X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka mi dentystka poleciła płukać szałwią. Jak zniesiesz smak to dentosept jest cudowny i płukać też można. Plus ja używam żelu baikadent i też mi dość szybko pomaga. A spore mam problemy z dziąsłami. Wszystkie sposoby po konsultacji ze stomatologiem i gin, więc spokojnie polecam :)

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    w porównaniu do wypromowanej Lewandowskiej ma zdrowe podejście
    Czytałam też jej wpisy o ciąży ( 4 miesiące przytulała porcelanę, do końca musiała zrezygnować z ćwiczeń ) i żałuję, że jak słyszę złośliwe "ciąża to nie choroba" nigdy nie jestem wstanie nic odpowiedzieć :)

Też zawsze myślałam, że ciąża to nie choroba. I dopiero teraz rozumiem ten stan :)
    Ale są kobiety co mają to za sobą i nadal tak komentują. Nie ma co wchodzić w dyskusję. To nie ma sensu. Szkoda tracić nerwy.
    Kaczorka wrote:
    Kasi Bigos nie znam, ale już mi się podoba jej podejście :) zresztą ja uważam, że kobiety w dzisiejszych czasach same na siebie wywierają zbyt dużą presję by być idealną. I nie odpuszczają sobie nawet w przypadku ciąży czy połogu.
    Myślę, że to też wina społeczeństwa. Nie zapomnę gdy na chrzcinach (3 miesiące po porodzie) rodzina komentowała matkę jak ona wygląda, że mogłaby wziąć sie za siebie bo za dużo jej zostało. Takie przykre słowa leciały od kobiet z jej rodziny, które same miały nadwagę! Jak tak można?
    A potem dziwić się, że kobieta wpada w kompleksy.
    Ania1003 wrote:
    Z babciami hmmm... wczoraj ta z woreczkiem miała wylew... druga po zawale niby się lepiej dzisiaj czuła. Staram się nie myśleć o złych rzeczach bo zaraz zaczyna brzuch boleć na jakikolwiek stres. Liczę się pomału że to już taki wiek i niestety. Tylko czemu się dwie zmówiły na umieranie w jednym czasie ;)
    A tak, to prawnuk w drodze (dla tej od taty to pierwszy) i kościelny w październiku... M się boi, że gdyby coś, to nie będzie wypadać robić wesela. Ja znowu jakoś staram się twierdzić, że nie da się tak wszystkiego zaplanować i to po prostu życie, dlatego nie chciałabym przekładać. W sumie rodzice moi upierali się na ten rok 'żeby babcie jeszcze były'. No a tu na razie czarne wizje. U babci z woreczkiem podejrzewają jeszcze szpiczaka i nie wiadomo jak będzie.
    Myśl pozytywnie. Tylko tyle teraz możesz.
    A gadanie "wypada nie wypada". Jedna z moich babć zmarła 5 lat temu. Pamiętam ostatnią rozmowę gdy mówiłam "Babcia będziesz tańczyć na moim weselu". Uśmiechnęła się wtedy. Co prawda na wspomnienie tej rozmowy zawsze się wzruszam i łzy same napływają do oczu. Co prawda babcia do ślubu nie doczekała, odbył się 4 lata później. Ale nawet gdyby to stało się tuż przed ślubem to bym wiedziała, że ona nie chciałaby bym przekładała. Po prostu z góry by obserwowała swoją pierwszą wnuczkę, która bierze ślub. Cieszyłaby się moim szczęściem.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, dobrze pamiętam, że męczyłaś się ze zgagą w ciąży? Zaczynam rozumieć co czułaś..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer mi pomagają migdały przy lżejszej zgadze. A jak mam taka ko konkretna to mleko.

MamaFabianka lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, dziękuję. Dziś się właśnie ratowałam migdałami, ale średnio pomogły.
    Będę musiała unikać nawet śladowych ilości cebuli i czegokolwiek smażonego.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania przykro mi, że akurat teraz takie problemy ze zdrowiem maja Twije babcie, co do ślubu - mielismy dużo wcześniej wszystko zaplanowane i tez się tak nieszczęśliwie złożyło, że moi dziadkowie zmarli niedługo przed - w październiku i w styczniu, a wesele było w sierpniu. Pogadałam z rodzicami i oboje powiedzieli, że nie ma sensu przekładać, bo żaden dziadek by tego nie chciał. Ciocie nie tańczyły, bo tak chciały, a my to uszanowaliśmy - najważniejsze, że były i nam towarzyszyły w tym dniu. Wszystkiego dobrego dla Twoich babć, oby im jednak zdrowie dopisało

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja też muszę uważać co jem. Ale na cięższe przypadki zimne mleko mi pomagało.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ze bliskie osoby sasiadki itp komentuja figure to juz normalka naogladaja sie w tv Lewandowskich i innych takich i maja wyidealizowany poglad...
    Ale nie zapomne jak po pierwszej ciazy szwagierka ze szwagrem poszli zalatwiac chrzest dla malej jakis miesiac po porodzie... no i usiedli z ksiedzem (mala wioska wszystkich dobrze zna) gadka szmatka mowia w jakiej sprawie przyszli a ksiadz patrzy na szwagierke i wyskakuje z tekstem "a to na kiedy termin porodu"? A dziecko od miesiaca w domu... Widac sa nawet ksieza ktorzy mysla ze kobieta po porodzie ma plaski brzuch...
    A oliwy do ognia dolewala wiecznie tesciowa ktora chyba 50 razy podkreslala ze ona nie myslala ze taki brzuch mozna miec po porodzie bo ona miala odrazu plaski... No fantastycznie i brawa dla niej ze taka figure miala...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - największą zgagę miałam po bananach i napojach gazowanych. Początkowo ratowałam się zimnym mlekiem. Ale jak już nie pomagało to stosowałam Rennie :) bez tych cudownych pastylek bym chyba nie dała rady.

