X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna - podziwiam,że myślisz o 3 dziecku tak krótko po cesarce ! Mistrzyni ! Sesja cudna !

Pewnie jeszcze ze 2 lata i będziemy się tutaj wszystkie o kolejne dzieci starać ;) Choć ja po moich przejściach boję się kolejnej ciąży i tego strachu.... Najgosze w rozpoznaniu z wypisu: "zagrażająca zamartwica wewnątrzmaciczna płodu".. I ten ciągły stres i codzienne usg i co chwilę pytania o ruchy...

Widziałam, że pisałyście o wózkach - my mamy Tutek Trido i jest spoko póki co-przede wszystkim świetna amortyzacja :) Spacerówki jeszcze nie używaliśmy więc się nie wypowiem ale ogólnie jest solidny tylko niestety ciężki więc jeśli nie macie windy od parteru to nie polecam.

A tak w ogóle to jestem w szoku bo 9 tygodni po porodzie mam @, a przed ciążą było z tym kiepsko... Może PCOs się cofnie ?

Lusesita - podobno jazda autem nie służy w ciąży bo jest duży ucisk na naczynia - chyba że masz bardzo odchylony fotel.

Flo - nie mogę się doczekać Twojej córeczki - wybraliście już imię ?

Ogólnie jestem w szkoku ze zaraz wiele z Was będzie rodzić !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 16:41

Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi cudowna córcia !!

emi2016 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi przy moim wzroscie jak odchyle mocno fotel to do kierownicy nie siegne :-D
    Ale wiem, że muszę tak ustawiać wszelkie wyjazdy, żeby mieć kierowcę bo mi źle już za kierownicą. Brzuch sie spina i wszystko mnie boli.
    Czemu miałaś zagrożenie zamartwica?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Emi przy moim wzroscie jak odchyle mocno fotel to do kierownicy nie siegne :-D
    Ale wiem, że muszę tak ustawiać wszelkie wyjazdy, żeby mieć kierowcę bo mi źle już za kierownicą. Brzuch sie spina i wszystko mnie boli.
    Czemu miałaś zagrożenie zamartwica?

Ja też jestem niskiego wzrostu więc rzadko jeździłam sama...

Miałam zagrożenie ze względu na cukrzycę t1 i do tego doszło nadciśnienie w ciąży i zatrucie ciążowe i ogólnie było kiepsko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 17:45

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi całe szczęście już jest po i wszystko skończyło się dobrze :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi Inna cudowne dzieciaczki <3

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadłam zobaczyć co u Was i muszę Wam powiedzieć,że chyba za rzadko tu wchodzę. Oglądając zdjęcia Waszych dzieci serce rośnie! CUDNE! Po prostu CUDNE! <3
    Melevis i Ty śliczna jesteś. Mąż pewnie dumny że ma w domu trzy takie skarby :-)
    Inna takie profesjonalne zdjęcia będą cudowną pamiątką. To ostatnie bym powiększyła i oprawiłabym w ramkę.

summer86, Anna Stesia, innamorata88 lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, zapraszamy! Uwielbiam, gdy my, ciężarne i starające się, nie tracimy ze sobą kontaktu mimo że części z nas się udało, a część dopiero za moment się zaciąży (bo że za moment to nie mam wątpliwości!)

Summer, dużo macie na głowie, a do tego jeszcze wahnięcia hormonów, więc nie dziwię Ci się. Takie spadki nastroju są normalne, najważniejsze, żeby Twój M był tego świadomy.

Czrna 81 lubi tę wiadomość

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Inna - podziwiam,że myślisz o 3 dziecku tak krótko po cesarce ! Mistrzyni ! Sesja cudna !

Pewnie jeszcze ze 2 lata i będziemy się tutaj wszystkie o kolejne dzieci starać ;) Choć ja po moich przejściach boję się kolejnej ciąży i tego strachu.... Najgosze w rozpoznaniu z wypisu: "zagrażająca zamartwica wewnątrzmaciczna płodu".. I ten ciągły stres i codzienne usg i co chwilę pytania o ruchy...

Widziałam, że pisałyście o wózkach - my mamy Tutek Trido i jest spoko póki co-przede wszystkim świetna amortyzacja :) Spacerówki jeszcze nie używaliśmy więc się nie wypowiem ale ogólnie jest solidny tylko niestety ciężki więc jeśli nie macie windy od parteru to nie polecam.

A tak w ogóle to jestem w szoku bo 9 tygodni po porodzie mam @, a przed ciążą było z tym kiepsko... Może PCOs się cofnie ?

Lusesita - podobno jazda autem nie służy w ciąży bo jest duży ucisk na naczynia - chyba że masz bardzo odchylony fotel.

Flo - nie mogę się doczekać Twojej córeczki - wybraliście już imię ?

