X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna wrzucę potem jakąś aktualną fotkę :) przez te upały ciężko funkcjonować, czuje się strasznie nieporadna, wiecznie zmęczona i i nie wyspana, ale to wszystko zrzucam na upały. Od ostaniej wizyty 3 tyg temu zaczęłam w końcu normalnie funkcjonować, ogarniac wszystie sprawy, których nie mogłam załatwić przez to siedzenie w domu. Wpadłam w wir spotkań ze znajomymi, zakupów i ogarniania spraw związanych z budową. W końcu już mogłam rodzić, było bezpiecznie a i tak do tej pory nie urodziłam :P zaliczyłam nawet wesele i kilka tańców na nim :D Wrzucam na chwilę zdjęcie, które zrobiła moja kuzynka, fotkę z wesela
    i taką najbardziej aktualną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 11:58

Achia, sliweczka92, staraczka1111, Patrycja20, JustynaG, Kaczorka, Lusesita, Yoselyn82, Lunaris, Lunaaa, emi2016, Malgonia, Anna Stesia, Lena21, Rucola, Cabrera, pilik lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ja coś się nie mogę ogarnąć . :D wiem tyle, że dziś rozpoczynamy 16 tydzień. Cieszę się, że niedługo dostarcze Wam porodowych emocji 😁
    No i wrzucam obiecane fotki z dzisiaj w sukience, która właśnie sobie szyje :)

4db8d9921693ff08.jpg

58187953cfcf93bb.jpg

P.s. Staraczka, ja też to widzę. 😍❤
    P.s.2 troszkę się wypielam i brzuszek nie jest aż tak duży (chociaż duży jest 🙈)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 12:00

Patrycja20, Achia, Bunia86, JustynaG, Lusesita, Yoselyn82, Lunaris, Lunaaa, emi2016, Anna Stesia, Lena21, Rucola, Cabrera, pilik lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia <3 sliweczka <3 wygladacie zjawiskowo :)

sliweczka92 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lewcio spełnienia wszystkich marzen ! 😘

Rucola lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, Cabrera, Śliweczka macie przepięne brzuszki :)

w temacie domu czy mieszkania to ja się już nie mogę doczekać przeprowadzki, liczę że się uda na wiosnę/najpóźniej latem za rok. Strasznie mnie męczy już mieszkanie w bloku, nie mamy nawet balkonu i tak jakoś coraz ciaśniej :P Za to sąsiedzi są super pomocni i naprawdę w porządku. Z tym że ja mieszkam na starym osiedu, w niskim bloku - w klatce tylko 9 mieszkań, praktycznie wszyscy się znają i żyją w zgodzie. Za to u szwagierki w nowych blokach wiecznie coś się dzieje, syf na klatce, śmieci porozrzucane po schodach, pomalowane ściany. I fakt, tam dużo osób wynajmuje, nikt się praktycznie nie zna, więc może to kwestia tego.
    W kwesti domu, my budujemy parterówkę ( układ trochę podobny do 2 wersji Ani) , ale z antresolą Na górze są 2 pomieszczenia - w jednym będzie docelowo sypialnia gościnna a w drugim taki grajdoł na wszystko. Poza tym całe życie będzie toczyło się na dole. Kuchnia trochę taka pół otwarta, z malutką spiżarką, jedynie pomieszczenia gospodarczego brak, teraz myślę, że może jednak źle zrobiliśmy rezygnując z niego. Okaże się w praktyce ;)
    No i dla mnie istotne było mieć swoją łazienkę przy sypialni. Taką do której nie będą mi wchodzić "obcy". Koniecznie duże przeszklenia w salonie i wysoki sufit :)

Justyna, my pók ico mamy pralkę w szafie w przedpokoju, bo w łazience się po prostu nie zmieściła, a osttanio kupiliśy suszarkę bębnową, wstawiona do kuchni, nie potrzebuje odpływu, jedynie dostęp do gniazdka. Jestem tak zachwycona że codziennie się nie mogę nadziwć dlaczego nie kupiłam jej wczesniej. W końcu nie mam wiecznie rozwieszonego prania po całym domu. Dla mnie to ogromny luksus :D

Śliewczka gratuluję talentu :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, i jeszcze dałaś radę w szpilkach się wybrać. Podziwiam!
    Choć jak patrzę na tę fotkę to przypomina mi się Lena, która wysyłała nam zdjęcia stylizacji na wesele i dzień później pojawił się na świecie Franio.

