Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Melevis gratulacje!
Basia jest przepiękna. Dużo zdrowia dla Ciebie!
Mi oj tak! U nas zawsze było peeeelno prezentów. Zawsze drobiazgi, ale wszystko zapakowane oddzielnie. Jedna osoba (zwykle ja albo brat) była aniołkiem, miała skrzydełka i rozdawała prezenty. Odparowywanie trwało koło dwóch godzin! Nigdy nikt nie dostawał dużych prezentów, a było wspaniale. I ja bym to chciała podtrzymać, dlatego od nas Ninka dostanie zasadniczo trzy ksiazeczki, każdą osobno zapakowaną.mi88 lubi tę wiadomość
-
Rucola mamy jedną z ulicy czereśniowej i jej nie lubię. Nie wiem jak reszta, ale ta część wywołuje u mnie jakiś niesmak... pomijając dziecko w wisiadle przodem do świata na każdej stronie, pozniej siostry zakonne niosące lampiony w kształcie pingwinów 🤦🏼♀️ Generalnie jakoś mnie totalnie nie przekonała, Nina też nie lubi jej jakoś szczególnie. Dużo bardziej lubi z książek tego typu książkę z Lidla o zagrodzie. Rok w lesie mnie bardziej przekonuje
Lusesita jestem ciekawa czy u Was też będzie taka miłość, nie wiem co ta kicia kocia ma w sobie 😂 chyba prostotę
Summer do roku Nina uwielbiała Pucia, dostała drugiego na urodziny, ale ten drugi w ogóle jej póki co nie podszedł, a pierwszy też jakoś poszedł w odstawkę. Za to te małe Pucie superRucola lubi tę wiadomość
-
Nika Sto lat dla Łucji!
zdrówka i radości
Melevis cudowny widokszybkiego powrotu do zdrowia dla Ciebie, morza mleczka a dla Basi wspaniałych doświadczeń po drugiej stronie brzuszka
U nas podobnie jak u Mi -pakuje jeden fajny prezent na który wiem że dziecko czeka (i Ciastek) a potem dopakowuje mniejsze pakuneczki z drobiazgami bo najlepsza zabawa jest jak Franek lata pod choinką i odszyfrowuje karteczki co dla kogo
-
Nika, buziaczki dla Łusi :*
Melevis, jesteś dzielną mamusią! A jak Twoje "starszaki" reagują na Basieńkę? -
nick nieaktualny
-
Pilik - my z książeczek bardzo lubimy serie "Krok po kroku". Niektóre są po prostu o codzienności - jedzeniu, ubieraniu, nauce części ciała, a kilka ma szablony do wyciągania, np. "Gdzie jest kurka" i tam są zwierzątka podwórkowe. Milan uwielbia, słucha, ogląda, a szablony są miłością największą
Melevis - gratulacje!
I oczywiście urodzinowe buziaki dla Stasia i Łucji! ;*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 09:30
Lunaris, pilik lubią tę wiadomość
-
Melevis gratuluję ! Bardzo się cieszę że wszystko się dobrze skończyło ! Dużo zdrówka.
Sto lat dla solenizantów i ich rodziców !
U nas z książeczek to Ania bardzo lubi serie książek z okienkami i kicie kocie. Aczkolwiek kicie kocie mimo że mamy z 15 pozycji ciągle chce czytać tylko " Kicia kocia poznaje strażaka "Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 09:39
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Melevis miałam się pytac 2 dni temu co u Ciebie, ale myślałam, że i tak pewnie nie odpiszesz.
GRATULACJE!!! śliczna Basieńka(imienniczka mojej mamy, cudownej kobiety). Dużo zdrówka dla Ciebie!!! Dawaj nam tu czasem znac jak sobie radzisz z trójką
Mnie i Lunę, może i Lunaris
szczególnie to interesuje
No i Frez
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 12:11
Lunaaa lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wszystkiego najlepszego dla solenizantow, dla Stasia, Łucji.
A Basienka cudowna😄
Samych radosnych i szczęśliwych chwil dla Maluchów niech rosną zdrowo 😄Lunaris lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Mój syn uwielbia książki do tej pory i mamy naprawdę całkiem pokaźną kolekcję. Ja sama uwielbiam kupować mu książeczki i na to nie szkoda mi pieniędzy.
Pucia mamy tylko jedną część, synek lubi, ale już z niej dawno wyrósł. Mnie jakoś szczególnie nie porwała, ogólnie jest ok. Tak samo jak seria Ulicy Czereśniowej. Nie ma u nas szału. Mamy za to bardzo dużą kolekcję książek o Franklinie (POLECAM - większość bardzo mądra) i mój synek do tej pory ją uwielbia, przypadła mu do gustu bardziej niż Kicia Kocia, którą też polecam, ale Kicia Kocia przez swoją prostotę dobra jest dla mniejszych dzieci, synek bardzo szybko dorósł do dłuższych książeczek. Podobnie jak u Verita nr 1 u nas jest : " Kicia kocia poznaje strażaka "Poza tym mamy prawie całą serię Tupcia Chrupcia, też polecam, ale i tak wolę Franklina.
Pozycji dla nieco starszego dziecka - takiego 3- 4 latka mogłabym jeszcze kilka powymieniać (ostatnio bardzo lubi m.in. "Dusia i Psinek Świnek", "O zajączku Filipie, który ze strachu dokonał wielkich czynów", "Detektyw Pozytywka", "Niesamowite historie 10 skarpetek"). Synek lubi też bardzo np "Szary Domek" - o poszukiwaniu prawdziwej przyjaźni, napisana i zilustrowana przez laureatki konkursu Piórko 2015. Nagroda Biedronki za książkę dla dzieci
Dla mniejszych dzieci polecam całą kolekcję Akademii Mądrego dziecka m.in. Pierwsze słowa - takie przesuwanki - u nas to hit i Ulcia zagląda do nich codziennie. Bodajże od 15 stycznia wejdzie nowa seria tych książeczek i na pewno będę na nie polować. Ze znanych, ponadczasowych bajeczek polecam książeczki - czas na bajkę (np Czerwony kapturek, Kot w butach itp) wersja dobra dla małych dzieci - bajeczki są dość krótkie. "Nie bój się Misiu" czy "Proszę mnie przytulić" , "Uśmiech dla żabki" są pięknie ilustrowane, troszkę dłuższe.
pilik lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziękuję za życzenia dla Stasia
za szybko nam minął ten rok.
Wspomnę tylko że czytając Wasze książkowe posty zrobiłam zakupy a EmpikuJuż jakiś czas przymierzałam się do Kici Koci a teraz akurat promocja 4-ta książka gratis (znaczy za 2 grosze) także dla każdego coś miłego pod choinką będzie
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Sto latek dla wszystkich dzisiejszych jubilatów
Co do książeczek, to u nas Pucio. Dwie pierwsze części super. Trzecia póki co nie bardzo się przyjęła.
No i bardzo Ali się podobały książeczki z wykrojnika - najbardziej seria wielkanocna
Mi - mam podobne wspomnienia z jednej wigiliitylko miałam chyba z 4 lata wtedy. Była cała rodzina i pod choinką cała masa małych prezencików
My w tym roku robimy prezenty tylko dzieciom. A w zasadzie bardziej Ali, bo Olka i tak nic nie czai i wszystko dostaje na bieżąco