Ogólnie jestem w szkoku ze zaraz wiele z Was będzie rodzić !
    I tak pewnie podejdziemy do transferu najwcześniej w czerwcu przyszłego roku - o ile uda mi się Emka urobić :D Zmiany hormonalne po ciąży potrafią nawet ogarnąć wcześniejszy PCOS, więc może akurat? :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Dziewczyny wpadłam zobaczyć co u Was i muszę Wam powiedzieć,że chyba za rzadko tu wchodzę. Oglądając zdjęcia Waszych dzieci serce rośnie! CUDNE! Po prostu CUDNE! <3
    Melevis i Ty śliczna jesteś. Mąż pewnie dumny że ma w domu trzy takie skarby :-)
    Inna takie profesjonalne zdjęcia będą cudowną pamiątką. To ostatnie bym powiększyła i oprawiłabym w ramkę.
    O tak, zdjęcie naszych chłopaków na pewno będzie w powiększeniu wyląduje na honorowym miejscu w salonie <3 musimy jeszcze podjąć decyzję które. :) Jedna fotka na pewno poleci do kliniki, w której czeka rodzeństwo i po jednym zdjęciu dostaną dziadkowie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 20:08

Czrna 81 lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tygodniu obniżył Wam się Brzuch? Mama dzisiaj do mnie mówi, że opadł i to sporo, bo widać.
    Rano sama to zauważyłam, a teraz sie tylko upewnilam. A teraz siedzę z tego powodu zestresowana.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu - przecież nie ma się czym stresować. Brzuch może opaść nawet 3-4 tygodnie przed porodem :)
    Spokojnie :)
    Ja u siebie nie zauważyłam, aby opadł. Tzn. mam takie combo - brzuch jest nisko i sikam co chwilę, ale jednocześnie nadal nie mogę oddychać, a macicę czuję tuż pod żebrami.

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy czasami zachowuje się, jakby to była moja pierwsza ciąża :-P
    Tylko że ta pierwsza była tak dawno...
    Ja chyba zaczynam łapać stres, że to już tak blisko.
    U Ciebie już taki "dojrzaly" suwaczek :-)

JuicyB lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu u mnie brzuch tam gdzie byl ale za to od kilku dni ledwo funkcjonuje przez twardnienie. Lecę na magnezie i nospie. Masakra z tym. Paskudne uczucie a co dopiero jak dochodzi strach o to żeby mała jeszcze nie wybierała się na spotkanie z nami.. Byle do środy, wtedy mam wizytę mam nadzieję że gin mnie uspokoi. I trochę się martwię jak dam radę na bezpiecznym maluchu bo w środę są warsztaty niedaleko mnie i się zapisałam.
    Wiem że są dni kiedy myślę że będzie mi brakować ciąży, i wiem że jak już urodze to będę tęsknić za tym stanem, ale w takie dni jak ostatnio mnie dopadły to jedyna myśl to byle wytrzymać jak najdłużej, byle do końca, że już niedługo i to się skończy.. Ehh przepraszam że tak wam tu zasmecilam:(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka nie martw się, mam podobnie. Ale boję się, że któregoś dnia natłok zadań mnie przerosnie, bo nie będę miała nikogo do pomocy i wszystko rozkręci się na dobre.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - jeszcze 2.5 tygodnia i możesz rodzić :) dasz radę! <3

A brzuch to mi chyba nie opadł. A przynajmniej nie pamiętam :p

Dzisiaj dziewczyny piękna pogoda się szykuje, więc jakiś spacerek zaliczcie :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogoda piękna, tylko smogu 400%... :/ może do południa przewieje, wczoraj też tak było :)

Dziewczyny, jak wyglądają te skurcze treningowe? Bo ja dalej nie mam. Nawet nigdy mi macica nie stwardniała. Mam często twardy brzuch, ale jak Młoda się wypnie, bo zawsze sprawdzam i przynajmniej z jednej strony jest zawsze miękki, więc to raczej nie to?

A w ogóle to witam się w 35. tygodniu! :)

summer86, Bajkaaa lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka u mnie to wygląda tak że nagle Clay brzuch robi się twardy i jest takie nieprzyjemne uczucie napięcia, za chwilę przechodzi i po chwili znowu. A jeśli mała się do tego wypina yo już w ogóle nieprzyjemne bo wtedy takie bolesne mięśnie są.
    Tylko u mnie pojawia się to w te dni kiedy pochodzilam za długo, za długo będę na nogach itp
    Dziś o niebo lepiej ale brzuch obolaly
    Lu wiem co masz na myśli. I ciężko wytłumaczyć głowie że musi zwolnić bo ciało nie nadąża.

Jadranka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka - wcale nie musisz mieć spinania :) tylko się cieszyć, że Cię to nie męczy :)

ibishka, Jadranka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, życzę Wam miłej i słonecznej niedzieli bez żadnych zmartwień <3

ibishka, Lusesita, Bajkaaa, emi2016, Emiilka, Sarna84 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