X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mój mąż budowlaniec mówi, że rozkład bardzo fajny. Z jego obserwacji u klientów: wielu narzeka później na całkowicie otwartą kuchnię (mówi, że założyłby drugi mały tv w kuchni jeśli Ci na tym zależy) i że wysoki sufit choć piękny to jednak w użytkowaniu kłopotliwy: trudny do sprzątania (pajęczyny, lampy itp), trzeba dobrze zaplanować ogrzewanie tak wysokiego pomieszczenia, a odmalowanie zawsze wiąże się z wyższymi kosztami ze względu na konieczność rozkładania rusztowań lub drabin.

Justyna, Summer mam nadzieję, że u Waszych dziewczyn to przejściowy etap i jednak będzie ok

Staraczka kciuki ciagle zaciśnięte !

Co do cen domów i mieszkań to muszę przyznać, że chyba wolę swoje odludzie :) mam i tak niesamowity komfort, bo mieszkamy z rodzicami w bardzo dużym domu (tata miał fantazję) i nie mamy kredytu na głowie co jest ogromnym plusem, ale dom to zawsze obowiązki i koszty

staraczka1111 lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna na razie sobie wyobrażam tylko Twoje uczucia, za kilka dni będę umiała się lepiej odnieść do tego, jak już sama to przeżyję. Z jednej strony super, że Ania tak spokojnie zachowuje się w żłobku... Z drugiej widać, że jednak wewnętrznie jest niespokojna, patrząc na jej zachowanie. Mam nadzieję, że z czasem Jej to minie.

Summer kciuki za Anię. Mądra z niej dziewczynka - zrozumiała już, że żłobek jest nową codziennością i teraz tylko trzeba wierzyć, że zamiast płaczu wkrótce pojawi się szczera radość na widok sali zabaw.

Ja nadal jestem bardzo pozytywnie nastawiona do żłobka, generalnie nie dopuszczam do siebie myśli o jakimś niepowodzeniu w tym temacie (więc uwaga, bo mogę dostać prosto w twarz). Będę napawać się weekendem, ostatnimi dwoma dniami "po staremu" <3

W temacie dom/mieszkanie - u nas to temat bardzo odległy i chyba to dobrze, bo nadal rzucają mną sprzeczne uczucia. Mieszkanie według mnie jest łatwiejsze w obsłudze, jeśli jest w nowym budownictwie to winda wszędzie dowiezie, nic nie trzeba nosić. Dom wiadomo przestronniejszy, ale szczerze mówiąc ja bym się bała mieszkać w domu. Nawet zbyt duże mieszkanie by mnie chyba przerażało. Ale jednocześnie marzy mi się móc zorganizować dziecku (dzieciom) jakiś plac zabaw, ogólnie mieć ogród do własnej dyspozycji etc. Ale no u nas temat taki nawet jeszcze nie istnieje, będziemy nad tym dumać, jak będzie realna szansa na to, by coś kupić - i wtedy zdecydujemy czy mieszkanie czy dom. Zgadzam się jednak z Rucolą, że mieszkania w razie czego łatwiej się "pozbyć" niż domu a w sumie to ja nadal nie wiem, gdzie będziemy mieszkać w przyszłości :)

Staraczka mam nadzieję, że bliźniaki już tam rozbiły namioty na następne 9 miesięcy <3 <3

Jeszczs mam pytanko odnośnie kapci do żłobka - dziewczyny, jakie kupiłyście? Bo to mój temat nr 1 obecnie i do niczego nie doszłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 22:48

Rucola, staraczka1111 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko tak z doskoku. Ania ja mam teraz otwarta kuchnie i nigdy wiecej takiej nie chce, częściowo otwarta jak najbardziej ale nie calkowicie. po pierwsze halas, Straszak ciagle krzyczy na mnie jak oglada bajkę a ja akurat musze halasowac w kuchni bo nie slyszy bajek,po drugie wkurza mnie jak widze jakis balgan tam,a przy 2 dzieci ciezko ciagle miec posprzątane. wczesniej tez marzyla mi sie otwarta kuchnia bo to takie fajne i cieszylam sie ze jak Leos będzie bawil sie w salonie to z kuchni bede miala na niego oko,ale po przeprowadzce bardzo szybko mi sie odwidzialo,a Leon jak na zlosc nie toleruje salonu do zabawy.

