X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka! Wspaniałe wieści! Ola waży tylko 400g mniej od mojego Floraśka, a ten urodzony w terminie ;) wierze, że szybko się wygrzeje i będziecie się tulić :)

Reset jak sytuacja?

• reset Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Reset jak sytuacja?

Jest taki tlum na izbie, że do listopada bym czekała. Jadę do domu, mam tu o tej porze jakieś 7 minut autem,więc w razie czego zdążę :)
    A i tak jest lepiej niż jak wychodziłam z domu i zaczynałam zajęcia... Inna sprawa, że trudno się dziwić, że np. boli mnie krzyż jak ja dziś na linii auto- lekarz- odbiór wynikow- kręcenie się po domu zrobiłam ponad 6 tys kroków. A to na pewno nie wszystko,bo nie mam opaski, więc liczy tylko jak mam telefon ze sobą. Czasem w pracy chodzę mniej ;)
    Jadę do łóżka i będę odpoczywać, a jutro w ogóle z domu nie zamierzam wychodzić... Tylko herbata, serial i rozmowy z Julka :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff! No to dobrze... Rozkoszuj się tymi kopniakami, bo będziesz za nimi tęsknić ;)

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka gratulacje i usciski dla Was :*

Kaczorka lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • reset Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Uff! No to dobrze... Rozkoszuj się tymi kopniakami, bo będziesz za nimi tęsknić ;)

No właśnie to chyba sprawia, że nie czuję się gotowa na poród. Czysty egoizm, ale chyba właśnie to poczucie, że Juleczka jest teraz tylko moja i czasem M. jak przykłada głowę czy rękę.
    I do tego czas w małżeństwie jest teraz taki wyjątkowy... Wiem, że dziecko nam tego nie odbierze, ba- wiem po Młodej, że dzięki Julce dostaniemy coś niewyobrażalnego, że każdy dzień dopiero wtedy będzie pełny i piękny, ale magia dzieje się teraz każdego dnia.

P.S. Jednak jutro muszę wyjść z domu, wszak ściągam moją malinową hybrydę i skracam paznokcie już na gotowo przed porodem! Ale jako optymistka na hennę brwi zapisałam się na 28.10 :D

frezyjciada, sliweczka92 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka gratulacje!! Ola wzięła nas z zaskoczenia :) dobrze że dzień wcześniej, będzie mogła być wspólna impreza a i tak każda będzie miała dzień dla siebie :)

Reset ja trzy tygodnie przed porodem miałam rozwarcie 1cm i moja gin mówiła że takie rozwarcie na tym etapie, jezeli nie ma skurczy, to nie rozwarcie ;p
    A i dwie godziny przed tym jak Ninka pojawiła się na świecie nadal miałam ten 1cm ;)...

reset, Kaczorka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorko ogromne gratulacje dla Was <3 Niech się Oleńka zdrowo rozwija a dla Ciebie dużo sił witalnych!

Ps Nika jakoś gdzieś mi umknęło info o tym nerwiako-włókniaku (gdzie on jest umiejscowiony). Nie wiem czy to w jakiś sposób Cie pocieszy ale ja miałam niemałego (8x15 CM!) umiejscowionego w potylicy z nacieczeniem na kości czaszki. Operacja była ryzykowna i powikłana ale jestem, żyję i mam się dobrze a wznowy nie ma od 17 lat. Trzymam kciuki i jak byś chciała pogadać czy o coś zapytać to pisz na priv ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps.2 Reset ja też z Frankiem (urodzonym 43 tc) chodziłam z rozwarciem 2 cm od 36 tygodnia ale skubaniec wyjść nie chciał mimo to i trzeba było go indukować :]

reset lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ale szok ! Gratulacje ! :)

Reset ja miałam rozwarcie na 2 cm jakoś prawie 3 tyg.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ogromne gratulacje!!!! Wzięłaś nas z zaskoczenia ;)
    Summer zasugerowałam się trochę Pilik i faktycznie, wydaje mi się, ze nogi już są za słabo podpierane, nie wiem czy to dokładnie o to chodzi, ale takie odnoszę wrażenie.
    Reset ja w sprawie rozwarcia nie doradzę, ale super, ze jakieś masz. Serio, wiem co pisze ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z innej beczki:
    Wcięło suwaczki czy ja tylko ich nie widzę?:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 21:15

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ja też ich nie widzę.

Kaczorka, gratulacje! Moja Hania w terminie miała 2850, więc Oleńka niewiele mniej waży. ;) czekamy na zdjęcia i relacje!

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Dziewczyny a tak z innej beczki:
    Wcięło suwaczki czy ja tylko ich nie widzę?:p
    Wcięło, ja zmieniłam 😉

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, z tego, co widzę, to strona suwaczki nie działa...

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka gratulacje. Mam nadzieję że nie będzie żadnych problemów i szybko wrócicie do domu.
    Ciekawe jak starsza zareaguje.

