Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:Aga no zmienia, tylko oni nie widzą powodu do dania tej opieki. Bo a-dziecko chodzi do przedszkola, a b-ma ojca, który jest rolnikiem, więc teoretycznie on może się nim zająć, kiedy ja będę z młodym w szpitalu.
http://www.urlopypracownicze.pl/artykul,84,17226,korzystanie-z-urlopu-wychowawczego-w-razie-uczeszczania.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 10:29
-
nick nieaktualnyFrez bezduszna biurokracja i zasady mam nadzieję że mimo wszystko uda się coś wykombinować!
Nika domyślam się, że rodzina przeżywa spory stres ..trzymam kciuki,żeby się okazało w przyszłości że to najłagodniejsza forma jaka może być...
Kaczorka- śliczna Olusia
Justya- a jakie objawy ma Ania? Oskarowi ostatnio wychodzi pokrzywka. Byłam u pediatry, podejrzane rzeczy zostały wyeliminowane,a ona wraca.ale czy np po ponad 9 mcach może mu wyjść np na nabiał który ja jem? Jesteśmy po badaniu krwi na najczęstsze alergeny pokarmowe ,a wizyta u alergologa 5.11- i to prywatnieKaczorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nika doskonale rozumiem Wasz strach ja miałam jeden guz- ale wystarczyło że był on w głowie... Mam nadzieję że nic złego się nie rozwinie ale wiadomo że o ile dziecko żyje normalnie to rodzice martwią się na zapas 24h
-
nick nieaktualnyWiadomo hajs by się przydał, tego nigdy dość, tym bardziej przy wykańczaniu domu, ale na chleb nam starczy, a to najważniejsze. Teraz to mi tylko zależy na tym, żeby ta operacja się w końcu odbyła, a Florek w nocy zaczął kasłać, dziś już ma gila... I od nowa impreza z inhalatorem swoją drogą to ja chyba muszę isc do laryngologa, bo obawiam się głuchoty od tego hałasu. Mój inhalator jest jak odrzutowiec, a robiąc po 4,5 inhalacji dziennie obu chłopcom idzie ogłuchnąć.
-
Nika a duzo ma tych plam siostrzenica? Moja córcia też ma jakieś 2 malutkie plamki na skórze (szyjka i z boku na pleckach) od urodzenia (nie są bardzo widoczne - takie lekkie przebarwienie) i teraz zaczęłam się stresować i coś wkręcać.
Współczuję naprawdę.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Frez- moim zdaniem priorytet wysłany przed 15 dojdzie na piątek, ale możesz też spróbować wysłać skan (forma dokumentowa- powinno przejść).
Ja chyba czegoś nie rozumiem jednak (a wybaczcie, ale właśnie dowiedziałam się godzinę temu o diagnozie nowotworu u teściowej i trochę czuję się jakbym dostała obuchem po głowie)- dlaczego nie możesz wziąć opieki nad chorym dzieckiem od czasu pobytu w szpitalu? Nawet za czas pobytu przysługuje Ci opieka, a łącznie masz jej w roku 60 dni na chore dziecko i 2 dni na zdrowe. Podstawy prawne to:
§6 rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 22 lipca 2005 r. w sprawie orzekania o czasowej niezdolności do pracy (Dz. U. Nr 145, poz. 1219)
§1 ust. 2 rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 22 lipca 2005 r. w sprawie orzekania o czasowej niezdolności do pracy (Dz. U. Nr 145, poz. 1219)
§5 rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 22 lipca 2005 r. w sprawie orzekania o czasowej niezdolności do pracy (Dz. U. Nr 145, poz. 1219), a także art. 42 ust. 1 ustawy z dnia 5 grudnia 1996 r. o zawodach lekarza i lekarza dentysty (tekst jedn.: Dz. U. z 2011 r., Nr 277, poz. 1634 z późn. zm.).
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Frez, jeszcze jedno - nie masz jakiegoś urlopu wypoczynkowego zaległego? Bo może wybrać urlop, wziąć opiekę nad Florkiem, a potem myśleć, co dalej i dopiero brać wychowawczy? Zawsze zyskasz nieco czasu...
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyReset w kadrach mi powiedzieli, że i tak jestem na urlopie, a wniosek o wychowawczy i tak i tak muszę złożyć. Nie wiem czy dojdzie do operacji, więc nie mogę ryzykować, że nie złoże wniosku, a nie będziemy w szpitalu i nie będę mieć tych dni na opiekę. W szpitalu ostatnio pytali, czy mam urlop i żeby go zostawić na czas operacji.
Współczuję sytuacji z teściową... Wiadomo już coś więcej, co to za nowotwór i co mówią lekarze, jaki plan działania? -
Frez, ja bym w szpitalu żądała opieki i tyle (możesz nie mieć urlopu). A wniosek o wychowawczy w takim razie może w jakimś mniejszym wymiarze na razie?
A co do kadr- teraz jesteś na urlopie rodzicielskim tak? Bo jeśli tak, to wtedy nabywasz prawo do wypoczynkowego i możesz go brać zaraz po zakończeniu rodzicielskiego, a dopiero potem wychowawczy...
A u teściowej wiem tyle, że 7.11 operacja i usunięcia guza wraz z jakimś marginesem, ale raczej oszczędzą pierś. Nic więcej nie wiem, zadzwoniła zapłakana ze szpitala.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
frezyjciada wrote:Ja jestem już teraz na wypoczynkowym.. który kończy mi się 14 listopada...
No i właśnie nie wiem na ile ten wychowawczy pisać... Pół roku, rok... Nie mam pojęcia...
Nie wiem, dlaczego każą Ci do piątku złożyć wniosek, skoro składa się najpóźniej na 21 dni przed powrotem do pracy? Poza tym na 15.11 i potem po weekendzie na 18.11 weź opiekę nad dzieckiem zdrowym.
Dwa- a gdybyś tak zaryzykowała i najwyżej zamiast wychowawczego wzięła urlop bezpłatny, który być może zastąpisz zwolnieniem na opiekę nad chorym dzieckiem? Takie zwolnienie chyba może też wypisać lekarz rodzinny/ pediatra itp.
nick nieaktualnyNie wiem Reset czemu tak, taką informację dostałam w kadrach. Już im wysłałam wniosek i moja przygoda się kończy, choć b.lubię tą pracę, to z obecnym składem nie mam gdzie, ani do kogo wracać.
No nic, teraz misja pt."doprowadzić Florka do zdrowia" i na tym trzeba się skupić. -
Frez, a dlaczego nie chcesz na Florka wychowawczego? To chyba najprostsze, wychowawczego masz aż 36 miesięcy do wykorzystania, możesz go też przerwać w każdej chwili jakby się udało z ciążą.
Reset i Nika bardzo mi przykro, ciężkie sytuacje
Kaczorka Ola jest piękna
Sto lat dla naszych dzieciaczków urodzinowych!
Lamka to mamy podobną sytuacja my też z lekarzem ustaliliśmy że przynajmniej do wiosny nie pójdzie do palcówki. I od kilku dni jestem na wychowawczym cała zestresowana ...Kaczorka lubi tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Nika a duzo ma tych plam siostrzenica? Moja córcia też ma jakieś 2 malutkie plamki na skórze (szyjka i z boku na pleckach) od urodzenia (nie są bardzo widoczne - takie lekkie przebarwienie) i teraz zaczęłam się stresować i coś wkręcać.
Współczuję naprawdę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 15:32