X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Ania chciałam kupić ten leżaczek, dodałam do koszyka na stronie Empiku i po rabatach naliczyło mi równe 500zł (normalna cena 659zł), więc ładna promocja. Ale w końcu się nie zdecydowałam :)

W takim razie poczekam chyba na jakieś świąteczne promocje :D Może coś się upatrzy albo jeszcze zmienimy zdanie.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci, ale w moich planach nie uwzględniałam, że chcieć to nie zawsze móc. Dlatego sam fakt, że jestem w ciąży, jest tak jak piszesz Summer - cudem. Nawet jeśli nasz maluch miałby pozostać jedynakiem to i tak będziemy się czuć błogosławieni. Jeszcze rok temu w ogóle nie liczyłam na to, że w końcu się uda. Ale jestem pewna, że będę tęskniła za tym stanem - owszem, jest dużo stresu i nerwów, ale jest w tym też jakaś magia i kosmos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 22:37

summer86 lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy - rozpakuj się w pierwszy dzień wiosny :) Twoje dzieciątko będzie mogło legalnie świętować Dzień Wagarowicza :p

Inna - boska sesja!! Chłopaki do schrupania <3

Melevis - niunia słodziutka :)
    A chusta piękna!!

Kate - super, że dzidziulek rośnie i tańczy sobie radośnie w brzuszku mamusi :)

Sarna - już niedługo pewnie problemy z laktacją miną i zostanie tylko radość z karmienia :)

AnnaStesia - moja teściowa urodziła kolejne dziecko mając 41 lat, więc Twoje marzenie o drugim dziecku wcale nie jest takie nierealne :) a często przecież bywa tak, że kolejne ciąże pojawiają się szybciej.

Ja to bym chciała jeszcze jedno dzieciątko, ale tak za 3-4 lata :) ciekawe czy się uda. Może znów mnie życie pozytywnie zaskoczy :)

W ogóle zawsze po nocy mam sporo do nadrobienia, bo Wy się rozkręcacie w chwili, gdy ja idę spać :p a chodzimy spać z kurami.. ;)

Sarna84, Melevis, KateHawke, JuicyB, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tak jak Melvis piszę bujaczek wyszedl 500 zl. Były też promocje na pieluchy muslinowe i bambusowe, więc mały ma pierwszy asortymet kupiony :)

Melvis przepiekne jestescie obie! :)

Inna sesji zazdroszczę, fajnie ze starszak udał się namówić na wspolne foto z Michasiem.

Melevis, Ania1003 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka bo my możemy sobie jeszcze pozwolić na niespanie o tej porze :-) Ale zaraz po.kolei każdej z nas się to skończy ;-)

Melevis piękne jesteście dziewczyny :-)

Melevis lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale za to do porannej kawki dobrze się Was czyta :D

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kurcze, jednak zamówiłam ten leżaczek Babybjorn... tylko boję się, że młodej się nie spodoba i wtedy sprzęt za 500zł będzie leżeć i się kurzyć. Cholera wie, czy to tak łatwo sprzedać. Może któraś z Was będzie zainteresowana, jakby co gwarantuję szybką wysyłkę :D

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

Inna, sesja przepiękna :) W ogóle, nawet na zdjęciach widać, jak bardzo starszak kocha małego braciszka. Bardzo bym chciała, żeby moje dziecko też miało rodzeństwo. Ale muszę najpierw pierwsze urodzić, żeby o drugim zacząć myśleć ;)

Melevis, córeczka - marzenie! Obie pięknie wyglądacie :) No i Kochana, pozazdrościć tylko formy po porodzie - szczupła jak łasiczka jesteś :)

Kate, gratuluję serduszka i fikającego maluszka! To teraz czekamy na prenatalne :)

Olik, serdecznie dziękuję za witaminki! Na pewno przyszły znacznie wcześniej, ale ja dopiero wczoraj wybrałam się do skrzynki :D Masz piękne pismo :) Proszę Cię tylko ładnie na forum, żebyś mi przesłała adres w prywatnej wiadomości. Chcę podziękować za prezent :) Nie godzi się, żebym nawet za znaczki i piękną kopertę nie zapłaciła, nie mówiąc już o drogich witaminach ;)

Miłego dnia Mamusie <3

KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Juicy - rozpakuj się w pierwszy dzień wiosny :) Twoje dzieciątko będzie mogło legalnie świętować Dzień Wagarowicza :p

No właśnie dokładnie taki mam plan :) Już dziś mówiłam do brzucha, że jeszcze 11 dni :)

Kaczorka, KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy, to trzymamy kciuki za wiosenny termin :) Dziś już chyba oficjalnie donoszona ciąża, tak?

