Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena - to Franio jest teraz wielkości Aluśki też 11kg i ponad 80cm
U nas był zawsze ten "problem", że Aluśka jest wąska i wszystko na niej wisi.. więc teoretycznie najlepiej nam odpowiadają ubranka długie i wąskie. Największy problem mam ze spodniami, bo na długość dobre są 86 a w pasie 80, bo 86 odstają i spadają.. krótkie spodenki to już w ogóle ma 74.
A zaraz po urodzeniu (53cm i 2900g) najlepiej nam się sprawdziły jakieś najtańsze pajace z Auchan - rozmiar 56, ale malutkie i wąskie. Aż żałowałam, że więcej nie kupiłam, bo po 13zł były no i w nich Aluśka z miesiąc "chodziła".
Rucola lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry! Mam taką niemoc pracową, że dopóki kawa nie zacznie działać nawet maila nie otwieram...
Dzięki za wszystkie porady Coś tam z rozmiaru 50 już mam (pewnie ze 3 komplety z tego wyjdą) i faktycznie, jak się okaże, że Pączek mały to wyślę mamę do Smyka albo sama ogarnę temat on line nawet ze szpitala <terefere, sama się z tego śmieję, bo już widzę siłę i chęci po porodzie na zakupy on line>
Ale uświadomiło mi to, że o ile dalszych rozmiarów mam już sporo, o tyle 56 nadal mało. Ale sobie spokojnie będę dokupować, zwłaszcza, że z 56 to chyba kupię klasykę niemowlęcą i będą to tylko body/ półśpiochy/ pajace. Nie chcę tym małym człowieczkiem majtać w te i we tę ubierając spodenki czy jakieś inne rzeczy.
Meble z Klupś też już widziałam on line i jako, ze chcę coś klasycznego i prostego to może właśnie w niej pójdę. Jak mi się uda to w weekend siądę nad projektowaniem mebli w sypialni - muszę sobie ją zwymiarować, a potem powrzucać wklejki mebli i zwizualizować, czy nie będzie za ciężko jak wstawię wszystko, co chcę Bo pomysłów po wycieczce do ikei mam sporo - od wersji bardzo budżetowej, w której zamieniam jedynie miejscami meble w domu i dokupuję jedną komodę malm plus łóżeczko po wersję, w której zabudowuję drzwiczkami regał kallax, kupuję jeden słupek szafy pax, przewijak, łóżeczko i jakąś półeczkę. Sypialnia niby spora, bo 20 metrów, ale chciałabym mieć jeszcze gdzie w niej odetchnąć. No i fotel uszak bezwzględnie do salonu
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyAniu koniecznie do rodzinnego idź mój zleciał mi tylko morfologie i żelazo przy mojej anemi, a jak zrobiłam ferretyne na własną rękę to mi powiedział, że niepotrzebnie, bo on po tej morfologi i żelazu stwierdził anemie. Dostałam tardyferon i kontrola badań co około 1,5 tygodnia. Te leki brałam jeszcze w połogu i po przetoczeniu krwi do tego Molekin musiałam brać. Dawno nie byłam na badaniach i chyba czas się wybrać...
Edit i może stary sposób żółtko z czerwonym winem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 08:53
-
Aga wydaje mi się że to były wyniki Oskara, a nie Ani
Sliweczka gratuluje jeszcze raz!
Reset i Kaczorka cieszę się, że z Waszymi dziewczynkami wszystko dobrze
Bazylkove ja tak jak dziewczyny ściągnęłabym obrączkę jakoś i już nie zakładała. Ja nosiłam na łańcuszku.
A gdzie jest Bunia? Jak czytasz to daj znać jak się masz!
Lena kiedy następna wizyta?
Fozzie przez Ciebie mam ochotę na weki! Robić mogę,
Ale jestem noga w pasteryzacji i mi się odechciewa przez to...Kaczorka, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
Reset co do rozmiarowki z tych co uzywam największe ma hm rozmiar 50 nosilismy do 3 Msc ( Ignas urodził się spory bo 58 cm i 3950)
Reserved, pepco, ff i najmniejsze ma Zara wychodzi rozmiar mniejszy w porównaniu do hm.
Ja wpadłam w szał i miałam tyle ubrań że połowę nie założył. Dla noworodka warto kupić praktyczne rzeczy. Body długi i krótki rękaw, spodenki oraz polspiochy, pajacyki ze stopkami oraz rampersy na lato oraz skarpetki, sweterek,
Nie przydały mi się wogole koszulki krotki rękaw, bluzy z kapturem, kaftaniki, -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzien dobry,
Dziecko spało do 6- to jest luksus
Rano pokłóciłam się z mężem, dziś też praktycznie sami będziemy :p
Spróbuję wyjść na spacer, ale na samą myśl się boję Haha. Swoją droga dobrze ,że mam 1 dziecko , bo nie wiem jak to by wyszło przy 2. Tzn wiem, pewnie chusta i tyle trzymajcie kciuki -
Hej dziewczyny, wpadłam się tylko przywitać i pochwalić, że Felka kończy dziś rok
Kiedy to minęło??!!
