Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka mi dentystka poleciła płukać szałwią. Jak zniesiesz smak to dentosept jest cudowny i płukać też można. Plus ja używam żelu baikadent i też mi dość szybko pomaga. A spore mam problemy z dziąsłami. Wszystkie sposoby po konsultacji ze stomatologiem i gin, więc spokojnie polecam
Rucola lubi tę wiadomość
-
olik321 wrote:w porównaniu do wypromowanej Lewandowskiej ma zdrowe podejście
Czytałam też jej wpisy o ciąży ( 4 miesiące przytulała porcelanę, do końca musiała zrezygnować z ćwiczeń ) i żałuję, że jak słyszę złośliwe "ciąża to nie choroba" nigdy nie jestem wstanie nic odpowiedzieć
Też zawsze myślałam, że ciąża to nie choroba. I dopiero teraz rozumiem ten stan
Ale są kobiety co mają to za sobą i nadal tak komentują. Nie ma co wchodzić w dyskusję. To nie ma sensu. Szkoda tracić nerwy.
Kaczorka wrote:Kasi Bigos nie znam, ale już mi się podoba jej podejście zresztą ja uważam, że kobiety w dzisiejszych czasach same na siebie wywierają zbyt dużą presję by być idealną. I nie odpuszczają sobie nawet w przypadku ciąży czy połogu.
A potem dziwić się, że kobieta wpada w kompleksy.
Ania1003 wrote:Z babciami hmmm... wczoraj ta z woreczkiem miała wylew... druga po zawale niby się lepiej dzisiaj czuła. Staram się nie myśleć o złych rzeczach bo zaraz zaczyna brzuch boleć na jakikolwiek stres. Liczę się pomału że to już taki wiek i niestety. Tylko czemu się dwie zmówiły na umieranie w jednym czasie
A tak, to prawnuk w drodze (dla tej od taty to pierwszy) i kościelny w październiku... M się boi, że gdyby coś, to nie będzie wypadać robić wesela. Ja znowu jakoś staram się twierdzić, że nie da się tak wszystkiego zaplanować i to po prostu życie, dlatego nie chciałabym przekładać. W sumie rodzice moi upierali się na ten rok 'żeby babcie jeszcze były'. No a tu na razie czarne wizje. U babci z woreczkiem podejrzewają jeszcze szpiczaka i nie wiadomo jak będzie.
A gadanie "wypada nie wypada". Jedna z moich babć zmarła 5 lat temu. Pamiętam ostatnią rozmowę gdy mówiłam "Babcia będziesz tańczyć na moim weselu". Uśmiechnęła się wtedy. Co prawda na wspomnienie tej rozmowy zawsze się wzruszam i łzy same napływają do oczu. Co prawda babcia do ślubu nie doczekała, odbył się 4 lata później. Ale nawet gdyby to stało się tuż przed ślubem to bym wiedziała, że ona nie chciałaby bym przekładała. Po prostu z góry by obserwowała swoją pierwszą wnuczkę, która bierze ślub. Cieszyłaby się moim szczęściem. -
Lusesita, dziękuję. Dziś się właśnie ratowałam migdałami, ale średnio pomogły.
Będę musiała unikać nawet śladowych ilości cebuli i czegokolwiek smażonego. -
Ania przykro mi, że akurat teraz takie problemy ze zdrowiem maja Twije babcie, co do ślubu - mielismy dużo wcześniej wszystko zaplanowane i tez się tak nieszczęśliwie złożyło, że moi dziadkowie zmarli niedługo przed - w październiku i w styczniu, a wesele było w sierpniu. Pogadałam z rodzicami i oboje powiedzieli, że nie ma sensu przekładać, bo żaden dziadek by tego nie chciał. Ciocie nie tańczyły, bo tak chciały, a my to uszanowaliśmy - najważniejsze, że były i nam towarzyszyły w tym dniu. Wszystkiego dobrego dla Twoich babć, oby im jednak zdrowie dopisało
-
Dziewczyny ze bliskie osoby sasiadki itp komentuja figure to juz normalka naogladaja sie w tv Lewandowskich i innych takich i maja wyidealizowany poglad...
Ale nie zapomne jak po pierwszej ciazy szwagierka ze szwagrem poszli zalatwiac chrzest dla malej jakis miesiac po porodzie... no i usiedli z ksiedzem (mala wioska wszystkich dobrze zna) gadka szmatka mowia w jakiej sprawie przyszli a ksiadz patrzy na szwagierke i wyskakuje z tekstem "a to na kiedy termin porodu"? A dziecko od miesiaca w domu... Widac sa nawet ksieza ktorzy mysla ze kobieta po porodzie ma plaski brzuch...
