X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, miałam wlaśnie pisać do Ciebie w tej sprawie.. też nie rozumiem tego zamieszania.

Flowwer, wpadly w końcu jakieś ciążowe kilogramy? :)

A ja nie śpię od 30 minut.. mała chyba postanowiła dac mi do zrozumienia, że jest glodna, bo wierci się od 3 ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    ach za małe niedobrze za duże piersi też źle i jak tu dogodzić ;)

Zamawiała któraś z Was ubrania z happymum? Jak wypada rozmiarówka?

Olik, ja mam 4 sukienki od nich. Patrzylam na tabelę wymiarów, wyszedl rozmiar M, czyli taki jak w większosci brałam przed ciążą. Przy zamówieniu podajesz dodatkowo wymiary w biuście i biodrach a oni weryfikują czy rozmiar będzie ok.

Część sukienek zamówiłam w styczniu a spokojnie dadzą radę do końca ciąży, bo rosną razem z brzuszkiem.
    W najblizszy weekend ma być weekend zakupów i z tego co kojarzę będą zniżki do happymum.

olik321 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - pięknie wyglądasz!! <3

AnnaStesia - oj sam brzuszek.. :D ja uwielbiam oglądać ciążowe brzuszki! :)

Malka - a o co im chodziło z tymi badaniami?

Summer - Luśka od 3 też postanowiła zakończyć spanie.. :p wiła się, wyginała, gadała. Na koniec zrobiła obrót na brzuszek i leżała zadowolona :p koło 4 przymusiłam ją do spania i pociągnęła do 7 na szczęście :)

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie extra figury!
    Witam się po ciężkiej nocy. Cała wymiotowalam... i w sumie nie wiem od czego. Jedliśmy z eM to samo..jemu nic nie jest

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, Lena przepiękne macie te brzuszki! <3 aż mi się zatęskniło ...

Ja mam poduszkę z Supermami, używałam przez pół ciąży i bez niej nie wyobrażałam sobie spania :) muszę wystawić na olx, ale jakoś zebrać się nie mogę.

Miłego dnia ciężarówki :*

Lusesita lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis a za ile chcesz ją sprzedać?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za tyle miłych słów :)

Flo pamietam Twoje zdjęcie z testerek, jesteś śliczna blondynka i w ciąży tez na pewno wyglądasz ładnie :) szczerze mówiąc tez się czasem łapie na tym, że jak mam gorszy dzień to czuje się jak własna babcia w swoim ciele. Najważniejsze nasze skarby a do figury zawsze można wrócić ;)

Na forum tez jestem tylko tutaj i na testerkach staram się zajrzeć regularnie, ale tam temat tak pędzi, że nie zawsze daje radę. Pamietam wiele dziewczyn z tamtego wątku i ciagle im kibicuje z całego serca ! Tutaj mi dibrze z Wami <3

Summer współczuje pobudki

Olik może jesteś teraz bardziej wrażliwa niż mąż, mam nadzieje że to tylko chwilowe i lepiej się poczujesz

reset lubi tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Melevis a za ile chcesz ją sprzedać?

Myślałam, żeby puścić za 50zł +kw. Tylko wzór jest dosyć infantylny, bo w pandy - mąż mi kupił :D jak młoda wstanie to mogę pstryknąć fotkę :)

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a97f37326545.jpg

Flowwer lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • malka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo niestety zniżka jest tylko do tego sklepu w Kato, bo to promocja z okazji otwarcia.

Summer, ja właśnie nie wiem o co chodzi. To miała być tylko informacja, że jednak w szpitalach robi się dzieciom jakieś badania a nie że jest wszytsko olewane.

Kaczorka, napisałam na bbf, że wszytskie dzieci są objęte programem badań przesiewowych który obejmuje badanie na fenyloketonurię, mukowiscydozę i wrodzoną niedoczynność tarczycy. Te badania są wykonywane zawsze a dodatkowo jest jeszcze parę badan na różne choroby genetyczne ale to zależy już od województwa. Czasem jak coś się dzieje to robią też w szpitalach dzieciom badania krwi typu morfologia, bilirubina, CRP, glukoza. Jak to w szpitalu. A laski na bbf odebrały to jako jakiś atak. A napisała to tylko dlatego że któraś napisała że nie ma co liczyć że w szpitalu zrobią dziecku jakieś badania, zresztą ona się nie da! Będzie walczyć o swoje. Cokolwiek to miało znaczyć ;)

Już tam nie będę w ogóle wchodzić. Na prawdę zajrzałam tam chyba po ponad miesiącu nieobecności i w sumie mogłam nie zaglądać. Tylko tutaj jestem z Wami i czasem w miarę wolnego czasu na wątek staraczkowy zaglądam. To mi wystarczy :)

summer86, Bajkaaa lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sammer dalej +1kg ani waga drgnie. Chyba to wina sterydów które brałam.

Malka kichaj je tam nawet diabeł tym dziewczyną nie dogodzi. Kup różowe skarperki to przez 10 stron bedą pisać ze w 20 tc to za szybko. Kup fotelik to nie taki jak w ich mienamiu... serio czasem moģly by wziąść na wstrzymanie.

Olik może mięta pomoże? Masz naprawdę delikatny żołądek.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Sammer dalej +1kg ani waga drgnie. Chyba to wina sterydów które brałam.

Malka kichaj je tam nawet diabeł tym dziewczyną nie dogodzi. Kup różowe skarperki to przez 10 stron bedą pisać ze w 20 tc to za szybko. Kup fotelik to nie taki jak w ich mienamiu... serio czasem moģly by wziąść na wstrzymanie.

