Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
StaraczkaNika wrote:Cały czas wychodzą nowe. Urodziła się z jedną i wszyscy myśleli że to takie tam znamię. Problem jest dopiero jak z czasem wychodzi więcej i jeśli do powiedzmy 6 roku życia jest ich co najmniej 5-6. Także jeśli u Was w ciagu prawie roku nie pojawiło się nic nowego, to możecie byc spokojni. Zwlaszcza że piszesz, że plamki sa malutkie. Ponoć 1 ma 5 osób ma jedną czy dwie takie plamki.
Tak, u nas są dwie od urodzenia i tez się nimi nie przejmowałam do tej pory -myślałam, ze to takie zwykłe przebarwienia skóry, nic poza tym. Ta z boku na tułowiu jest większa niż na szyjce - ma nieregularny kształt, łacznie może do 1 cm może mieć. Mam nadzieję, że nie będą się pojawiać żadne inne, bo zwariuję.
A Twojej siostrze życzę dużo siły i pozytywnych myśli mimo wszystko. Trzymam kciuki, żeby była to najłagodniejsza postac tej choroby. Ciągły strach o własne dziecko musi być dobijający, ale przecież nie można tak cały czas żyć.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dzień dobry dziękujemy za życzenia dla Nat 🙂
Przy okazji życzymy kolejnych wspaniałych lat pełnych miłości i słodkości dla Zuzi, Agatki i Dominisia ❤️
I już będąc w miarę na bieżąco gratulacje Izuś!!! Wspaniały i silny Okruszek! Niech zdrowo rośnie 🤗
No i na świeżo gratulacje Kaczorka! Olusia przeeeeeśliczna dziewczyna 😍😍😍 Ala będzie wniebowzięta ☺️
Buziaczki dla wszystkich Cioci i Smerfów/Smerfetek 😘😘😘summer86, sliweczka92, Lunaris, Kaczorka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:Justya- a jakie objawy ma Ania? Oskarowi ostatnio wychodzi pokrzywka. Byłam u pediatry, podejrzane rzeczy zostały wyeliminowane,a ona wraca.ale czy np po ponad 9 mcach może mu wyjść np na nabiał który ja jem? Jesteśmy po badaniu krwi na najczęstsze alergeny pokarmowe ,a wizyta u alergologa 5.11- i to prywatnie
Alergia może pojawić się w każdym momencie. Ania nie ma jakiejś bardzo silnej alergii. Pierwsze objawy pojawiły się gdy miała 4m-ce. Zaczęły pojawiać się zaczerwienione placki na ciele, sucha skóra, kupy ze śluzem. Pediatra stwierdziła, że to AZS. Przy czym ja od razu podkreślałam, że te zmiany skórne nie są swędzące bo młoda je ignoruje.
W wieku 7m-cy podałam jej odrobinę twarogu i wtedy nagle poczerwieniała jej cała buźka. Wtedy samodzielnie podjęłam decyzję o odstawieniu nabiału.
Wiem,że w teorii powinnam to skonsultować z lekarzem. Pediatra stwierdziła, że to nie alergia bmk tylko nietolerancja laktozy. Przy czym przejście na dietę bez nabiału sprawiło, że wszelkie problemy skończyły się. Zjedzenie sera bez laktozy spowodowało nawrót problemów skórnych. Dlatego też działam zgodnie z własną intuicją i robię to na własną odpowiedzialność.
Co jakiś czas sprawdzam czy alergia zniknęła... Niestety, wprowadzenie jogurtu czy mrożonek - powoduje nawrót.
Agulineczka ja mam takie znamię. Aneczka również. Póki nie pojawiają sie nowe - śpię spokojnie. Ale szczerze mówiąc nie wiedziałam, że może to być coś groźnego. -
Justyna ja też mam takie znamię koloru kawy z mlekiem na ramieniu, tylko szczerze nie wiem od kiedy. Myślałam kiedyś, że pewnego razu za mocno opaliłam sobie ramiona (bardzo spiekłam jako nastolatka, aż pojawiły się bąble i strupek), ale teraz sama już nie wiem czy nie miałam go wcześniej. Ulcia ma 2. Ja też w życiu bym nie podejrzewała, że takie coś może być groźne. Czasami żałuję, że jest coś takiego jak internet (nie mam absolutnie za złe Nika, że o czymś takim piszesz, nie zrozum mnie proszę w ten sposób), człowiek by spał spokojniej. Ja już sama kilka razy u siebie diagnozowałam najgorsze rzeczy przez to, że się naczytałam.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Kaczorka gratuluję także tutaj cudownej Oli
Z całego serca dziękujemy za pierwsze życzenia urodzinowe dla Agatki nie wiem, kiedy to zleciało. Niestety dla nas wczorajszy dzień był słodko-gorzki, bo zmarł tata mojego męża.Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Jeżowa- bardzo mi przykro!
Przypuszczam tylko, jak możecie się czuć... Ja wczoraj słyszałam rozmowę mojego M. ze swoją mamą i widziałam jak się rozkleił do telefonu (o łzach, które były potem to nawet nie wspominam, bo byłam bezsilna w pocieszaniu).
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Właśnie! Spóźnione życzenia dla Aluśki (To już 2 latka!) orazAgatki i Dominika (Roczek). Niech Wasze dzieciństwo będzie pełne szczęścia i radości.
Jeżowa Tak mi przykro
Reset A za mamę Twojego emka trzymam kciuki! Niech wygra walkę z tym paskudztwem!Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Jeżowa przykro mi bardzo trzymajcie się :*
Reset w leczeniu onkologicznym takie wsparcie bliskich to niezastąpiony skarb a ze strony medycznej na pewno zrobicie wszytsko żeby mama emka miała najlepsza możliwą opiekę - z doświadczeń mojej rodziny powiem tylko, że warto szukać, dociekać i konsultować u kilku lekarzy - trzymam kciuki za szczęśliwy finał -
nick nieaktualny
-
Jezowa wyrazy wspolczucia!
Ja tylko nieśmiało zamelduje że Wczoraj dowiedziałam się że najprawdopodobniej będę mieć druga córeczkę ♥️APrzybylska, Minnie89, sliweczka92, reset, Aga9090, KateHawke, Jeżowa, Lunaaa, frezyjciada, Yoselyn82, summer86, pilik, Lunaris, JustynaG, Lena21, Rucola, Emiilka, Kaczorka, Madzik34 lubią tę wiadomość
-
Jezowa wszystkiego najlepszego dla Agatki. Jednocześnie tulę mocno..wyrazy współczuciaMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️