A ja się boję jak jutro Oskar zareaguje na tatę po 4 miesiącach... Chyba nie zasnę z nerwów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:43

[age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nie przejmuj się. Może się bardziej do Ciebie kleić i czujnie obserwować na początku, ale jak się rozkręci na pewno będzie super! Kiedy jedziecie na wakacje?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2019, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu pierwsze chwile to może cały czas za tobą biegać i nie odstepowac Ci na krok, może też nie chcieć iść na ręce do eMka ale u nas zazwyczaj tak było przez 1-2 dni. Tylko raz zdarzyło się, że Kinga mając nieco ponad roczek płakała w pierwszej chwili.
    A druga wersja to taka, że się będzie cieszył i biegał tylko za emkiem. Daj znać jak Oskar zareagował

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 00:35

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wakacje...
    3 dni temu M mi oświadczył, że musi polecieć na kurs do Grecji. Miał być we wrześniu, więc myślałam że przepadło.
    Ale jednak nie. Niestety musi=musi, więc albo zostaję na tydzień sama (=wieczność i nie chcę) albo lecimy razem.
    Teraz kombinuję co robić i jak to wszystko posklejać. Głównie brak czarterów, przez co zostają jakieś dziwne połączenia nie do przyjęcia.
    Dubaj stoi pod znakiem zapytania ze względów finansowych. Nie damy rady się zmieścić w budżecie i lecieć i tu i tu.
    Jutro M będzie to zobaczę co proponuje biuro, może się uda wykorzystać jakieś mile żeby zapłacić za loty. Tyle nalatał się w życiu a do tej pory nie miał weny na ogarnięcie tematu. Teraz by się przydało...
    Zobaczymy co ustalimy.
    Tak czy siak sytuacja rozwojowa.

Z zaległości to do nas przyszły kalosze z Befado. Dziwnie jeden nie chce wejść na pięcie, ale wydają się super.

Mimo że się zapierałam, to kupiłam poncho Patulove. Nie ogarnęłam kurtek w foteliku. U nas auto to zwykle 10min drogi, więc liczę że poncho coś zmieni. Ale jak kupiłam to się zrobiło ciepło... Jeszcze nie testowane. Gdyby ktoś chciał coś wiedzieć, to może pytać.

A w temacie wózków, to zobaczyłam na żywo GB Qbit Plus All City Fashion Edition i mnie trafiło. Myślę żeby sprzedać Keek i kupić GB. Ale rozsądek mówi NIE.
    Jednak jeżeli któraś szuka jeszcze spacerówki, lekkiej, do auta itd. To GB jest fajną opcją.
    W przystępnej cenie pojawił się też Britax B Agile M. Mocno przypomina Joie. Jednak ma lepszy dostęp do kosza. I ogólnie może być sporą konkurencją dla Joie na rynku.
    W temacie fotelików, to BeSafe wprowadził na rynek swój pierwszy 360°. Tutaj duży plus, bo nie ma większego znaczenia kąt kanapy. Baza jest w powietrzu.
    Kolejna nowość to Recaro Salia i-Size jako drugi fotelik, również 360°. Niestety cena na ten moment nie znana. Wejdzie na rynek na początku 2020.
    Swandoo Marie 1 700zł 0-18kg.
    Nuna Prym 2000zł 180°
    Maxi Cosi Coral największe dziwactwo [?] jakie ostatnio widziałam. Ale ciekawe rozwiązanie z wyjmowanym wkładem, żeby nie nosić plastiku.
    Jest jeszcze kilka ciekawych rzeczy z nowości.
    Gdyby któraś chciała, to mogę zrobić jakieś streszczenie co nowego i ciekawego się ma pojawić po Targach Kind und Jugend. Nie tylko w fotelikach, chociaż to chyba temat najbardziej na czasie teraz na wątku.
    A ja się chętnie rozerwę na moim 'urlopie' od jutra...

[age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7c7e8f10dc00.jpg

Ola pozdrawia ;)
    Jak ją w końcu dostanę to postaram się o lepsze zdjęcie :p

Chyba jestem wyrodną matką, bo jeszcze jej nie widziałam na żywo (poza chwilą w trakcie CC). Ale tak mi się w głowie kręciło wieczorem, że wolałam nie ryzykować i zostawili ją na dzieciaczkach.

reset, Yoselyn82, Lunaris, Aga9090, Achia, Malgonia, frezyjciada, sliweczka92, Cabrera, JustynaG, KateHawke, Emiilka, emi2016, Anna Stesia, pilik, Madzik34, ibishka, Patrycja20, Bunia86 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- oby więcej takich wyrodnych matek jak Ty <3 A Oleńka śliczna - i chyba bardziej będzie do Ciebie podobna niż do M. ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

‹‹ 3494 3495 3496 3497 3498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