Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywitam wieczorową porą
dziś u nas padało cały dzień z małymi przerwami,ale na spacer nie udało się wyjść- przerwy w deszczu nie współgrały z drzemkami :p
OSkar dziś jadł cukinie , chyba nawet mu smakowała choć picie wody z doidy robi furorę , bardzo to lubi
mam pytanko- mimo,że Oskar nie siedzi mogę go na czas posiłku sadzać do krzesełka do karmienia? czy poczekać?na razie je na naszych kolanach. -
nick nieaktualnyPilik -siedzi stabilnie , ogólnie to bardzo rzadko zdarzy mu się przechylić, czy przewrócić . jak byłam u tej mojej sąsiadki, to ona aż była zdziwiona ,że posadzony tak ładnie siedzi. ale oczywiście staram się jak najmniej go sadzać,żeby mi się nie rozleniwił i ogarnął sam siadanie
pilik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOoo Ania dzięki! Zerkne na pewno zerknęłam - fajnie wygląda!
My po naszym basenie, dziś ja pływałam i było super! Bez płaczu, już w połowie zajęć Oskar chlapał wodą jak szalony mimo że wpadało mu do oka czy gdzieś cieszę się bardzo , że się zapisaliśmy i tak spędzamy nasze poniedziałki tylko pogoda do bani, bo leeejeee
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 19:54
Kaczorka, bazylkove, pilik, staraczka1111, sliweczka92, reset, Cabrera, Malgonia, Lusesita, Jeżowa, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fozzi Bear robią się dziękuję za przepis trochę większy słoik niż 05 litra hi ale ten mamy do zjedzenia na już ogoreczki wyhodowane przezemnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 17:20
Kaczorka, summer86, Achia, pilik, Aga9090, Rucola, Fozzie Bear, Lena21, frezyjciada, sliweczka92, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry i dobry wieczór zarazem!!!! Wyobraźcie sobie, ze przyjechałam do rodziców i nie wzięłam telefonu.... taka gapa ze mnie
A tu dziś taka cisza!!!
Chciałam napisać Wam Dziewczyny, że Lewkowi dziś pojawił się pierwszy ząbek!! Dolna lewa jedynka. Jeszcze nie miałam zaszczytu go zobaczyć, ale czuję go pod palcem bardzo wyraźnie. W zachowaniu Małego nic nie wskazywało na to, że coś się wyrzyna a tu niespodzianka
Achia tu nie załapałam się na zdjęcie, ale widziałam relację na fb Super, ze Oskar taki zadowolony!! A co do sadzania to tak jak pisze PIlik. Ja sadzałem Małego ale był bardzo stabilny i dobrze sobie radził z samodzielnym jedzeniem
Dziewczyny prosiłabym Was o pomoc. Chodziliśmy ostatnio po znajomych z dziećmi i wszyscy mają masę zabawek. Lewko ma jakieś 10% tego co inne dzieci i chciałabym mu coś kupić, ale coś kreatywnego, rozwijającego. Myślałam o klockach np. Może Wy mi coś zaproponujecie?pilik, staraczka1111, Cabrera, Lunaris lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola, my też mamy masę zabawek ale większość to używki po innych dzieciach.
Obecnie furorę robi stoliczek interaktywny, który jakimś cudem robi za pchacza bo Mloda go przesuwa po mieszkaniu i w ten sposób się przemieszcza.
Codziennie bawi się również tablicą manipulacyjną zrobioną przez emka. Świetnie wychodzi jej robienie bałaganu, np. wyrzućmy ubranka dziecięce z kosza na pranie i rozrzućmy je po całym pokoju. Yuhu! Jaka super zabawa.
Albo misja - pogryźmy dreny od laktatora. To z pewnością ukoi moje obolałe dziąsełka (mamy 8 zębów!)
Na wychodzące zęby warto mieć różne gryzaki bo nigdy nie wiadomo który w danej chwili pomoże.
Rozważam zakup tego typu miękkich klocków https://allegro.pl/oferta/clementoni-klocki-miekkie-w-worku-clemmy-24szt-7952770079Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 22:38
-
Rucola, pytałaś o kosz na pieluszki. Na jednorazówki mieliśmy Tommee Tippee Sangenic, a na wielorazówki wymarzyłam sobie pleciony wiklinowy, wysłałam męża po zakupy, przyjechał ze zwykłym plastikowym z Pepco. I też daje radę Gratulacje dla Lewka z okazji pierwszego ząbka! Co do zabawek to u nas też jest ich niedużo, polecam drewniane (m.in. Janod, Grimm's itd.) lub silikonowe z atestami (B.Toys, Djeco). Mamy też np. takiego lewka z Petit Collage:
https://www.mamagama.pl/zabawka-do-ciagniecia-petit-collage-lew.html
Gdy synek był w wieku Lewcia bardzo go lubił. Do tej pory zresztą po niego sięga, choć u nas teraz przede wszystkim sprawdzają się autka.