Pozdrawiamy wszystkie e-ciotkiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 22:03
sliweczka92, Achia, Lunaris, bazylkove, Kaczorka, JustynaG, staraczka1111, pilik, summer86, Jeżowa, emi2016, Aga9090, Rucola, Malgonia, veritaserum, Lena21, Lusesita, Cabrera, Minnie89 lubią tę wiadomość
-
Pilik wyniki moje.
Aga- żadne takie eksperymenty do picia mi nie przejdą. Nie piję alkoholu. W żadnej postaci.
Wczoraj jeszcze poczytałam i za tydzień jak Oskarowi będzie pobierana krew, to ja też powtórzę wszystko.
Moi lekarze też tylko patrzą na hemoglobinę. Żelazo zbadałam sama a o tej ferrytynie nigdy nie wiedziałam.
Ale u mnie było szukanie przyczyny w temacie TSH bo nie mam tarczycy. A tu wyszło całkiem co innego.
Mamy łóżeczko z Woodies
https://woodies.pl/produkt/lozeczko-dzieciece-smooth-cot-120x60/
Bardzo solidne. Ciężkie. Jestem zadowolona. Niestety Oskar ostatnio się na nim wyżywa i zjada farbę. W planie potem będzie wyjęcie 3 szczebelek a dalej zmiana na tą niską barierkę.
Szuflady nie kupiliśmy bo nie ma miejsca.
Oskar od początku ma tylko jedną szufladę z ubraniami w naszej szafie.
Achia pisałaś jeszcze że buda z baliosa może się nie sprawdzić. Nie pomyślałam w tą stronę, że nad morzem jednak mocniej wieje. Masz rację. Za to w tej wersji denim materiał jest grubszy. Na jaki wózek się wymieniłaś? -
nick nieaktualnyMalka- wszystkiego najlepszego dla Feli!! Sto lat, dużo uśmiechu i radości:))
Ania- X-lander x move :p na moją dzielnice ten wózek się mega sprawdza:) co prawda trudniej się go podbija niż xa, ale chyba mogę go użytkowac dłuższy czas, bo koleżanka ma na co dzień drugi wózek którego używa
A na żelazo nie pomoże przypadkiem zakwas z buraczkow? Tak dodatkowoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 10:29
malka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim,
Wczoraj Stasio dał do wiwatu i nie wiem czy bardziej po szczepieniu czy od zębów ale wieczorem miałam ochotę siąść i płakać! Wsadziłam go w końcu w chustę o 20.45 (zasypia 18-19) i odleciał w 3 minut!
Dziś jakoś lepiej niby ale do tej pory łażę w pidżamie.
MALKA sto lat dla Feli! Śliczna z niej dziewczynka
Pilik współczuję uczulenia my smarowaliśmy tylko te swędzące zmiany, pozostało po prostu czekałam aż znikną. Jeśli nie są płaskie tylko wystają i mają grudki to możesz pociągnąć maścią witaminową czy medidermem. Smarujemy raczej te swędzące lub otwarte zmiany (co by się nie nadkaziły i szybciej zeszły).
U nas króluje rozmiar 74 i zastanawiam się kiedy Stasio przystopuje. Z wagą już powoli staje w miejscu ale centymetry ciągnie dalej... Bardzo lubię jakość ubranek z Lidla ale wszystko na nas jest za szerokie. Może dlatego że to bawełna i niewiele sztuczności. Pepko ma taką sobie jakość ale u starszych dzieci super się sprawdza. Te mniejsze ubranka jakoś mi się kurczą ciągle w praniu mimo że nie stosuję mega wysokich temperatur. Z HM mamy body -62/68 jeszcze za duże! Za to kocham ich czapki. Staś ma już 3 na jesień/zimę. Ciekawe czy nie przerośnie wiem , jestem stuknieta! ale tak kocham kupować te małe szmatkimalka lubi tę wiadomość
-
Aga a widzisz, coś zle zrozumiałam 🙈
Ania skoro Twoje to koniecznie bym zbadała poziom wit B12 i ferrytyne właśnie.
I dopiero po tych wynikach można coś ustalić bo sama morfologia wiele nie powie.
Malka Fela jak zwykle zachwycająca! Achh jak ten czas leci...! Sto lat i dużo zdrowia dla Feli 💗
Lunaris dziękuje. Medidermem smaruje, zmiany wszystkie na buzi, jak dodać ślinienie i wcieranie jedzenia w twarz to robi się nie ciekawie
Achia trzymam kciuki za spokojny spacer! U nas znowu trudniej bo chce sama chodzić a idąc z psem i wózkiem nie jest to możliwe zbytnio...malka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malka- wszystkiego najlepszego a Feli ! 😍
Rucola - gratuluję propozycji pracy !
