Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiecie co, u nas jak się poznaliśmy, to jakoś było 'ugadane' że będzie Ignaś i Laura.
Teraz jak staneliśmy przed tym wyborem, to nagle mętlik w głowie.
Fifo- fajnie się zdrabnie, krótkie, bo przy długim nazwisku dobrze chociaż imię mieć krótkie. Ale byliśmy i jesteśmy na tyle blisko z Filipem i jego rodzicami, że mam po prostu blokadę jakąś. Gdybyśmy dali Filip, to miałabym wrażenie że odgapiamy. A pilnowałam go 3 lata dzień w dzień i to sporo czasu na przyzwyczajenie się.
Ignaś- ja nie mam takiego problemu z imieniem jak np. moja mama. Ma bliską koleżankę która ma syna Ignasia. We wrześniu urodził mi się kuzyn Ignaś a jego mama pilnowała tego syna wymienionej wyżej koleżanki jak był mały 15l temu. Nie widujemy się (ja i M) z nimi tak jak z Filipami. Więc dla mnie rzadziej pomyślę o którymś Ignasiu od nich niż o Filipie podopiecznym jeśli będę wołać tak do swojego.
Maksymilian- M się upiera, ale dla mnie to za długie imie do napisania. Fajnie się zdrabnia, ale próbowałam wczoraj napisać z nazwiskiem i dla mnie to była wieczność.
Oskar- M też się tutaj upiera a mi to imię z niczym się innym nie kojarzy jak z psem koleżanki... no po prostu nie potrafię inaczej...
Adaś- wkręciło mi się chyba przez to, że zdrabnia się tak samo miękko jak Ignacy. W sensie z Ś na końcu. I tutaj to był jakiś impuls- tak jak Jardanka mówi- naszło mnie w aucie jak jechaliśmy do Szczecina teraz. I zaczęłam wczoraj mówić zamiast Klusek, to Adaś i patrzeć jak M za każdym razem reaguje A rano się obudził, coś się wygłupialiśmy i on sam powiedział, że "Adasiowi chyba się (coś tam) nie spodoba". Także moja perswazja chyba zaczyna przynosić efekty
Imion jest jeszcze kilka z tych 14, ale część wykreślona. Jedynie z tych co zostały, to te powyżej jakoś najbardziej siedzą.
PS. M wczoraj stwierdził, że jest strasznym pantoflarzem i zawsze jest tak jak ja chcę Zapytałam czy robię coś poza jego wiedzą to powiedział że nie. No to pytam czy sama podejmuję decyzje? Yyyymmm nie. Więc czemu się burzy skoro się zgadza na to co proponuję
Zobaczycie, Adaś to kwestia kilku dni coś czujęRucola, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Sammer i Lusesita trzymam &&&&
Jadranka Emilka to śliczne imię ♡♡♡
Ania skorzystam z twoich spostrzeżeń jesli w piatek na połówkowych okaże się że będzie chłopak u mnie.Jadranka lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Mi się skrót Fifo kojarzy z księgowoscią i wyceną zapasów, ale to chyba zawodowe zboczenie
Jestesmy juz we Wro, jeszcze 1,5 h do badania.. -
Z imionami to chyba tak jest, że musi wpaść i spasować, u nas miał być zawsze Nikodem albo Mikołaj, ale jakoś tylnich się dużo zrobiło wśród rodziny i znajomych, jak przyszło co do czego to jakoś nam już nie pasowały i tez były przeróżne debaty aż pewnego wieczoru leżeliśmy na kanapie i mówię, że to taki mały Franek ten nasz synio i M się spodobało i już został
Ja dziś miałam krzywą cukrową - wynik niby w normie 93 naczczo i 124 po 2h, ale co z tego jak ofc zjechałam znowu (na szczęście nie straciłam świadomości) i całe dwie godziny leżałam na kozetce, bo jak próbowałam wstać to sytuacja się powtórzyła czuje się jakby mi ktoś pol dnia z życiorysu wyciął, a wynik ok... sama nie wiem co o o tym myśleć -
Flowwer wrote:Tak w piatek i nie moge sie doczekać bo juz 5 tyg maleństwa nie widziałam. A ty kiedy wizytujesz ? Zastanawiam się nad usg 3d.
3d fajna sprawa... ja malucha podgladam od 8tc w 2d 3d 4d moj lekarz ma fizia zeby wszystko dokladnie sprawdzac i oglada malucha zawsze we wszystkich wymiarach... a na tym etapue jeszcze fajnie wszystko widac... ostatnio plec nam w 3d prezentowal haha...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Summer kciuki za badanie!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Lena, 93 na czczo to juz troszkę powyżej normy, ale lekarz musi ocenić calość wyników.
Powiedz mu o tym omdleniu po badaniu. -
Lusesita to dla Waszego dobra, mam nadzieję ze 3 dni i Cie puszczą, dłużej zazwyczaj nie trzymają
Moja wyniki chyba ok.. więc idę się nasmarować czyms bo jak chodziłam po sklepach to cały czas się drapałam..
ALT 22 U/l norma: 0-33
AST 22 U/l norma: 0-32
Fosfataza zasadowa 61 U/l norma: 35-105
Bilirubina całkowita 0,17 mg/dl norma: 0-0,9
Rucola lubi tę wiadomość
-
Lusesita, pomyśl w ten sposob, że będziesz pod stałą opieką i skonczy się zastanawianie czy na pewno wszystko jest ok. Zobaczysz, że czas do porodu szybciutko zleci.
Córcia jest już w miarę duża i na pewno zrozumie, że jest to potrzebne dla Twojego i maluszka dobra.
Pamietaj, ze masz tu nas, wiec pisz jak tylko będziesz miała czas i ochotęRucola, JustynaG lubią tę wiadomość