Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
KateHawke wrote:Aga czy u ciebie wszystko dobrze? Był wybuch gazu u was... Mam nadzieję że daleko od Ciebie. Odezwij się
Mnie wczoraj zagadał w autobusie taki żywy starszy pan o figlarnym spojrzeniu. Bawił się z Zosią, a potem powiedział, że jego córka zginęła pod koniec czerwca w wypadku w Sosnowcu - potrącił ją motocyklista, jej dwójka dzieci była z nią, ale przeżyła. Dalej co chwilę o nim myślę.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Justyna moj brat zawsze nas bardzo uczulal, zeby do dzieci mowic normalnie. Ale i tak corka zaczynala mowic to na kota wolala miau a na psa hau. Tak jej chyba bylo latwiej.
A z tym Bytomiem to straszna historia. Jeszcze jedyne mieszkanie, gdzie mamy gaz to mojej mamy i mimo, ze to tylko kuchenka, to chetnie bym go zlikwidowala. -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za info o książeczkach chyba muszę zerknać na jakiegoś PUCIA, OSkar jakoś też najbardziej lubi te historie, gdzie są jakieś wyrazy dźwiękonaśladowcze my też mówimy do niego normalnie
a moze coś poradzicie, bo tak myślałam,żeby może kupić mu jakąś ciekawą zabawkę , może też z jakimś dźwiękiem,ale niezbyt "atakującym", oprócz takiej pozytywki z melodyjką i gwiazdkami co się obrającają takich nie mamy,a widzę,że go interesują... znacie coś godnego polecenia? szczeniaczek uczniaczek jest ciekawy, czy niekoniecznie? czy może jakaś fajna, ale bezdźwięczna zabawka?
Bytom straszny i Aga na szczęście mieszka w domu,a nie w kamienicy zdaje się. Aga- ale napisz co u Was!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 19:56
-
Achia, z perspektywy czasu uczniaczek jest przereklamowany zamiast tego zainwestowałabym w stolik interaktywny. Póki co mogłabyś używać go bez nóżek. U nas na 7 m-cy Ania już się dość mocno nim interesowała.
pilik, Achia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia my mamy taki zabawkowy pilot, niby do telewizora z Fisher Price i też na ekranie jest naklejka tego szczeniaczka-uczniaczka. Agata SZALEJE za tym pilotem piosenki są ok, zdarza mi się je podśpiewywać (np. teraz haha)
Achia lubi tę wiadomość
-
Jezowa też mamy ten pilot! W zeszłym tygodniu używany kupiłam i też go Ninka bardzo lubi.
Szczeniaczek uczniaczek u nas się średnio sprawdza, ale pianinko szczeniaczka uwielbiała odkąd miała pół roku. Teraz bym wybrała inne, żeby można też normalnie grać, ale może właśnie jakiś muzyczny stolik/pianinko czy coś tego typu?
Na youtube możesz posłuchać zwykle jakie są melodyjki.
A co do wybuchu, mój brat mieszka w Bytomiu, na szczęście zupełnie gdzie indziej. A ja mam w domu gaz i zawsze się stresuje... -
nick nieaktualnyJeżowa wrote:Achia my mamy taki zabawkowy pilot, niby do telewizora z Fisher Price i też na ekranie jest naklejka tego szczeniaczka-uczniaczka. Agata SZALEJE za tym pilotem piosenki są ok, zdarza mi się je podśpiewywać (np. teraz haha)
Stoliczek też na pewno zakupimy, ale to chyba jak już będzie sam siedzial. Bo na leżąco to średnio wygodne -
Aga9090 wrote:Tak jest ok, w sąsiednim miescie był wybuch.. I akurat w pobliżu kiedyś mieszkałam...
Pilik, cieszę się, że twój brat w innym miejscu mieszka. Serce boli na myśl o tym nieszczęściu 😞 -
Mamy pucia wszystkie części z tych dużych książek, młody go bardzo lubi. I też dzięki tej książce oraz książce dźwiękowej o zwierzętach nauczył się odgłosów zwierząt. Mamy bardzo dużo ksiazek o zwierzętach bo to go najbardziej interesuje. Polecam serię Jano i Wito 4 części też chętnie czytamy i oglądamy lubimy też krótkie bajeczki typu czerwony kapturek itp ( kupiłam kiedyś w biedronce chyba z 8 tych bajek mamy) wiersze też czytamy. Zamówiłam teraz i czekam jak przyjdzie lato oraz jesień na ulicy czereśniowej., Trzymaj mnie mocno, co robisz z pomysłem, i serię lalo gra na bebnie i binta tańczy (Bobo chce mamy i fajna prosta książeczka z krótkim tekstem. Mamy jeszcze z Muchą świat zwiedzamy i opowiadamy oraz mądre bajki ale tym jeszxze nie jest zainteresowany o i kocia kicia mamy jedną część o nocniku i nawet wczoraj mieliśmy pierwsze siku do nocnika nie zmuszam go tylko tłumacze że tam się robi siku i ostatnio ściąglam pampers i sam poszedł zrobił i to na stojąco hii
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 21:50
summer86, Achia, JustynaG, Rucola, Kaczorka, veritaserum lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór
Na wszystkie części Pucia jest super promocja w smyku - 25.99 (ja płaciłam za 1 cześć 42 zł). U nas może nie jest ulubioną książeczką, ale widzę że jest teraz nim bardziej zainteresowany, wiec zamówiłam 2 część. U nas sprawdzają się książeczki z dźwiękami - m. in. z lidla o straży pożarnej
Co do zabawek to chyba naprawdę zależy od dziecka, mój Franio kocha wszystko co wydaje dźwięki, od razu tańczy i rusza pupką więc zarówno szczeniaczek jak i stolik interaktywny z fisher price są u nas cały czas w użyciu, sam podchodzi do półki, włącza piosenki w szczeniaczku i robi swoje tańce
Historia w Bytomiu straszna, w sąsiedztwie teściów niestety wczoraj również wydarzył się straszny wypadek, ale nawet nie będę Wam pisać, bo później trudno odpędzić te myśli, cieszmy się po prostu z każdej minuty i dbajmy o swoje bezpieczeństwo -
nick nieaktualnyTragedia straszna... Mnie jeszcze wstrząsnął wczorajszy wypadek w Raciborzu (moja rodzina tam mieszka) i już nie wspomnę o wczorajszych wypadkach na kopalniach.. Mam wrażenie im mniej czytam/oglądam wiadomosci tym lepiej, bo później nonstop schizuje..