Śliweczka, ale ten czas pomyka!16tc? Przecież dopiero co sikałaś na testy.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, a jaka masz suszarkę? To gdzie zbiera się woda? W jakimś zbiorniku? U nas jedyne miejsce w którym zmieściłaby się suszarka to szafa w korytarzu...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia , sliweczka wyglądacie cudnie!! :-)

Rucola wszystkiego najlepszego dla LEWKA :-D

sliweczka92, Rucola, Bunia86 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka to teraz już wiem od czego będzie zaczynał się mój dzień :D Aaaa! kciuuuki! <3 <3

Dziewczyny jesteście przepiękne w tych ciążach! aż mi się znowu roi w głowie żeby przeżyć to jeszcze raz...
    Śliweczka a jak Hania? Wie co się święci? jak reaguje na Twój brzuszek?
    Bunia piękne pamiątki brzuszkowe <3 słonecznikowe zdjęcie wywołuje westchnienia ochy i achy u mnie <3 (i wyrzuty sumienia że nadal mam zepsuty aparat!).
    Ps jaki plan- masz jeszcze jakąś ustaloną wizytę u gina ?

U nas grillowa sobota a jutro leniwa niedziela i.... WITAJ SZKOŁO :D :D :D jak ja kocham obowiązek edukacji !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 19:36

sliweczka92, staraczka1111, Lunaaa, Yoselyn82, Bunia86 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia ale piękne zdjęcia 😍 jesteś przepiękna kobieta. Aż ciężko uwierzyć że to już sama końcówka

Śliweczka nadrabiając pomyślałam, żeby Cię poprosić o fotkę brzuszka i proszę bardzo! Śliczny 😍

Dawno nas tu nie było to wrzucam
    ]
    Mam nadzieję wkrótce dołączyć do naszych pięknych ciężarnych ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 21:52

emi2016, Lunaris, Achia, Anna Stesia, sliweczka92, Lena21, Yoselyn82, Lusesita, moniśka..., staraczka1111, Cabrera, pilik, Bunia86 lubią tę wiadomość

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka pięknie rośniecie <3 trzymam kciuki za produkcję bejbisa!

Mnie też wzięło na wspominki (korzystając że jest Ciastek i trochę luzu na weekendzie) i przerzuciłam "kilka (set)" stron wstecz - aż trudno uwierzyć że to już po ciąży a mały ma prawie rok!
    Lunaris wrote:

summer86 wrote:
    Lunaris, nawet nie wiesz jak się cieszę, że Cię tu widzę <3
    Widzisz, miałaś nosa z kupowaniem ubranek :D

HAHAHA teraz się okaże że będzie siurdak i w nagrodę dostanie różową wyprawką :P HEHEHE cała ja...

Dzięki dziewczyny za ciepłe powitanie :* Zaczynam się oswajać powoli i już patrzę po Waszych suwaczkach na jakich etapach jesteście :) większości osób nawet nie muszę sprawdzać bo jesteśmy na bieżąco :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 21:17

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, moc całusków dla cudownego Lewka!! Niech rośnie pięknie i zdrowo! <3

Dziewczyny-ciężaróweczki, promieniejecie!! <3 (nieciężaróweczki - Luna! - również!)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 21:31

sliweczka92, Rucola, Bunia86 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !!! Dziewczyny ogromnie dziękuję za pamięć w imieniu mojego Roczniaka!! To był niezwykły i cudowny rok który bardzo dużo mnie nauczył. Macierzyństwo to cudowna podróż i ogromnie się cieszę że mogę ją przeżywać!!!
    Staraczka krecha jak malowana, teraz ma tylko ciemnieć!!! Rano melduję się z kciukami!!
    Bunia super, że znalazłaś chwilę żeby w ostatniej chwili pokazać nam brzuszek. Nie pamiętam czy pisałaś jak będzie miała na imię Twoja córeczka??
    Śliweczka Twój brzusio rośnie jak szalony!!!
    My dziś po grillu urodzinowym u moich rodziców, impreza bardzo udana. Jest bardzo ciepło jak wtedy kiedy urodziłam Lewka, prezenty trafione... Jutro ciąg dalszy wrażeń. Lewko idzie z kuzynami na salę zabaw w ramach urodzin, myślę że będzie fajnie. Rodzice posiedzą sobie przy kawie i torcie upieczonym przez mamę, jutro wrzucę fotki :) Buziaki dla Wszystkich!!!!