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset widziałam go ostatnio na relacji u matkidentystki. I zachciało mi się zmian... Dobrze że cena była dla mnie nie do przejścia ;D
    Ale wersja spacerowa wyglądała bardzo fajnie. Szkoda że nie zapisała relacji.

Można go pooglądać na yt.
    To co mi się rzuciło w oczy w wersji głębokiej:
    + super pomysł z przyciskiem do wypinania gondoli
    + z tego co pamiętam, to można sobie podwyższyć gondolę/ siedzisko montując adaptery
    + duży zakres regulacji rączki
    + fajnie się składa
    - wizualnie głębokość gondoli trochę przypomina Mutsy (warto zmierzyć, bo nie znalazłam info)
    - regulacja rączki dość nietypowa- zaciskowa, mnie by to denerwowało, bo zanim zjadę 3 piętra windą, potrafię 4x schować rączkę w cybexie- wygodniejszy jest ten guzik

To jest nowy model, ale jest sporo filmików na yt. Spacerówka wygląda przyzwoicie, chociaż nie wiem czy siedzisko nie jest krótkie. No i jak myślisz o rodzeństwie, to opcja wózka podwójnego tutaj też może być na plus.
    Także myślę że pozycja warta uwagi.

Ja dzisiaj spędziłam 9h z laptopem OMG.
    Po analizach, musiałam dom odchudzić. Chodzi głównie o dach i wytrzymałość na takie obciążenie. Na inny dach się nie chciałam zgodzić, więc powstał kolejny projekt. Trochę mniej metrów, długa komunikacja (niestety), trochę zmian i pójście na kompromis. Ale dalej jest wszystko co chcę.

Za dyskusję dziękuję. Widzę że u wszystkich największe dylematy są przy kuchniach. Uważam że to przez wychowanie się powiedzmy w wielkiej płycie- w sensie każde pomieszczenie osobno i mały metraż. Jak jest okazja przestrzeni, to każdy chce jedną dużą. Co po czasie jak się okazuje jest uciążliwe, bo dopiero widać (w sumie słychać) problem który w wielkiej płycie nie występował ze względu na osobne pomieszczenia.

Przez 5 lat mojego projektowania w 90% klient kupuje mieszkanie w określonym metrażu. Zwykle kierując się ceną. I pierwsze pytanie jakie pada to 'czy da się wygospodarować jeszcze jeden pokój'. To był powiem szczerze standard. Poniekąd rozumiem, bo mieć 3 pokoje to są jednak 3 pokoje a nie dwa. Problem natomiast jest taki, że co innego mieć 3 pokoje na 45m2 a co innego na 60m2. I tutaj te otwarte kuchnie stały się poniekąd standardem, bo zabierają mniej miejsca, łatwiej je wkomponować w niewielki i tak salon. Więc ludzie są skazani na hałasy w tym momencie.

My zaliczyliśmy do tej pory 4 mieszkania z osobną kuchnią i 4 z aneksem o różnych metrażach. I powiem szczerze, że nie lubiłam gotować w tych osobnych kuchniach. Czajnik u mnie chodzi 1x na dwa dni. Ekspresu nie używam. A jak jest M to jest to do zniesienia przez tą chwilę. Także na ten moment jestem świadoma wyboru ;D Może kiedyś mi się odwidzi i postawię ścianę. A syfu się nie boję, bo teraz mam aneks w 16m2 salonie całkiem na widoku- po prostu życie.
    Wysoki sufit jest do przemyślenia, bo tak jak to dzisiaj wyszło, to mi nie leży. A o minusach wiem, jednak M jest nakręcony na to rozwiązanie...
    Wyszło takie coś. I to akurat konstrukcyjnie przejdzie.
    85a75fa21eea.jpg
    3da7b5eb9a89.jpg

Jeszcze zarzucę jednym tematem. Pralnia- macie? Chciałybyście? Ile m2 musiałaby mieć? Zamknięcie pralki i suszarki tam wydaje się być idealne, ale czy nie będzie za mało? Teraz mam tylko jedną półkę nad pralką i daje radę.
    I tak samo garderoba w wiatrołapie. Może zostawić całkiem otwartą i powiększyć szafę?
    Brakuje mi teraz takiego typowego miejsca na miotły i mopy- przypuszczam skończą w pralni.
    Tych dwóch pomieszczeń jestem najbardziej niepewna. Mam jeden pomysł jeszcze ale muszę sprawdzić.

