsze cukierka i jakaś mała wodę, no ale dziś się przestraszyłam, że tak calkoem straciłam świadomość i tak nagle :(

• summer86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, współczuję sytuacji, na pewno się strachu najadłaś :( Jak się teraz czujesz? Mam nadzieję, że jest już lepiej.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - współczuje :( mam nadzieje że to się nie będzie powtarzać...! Odpoczywaj, oby już było dobrze.
    Ja się kiepsko czuje jadąc autem i już zorganizowałam że w jedną stronę mnie rodzice zawiozą, a wrócę pociągiem.

A jakby któraś chciała na te warsztaty to kupując bilet widziałam że w najbliższym czasie w wielu miastach są :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jakiś kiepski czas dla Was kobietki.. uważajcie na siebie! Mam nadzieję, że już nic się nie będzie działo :)

My znowu wykorzystaliśmy okazję, że jest słońce i ciepełko i byliśmy na dłuuuugim spacerku :) Luśka się wyspała jak nigdy! Ponad 3h :) chyba świeże powietrze dobrze jej zrobiło. I to, że nie była okutana w zimowe wdzianko.

summer86, Lusesita, Jadranka, Emiilka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Mnie tak przewialo że plecy wczoraj myślałam że mi odpadna tak na wysokości łopatek ale na noc posmarowal mnie mąż amolem i przeszło, no nie całkowicie ale jednak mogę normalnie funkcjonować.

Zamowilam sobie dziś 2 pary bodziakow ale z jakiegoś sklepu internetowego nie wiem jaki gatunek więc narazie tylko 2 szt jak coś to potem domówie :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że spakowalam torbę. W godzinie 0 dorzucę tylko kosmetyczkę.

Lena pewnie się strachu najadlas. Jak się teraz czujesz?

Bajka wygrzej się dobrze ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 20:34

Jadranka, pilik, Bajkaaa, JuicyB, KateHawke, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu moje córka poprosiła moja mamę żeby pojechała z nią na zakupy.
    Oczywiście w tajemnicy przede mną.
    Wyjęłam że skarbonki pieniądze i zobaczcie co kupiła młodszej siostrze :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e79a25fac8b3.jpg

<3

summer86, pilik, JustynaG, Bajkaaa, JuicyB, KateHawke, olik321, Jadranka, Emiilka, staraczka1111, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, jak słodko <3 pewnie się wzruszyłaś :)

Lusesita lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Lusesita, jak słodko <3 pewnie się wzruszyłaś :)

Bardzo. W ogóle się nie spodziewalam <3

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita to kocyk? Bardzo ładny :) i piękny gest starszej siostry <3

Lusesita lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