sliweczka92, staraczka1111, Lunaris lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lewko nasz cudny wszystkiego najlepszego słodziaku ! Rucola wzrusz okołoroczkowy też przeżywałam, a dla Ciebie to był z pewnością wyjątkowy rok i z całego serca Ci gratuluję i życzę, żebyś szła swoją matczyną drogą tak jak czujesz :)

Lunaris czasem mam ochotę wrócić do dnia mojego porodu, ale chyba nie mam odwagi, za dużo emocji mnie to wszytsko kosztowało i nawet teraz jak to pisze to szklą mi się oczy na samą myśl - teraz trzymam kciuki, żeby drugi dzidziuś miał książkowy, zaplanowany i bezkomplikacyjny poród, bo nie mam pojęcia jak ja to przetrwałam

Ania jeśli chodzi o patenty to warto rozplanować wszystkie sprzęty RTV i AGD tak, żeby ukryć sobie wszystkie kable i dostosować odpowiednią ilość gniazdek. U nas niby wszystko podpieliśmy a jak zmieniliśmy tv na smart to okazało się, że nie wpuściliśmy kabla do internetu i jest połączony przez wifi i przycina czasem, choć pewnie będziecie robić smart dom, to wtedy już te firmy zajmujące się instalacją, najczęściej doradzają w tego typu kwestiach. Co do garderoby to mam paxa z ikei i nie zamieniłabym go na nic innego - jedyny minus, my mamy wąską garderobę i musiałam wybrać tą węższa wersję, w której nie wszystkie elementy są dostępne, ale i tak jest bardzo funkcjonalna i wyglada porządnie. W ogrodzie to jedyne co przychodzi mi do głowy nieoczywistego to chyba gniazdko zewnętrzne (np kiedy chcemy umyć taras karcherem itp) oraz kran z wodą (można założyć dodatkowy licznik i wtedy nie płaci się od tej ilości wody opłat kanalizacyjnych). A najśmieszniejszy dla mnie gadżet jaki oststnio pokazywał mi mąż w łazience, którą wykonywali to chowana w ścianie szczotka do wc, ze schowkiem na papier :) w ogóle mój mąż często buduje domy delikatnie mówiąc zamożnym ludziom i czasem jestem w szoku jakie cuda się montuje i za jaką kasę :o

Dobrej nocy kobietki, wybaczcie więcej nie jestem w stanie z siebie wykrzesać :)

Aaaaa
    Bunia, Śliweczka cudne brzuszki ! Piękne kobiety

Lunaaaaa Ty chudzielcu :) świetnie wyglądasz

Staraczka to jest bladzioch ! Czekam na ciemniejącą kreskę :*

sliweczka92, Rucola, staraczka1111, Bunia86 lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 września 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa ale ty jesteś laseczka :) śliczna córeczka jak i mamusia.

Do weryfikacji sikankec z rana
    7b2315e4fd3e.jpg[/url 74

sliweczka92, Lunaris, Lunaaa, summer86, Bunia86 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, piękna kreseczka! 😍

staraczka1111 lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka jest kresia :D <3 betunia w pon?

Lena życzę Ci aby tym razem poród był wymarzony i bezproblemowy. Mnie się trafiła 2 razy indukcja a druga jeszcze gorsza od pierwszej ale byłam psychicznie lepiej przygotowana- wiesz co Cie czeka i wiesz że parę dni później to nie ma już znaczenia bo masz w ramionach swoje dzieciątko <3 najważniejsze żeby szczęśliwie donosić i urodzić zdrowo. Sama wiesz- mimo traumy porodowej potem dziecko wszystko wynagradza :)

staraczka1111 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3

Wysłany: 1 września 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciukasy :) myślę że uda mi się jutro wyskoczyć na betę.

f2wl3e5e75ssm4p5.png
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka jest krecha jak malowana 😍 trzymam kciuki za betę!