Ja się cieszę że wakacje się kończą, bo odliczałam do tego. M miał wracać z początkiem września. No ale wrzesień też liczę że zleci i przestanę odliczać. Dołuje tylko że się zaczyna szybko robić ciemno...
    Prawdopodobnie drugi tydzień października będziemy znowu w Gdyni. Mogę coś planować w końcu.

Uciekam spać, bo rano nikt za mnie nie wstanie ;D
    Tak na zaś- udanego weekendu.

reset lubi tę wiadomość

[age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Reset, zapomniałam jeszcze, KOSZ i jego wielkość na duży plus. Tylko dla mnie dziwne, że max 5kg. W Stokke jest bodajże 15kg, w Cybexie 10kg ale musiałabym sprawdzić dokładniej. To może mówić dużo o materiale. Ja w tym samolotowym mam 3kg,więc niewiele mniej od Easywalkera.

[age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania- dziękuję za ekspresową opinię. Wczoraj bardzo mi się ten wózek spodobał, na plus wobec Joolza, którego postawiłam sobie obok jest na pewno wysokość i te adaptery podwyższające. Super, bo najpierw można mieć wygodnie, a potem w razie czego obniżyć, by np. dziecko wyszło samo. Prowadzi się bardzo fajnie, teraz jest promocja i gondola do niego za 1 zł, więc w wersji 2 w 1 wychodzi mi poniżej 3 tyś, a to zawsze mniej od Joolza, a np. porównywalnie z Salsą. Czym dłużej stoję przy tych wózkach, tym bardziej przerażają mnie te wielkie. Na spacery/ wyjazdy na pewno wygodne, ale na manewrowanie w mieście/ w sklepie ten Easywalker wydaje się bardzo zgrabny. No i waga! Z siedziskiem (składa się zresztą albo z nim albo osobno) wychodzi 10.8 kg. A wczoraj byłam z Mamą i podnosiła każdy ze stelaży na potencjalną wysokość bagażnika - z jej rękami wielu wózków by nie zapakowała. Jasne, może mieć drugi wózek na swój użytek, ale... no nic, będę myśleć dalej :)

Co do pralni - polecam całym sercem! Mieliśmy w domu rodzinnym (miała 8 m2, ale ze skosami), była w niej pralka, suszarka elektryczna, wanna gospodarcza na podwyższeniu (zresztą druga taka sama była na parterze w pomieszczeniu gospodarczym - genialne rozwiązanie do mycia brudów typu buty, wielkie blachy itp. oraz prania - nie umiem wytłumaczyć, zaraz zrobię Ci zdjęcie naszej) oraz zabudowany system koszyków wysuwanych Elfa - służyły od razu do segregracji prania: jeden kosz na białe, drugi na kolory, trzeci na pościel/ ręczniki itp.
    Tu gdzie mieszkam, jest pomieszczenie, które oddano nam do użytkowania i jest pralnio - serwerownią. Ma 15 metrów, ale na część pralniczą używam mniej (przy okazji stoi tam np. stara kuchenka gazowa - nie używam, ale jest podłączona na wypadek np. długiej awarii prądu, teraz tam zniesiemy też naszą lodówkę z mieszkania jako "awaryjną". Również w tej pralni mam jedną szafę na wiadro, mopy, odkurzacz itp.). Drugi, mały odkurzacz stojący mamy na górze w mieszkaniu, ale ten na dole jest na gruntowniejsze sprzątanie. Przy okazji w pralni też prasuję - mam płytki na podłodze, więc ściekająca mi woda ze stacji parowej nie robi wrażenia. W mieszkaniu mam parkiet i nie wiem, gdzie miałabym się z żelazkiem rozłożyć. Pralnia - must have!

Pomieszczenie gospodarcze to drugie must have! Moi rodzice mają i nie wiem, gdzie schowaliby to wszystko, co tam trzymają (zapasy napojów, druga lodówka, regał z przetworami, wanna - właśnie po to by część brudnych prac zrobić tam), rura od odkurzacza centralnego itp. Z całego serca polecam. We własnym domu - mimo skromnego metrażu - też będę chciała mieć choć jedno takie pomieszczenie pralniczo - gospodarcze.
    Teraz w kuchni mam spiżarkę, ale nie jako osobne pomieszczenie, a tylko szafę w ścianie i nie wiem, jak miałabym bez niej funkcjonować. A już osobna spiżarnia - marzenie.

