X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna - podziwiam,że myślisz o 3 dziecku tak krótko po cesarce ! Mistrzyni ! Sesja cudna !

Pewnie jeszcze ze 2 lata i będziemy się tutaj wszystkie o kolejne dzieci starać ;) Choć ja po moich przejściach boję się kolejnej ciąży i tego strachu.... Najgosze w rozpoznaniu z wypisu: "zagrażająca zamartwica wewnątrzmaciczna płodu".. I ten ciągły stres i codzienne usg i co chwilę pytania o ruchy...

Widziałam, że pisałyście o wózkach - my mamy Tutek Trido i jest spoko póki co-przede wszystkim świetna amortyzacja :) Spacerówki jeszcze nie używaliśmy więc się nie wypowiem ale ogólnie jest solidny tylko niestety ciężki więc jeśli nie macie windy od parteru to nie polecam.

A tak w ogóle to jestem w szoku bo 9 tygodni po porodzie mam @, a przed ciążą było z tym kiepsko... Może PCOs się cofnie ?

Lusesita - podobno jazda autem nie służy w ciąży bo jest duży ucisk na naczynia - chyba że masz bardzo odchylony fotel.

Flo - nie mogę się doczekać Twojej córeczki - wybraliście już imię ?

Ogólnie jestem w szkoku ze zaraz wiele z Was będzie rodzić !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 16:41

Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi cudowna córcia !!

emi2016 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi przy moim wzroscie jak odchyle mocno fotel to do kierownicy nie siegne :-D
    Ale wiem, że muszę tak ustawiać wszelkie wyjazdy, żeby mieć kierowcę bo mi źle już za kierownicą. Brzuch sie spina i wszystko mnie boli.
    Czemu miałaś zagrożenie zamartwica?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Emi przy moim wzroscie jak odchyle mocno fotel to do kierownicy nie siegne :-D
    Ale wiem, że muszę tak ustawiać wszelkie wyjazdy, żeby mieć kierowcę bo mi źle już za kierownicą. Brzuch sie spina i wszystko mnie boli.
    Czemu miałaś zagrożenie zamartwica?

Ja też jestem niskiego wzrostu więc rzadko jeździłam sama...

Miałam zagrożenie ze względu na cukrzycę t1 i do tego doszło nadciśnienie w ciąży i zatrucie ciążowe i ogólnie było kiepsko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 17:45

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi całe szczęście już jest po i wszystko skończyło się dobrze :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi Inna cudowne dzieciaczki <3

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadłam zobaczyć co u Was i muszę Wam powiedzieć,że chyba za rzadko tu wchodzę. Oglądając zdjęcia Waszych dzieci serce rośnie! CUDNE! Po prostu CUDNE! <3
    Melevis i Ty śliczna jesteś. Mąż pewnie dumny że ma w domu trzy takie skarby :-)
    Inna takie profesjonalne zdjęcia będą cudowną pamiątką. To ostatnie bym powiększyła i oprawiłabym w ramkę.

summer86, Anna Stesia, innamorata88 lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, zapraszamy! Uwielbiam, gdy my, ciężarne i starające się, nie tracimy ze sobą kontaktu mimo że części z nas się udało, a część dopiero za moment się zaciąży (bo że za moment to nie mam wątpliwości!)

Summer, dużo macie na głowie, a do tego jeszcze wahnięcia hormonów, więc nie dziwię Ci się. Takie spadki nastroju są normalne, najważniejsze, żeby Twój M był tego świadomy.

Czrna 81 lubi tę wiadomość

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Inna - podziwiam,że myślisz o 3 dziecku tak krótko po cesarce ! Mistrzyni ! Sesja cudna !

Pewnie jeszcze ze 2 lata i będziemy się tutaj wszystkie o kolejne dzieci starać ;) Choć ja po moich przejściach boję się kolejnej ciąży i tego strachu.... Najgosze w rozpoznaniu z wypisu: "zagrażająca zamartwica wewnątrzmaciczna płodu".. I ten ciągły stres i codzienne usg i co chwilę pytania o ruchy...

Widziałam, że pisałyście o wózkach - my mamy Tutek Trido i jest spoko póki co-przede wszystkim świetna amortyzacja :) Spacerówki jeszcze nie używaliśmy więc się nie wypowiem ale ogólnie jest solidny tylko niestety ciężki więc jeśli nie macie windy od parteru to nie polecam.

A tak w ogóle to jestem w szoku bo 9 tygodni po porodzie mam @, a przed ciążą było z tym kiepsko... Może PCOs się cofnie ?

Lusesita - podobno jazda autem nie służy w ciąży bo jest duży ucisk na naczynia - chyba że masz bardzo odchylony fotel.

Flo - nie mogę się doczekać Twojej córeczki - wybraliście już imię ?