A oliwy do ognia dolewala wiecznie tesciowa ktora chyba 50 razy podkreslala ze ona nie myslala ze taki brzuch mozna miec po porodzie bo ona miala odrazu plaski... No fantastycznie i brawa dla niej ze taka figure miala...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Summer - największą zgagę miałam po bananach i napojach gazowanych. Początkowo ratowałam się zimnym mlekiem. Ale jak już nie pomagało to stosowałam Rennie bez tych cudownych pastylek bym chyba nie dała rady.
Ja chyba mam w swoim otoczeniu super ludzi, bo od nikogo po porodzie nie usłyszałam, że powinnam się wziąć za siebie. A miałam sporo kilogramów do zrzucenia. Raczej słyszałam, gdy sama marudziłam, że gruba jestem, że czego ja od siebie chcę - przecież dopiero co dziecko urodziłam. Że powinnam dać sobie czas.
Ania - zdrówka dla babć!
Moja jedyna babcia jaką znałam całe życie czekała aż w końcu wezmę ślub. I nawet dożyła do tego czasu. Ale nie uczestniczyła w uroczystości, bo wcześniej dopadła ją miażdżyca mózgu i nawet nie była świadoma niczego. Zmarła 4m-ce później. Choć zawsze myślałam, że zrobi mi po złości i umrze w dzień ślubu.
Ale za to zmarła tego samego dnia w którym ja się dowiedziałam o pierwszej ciąży. -
Co do zgagi to ja potrafilam mieć nawet po wypiciu wody... Nic kompletnie mi nie pomagalo, tzn pomagalo na jakies 10 min, i znowu zgaga palila. Teraz troszke brzuch sie obnizyl to jest lekka ulga, ale i tak codziennie zgaga jest, tylko już nie taka mocna i nie trwa tak dlugo.
Jesli chodzi o dziasla to mozna tez smarowac zelami dla niemowlakow,wg mnie najbardziej dziala lagodzaco calgel, w pierwszej ciazy probowalam chyba wszystkich bo mialam zapalenie dziasel i tylko ten troche znieczulal.
A ja dzisiaj wizytuje, sprawdzamy blizne po cieciu, bo im brzuch wiekszy tym bardziej mi dokucza. Chcialabym rodzic sn ale jedyna rzecz ktorej sie boje to wlasnie ze cos podzieje sie z blizna, zobacze co dzisiaj powie mi na to lekarz. -
Aniu przykro mi, że masz teraz taką sytuację z babciami.
Co do zgagi ja mam tylko po mięsie smażonym albo tłustym..
U nas dziś lepiej, wirus chyba zażegnany, pije teraz elektrolity i jem chleb z masłem, bo żołądek jeszcze podrażniony.
O 12.00 mamy wizytę i nie mogę się doczekać!! Trzymajcie kciuki, żeby z serduszkiem i przepływam i było wszystko ok!
Bajkaaa, Kaczorka, Jeżowa, Lena21, Jadranka, Flowwer, Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Cierpliwa żyjemy w takich czasach nagonki na perfekcionizm.
- idealne małżeństwo
-piekny dom za wsze idealnie na błysk posprzatany
- wzorowo uczace się dzieci
- świetna praca
- idealna sylwetka, nawet kosztem operacji plastycznych.
Wszystko to nakrecają media społecznościowe.
Olik czekam na relacje!!!
A co do zgagi uzywałam octu jabłkowego przed ciąża.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Olik!! Musi byc wszystko dobrze, wszystkie tu czekamy na pozytywne wieści:*
Lusesita koniecznie to skontroluj, niestety w tej kwestii nie ma żartów ale najważniejsze, ze to juć 36tc i dziecko tak naprawdę jest praktycznie gotowe.
Co do zgagi to ja mam zawsze i jest to niezależne od ciąży po sokach typu kubuś, generalnie wszystkich przecoierowych, tych z dodatkiem marchewki, multiwitaminy, ale też i tych przecirowych bez marchewki. U mnie ogólnie soki sa problematyczne, więc ich unikam. Bezproblemowy jest tylko i wyłacznie mój ukochany pomarańczowy, ale wyciskany bezpośrednio z owoców a nie z zageszczonego, bo po tym drugim tez miewam zgagę...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Olik kciuki mocno zacisniete!!
a my sie ciocie witamy w 35 tyg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df176f02f5bb.jpgKaczorka, pilik, Jeżowa, Lusesita, olik321, JustynaG, malka, Lena21, Rucola, Jadranka, JuicyB, Bajkaaa, KateHawke, emi2016, Karolina90, staraczka1111, Cccierpliwa, MamaFabianka, Sarna84, blue00, Emiilka, E_w_c_i_a, Amy333 lubią tę wiadomość