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w niedzielę! Na suwaczku 30 tc <3 Jak na to patrzę to łzy mi kapią z wzruszenia, że już TU jestem i chyba ciut z żalu, że ten czas tak płynie...
    Melduję też, że jak wszystko pójdzie dobrze, to w środę jestem ostatni dzień w pracy, potem jeszcze będę nieco pracować z domu i jedna ważna rozprawa w październiku oraz rada nadzorcza i można rodzić (nie ma to jak powiedzieć prezesowi dużej spółki akcyjnej, że albo zwołuje radę przed terminem porodu albo czeka na grudzień aż się ogarnę :P A że spółka górnicza, to w grudniu im nie leży, bo a to barbórka, a to wigilie ;)). No, z tym można rodzić to przesada - jeszcze malowanie, ostatnie porządki, kupa drobnych zakupów (ale od ubiegłego tygodnia mam i łóżeczko z materacem, wanienkę, przewijak, laktator i prawie wózek, bo aktualnie tylko dwa na tapecie :P). Od czwartku szkoła rodzenia, a w sobotę jeszcze służbowa impreza :D

Wczoraj miałam jakiś chwilowy kryzys psychiczny... I aż mi głupio było żalić się dziewczynom na fejsie, bo wiele z nich by się ze mną zamieniło z marszu, a ja jakieś wydumane problemy. A problem pojawił się przy porządkach w szafie - jak spojrzałam na swoje jeansy ze stycznia tego roku to teraz bym wepchnęła do kolan. Na plusie już dobre 11 kg, w biodrach 100 cm (+9 cm od lutego), w udach + 6 cm. I wpadłam w histerię, że jak ja wyglądam, że jak ja się zapuściłam, że... Racjonalnie patrząc to wiem, że po porodzie da się to zrzucić ciężką pracą, ba - ja i tak wiem, że nadal ważę 9 kg mniej niż w najgorszym okresie swojej wagi (jakbym poszła segregować ciuchy z garażu to tam pewnie wiele byłoby za luźnych :P), no ale hormony wyłączają mi czasem racjonalizm. M. stanął na wysokości zadania i pocieszał, na szlochy w temacie bioder zaczął jakieś bzdury o fizjologicznym przygotowaniu ciała do porodu przez naturę (normalnie tonem; czytała Krystyna Czubówna), ale z godzinę płaczu zaliczyłam.
    I o ile wcześniej myślałam, czy na L4 nie ogarnąć jakiejś sesji ciążowej tak chyba właśnie mi przeszło...

Dziś mi lepiej - wciągnęłam dresowe szorty na tyłek, więc nie analizuję, czy gniotą w uda i idę prasować Pączkowe ubranka. Zaczęłam wczoraj pranie, bo pogoda tak piękna, że lepiej by schly na słońcu niż nawet w najładniejszej pralni :P

Staraczka- trzymam kciuki! Idź na betę jutro, bo ja po Ovi mam rożne doświadczenia i strasznie się boję interpretacji testów po zastrzykach. A tak to będziemy się emocjonować przyrostami <3

Bunia- pięknie wyglądasz! Chyba trzeba będzie jakieś wspólne spacery wózkowe ogarniać :)
    Śliweczka- cudny brzuszek i zazdroszczę umiejętności szycia. To miała być jedna z rzeczy, którą ogarnę na ciążowym L4, no ale chyba czasu nie starczy ;)
    Luna- nie wiadomo, która z Was kradnie zdjęcie, bo obie równie śliczne!
    Rucola- miałam właśnie pytać na spokojnie jutro na czym stanęło z urodzinami i salą zabaw. Lewko będzie miał piękny, urodzinowy weekend! Czekamy potem na fotki!

sliweczka92, Minnie89, staraczka1111, pilik lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 3433 3434 3435 3436 3437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