Jedynie rozważyłabym osobną garderobę przy witarołapie - z jednej strony mega wygodne rozwiązanie, zwłaszcza, gdy domownicy przyzwyczają się, że tam trzyma się buty/ kurtki itp. i nie rzucają tego zaraz po wejściu, ale jeśli miałaby to być jakaś mikro garderoba to wolałabym duuuuużą szafę na całą ścianę w wiatrołapie (szafę bez dna, dnem niech będą płytki podłogi i wtedy buty siup do szafy - za wyjątkiem tych ze śniegiem itp. Łatwo dno szafy odkurzyć, a nie masz caly czas miliona par butów na wejściu jako wątpliwej ozdoby).

Btw. byłam wczoraj u lekarza z pakietu ubezpieczeniowego po skierowanie na darmowe badania, recepty, skierowanie na szczepionkę itp. I zaliczyłam szybki podgląd Pączka - 1430 gramów, wymiary praktycznie idealnie z wiekiem ciąży. A szyjka 4.15 cm mimo tego, że ostatnio się oszczędzam jeszcze mniej niż zwykle :P
    I szaleję z zakupami, bo poczułam presję czasu... Aaaa to się dzieje naprawdę, to dziecko faktycznie zaraz tu będzie <3 Teraz to poczułam chyba tak w pełni, wcześniej jakoś to było takie odległe i nierealne.

Edit: i zdjęcie wanny. To zwykła wanna akrylowa o długości 90 albo 100 cm obudowana na podwyższeniu płytkami. Sorry za bałagan, ale spieszę się do pracy i nie chciało mi się usuwać gratów ;)

8c8ffc82c524.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 06:58

JustynaG, staraczka1111 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANIU- chciałam podziękować za wszelkie inf o cybexie- kupiliśmy tą wersje denin zieloną z promocji i już uwielbiam ten wózek! zgrabny, zwinny, amortyzacja na duży plus! co więcej umiem go składać 1 ręką i po złożeniu sprawia,że jestem w stanie zarówno włożyć go do samochodu też 1 ręką i wyjąć mając Oskara na drugiej ręce. bo trzymamy go w bagażniku, żeby jednak nikt z parteeru nam go nie zabrał .także suuuper! i Oskar lubi w nim jeździć! widzi dużo więcej niz w xlanderze, mięciutka tapicerka- jest pozytywna zmiana :D :D

a co do domu& mieszkań-ja mam teraz mieszkanie i otwartą kuchnię, nie narzekam jakos bardzo,ale zamkniętej też bym nie chciała mieć, tylko półzamkniętą.
    całe zycie mieszkałam w domu i na razie wolę mieszkanie,bo miałam wielki ogród i na samą myśl o pieleniu, koszeniu, grabieniu mnie skręca-nie cierpiałam tego, jeszcze z moją alergią i astmą to w ogóle. ale mały ogórdek dla Oskara na plac zabaw już bym chciała... chyba muszę poszukać mieszkania na parterze z ogródkiem :p

Justyna, Summer- mam nadzieję,że dziewczynkom z każdym dniem będzie łatwiej! trzymam kciuki i za Agatkę Jeżowej tez :)

więcej nie pamiętam i już Oskar końćzy szaloną 20min drzemkę..a wstał 5;30... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 07:50

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, super podejście.
    Jesli chodzi o kapcie to ja nie kupuję. Ania biega w żłobku na bosaka, ewentualnie w skarpetkach.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • reset Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    chyba muszę poszukać mieszkania na parterze z ogródkiem :p

To była opcja, którą też rozważaliśmy (tak samo jak jakiś mały segment w szeregówce), ale nurtuje mnie, gdzie np. trzyma się w mieszkaniu kosiarkę, jakieś drobiazgi do ogródka. Bo czy mały czy duży to minimum narzędzi trzeba mieć.
    Sama też nie znoszę prac ogródkowych i okołodomowych (podobnie jak M.), więc marzy nam się dom na niewielkiej działeczce i jej optymalnym zagospodarowaniu - taras, trawnik i jakiś krzew ozdobny oraz ze dwa iglaki, by było gdzie powiesić lampki zimą :P Szczerze? Wolę weekend spędzić z dzieckiem w Ojcowie/ w parku/ na wycieczce niż puścić dziecko tylko do ogrodu, a sama w nim zasuwać. No za cholerę tego 'nie czuję'.