Ogólnie jestem w szkoku ze zaraz wiele z Was będzie rodzić !
    I tak pewnie podejdziemy do transferu najwcześniej w czerwcu przyszłego roku - o ile uda mi się Emka urobić :D Zmiany hormonalne po ciąży potrafią nawet ogarnąć wcześniejszy PCOS, więc może akurat? :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Dziewczyny wpadłam zobaczyć co u Was i muszę Wam powiedzieć,że chyba za rzadko tu wchodzę. Oglądając zdjęcia Waszych dzieci serce rośnie! CUDNE! Po prostu CUDNE! <3
    Melevis i Ty śliczna jesteś. Mąż pewnie dumny że ma w domu trzy takie skarby :-)
    Inna takie profesjonalne zdjęcia będą cudowną pamiątką. To ostatnie bym powiększyła i oprawiłabym w ramkę.
    O tak, zdjęcie naszych chłopaków na pewno będzie w powiększeniu wyląduje na honorowym miejscu w salonie <3 musimy jeszcze podjąć decyzję które. :) Jedna fotka na pewno poleci do kliniki, w której czeka rodzeństwo i po jednym zdjęciu dostaną dziadkowie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 20:08

Czrna 81 lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tygodniu obniżył Wam się Brzuch? Mama dzisiaj do mnie mówi, że opadł i to sporo, bo widać.
    Rano sama to zauważyłam, a teraz sie tylko upewnilam. A teraz siedzę z tego powodu zestresowana.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu - przecież nie ma się czym stresować. Brzuch może opaść nawet 3-4 tygodnie przed porodem :)
    Spokojnie :)
    Ja u siebie nie zauważyłam, aby opadł. Tzn. mam takie combo - brzuch jest nisko i sikam co chwilę, ale jednocześnie nadal nie mogę oddychać, a macicę czuję tuż pod żebrami.

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy czasami zachowuje się, jakby to była moja pierwsza ciąża :-P
    Tylko że ta pierwsza była tak dawno...
    Ja chyba zaczynam łapać stres, że to już tak blisko.
    U Ciebie już taki "dojrzaly" suwaczek :-)

JuicyB lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu u mnie brzuch tam gdzie byl ale za to od kilku dni ledwo funkcjonuje przez twardnienie. Lecę na magnezie i nospie. Masakra z tym. Paskudne uczucie a co dopiero jak dochodzi strach o to żeby mała jeszcze nie wybierała się na spotkanie z nami.. Byle do środy, wtedy mam wizytę mam nadzieję że gin mnie uspokoi. I trochę się martwię jak dam radę na bezpiecznym maluchu bo w środę są warsztaty niedaleko mnie i się zapisałam.
    Wiem że są dni kiedy myślę że będzie mi brakować ciąży, i wiem że jak już urodze to będę tęsknić za tym stanem, ale w takie dni jak ostatnio mnie dopadły to jedyna myśl to byle wytrzymać jak najdłużej, byle do końca, że już niedługo i to się skończy.. Ehh przepraszam że tak wam tu zasmecilam:(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka nie martw się, mam podobnie. Ale boję się, że któregoś dnia natłok zadań mnie przerosnie, bo nie będę miała nikogo do pomocy i wszystko rozkręci się na dobre.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - jeszcze 2.5 tygodnia i możesz rodzić :) dasz radę! <3

A brzuch to mi chyba nie opadł. A przynajmniej nie pamiętam :p

Dzisiaj dziewczyny piękna pogoda się szykuje, więc jakiś spacerek zaliczcie :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogoda piękna, tylko smogu 400%... :/ może do południa przewieje, wczoraj też tak było :)

Dziewczyny, jak wyglądają te skurcze treningowe? Bo ja dalej nie mam. Nawet nigdy mi macica nie stwardniała. Mam często twardy brzuch, ale jak Młoda się wypnie, bo zawsze sprawdzam i przynajmniej z jednej strony jest zawsze miękki, więc to raczej nie to?

A w ogóle to witam się w 35. tygodniu! :)

summer86, Bajkaaa lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka u mnie to wygląda tak że nagle Clay brzuch robi się twardy i jest takie nieprzyjemne uczucie napięcia, za chwilę przechodzi i po chwili znowu. A jeśli mała się do tego wypina yo już w ogóle nieprzyjemne bo wtedy takie bolesne mięśnie są.
    Tylko u mnie pojawia się to w te dni kiedy pochodzilam za długo, za długo będę na nogach itp
    Dziś o niebo lepiej ale brzuch obolaly
    Lu wiem co masz na myśli. I ciężko wytłumaczyć głowie że musi zwolnić bo ciało nie nadąża.

Jadranka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka - wcale nie musisz mieć spinania :) tylko się cieszyć, że Cię to nie męczy :)

ibishka, Jadranka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, życzę Wam miłej i słonecznej niedzieli bez żadnych zmartwień <3

ibishka, Lusesita, Bajkaaa, emi2016, Emiilka, Sarna84 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