Anna Stesia - widziałam że pytałaś co u mnie ale nie wiem co ci napisać żeby nie narzekać.... 😉
Kaczorka i Reset - gratuluję udanych połówkowych! 🙂
Co do ubranek, Łucja jest drobinką od urodzenia. Mamy problem żeby znaleźć wystarczająco wąskie ubranka i tutaj sprawdza się smyk. HM ma dość szerokie. Polowalam na Next i George w komisach i na allegro - były idealne.
Lusia przy urodzeniu miała 51 cm i 2390 wagi. W szpitalu dawali nam pajace wcześniacze w rozmiarze 44 i były w sam raz. Przez pierwszy miesiąc nosiła rozmiar 50 - przez kolejne 1.5 miesiąca 56 i dopiero wtedy weszło 62. Teraz nosi 80/86 a że waży 9 kg to wyglada szczupło. 86 jest dobre na długość ale w większości do zwężania w pasie.
Moim zdaniem najbardziej dopasowany rozmiar ma smyk, Pepco ma zawyzona rozmiarowke a HM zaniżona tak samo jak Lupilu.
Ach... Łóżeczko mamy z firmy Klupś - Radek III a materac z Ikei ten za 200 zł i uważam że jest świetny. Teraz też kupiliśmy łóżeczko Minnen z Ikei j materac z Ikei ten droższy - nawet ja jak się położę obok Lusi - jest mi wygodnie a i ona pięknie w nim śpi 😊
Miłego dnia dziewczyny ! My mamy pierwsze warkoczyki 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 20:19
Rucola, Kaczorka, summer86, pilik, Achia, sliweczka92, Jeżowa, Lena21, JustynaG, malka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Dziewczyny!!!
Malka sto latek dla Felicji!! Fajnie że do nas zaglądnęłaś
Emi, jaka śliczna Łucja!!! I to nawet warkoczyki są jak dobrze widzę Możesz nam ponarzekać, ojojane miejsca bolą mniej
Ania według mnie PIlik ma rację, dorzuć b12 do ferrytyny. Tak jak pisałam żelazo nie jest dobrym wskaźnikiem jeśli chodzi o anemię, tym bardziej że hemoglobinę masz nie najgorszą. I daj znam znać co Ci wyszło!!!
Achia u Was kluczem do sukcesu jest chyba pora spaceru+kierunek jazdy Fajnie, ze dziś spacerujesz bez stresu, szkoda ze pokłóciłaś się z emkiem
My dziś wracamy do domu i będziemy mieć mocno towarzyski weekend, takze mam nadzieję, ze pogoda dopisze
Miłego dnia Wszystkim!!!!!emi2016, Achia, malka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Hehe, zwariować można od tych ubranek i rozmiarówek :p
wychodzi na to, że najlepiej kupić wszystkiego po trochu i wypróbować na własnym dziecku, bo każdemu odpowiada co innego
Achia - dobrze, że Oskar dzisiaj grzeczniutko śpi na spacerku może kłótnia z mężem nie będzie teraz tak doskwierać.
Emi - piękne warkoczyki u nas jednak nie ma miłości z gumkami, kitkami itp.
Mało dziewczyńska córka mi się trafiła :p
A co do narzekania - nie przeszkadzaj sobie
Rucola - udanej pogody! W Szczecinie zimno i pada od rana.
Ale nie narzekam - odpoczywam przed kolejną falą upałów
Zapisałam Aluśkę na środę na szczepienia.. i już mam stresa. Jak ja ją utrzymam?! To będą 3 wkłucia.. już słyszę ten ryk..emi2016 lubi tę wiadomość
-
Kaczorka - u nas też kucyki i gumki są na 20 minut:) obejrzy się w lustrze, zbierze komplementy i ściąga 😂
A co do szczepienia - nie chce Ciebie denerwować ale Łucja grzecznie siedzi i nie płacze 😮 ale nie wiem po kim jest taka dzielna ! Druga sprawa że my mamy 5w1
Nie no nie będę Wam narzekać 😉 -
nick nieaktualnyMąż zadzwonił i zapytał czy przywiezc mi gotowy obiad z naszego ulubionego baru z naszej starej dzielnicy- więc niech mu będzie ,że nie będę już mu truć :p
Spacer ok, tylko muszę zapamiętać,, by nie wchodzić do biedronki jak dziecko śpi, chyba że chce go potem nosić :p także Rucola masz racje- pora spaceru czyli na drzemkę i przodem do mnie. I chodzimy, nic po drodze nie załatwiam i się nie zatrzymujepilik, Rucola lubią tę wiadomość