Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Emi - zdaję sobie sprawę, że są dzieci, które nie płaczą podczas szczepień :p i wcale mnie to nie denerwuje sama byłam dzielnym dzieckiem! No ale Aluśka jest inna.. nawet u ortopedy wyła, jak ten tylko ją dotknął :p
Może jakoś to przeżyjemy.. -
Kaczorka wrote:Emi - zdaję sobie sprawę, że są dzieci, które nie płaczą podczas szczepień :p i wcale mnie to nie denerwuje sama byłam dzielnym dzieckiem! No ale Aluśka jest inna.. nawet u ortopedy wyła, jak ten tylko ją dotknął :p
Może jakoś to przeżyjemy..
O widzisz - ja dla odmiany wyłam, więc za każdym razem się dziwię jaka jest dzielna 😲
Może po prostu Ty się stresujesz imiona to czuje ? Albo sam widok kogoś w białym fartuchu tam na nią działa ☹️ -
nick nieaktualnyKaczorka- w sklepie było ok, w drodze humor się popsuł :p
Mam nadzieję, że Aluśka Cię jednak pozytywnie zaskoczy podczas szczepienia! My za 2 tyg mamy na szczęście tylko 1 kłucie, powtórka WZW B, po tym szczepieniu może się coś szczególnego dziać, czy to co zawsze może byc?
A właśnie, z racji tego że pedicitamol może stać otwarty 6mcy muszę albo kupić nowy, albo coś innego. Już mogę jakiś inny lek prawda? Nurofen? Co warto mieć w domowej apteczce?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 12:56
-
Kaczorka powiedz ze to po Tacie ten płacz na szczepieniu Staszek wył jak szalony w czasie osluchiwania a potem powtórka przy kluciu. Nie lubi i tyle Ci się dziwić.
Achia też nam za 2 tyg wypada WZW i zastanawiam się czy będzie tak samo słabo jak teraz.
U nas od rana leje ale w hamaku pod parasolem świetnie się śpi oby jak najdłużej!
Emi piękne warkoczyki, pewni wymagają sporych zdolności manualnych i cierpliwego dzieckaemi2016 lubi tę wiadomość
-
Ps edytowana właśnie fotki z wczoraj Yos widzę Cię jak się macie? Co u Was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 14:01
-
nick nieaktualny
-
Malka wszystkiego cudownego dla Feli ! Samych szczęśliwych i radosnych dni oczywiście życzę sobie i Wam dużo spotkań z Franiem i Ninką
Pilik współczuje alergii - u nas alergia na pomidora to byłby strzał w kolano, bo to ulubieniec Frania. Niestety nie wiem czym posmarować
Emi Łucja taka rozkoszna !! Chyba jednak chciałabym dołączyć do dziewczynkowych mam
Kaczorka kciuki za szczepienie, oby poszło bezbolesnie i w miarę możliwości bez rozpaczy :*
A odnośnie wczorajszej dyskusji o rozmiarach to dziś przyszło mi zamówienie z hm i oto 3 koszulki - wszystkie z hm i w rozmiarze 86
A przy okazji Franio podrywacz
[
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 20:35
emi2016, Kaczorka, pilik, Jeżowa, Achia, sliweczka92, staraczka1111, JustynaG, Malgonia, malka lubią tę wiadomość
-
Lena, Śliweczka gratuluję udanych wizyt usg ❤️
Reset potwierdzam, Zuzia nadal wchodzi w 50/56 z Lidla, tylko rękawy przykrótkie mając 9 miesięcy nosi 62 z hm, 68 z f&f, 68 z pepco. wszystko zależy jak duże jest dziecko, ale najwięcej bym kupiła 56-62. 50 tylko kilka sztuk, zawsze można szybko zamówić.sliweczka92 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Za nami słaba noc z ponad 2,5h przerwą. Ania spać nie chciała ale najlepiej by mama tuliła i nosiła. I o ile w dzień jestem w stanie to całkiem dobrze znieść to w nocy to już za dużo.
Reset mam standardowe lóżeczko z dwoma szufladami po siostrzenicach męża. Do tego dokupiłam materac Hildinga Dobranocka. Tam są do wyboru dwa pokrowce. Producent deklaruje, że oba są dobrej jakości. Z tą różnicą, że "Heros" ma ceryfikat i zawsze ma taki sam wzór a "Dzianina" tego certyfikatu nie ma i wzory się zmieniają w zależności od partii materiału.
Wybrałam materac tej marki gdyż sama śpię na materacu tej firmy od ponad 5 lat i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń.
Jeżowa , haha no to rzeczywiście Agatka to owsiankowa królowa.
Aniu , jeśli u Ciebie są tak duże problemy z żelazem to może warto zadziałać dietą?
Może rozwiązaniem dla Ciebie byłoby spotkanie z dobrym dietetykiem, ktory ustali dietę pod Ciebie? Czyli nie taki co da gotowca i skasuje za wizytę ale taki, który wysłucha, który przygotuje wytyczne możliwe do zrealizowania.
Mam nadzieję, że te krwawienia to nic złego. Trzymam mocno za Ciebie kciuki by na wizycie nic nie wyszło.
U nas w przychodni gdy zapisuję na szczepienie to mówię od razu do jakiej pani doktor ma być dziecko zapisane. I jak do tej pory nie było z tym problemu.
Malka 100 lat dla Felki! Wygląda cudownie!
Emi Piękne warkoczyki! To niewiarygodne, że dała sobie zapleść
Lena Cudny Franio - podrywaczemi2016, malka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLena - nie mogę przestać wpatrywać się w Frania , jest boski! I masz drugi suwaczek masz już termin prenatalnych?
Jeżowa- super, że Agatka tak wcina owsiankę. A jak tam wózek? Mijałam dziś snapa 4 na spacerze, fajnie wygląda. A jaki masz dokładnie?bo już je sobie sprawdzalam, choć pewnie jeszcze chwila zanim Oskar zacznie jeździć przodem :p czy on jest w miarę kompaktowy po złożeniu? I ile waży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 19:20
-
nick nieaktualny
-
Achia, ja bym nie szła bezpośrednio po szczepieniu, żeby mu chlorowana woda nie podrażniła tego miejsca po wkłuciu - ale od piątku do poniedziałku jest dużo czasu. My miałyśmy szczepienia zawsze we wtorki, a basen w czwartki - ze dwa razy tak właśnie szłam i było ok.
Co do przeciwbólowych - ja najbardziej lubię dawać jej czopki - pedicetamolem wymiotuje, zresztą jakoś nie lubię karmić jej cukrem. Ona też nie lubi, bo przy Rotarixie straszliwie płacze. I mam mimo wszystko większe zaufanie do paracetamolu, niż ibupromu - jest jednak mniej szkodliwy dla narządów wewnętrznych.
Lena, Franio jest cudowny
Myślę o namiocie na plażę - te plażowe namioty są jakieś specjalne i różnią się od zwykłych? Mamy zwykły namiot dwuosobowy i zastanawiam się, czy by się nie sprawdził A nigdy nie miałam z plażowym doświadczenia - Reset, Ty chyba używałaś?
/edit: wygooglałąm namiot na plażę; to chyba jednak taki zwykły się nie sprawdzi Polecacie jakiś model?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 21:29
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
nick nieaktualny