-
Dzień dobry!
Aż trudno mi uwierzyć, ale melduję się w 23 tygodniu I chyba faktycznie zacznę odliczać dni do L4 - nie tyle z powodu złego samopoczucia, co tego, że przynajmniej przez chwilę przyda się czas na leniwe rozkoszowanie się stanem ciąży i mityczne wicie gniazda Póki co położna by mi chyba dziecko odebrała za warunki w domu
No ale dziś zamiast sprzątać to robię ciasto i uciekam z domu do mamy na urodziny, a potem na kawkę z naszym forumowym Boćkiem. Chyba że... okaże się, że z moim M. coraz gorzej po piątkowym upadku na rowerze, to wtedy niedziela na SOR. O dziwno nawet nie jęczy i nie użala się nad sobą, ale to chyba oznaka, że faktycznie boli go już tak, że nie ma siły pajacować.
P.S. Szósty miesiąc to kiedy się liczy? Od rozpoczętego 23 tc czy skończonego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 08:15
JustynaG, pilik, veritaserum, emi2016, Lena21 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reser od rozpoczętego 💗
Szósty miesiąc! To już nie przelewki .
Uściskaj Boćka!
My już po rodzinnym spacerze, panienka drzemie (przy piersi oczywiście...), jak wstanie pojedziemy do teściów.
A wczoraj uszyłam trzy otulacze wełniane, przez noc się lanolinowaly i jak wyschną zaczynamy, chce znowu na dzień przejść na wielo. Na wyjścia i noce jedno, zobaczymy czy się uda. Mam jeszcze 7 skrojonych otulaczy do uszycia 😂...veritaserum, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny !
U nas noce fatalne ale nie będę się żalić, mam inny problem właśnie z wielo. Wszystko było okej, ale ostatnio strasznie czuję mocz jak tylko Ania się zsika. Generalnie muszę jej wymieniać pieluchę co 1h bo ten zapach jest nie do przeżycia. Prałam zawsze w 40 stopniach i odkazaczem w loveli do białego. Nie wiem co jest nie tak.
Dziękuję za wymianę zdań o ksiazeczkach zapisałam sobie kilka tytułów , póki co mamy dosłownie kilka i Ania się wszystkim nudzi po 3 sekundach więc nie kupowałam nowych. Z zabawek grających to u nas też bieda - jedna kostka która dostała z firmy chyba smily czy jakoś tak. Szału nie robi ale Ania się potrafi nią chociaż dłuższą chwilę pobawić. U nas najchętniej Ania bawi się piłeczkami sensorycznymi, oczywiście nie sama tylko z znaki ale ma radoche jak rzucamy do niej i potrafi nawet dość mocno odrzucić
Ja mówię do Ani normalnie , moja mama mówi te wszystkie " bebe, piciu, Dada itp. do szału mnie to doprowadza ! Zwracam uwagę ale wtedy słyszę ten naczelny argument - do Was wszystkich tak mówiliśmy i jest ok. Kocham go. W kwestii jedzenia, usypiania czegokolwiek.
U nas dziś leniwa niedziela , brak jakichkolwiek planów co mi pasuje. Ania drzemie a ja piję kawę i jem murzynka bo wczoraj jeszcze upiekłam na szybko milego dnia dziewczyny ! -
U nas mały sukces, bo wczoraj znów Aluśka na noc bez cyca zasnęła i bez płaczu tym razem!
Jak już wejdzie jej to w krew, to będę schodzić z porannego cycania a na końcu z porannej drzemki.veritaserum, Achia, Jeżowa, summer86, emi2016, JustynaG, Rucola, Lena21, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Veritaserum jak zapach jest aż tak intensywny to bym pomyślała i zrobieniu badania moczu.
Poza tym AnnaStesia kiedyś pisała o strippingu, poczytaj, może u Was pomoże.
Nie dajesz za dużo płynu może do prania?
https://pupus.pl/Stripping-pieluszek-wielorazowych-cabout-pol-36.htmlRucola, veritaserum lubią tę wiadomość
-
pilik wrote:Reser od rozpoczętego 💗
Szósty miesiąc! To już nie przelewki .
Uściskaj Boćka!
Pal sześć uściskaj! Zarażać tam będę wirusami ciążowymi - w końcu wyhodowałam zacny 6 m-c to chyba powinny być już mocno zaraźliwesliweczka92, emi2016, pilik, Lena21, Cabrera, Lunaris lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyPilik w pampersach nie czuje nic ,poza tym Ania nie ma ani gorączki ani nic co by wskazywało na problem z moczem. Wiem ze moze byc bezobjawowo ale jednak mysle ze temperatura podwyzszona by się pojawiła. Może daje za dużo płynu do prania i to jest problem bo mam wrażenie że wkład już mi trochę śmierdzi po wysuszeniu.
Zrobię stripping
Dzięki !Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 15:35
-
Veritaserum, na grupie na fb wyczytałam, że wielo pierzemy w proszku a nie w płynie.
veritaserum lubi tę wiadomość