Rucola lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset to mamy podobnie :D
    to musiałby byyć taki ogródek gdzie zmieci się pomieszczonko małe na te narzędzia. albo trzeba kupić nieduża działeczkę na RODos :)

Rucola lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

A mnie się marzy dom :D i pewnie na tym się skończy ;) póki co jeździmy do mamy na działkę i kisimy się w bloku z wielkiej płyty. Ale od czego są marzenia? może kiedyś...

W kwestiach budowlanych nie mam za wiele doświadczeń- chciałabym pół otwartą kuchnię ale nigdy takiej nie miałam więc nie wiem czy powinnam się wypowiadać. Mam w głowie taki plan o którym pisałaś Aniu- połączenie pokoju z kuchnią (rozwalenie ściany) i stworzenie dużej przestrzeni (mamy 3 pokoje na 64m2). Tyle że to plan na czas gdy w domu już nie będzie dzieci- na razie pokoje wskazane.
    Ponieważ w mieszkaniu nie mamy takiej możliwości aby mieć garderobę/spiżarnie/magazynek zrobiłam szafę na całą wnękę. Ma 6,5 metra długości głęboka jest na 180cm i bez podłogi. Tak jak pisała Reset. Jest to najlepsza inwestycja jaką zrobiłam na mieszkaniu. Mieszczą się wszystkie moja :] ubrania, nasze okrycia wierzchnie, pościel, ręczniki, milion par butów, deska do prasowania i worki próżniowe z ubraniami po Franku dla Staszka. Mega pakowna i funkcjonalna. Gdybym dysponowała domem to na bank robiłabym -choćby małe, pomieszczenie gdzie mogę schować graty żeby w oczy się nie rzucały. No i spiżarkę koniecznie!

Summer, Justyna gorący doping dla naszych dzielnych żłobkowych odkrywców! Jeśli nie płakałyście pod drzwiami po wyjściu z budynku to jestem z Was mega dumna! :)
    Jeżowa a Ty szykuj chusteczki ;)

Achia gratulacje udanego zakupu nowej bryczki- wrzuć jakąś fotkę ze spacerku :)

My od poniedziałku do szkoły! i mówcie co chcecie ale jak ja się nie mogę już doczekać wtorku z ochłodzeniem o 10 stopni! :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris też czekam na ochłodzenie... Ze spaceru nie mam jeszcze, ale tu przymiarki z domu- woziłam go ponad 30min po chacie przy okazji sprzątając tak mu się podobało ;)
    W ndz jedziemy na małe wakacje( 3dni na Kaszubach nad jeziorem,a potem Poznań) to pewnie będę spamować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 14:20

Lunaris, Lunaaa, staraczka1111, JustynaG, Yoselyn82, Cabrera, Rucola, Ania_1003, sliweczka92 lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tematach kuchennych podrzuca pomysl może którejś się spodoba? Ja jestem bardzo na tak przy otwartej kuchni, bo spędzam tam 90% czasu, jednak czasem ma się ochotę ja zamknąć i nie patrzeć nawet - dlatego planuje w kolejnym mieszkaniu ścianę z przesuwnych szklanych paneli. Rozwiazanie wydaje sie być idealne 🤭

Jezowa co do kapci -polecam na start takie: https://www.ekomaluch.pl/product-zul-30043-Paputki-Kapcie-Popielate-z-myszka-XS-0-6-M-CY-uniw.html?gclid=Cj0KCQjw753rBRCVARIsANe3o45_asY1MNbVmGG3Y6wd7HyCNppStsKniC_D8EHAeLN5ekz3G2AE7y4aAqkoEALw_wcB

Achia, my mieliśmy podobne dylematy co do domu/mieszkania i ... mamy mieszkanie na wysokim parterze, piwnice i ogród 20 m od bloku o powierzchni Ok 200mkw z garazem. I serio- idealne rozwiązanie! Dom chce bardzo, ale jak dzieci pójdą do podstawówki:) wtedy może będzie czas się nim zająć:)

Lunaris - jak już jesteśmy w temacie powrotów do szkoły (Tak samo szczeliswa byłam po ubiegłej chorobie Stasia i przerwie od przedszkola)
    1fe7ef86c107.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 08:57

Achia, staraczka1111, Rucola, Lunaris, Bunia86 lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Oskar jaki Ty dłuuugi <3 :) udanych wakacji w takim razie i niech się bryczka sprawdza :)
    U nas jest teraz kryzys usypiania w dzień w domu (na dworze nie ma problemu) i właśnie zastanawiam się czy nie zainwestować w jakiś tani wózek używany na balkon. Tylko pytanie czy za chwilę będzie jeszcze potrzebny jak zacznie się jesień. Staszek na dworze śpi długo i ładnie a w domu przewala sie z boku na bok, marudzi i mamy 2-3 podejścia do spania zanim uśnie choć jak go kładę to jest już zmęczony.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia czyżby Bydgoszcz była po drodze do Poznania? 🤔😁 Jeśli będziecie mieli ochotę za szybki postój to zapraszamy!