Ja chyba mam w swoim otoczeniu super ludzi, bo od nikogo po porodzie nie usłyszałam, że powinnam się wziąć za siebie. A miałam sporo kilogramów do zrzucenia. Raczej słyszałam, gdy sama marudziłam, że gruba jestem, że czego ja od siebie chcę - przecież dopiero co dziecko urodziłam. Że powinnam dać sobie czas.

Ania - zdrówka dla babć!
    Moja jedyna babcia jaką znałam całe życie czekała aż w końcu wezmę ślub. I nawet dożyła do tego czasu. Ale nie uczestniczyła w uroczystości, bo wcześniej dopadła ją miażdżyca mózgu i nawet nie była świadoma niczego. Zmarła 4m-ce później. Choć zawsze myślałam, że zrobi mi po złości i umrze w dzień ślubu.
    Ale za to zmarła tego samego dnia w którym ja się dowiedziałam o pierwszej ciąży.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - a na dziąsła i podniebienie to polecam szałwię!! Mega działa na podrażnienia i stany zapalne :) ale tylko jako płukanka, nie do picia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 06:39

Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zgagi to ja potrafilam mieć nawet po wypiciu wody... Nic kompletnie mi nie pomagalo, tzn pomagalo na jakies 10 min, i znowu zgaga palila. Teraz troszke brzuch sie obnizyl to jest lekka ulga, ale i tak codziennie zgaga jest, tylko już nie taka mocna i nie trwa tak dlugo.
    Jesli chodzi o dziasla to mozna tez smarowac zelami dla niemowlakow,wg mnie najbardziej dziala lagodzaco calgel, w pierwszej ciazy probowalam chyba wszystkich bo mialam zapalenie dziasel i tylko ten troche znieczulal.
    A ja dzisiaj wizytuje, sprawdzamy blizne po cieciu, bo im brzuch wiekszy tym bardziej mi dokucza. Chcialabym rodzic sn ale jedyna rzecz ktorej sie boje to wlasnie ze cos podzieje sie z blizna, zobacze co dzisiaj powie mi na to lekarz.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka - a ile jesteś po pierwszym CC?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu przykro mi, że masz teraz taką sytuację z babciami.

Co do zgagi ja mam tylko po mięsie smażonym albo tłustym..

U nas dziś lepiej, wirus chyba zażegnany, pije teraz elektrolity i jem chleb z masłem, bo żołądek jeszcze podrażniony.

O 12.00 mamy wizytę i nie mogę się doczekać!! Trzymajcie kciuki, żeby z serduszkiem i przepływam i było wszystko ok!

Bajkaaa, Kaczorka, Jeżowa, Lena21, Jadranka, Flowwer, Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik kciuki zaciśnięte.

Byłam dzisiaj na pobraniu krwi. Muszę skontrolować Watrobowe, bo mnie zaczęło ciało swedzieć . Nie zawsze ale jednak.
    Kurczę mam takiego stresa, że szkoda gadać.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki,

Olik kciuki zaciśnięte !

Co do zgagi u mnie była szczególnie po soku typu multiwitamina, ale na razie się jakoś triche uspokoiło, zobaczymy co będzie dalej :)

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa żyjemy w takich czasach nagonki na perfekcionizm.
    - idealne małżeństwo
    -piekny dom za wsze idealnie na błysk posprzatany
    - wzorowo uczace się dzieci
    - świetna praca
    - idealna sylwetka, nawet kosztem operacji plastycznych.
    Wszystko to nakrecają media społecznościowe.

Olik czekam na relacje!!!
    A co do zgagi uzywałam octu jabłkowego przed ciąża.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik!! Musi byc wszystko dobrze, wszystkie tu czekamy na pozytywne wieści:*
    Lusesita koniecznie to skontroluj, niestety w tej kwestii nie ma żartów ale najważniejsze, ze to juć 36tc i dziecko tak naprawdę jest praktycznie gotowe.
    Co do zgagi to ja mam zawsze i jest to niezależne od ciąży po sokach typu kubuś, generalnie wszystkich przecoierowych, tych z dodatkiem marchewki, multiwitaminy, ale też i tych przecirowych bez marchewki. U mnie ogólnie soki sa problematyczne, więc ich unikam. Bezproblemowy jest tylko i wyłacznie mój ukochany pomarańczowy, ale wyciskany bezpośrednio z owoców a nie z zageszczonego, bo po tym drugim tez miewam zgagę...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, kciuki! :)

malka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik kciuki mocno zacisniete!!

a my sie ciocie witamy w 35 tyg ;-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df176f02f5bb.jpg

Kaczorka, pilik, Jeżowa, Lusesita, olik321, JustynaG, malka, Lena21, Rucola, Jadranka, JuicyB, Bajkaaa, KateHawke, emi2016, Karolina90, staraczka1111, Cccierpliwa, MamaFabianka, Sarna84, blue00, Emiilka, E_w_c_i_a, Amy333 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Moniśka - a ile jesteś po pierwszym CC?
    Prawie 4 lata, ale ok 2 lata nie mialam czucia w okolicy blizny i do tej pory przy zmianie pogody potrafila mnie ciagnac. Niby przed ciaza jak sprawdzałam na usg to ladnie wygladala.

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