Olik może mięta pomoże? Masz naprawdę delikatny żołądek.

Flo czasem jestem w szoku, bo na staraniowym wątku zawsze było miło i wspierająco a na bff jakby zupełnie inaczej - oczywiście nie można wrzucić wszystkich do jednego worka bo sama z kilkoma dziewczynami z lipcowek mam grupę zamknięta na fejsie i jest bardzo miło, ale tez wybuchały afery o nic wcześniej

A tak zupełnie nie do tematu, dzuewczyny zanim poszłam na l4 dostałam w pracy bardzo drogą skórzaną torebkę w nagrodę, od pol roku leży zapakowana w folie :) nie wiem co z nią zrobić, bo jest taka typowo biurowa dla mnie a poza tym mam prawie identyczna (tez dostałam za coś tam), może jest wśród Was jakaś miłośniczka torebek lub znacie kogoś komu mogłaby się spodobać - nie ukrywam, że wolałabym ja sprzedać i przeznaczyć tą kasę na remont lub wyprawkę :) poniżej zdjęcia ze sklepu Wojewodzic, to dokładnie ten model; wiadomo, że nie będę chciała tyle co kosztuje na stronie, jak coś to piszcie :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb49d3139613.jpg h

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6030b195a0c.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a195fb4f15c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e648d9ff3c35.jpg

Mam nadzieję, że nikt się nie pogniewa za taki temat tutaj

• olik321 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis dziękuję za fotkę, ale jak pogadałam z eMkiem przyznał się ze ma dla mnie na zajączka prezent w postaci poduszki ;)
    Więc przepraszam za fatygę.

Flo wypiłam z 3 mięty i z 6 herbat i nic... ale od 2h jest cisza więc może już koniec

P.S witam sie w 20 tc jeju jak to juz powaznie brzmi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 11:18

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak piszecie o bbf, to przypomina mi się jak byłam w pierwszej ciąży.
    Przypadkowo trafiłam na fajne forum. Każda z nas była na innym etapie. Od staraczek do ciężarnych.
    Klimat super, fajnie się pisało. Raz jedna dziewczyna, która też miała termin na listopad, zaproponowała mi żebym dołączyła do listopadowek. Zajrzałam tam i pisałam od czasu do czasu.
    Ciężko mi się było tam znalezc, bo dziewczyny pitrafily robic gownoburze z niczego.
    I kiedyś jedna zapytała, czemu tak rzadko zaglądam do nich, a ja odpowiedziałam zgodnie z prawda, że pogoda piękna, to wole z niej korzystac niz zalegac przed kompem (11 lat temu nie miałam wypas smartfona z Internetem :-D ). No i się zaczelo, że zarzucam im że nic nie robią, że pewnie nie umiem sobie czasu zorganizować, że tylko obrażać ich potrafię, skoro ich towarzystwo to dla mnie stestz czasu i takie tam inne perełki. Szok.
    Olalam je i więcej tam nie pisałam.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zdjęć brzuszków.. ja nadal nie mam żadnego zdjęcia z okresu ciąży. Muszę chyba to w końcu nadrobić.

Ale mam stresa przed środą i tym echo serca..

Dziewczyny, mam do Was pytanie - czy Wasi lekarze prowadzący pracują w szpitalach, w których zamierzacie rodzić? Mój lekarz nie pracuje już od kilku lat w szpitalu i niestety nachodzą mnie obawy, że będę gorzej traktowana jako zupełnie anonimowa pacjentka.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W imieniu wciąż starających się chciałam Wam podziękować, że do nas zaglądacie, dajecie nadzieję, wspieracie wiedzą i/lub dobrym słowem i w ogóle, że jesteście i o nas pamiętacie :*

A teraz uciekam od Was, bo jestem chora i nie będę tu z moimi bakteriami dłużej siedziec ;) Zdrówka dla Was i dla dzieciaczków :*

summer86, olik321, Melevis, pilik, Lusesita, Bajkaaa, Karma88, KateHawke, Lena21, Anna Stesia, Jeżowa, Kaczorka, Flowwer, Rucola, malka, Ruth, Sarna84, Amy333 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak jakiś czas temu na marcówkach laski się kłóciły o to, że jedna napisała, że nie podobają się jej tradycyjne polskie imiona jak Zosia czy Staś. Została tak zaatakowana przez inną dziewczynę, jakby osobiście obsikała jej dziecko. Teraz tylko czytam tam o kolejnych porodach, ale jak widzę wątek marcowy jakiś taki malutki w porównaniu z innymi.

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz watek miesięczny i tak jest bardzo spokojny w porównaniu z innymi, można się wielu przydatnych rzeczy dowiedzieć i w większości przypadków odmienne zdanie jest szanowane. W tej jednej sprawie właśnie pojawiają się zgrzyty, ale temat szczepień jest ogólnie kontrowersyjny.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy jak u Ciebie? Coś się zaczyna powoli dziać, czy cisza?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja zmieniając lekarza wybrałam takiego który pracuje w tym szpitalu co będę rodzic bo co prywatnie się chodzi do lekarza to i lepiej potem przy porodzie ale to u nas tak jest

Co do fioletowej strony to czytałam wątek sierpniowy dosłownie kilka razy i nie teskno mi :)
    Ja nie lubię gówno burzy więc wolę te nasze wątku tu na różowej stronie mocy :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