Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój lekarz też pracuje w szpitalu gdzie będę rodzić, ale i tak szansa, że na niego trafie jest raczej marna jedynie tyle, że mogę powiedzieć, że to mój lekarz albo zobaczą w karcie ciąży, że on prowadzi. Nie martw się takimi drobiazgami, życzę Ci żebyś po prostu trafiła na dobrych specjalistów, tacy na pewno nie będą się kierować tym kto był lekarzem, a po prostu Waszym dobrem
-
reset wrote:W imieniu wciąż starających się chciałam Wam podziękować, że do nas zaglądacie, dajecie nadzieję, wspieracie wiedzą i/lub dobrym słowem i w ogóle, że jesteście i o nas pamiętacie :*
A teraz uciekam od Was, bo jestem chora i nie będę tu z moimi bakteriami dłużej siedziec Zdrówka dla Was i dla dzieciaczków :*
Reset, biedactwo, masz teraz trudny czas przed sobą, a tu przeziębienie! Powodzenia na egzaminie! O wynik się nie martwię, bo jesteś megamózg i bez problemu sobie poradzisz. Ale sam fakt, że w chorobie musisz go pisać sprawia, że mocniej zaciskam kciuki! -
summer86 wrote:Co do zdjęć brzuszków.. ja nadal nie mam żadnego zdjęcia z okresu ciąży. Muszę chyba to w końcu nadrobić.
Ale mam stresa przed środą i tym echo serca..
Dziewczyny, mam do Was pytanie - czy Wasi lekarze prowadzący pracują w szpitalach, w których zamierzacie rodzić? Mój lekarz nie pracuje już od kilku lat w szpitalu i niestety nachodzą mnie obawy, że będę gorzej traktowana jako zupełnie anonimowa pacjentka.
O której macie echo? Mysle, że tutaj lekarz rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości, bądź dobrej myśli!
Ja mam 2 lekarzy prowadzących - moja doktor prywatnie, która jest aniołem, i lekarkę z przychodni przyszpitalnej. Nie obraziłabym się, gdybym trafiła na kogoś innego przy porodzie - pani jest gburowata i niesympatyczna, a o cokolwiek ją pytam to nie wie. Zresztą przy porodzie chyba ważniejsza jest położna (jesli wszystko przebiega ok). -
Również uważam, że ważniejsza jest przy porodzie położna, lekarz przychodzi na sam koniec jak już główkę widać (przynajmniej u mnie tak było), więc raczej nie ma większego znaczenia kto ciążę prowadzi
mam nadzieję że wszystkie traficie na dobrą ekipę specjalistów
tak sobie pozwoliłam wtrącić swoje 3 groszeBajkaaa lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia, planowo o 14.
Reset, kochana dużo zdrówka i tak jak Anna Stesia pisze, też jestem pewna że sobie poradzisz z egzaminem -
Reset - bardzo kibicuję Tobie i innym staraczkom i codziennie zaglądam na Wasz wątek. Powodzenia na egzaminie
Lusesita - właśnie wróciłam od lekarza. Szyjka znowu się lekko skróciła i ma 1,4cm. Chłopak od 2 tygodni bardzo mało przybiera na wadze i nadal nie ma 3600, więc jestem bardzo zadowolona (moje drogi rodne przede wszystkim)
Ostatnie dni to albo ciągłe bóle albo sen. Wpadłam w jakiś marazm i tak chyba już będzie do końca. Lekarz mi mówi, że jedno sprzątanie i może się zacznie, ale tak samo szanse są na to, że zobaczymy syna za 3 tygodnie. Dopóki nie zbliża się do 4kg jestem spokojna.
Lusesita lubi tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Sammer dalej +1kg ani waga drgnie. Chyba to wina sterydów które brałam.
Malka kichaj je tam nawet diabeł tym dziewczyną nie dogodzi. Kup różowe skarperki to przez 10 stron bedą pisać ze w 20 tc to za szybko. Kup fotelik to nie taki jak w ich mienamiu... serio czasem moģly by wziąść na wstrzymanie.
Olik może mięta pomoże? Masz naprawdę delikatny żołądek.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Summer - żaden z moich ginekologów nie pracuje na oddziale na który się zdecydowałam. I powiem Ci, że nie czułam się źle/gorzej traktowana wszyscy (poza kobietą z IP) byli mili.
A jutro o 14 kciuki masz zagwarantowane! Zobaczysz, że wyjdzie wszystko dobrze
Fioletowa strona chyba po prostu taka jest, że często wybuchają konflikty. Aczkolwiek u mnie na listopadzie było w miarę spoko.
Ale teraz już zrezygnowałam z uczestnictwa w tajnym forum na który się dziewczyny przeniosły, bo jednak drażnić mnie zaczęły osoby, których zdanie zazwyczaj było najbardziej słuszne.
Bajka - miałam Ci napisać już w piątek, że u mnie w Lidlu już w tamtym tygodniu pojawiły się te ubranka z bio bawełny. A niby powinny być dopiero od tego czwartku.
