Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusesita wrote:Dziewczyny prawdopodobnie czeka mnie szpital. Wiem że to dla dobra dziecka, ale jestem załamana
Już widzę jak córka będzie płakać jak że szkoły wróci...Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:Co się dzieje Kochana? Trzymam kciuki! Mnie tak zatrzymali w 34tc po rutynowym ktg, ale udało mi się stamtąd zwiać po 3 dniach. Trzymam kciuki by wszystko było ok, to już donoszona ciąża.
U mnie cholestaza się odezwała. Mam małe szanse że wypuszcza mnie do porodu.
Na IP jedziemy gdzieś o 18ej bo o tej porze to tam tłumy są. -
Lusesita w tej chcwili musisz patrzeć tylko na pozytywny sytuacji, bo tylko takie są. Starsza córcia sobie poradzi, będzie Cię odwiedzać. Nie ma innej opcji. Zatem głowa do góry, trzeba robić to co jest najlepsze dla malutkiej a za 2 miesiące nie będziesz pamiętać aktualnych rozterek.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja dziewczyny oczywiście spanikowałam tym spadkiem temperatury i na cito umówiłam się do lekarza i na 80% będę mieć synka:) Po wcześniejszych sugestiach lekarzy stawiałam na córcię, ale jak dziś usłyszałam, ze raczej chłopak to się ogromnie ucieszyłam nie potrafię tego wyjasnić, ale jestem bardzo szczęsliwa. a co do imion to u nas na tapecie oczywiście Lew. Imie wywołujące w mojej rodzinie ogromne poruszenie, ale my to mamy w nosie. jak się nic nie odmieni, to będzie Lewko
KateHawke, Jadranka, Lusesita, Kaczorka, Flowwer, admiralka, Jeżowa, Yoselyn82, JuicyB, Sarna84, JustynaG, lamka, Meśka, Amy333 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola ja wychodzę z założenia, że to wam ma się imie podobać a nie komuś. Nawet jesli mialby to być 15 Kacperek w rodzinie. (Imie przypadkowe )
Wiem że to wszystko dla dobra małej, ale mnie po cp szpitale napawają strachem.
I ta obawa że moge tam dlugo polezec...
Przepraszam, że wam tam smuce. -
Lusesita wrote:Rucola ja wychodzę z założenia, że to wam ma się imie podobać a nie komuś. Nawet jesli mialby to być 15 Kacperek w rodzinie. (Imie przypadkowe )
Wiem że to wszystko dla dobra małej, ale mnie po cp szpitale napawają strachem.
I ta obawa że moge tam dlugo polezec...
Przepraszam, że wam tam smuce. -
Lusesita, rozumiem strach przed szpitalem po cp, bo mam to samo..
My już po badaniu. Chyba odwyklam od standardów NFZ, 1,5 godziny opoznienia a przy badaniu oprócz lekarza byla studentka, ktora sie przyuczała. Jedyny plus, że dużo jej tlumaczyl co akurat robi, czy wygląd i wynik jest prawidlowy.
Z serduszkiem podobno wszystko ok, ognisko hiperechogeniczne nie jest groźne. Wyszla lekka niedomykalność, ale podobno gdyby nie studentka nawet by o tym nie mówil, bo jest ona niewielka i nie zagraża dziecku. Jest to czeste i duża szansa, że zniknie do porodu.
Wg tego USG mała waży 1060 gramów, ciekawe jakim cudem przytyła 220 g w 5-6 dni raczej nie ma co ufać pomiarom z różnych aparatów USG.Lusesita, Yoselyn82, JuicyB, olik321, JustynaG, Jadranka, malka, Siwulec, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Mogę dołączyć?
Flowwer, Lusesita, Jeżowa, Kaczorka, Bajkaaa, KateHawke, JuicyB, summer86, Lena21, Sarna84, olik321, JustynaG, staraczka1111, lamka, Rucola, Jadranka, malka lubią tę wiadomość
-
Mam nadzieję, ze nie jestem tu tylko na chwilę.
Nawet się lękałam ustawić ten suwaczek, ale kurcze no, musze myslec pozytywnie! Na co temu Maluchowi znerwicowana matkasummer86, Rucola lubią tę wiadomość
-
admiralka wrote:Mogę dołączyć?
Witaj w naszych skromnych progach a jak pisałam wróżę ♡♡ serduszka
Lusesita najważniejsze jest teraz dobro maleństwa
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Witaj w naszych skromnych progach a jak pisałam wróżę ♡♡ serduszka
Lusesita najważniejsze jest teraz dobro maleństwa
Sporo osób wróży nam bliźniaki Ale wydaje mi się, że beta by mocniej rosła przy dwóch Maluchach.
Oby choć jeden zdrowy -
summer86 wrote:Lusesita, rozumiem strach przed szpitalem po cp, bo mam to samo..
My już po badaniu. Chyba odwyklam od standardów NFZ, 1,5 godziny opoznienia a przy badaniu oprócz lekarza byla studentka, ktora sie przyuczała. Jedyny plus, że dużo jej tlumaczyl co akurat robi, czy wygląd i wynik jest prawidlowy.
Z serduszkiem podobno wszystko ok, ognisko hiperechogeniczne nie jest groźne. Wyszla lekka niedomykalność, ale podobno gdyby nie studentka nawet by o tym nie mówil, bo jest ona niewielka i nie zagraża dziecku. Jest to czeste i duża szansa, że zniknie do porodu.
Wg tego USG mała waży 1060 gramów, ciekawe jakim cudem przytyła 220 g w 5-6 dni raczej nie ma co ufać pomiarom z różnych aparatów USG.
Z tym ważeniem to też jest faktycznie zamieszanie na różnych usg, bo na połówkowych miał 410g a 9 dni później w szpitalu przy przyjęciu miał 665 g wiec tez by musiał bardzo szybko przybierać -
Summer - dobrze, że z serduszkiem nie jest źle zanim malutka się urodzi to wszystko się pewnie naprawi.
A Ania to super imię! Sama takie noszę :p i pewnie gdyby nie to to Luśka by się tak nazywała.
Lusesita - trzymaj się dzielnie w tym szpitalu! Najważniejsze byście były z małą zaopiekowane.
Admirałka - witaj na pokładzie wychodzi Ci TP jeszcze na listopad czy już na grudzień? -
Lusesita trzymaj się, ale ja wierzę, że potrzymają Cię kilka dni i wypuszczą. Tak robiono z dziewczynami z choleostazą nawet w 37 tyg jak ja byłam w szpitalu.
Trzymam kciuki oby wszystko poszło po Twojej myśli.
Summer bardzo się cieszę, że u malucha nic groźnego nie ma.