Kaczorka, zęby myjemy tak jak polecała Rucola. Synek ma jedna szczoteczkę, a ja drugą (soniczną), i tak sobie się bawimy. Nie zawsze jest super, zwłaszcza że mały namiętnie wygryza włosie ze swojej szczoteczki, ale jest lepiej niż było. -
Rucola my mamy od groma zabawek, które non stop ktoś nam kupuje albo dostajemy w spadku od brata... Kilka dni temu dostaliśmy kolejne 3 pudła, choć akurat większość z tego to książeczki, więc nie narzekam, bo czego jak czego, ale książek nigdy za wiele ja również poszłabym w stronę jakiś drewnianych zabawek, sama choruję na drewniane zabawki i tak naprawdę tylko budżet mnie powstrzymuje by nie wykupić praktycznie wszystkiego z janoda 😂 jednak u nas najlepiej sprawdzają się zabawy nie z zabawkami, czyli wyciąganie wszystkiego z mojej torebki, zdejmowanie książek z półek, zrzucanie wypranych ciuchów z kanapy... Tak naprawdę to zabawki mogłabym pewnie w ogóle schować. Olik i Lamka polecały takie tęcze do układania, a mi się marzy tablica manipulacyjna. U nas na sali zabaw jest genialna i będę namawiać męża żeby odwzorował ją dla Agatki ja czaję się również na taką równoważnię z Janoda, na której trzeba ustawiać klocki tak, żeby skrzydła ptaka były w równowadze - ale to bardziej przyszłościowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 22:57
-
Dzięki za wszystkie sugestie!!!!! u nas mało zabawek bo prosiłam zawsze żeby nie kupować ze względu na metraż mieszkania. wolę mieć mniej ale takich, które zainteresują Małego, ale jak tu trafić.... tym bardziej, ze u nas jak u Jeżowej to nie zabawki są najbardziej interesujące ale np. ładowarka od telefonu.. Justyna też myślałam o tych klockach.
Opiszę Wam śmieszką anegdotke z wczoraj podczas drzemki Młodego piliśmy kawę a potem z filiżanek po kawie jedliśmy lody. Niedługo po tym Młody wstał, było jakieś zamieszanie, coś tam robiliśmy w kuchni a Młody poraczkował do salonu. Zdziwiła nas cisza więc po jakimś tam niedługim czasie idziemy po cichu do salonu a Młody siedzi cały wysmarowany na dywanie, w rękach trzyma filiżanki po lodach i wylizuje wszystko co dosięgnie językiem także taki był pierwszy słodyczowy raz LewkaJeżowa, summer86, pilik, JustynaG, Achia, StaraczkaNika, emi2016, staraczka1111, Izape_91, frezyjciada, sliweczka92, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola, już wiesz, że Lewko lubi też lody :d
Rucola lubi tę wiadomość
-
Rucola u Nas rowniez zabawek od groma leżą w pudłach. U nas na pierwszym miejscu są książki młody sam sięga przynosi ogląda. Następnie ma różne takie zwierzątka gumowe lubi się nimi bawić do tego odkupiłam mu taki domek farmę i wkłada tam te zwierzątka ustawia wrzuca przez okna i zamyka drzwi ma też zjeżdżalnie z tut tut i kilka autek tych grających mówiących i czasem też zajrzy na to. Ma też drewniany warsztat taki stolik gdzie ma młotek piłe kątowniki śrubokręt klucz i śrubki i też tam czasem coś kombinuje. Teraz całe dnie spedzamy w ogródku, więc szalaje za Psem, posiedzi też w piaskownicy, sąsiadka nam dała zjeżdżalnie to też lubi zjeżdżać z niej. Basen w drugiej części ogrodu bo by pewnie cały dzień w wodzie siedział. Do ogródka na kocyk biore mu klocki z mega bloks i też już coraz więcej się nimi interesuje. Biore mu też malowanki i kredki Bo też lubi coś tam kreślic ale największą furorę robią farby wtedy maluję wszystko od stóp do głów z tych zabawek domowych gdy Ignaś był młodszy sprawdziły się takie zwykłe zabawki jak bączek czy cymbałki oraz sorter.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 09:04
Rucola lubi tę wiadomość
-
Rucola wyobrażam dobie Lewka pod tym stołem! 😍
Nina wczoraj pierwszy raz jadła cukier. Taki w czystej postaci, jak szaleć to szaleć! W knajpie porwała torebeczkę z cukrem, zanim zauważyłam już ją przegryzła 🙈 ale była złość jak Jej zabrałam...!
Achia super że tak Wam się na basenie podoba! 💗
Dziewczyny wiecie co z Bunią? Martwię się że tak długo się nie odzywa
Dzięki za podpowiedzi odnośnie zabawek, u nas najwiecej samoróbek, bo najbardziej się nimi interesuje... z kupnych nadal basen z kulkami rządzi i kulki z „nawlekaj nie czekaj” aa i lalka coraz bardziej! Piłki też ciągle. Zamówię Jej jakieś klocki zaraz i chyba odkurzacz na baterie...! (Polubiła odkurzacz i się wiesza i goni jak odkurzamy).
A ja mam prośbę wielką o wypełnienie ankiety, jest króciutka
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1QIokExvxcvNxkPGrk6k0xvIyXXoI8gh8chmC0qk8D2JKaw/viewformAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
Kupcie balony i nadmuchajcie - też fajna zabawa Aluśka uwielbia
Ja dziś miałam badanie na krzywą cukrową. Wyniki 82-163-89.
Ale tym razem gorzej zniosłam i pod sam koniec już nie udało mi się jej w sobie utrzymać na szczęście to już była końcówka, więc liczę na to, że co się miało wchłonąć to się wchłonęło :p
Ale co "najlepsze" - ukradziono mi kurtkę w przychodni! Powiesiłam sobie na wieszaku i znikła.. ktoś wziął i zajumał. I raczej nikt się nie pomylił, bo żadnej innej nie było.
Więc wracałam do domu w koszulce na krótki rękaw. Tyle dobrego, że dziś wyszło słońce i nie zamarzłam, chociaż za ciepło mi nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 14:51
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny - jeśli jecie czereśnie lub dajecie je dzieciom, to uważajcie. Kupiłam dziś piękne, wręcz czarne. I zaczęłam rozkrajać, żeby dać Aluśce a tam w każdej robal (mały, biały).
I mama mi dziś mówiła, że w wiadomościach rolniczych informowali, że w tym roku jest jakaś plaga z tymi robalami w czereśniach.