A tymczasem jadę do dentysty.. trzeba okiełznać spustoszenie po ciąży :p w następnej będę się chyba wapniem faszerować, żeby mi dzieciak nie zjadał wszystkiegosummer86 lubi tę wiadomość
-
Juicy to już lada dzień a waga super ja bedę się cieszyc jak dojdzie do 3 kg. Ja urodziłam się idealnie w terminie a ważyłam 2800g.
Sammer ja właśnie chodzę do takiego gina który ma coś do powiedzenia a że moja siostra rodziła w Bytomiu 2x to już co nieco wiem aaaa mój jest praktycznie codzienne a nie przyjmuje w milionach innych przychodni.
Rucola ja od 14 nie biorę sterydów jak łożysko przejeło prace. W tej chwili biorę neoparin i acard + witaminy, prog też całkowicie odstawiłam. Docent w zaleceniach sterydy do 12dc, ja trochę dłużej przeciągłam. A Ty jeszcze bierzesz?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Juicy może na święta będziecie w powiększonym składzie
dziewczyny poratujcie mnie czymś.. nadal wymiotuje nawet jak zjem kisiel.. obawiam się, że to jakiś wirus
jutro na 12.00 mam wizytę u gin więc już dziś nigdzie nie pójdę, ale może któraś brała coś w ciąży na wirusówki?
w zeszłym tygodniu eMek miałam to eksmitowałam się do mamy i nie złapałam od niego, ale musiałam złapać od kogoś innego.. -
hmm i tak muszę poczekać za eMkiem.. pije dużo wody i elektrolity
generalnie nie czuję się bardzo źle jak wtedy, gdy wymiotowałam 10 tyg z rzędu ;p
No ale wymiotuje wszystko oprócz czystej wody.
Summer my też mamy echo serduszka małego we Wrocławiu, ale 4 kwietnia, do kogo Cię skierowano na to badanie? -
Olik, mam skierowanie na NFZ ze wskazaniem placówki Kardio-Med.
Nie znalazłam za bardzo opinii, ale mój lekarz tam kieruje, a skoro jest na NFZ to spróbuję. Poza tym zależało mi na czasie i cieszę się, że w miarę szybko udalo się dostać termin. Z tego co się orientowałam w innych placówkach nawet 3 tygodnie się czeka. -
Summer! Mocne kciuki za jutrzejsza wizytę! Będzie dobrze! Jeśli chodzi o lekarza to ja mam takiego co pracuje w szpitalu gdzie mam zamiar rodzić, ale on tam jest 2x w tygodniu więc mała szansa, że na niego trafię. A poza tym, byłam już na ginekologii 2x w zeszłym roku i nie czułam żeby traktował mnie jakoś specjalnie. Tylko po poronieniu przyszedł trochę pogadać. A przy laparo to jak każda inna pacjentkę mnie traktował. Myślę że to w sumie jest profesjonalne podejście. A zresztą tak jak dziewczyny piszą, lakarza przychodzi tylko na samym początku i na koniec, chyba, że coś jest nie tak, ale takiej opcji nie zakładam
Olik pewnie niestety masz tą wirusówkę co emek, tylko zanim się choroba rozwinęła to trochę trwało. W sumie czas inkubacji takich wirusów może być do tygodnia. Podejdź do rodzinnego tak jak radzi Flo, albo wyślij przynajmniej emka do apteki po jakieś elektrolity, tylko niech dopytaj czy można je stosować w ciąży, bo nie mam pojęcia. Uważaj żebyś się nie odwodniła. Ale zrób sobie takie domowe elektrolity: woda, sok z cytryny, cukier i sól.
summer86 lubi tę wiadomość
-
Kaczorka, Malka - dziękuję za dobre słowo i kciuki, ale prośba o nie w środę
Malka, kiedy u Was najbliższa wizyta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 16:13
-
Kaczorka dziękuję za info ale ja się wstrzymuje z ciuszkami bo dostałam trochę od szwagierki a jeszcze od siostry mam dostać więc nie chcę tracić kasy jak okaże się że niepotrzebnie kupię a zawsze mogę za te pieniądze kupić czy bujaczek czy coś innego
Ostatnio koleżanka w prezencie kupiła mi pościel do łóżeczka ogólnie w szoku jestem że juz i taki prezent dostałam dlatego wstrzymam się z tymi zakupami hehe -
Lena21 ale z Ciebie sexi mamuśka. Wyglądasz bosko!
summer86 wrote:Dziewczyny, mam do Was pytanie - czy Wasi lekarze prowadzący pracują w szpitalach, w których zamierzacie rodzić? Mój lekarz nie pracuje już od kilku lat w szpitalu i niestety nachodzą mnie obawy, że będę gorzej traktowana jako zupełnie anonimowa pacjentka.
reset a już myślałam, że przychodzisz do nas na dłużej Liczę na to, że przychodząc do nas - sama złapałaś ciążowe wiruskiLena21 lubi tę wiadomość