U mnie podły humor ostatnio.. sprzeczamy się od 2 dni z eMkiem a dawno nam się to nie zdarzało :( tak myślałam, że budowa i natłok spraw z tym związanych prędzej czy później spowoduje sprzeczki, ale nie myślałam, że tak szybko. Wkurza mnie to, bo nie chcę stresować siebie i Małej, ale przez rozchwiane hormony co chwilę płaczę.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer niestety macie sporo na głowie. Na szczęście wiesz, że to chwilowe i przejdzie. A jak zdrowie, coś lepiej?
    Tak, w zasadzie jutro mam początek 38 tygodnia i tym samym ciążę donoszoną. Z jednej strony mam wrażenie, że test robiłam tydzień temu, a z drugiej, że jestem w ciąży od 3ch lat :)

summer86, Lusesita, Jadranka lubią tę wiadomość

age.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna Masz w domu modeli ♡♡♡ szczęka mi opadła już 3 planujesz hihi szalona

Ania mój gin odradza kierowanie pojazdem przez ciężarne kobiety z powodu osłabionego refleksu. Trasa 400 km to jednak bym się bała sama czuję po sobie że senna jestem. Jeszcze jedno niebezpieczeństwo- możliwość odklejenia łożyska.

Kate centrum wszechswiata pomachał mamusi rączka :D a do kogo idziesz na prenatalne ?

Kaczorka i Melevis córeczki jak z okładki ♡♡

Kaczorka, Ania1003 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, jak Ty się czujesz?

Agniechaaa, dawno nie zaglądała. Mam nadzieję,że u niej i Zająców wszystko ok :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety dziś musiałam prowadzić. Efekt koncowy- bolesne skurcze :-(

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sammer co do emków to mojego mam ochotę udusić minimum raz dziennie i czasami sie zastanawiam po co mi gi trzymać z powodu 10 dg mięsa .... jeszcze MÓJ chory 37.0 i umiera.

Sammer wszystko na mojej głowie nie mam z jego strony pomocy ;) ale dam radę, jeszcze obiad i zbieram się na kawkę do koleżanki do Ostravy. A on niech umiera w zaciszu domu :D

summer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melvis widzialam ze po 500zl to używane chodzą wiec spokojnie sprzedaz :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Inna Masz w domu modeli ♡♡♡ szczęka mi opadła już 3 planujesz hihi szalona

Ania mój gin odradza kierowanie pojazdem przez ciężarne kobiety z powodu osłabionego refleksu. Trasa 400 km to jednak bym się bała sama czuję po sobie że senna jestem. Jeszcze jedno niebezpieczeństwo- możliwość odklejenia łożyska.

Kate centrum wszechswiata pomachał mamusi rączka :D a do kogo idziesz na prenatalne ?

Kaczorka i Melevis córeczki jak z okładki ♡♡

Do Orlińskiego :) 28-go marca się zapisałam

Flowwer lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, 10 dag mięsa mnie rozbroiło :D żeby się trochę wyłączyć myślenie po obiedzie odpalę sobie Plan B, dużo o tym pisałyście a nigdy nie oglądałam :)

Lusesita, teraz jest już lepiej? Chyba musisz odpuścić jeżdżenie autem..

Flowwer lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj koniec ciąży to w ogóle huśtawka nastrojów.. pamiętam, że dzień przed porodem ciągle płakałam :p oczywiście bez powodu..
    Dobrze, że nie wiedziałam, że na drugi dzień będzie po wszystkim, bo bym jeszcze bardziej przeżywała ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer już lepiej. Polezalam trochę i w miarę się uspokoiło.
    Najgorsze żeś poniedziałek muszę z córka na badania jechać.

Od kilku dni też mam huśtawki nastrojów. Noszę albo wściekła albo smutna.
    I wczoraj po raz pierwszy od początku ciąży poklocilam się z mężem. Byłam tak wściekła że myslalam że go udusze. A później wylam godzinę.

emi2016 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