Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusesita ja jutro robię próby bo od kilka dni drapie się na potęgę. Trzymam kciuki by Twój gin wymyślił cos. Moze wezmą Cie na tzw płukanie. Jak bylam w szpitalu kilka dziewczyn z choleostaza mialo płukanie.
Bajka zazdroszczę ciuszkow. My niestety musimy wszystko skompletować -
Powiem Wam Szczerze, że najlepsze by teraz bylo jakbym urodzila. Przynajmniej nie meczyli by mnie w szpitalu. Zobaczymy jak to będzie.
Olik tez taki czteropak tych badań robisz? Trzymam kciuki żeby wyszły dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 22:25
-
no według USG wyprzedzał o kilka dni wagą, o ponad tydzien chyba długością kości udowej. Generalnie mały nie jest, ale też nie ma po kim być
Ułożony jest w poprzek brzucha i nisko bardzo, dlatego też wyczuwam ruchy. Bo łożysko znowu mam z przodu ale wysoko, nad małym.
Flo czekam teraz na Twoją dziewczynkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 23:20
Flowwer lubi tę wiadomość
-
Flo wizyta teraz w piatek?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyTo ja się witam 'w nocy' w 6mc
Czekałam na tą środę i zastanawiałam się czy na bff wybije 6 miesiąc teraz. I już poważnie to jakoś brzmi
Mieliśmy teraz debatę z M nad imionami. Decyzji nadal brak. Żeby było trudniej, wybraliśmy 14 imion, zrobiłam ankietę i wysłaliśmy do rodziny. Byliśmy ciekawi co sądzą inni. A na dodatek mam odmienne zdanie jak M Skończy się chyba na losowaniu
Ale coś czuję, że przekabacę M na mój wybór 3:D
Dla mnie: Adaś, Ignaś,
Dla M: Oskar, Ignaś, Filip
Rodzina: Adaś, Filip
Ignaś był od początku, ale zaczyna nam coś nie leżeć. Mi od kilku dni głowę psuje Adaś. M upiera się przy Oskarze, a mocniej czuje Filipa. Ja za to Filipa niańczyłam i nie mogę się ugiąć, bo Fifo jest dla mnie tylko jeden. Rodzina też forsuje Filipa. Galimatias w głowach dzisiaj był
Na razie pierwsze podejście, ale mamy jeszcze trochę czasuSarna84, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Ania dobrze ze lista ukrocona bo myslalam ze teraz z tych 14 bedziecie debatowac... to by dopiero byla przeprawa
Ale wlasnie jak sie imie wybiera to widac ile nam sie nie podoba albo z kims kojarzy albo zle kojarzy itp...
Gratki 6 miesiaca!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 00:41
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Flo wizyta teraz w piatek?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Lusesita - totalnie nie znam się na tych wynikach, ale mam nadzieję, że lekarz odpowiednio zareaguje. No i gdyby chciał już teraz rozwiązać ciążę to maluszek jest pewnie gotowy. A Wy byście na święta mieli już niunię w domku
Olik - a Twoje wyniki niech będą w normie!
Bajka - przejrzyj wcześniej te ubranka i zobacz czy będą Ci odpowiadać. My sporo dostaliśmy a w ostateczności użyłam tylko kilka rzeczy z tego. Większość dokupiłam :p
Ania - gratuluję wejścia w 6 miesiąc a z imieniem możecie poczekać aż się dziecko urodzi. Może jak go zobaczycie to Was oświeci
U nas maruda.. zęby w natarciu.
A jeszcze nauczyła się obracać na brzuszek a po chwili jęczy, że jej tak źle.. :p
Summer - i kciuki dzisiaj za serduszko córci!! -
Rucola wrote:Dziewczyny, mam pytanie, bo zaczynam wariować Mierzyłyście temperaturę w drugim trymestrze? jak to jest, ona wraca do podstawowej czy powinna byc wysoko???
Mierzyłam czasami i była w okolicach 36.6℃ więc spokojnie - wszystko jest dobrzeRucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaczorka- wiem że z imieniem się nie pali tylko przy naszym trybie życia, to różnie może być. Gorzej będzie jak nie dotrwam do końca lipca, młody wyskoczy a M na statku będzie.
I tak całe życie omawiamy przez messagera (kupowałam też tak sama mieszkanie ), dlatego chociaż imię chcieliśmy mieć wybrane. M nie przeżyje jak w urzędzie będzie coś, co mu nie pasuje.
Myślę że do wyjazdu coś się nam rozświetli jeszcze. Dziewczynka raczej już nie wyskoczy
Z temperaturą to ja do tej pory mierzyłam 1x i była 'normalna'. Jakoś termometr mnie teraz nie kręci po staraniach Nawet gdyby była niższa, to chyba bym nie zwróciła uwagi
Flo- bierz 3d. Ja też będę mieć w piątek Ponoć nagrywają filmik. Zapisałam się w Szczecinie do Engel&Hajdasz czy jakoś tak. Zobaczymy co wyjdzie. A patrząc na 3d z 15tc, to jestem ciekawa jak teraz Klusek wygląda. Chyba nie usłyszę, że się nie nadaje na 3d...Flowwer lubi tę wiadomość
-
3D obowiązkowo!!
A ten lekarz co twierdzi, że za wcześnie, to jakiś buc.. za wcześnie to może być, jak się w ciąży nie jest :p
Widziałam USG 3D z 7tc i wyglądało super taka kijaneczka szkoda, że nie moja!
Z imion męskich to u nas póki co chyba by wygrał Adaś. Ale mąż by nie był do końca szczęśliwy :p
Ciężko o fajne imię męskie. A tym bardziej na A!Jadranka lubi tę wiadomość
-
Rucola, popieram Kaczorkę - u mnie też tempka wróciła do podstawowej. Nie mierzyłam, żeby sprawdzać czy jest wyższa jak na początku, ale gdy gorzej się czułam na wszelki wypadek sprawdzałam czy nie mam gorączki.
Kaczorka, kciuki się bardzo przydadzą
Ania, Adaś to śliczne imię Swoją drogą ja ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad Anią bo Lidia jednak wypadło z listy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 08:05
-
Kaczorka ja przejrzałam te ubranka i dlatego mówię że dokupie tylko śpiochy do lekarza i nie planuje nic innego kupić do ubrania tymbardziej że te duże wydatki jeszcze przede mną Typo meble do pokoju i wózek aha no i jeszcze śpiworek muszę kupić bo tego nie mam
-
Lusesita, daj znać co lekarz powie na wyniki. I postaraj się nie przejmować (wiem, wiem nie da się tak łatwo ), ale jesteś już na takim etapie, że maleństwo sobie poradzi po drugiej stronie brzuszka. Trzymam kciuki!
Lusesita lubi tę wiadomość
-
Summer - kciuki za serduszko!
Lucesita za Was też kciuki
Ostatnio miałam natchnienie pod prysznicem Całą ciążę nie mieliśmy imienia i nagle wpadła mi do głowy Emilka M też się podoba więc prawdopodobnie już zostanieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 08:17
Lusesita, Bajkaaa, olik321, Flowwer, Kaczorka, Sarna84, Rucola, lamka lubią tę wiadomość
-
Aniu, a pomyśl o swoim maluchu przez jeden dzień jak o Fifku? Może jednak mogą być 2 takie osobniki na kuli ziemskiej? A jak nie to pozostaje Ignaś... A rodziną to się nie przejmujcie, najważniejsze by Wasz Klusek miał takie imię jak Wam odpowiada.
No chyba, że zostanie Kluskiem