W naszym mieszkaniu kuchnia jest zamknięta i jak jestem sama z dziećmi, a muszę coś ugotować to co chwilę przerywam i biegam do nich... Wolałabym półotwarta, a że jestem straszną pedantką to i nawet otwarta nie pogardzę.

Reset pomysł tej wanny jest super!

reset lubi tę wiadomość

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris a wiesz, że ja nawet nie miałam ze sobą chusteczek? Jest trójka dzieci na adaptacji i żadna z mam nie płakała. Razem siedziałyśmy na ławce przed żłobkiem i byłyśmy dla siebie wsparciem.
    Ale miałam moment gdy słyszałam moją Aneczkę jak wołała "mama mama mama" i miałam ochotę pójść i ją utulić. Ale dziewczyny powiedziały, że mam się dać paniom wykazać. No i po chwili była już na rękach i było lepiej.

I rozumiem Twoją radość z powodu szkoły. Ja w czasie tej adaptacji mogłam spokojnie posprzątać :D Bez jęków wypić ciepłą herbatę... A dziś mam jeszcze więcej czasu dla siebie bo panienka zostaje na drzemkę.

Fozzie Myślę, że Twoja opcja z panelam jest super. Wspominałam wcześniej ale znajomi mają kuchnię przy salonie, która niby jest zamknięta. Ale mają tam ogromne podwójne drzwi, które zazwyczaj są otwarte i w ten sposób mają wybór czy chcą mieć kuchnię otwartą czy zamkniętą. No i mają też na środku wyspę z dużą ilością blatu roboczego. Myślę, że ich opcja jest wersją idealną!

Reset nawet nie wiedziałam, że pralnia może być potrzebna. Serio! Ale to dlatego, że nigdy nie mieszkałam w domu i dla mnie było standardem mieć pralkę w łazience.
    Ale jednego żałuję, że jak kupowałam pralkę to nie kupiłam pralko-suszarki. Teraz bym od razu wyjmowała suche pranie a tak muszę się pogodzić z tym, że w którymś pomieszczeniu będzie stało pranie. O ile latem to nie problem bo mam duży taras to zimą jest gorzej.

Lunaris lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna o o o taka kuchnia to dla mnie idealny układ jak opisałaś!

Fozzie kurcze mamy podobne kapcie z H&M i mam wrażenie, że Agatce ta gumka wokół strasznie pcha jej piętę do przodu i efekt jest taki że z tyłu buta jest luz, a palce wbijają się z przodu :( ale może jednak te Twoje to inny krój? Sama nie wiem...

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset super pomysł z tą wanną w pralni chyba pomyślę nad takim czymś.
    Co do kapci nie pomogę mój chodzi boso a w zimie pomyślę nad jakąś skarpetą z ABS

Dziś 4 dpt. Koleżanka chce nas zabrać na basen i chyba się przejade, wiadomo nie będę pływać itp posiedzę gdzie na kocyku dzieci się razem pobawią może nie będę tak myśleć nad tym wszystkim..

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, a nie możesz jej dawać tych skarpetek z Rossmana o których mi pisałaś?

A jak tam Twoje wielopieluchowanie? U nas panie spróbują. Zobaczymy co z tego wyjdzie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 09:43

summer86 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a może masz rację, zapytam czy na początek by starczyły skarpety. Choć i tak jakieś buty na zewnątrz muszę kupić, bo Agata zasuwa już dosyć sprawnie. Co do wielopielo w żłobku to w sumie nie zamierzałam pytać nawet, ale może Veritaserum zapyta to się podepnę 😂 trochę obawiam się szczerego wyśmiania, myślę że w tych kwestiach prywatne żłobki są nieco bardziej otwarte na wymagania "klientów" :(

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
‹‹ 3430 3431 3432 3433 3434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