X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna powodzenia!
    Ja wkrótce też powinnam zawitać @ więc będzie sikanie 😂 chociaż nadal bez większych nadziei.
    Ja zamówiłam 5 książeczek pod choinkę i właśnie się łamie czy zamowic zestaw kici koci z pluszakiem czy zestaw króliczka... takie dylematy 😂

Frez kurczę, a byłaś w ogóle w ostatnim czasie u gin sprawdzić co się dzieje?

Nina polubiła masy plastyczne i ku mojej uciesze ich nie zjada 😍 rozrzuca, no ale czym ona nie rzuca... w sobotę na próbę kupiłam jakąś ciastoline najtańszą z pepco, dzisiaj zrobiłam piankoline i jest szał

Lunaaa lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez też pomyślałam, że może podskoczysz do gina jeśli masz możliwość :(

Pilik ciastolina to jest życie 😜 ale przestrzegam Cię przed piaskiem kinetycznym, miałam w domu piaskownice, nie mówiąc o dywanach, kocach, łóżkach 🙈

Fajnie, że takie emocje się nam tu szykują !

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, tematy staraniowe zaczynają się na exach widzę :) Ja dziś byłam zbadać proga, żeby potwierdzić owu i pewnie tez niedługo wracamy do gry. Z prezentów udało się nam kupić Lego duplo na promocji, pojazdy i zamówiliśmy też kolejke z lidla. Dziadkowie dali kase, to musieliśmy coś wybrać :P planuję jeszcze kupić jakąs książkę, ale miotam się między Ulica czereśniową a Rok w lesie (najlepsze opinie ma). U nas sprawdzają się tego typu książki, bo mamy już 2 części autorstwa "Doro Gobel, Peter Knorr"

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, ciastolina to jest to :) synek uwielbia Play doh. Ma zestaw do hamburgerow, tortów i do makaronu. Może mu fryzjera dokupie. On ogólnie dużo lepi roznosci. Niestety przy Ulci muszę uważać bo już raz mieliśmy akcję, że włożyła kulkę do buzi i zaczęła się krztusic. To było jakieś 3 miesiące temu i do tej pory nie lubię jak synek się przy niej bawi.

Podobnie jak Luna przestrzegam przed piaskiem kinetycznym. Jest bardzo miły w dotyku, ja sama lubiłam się nim bawic ;), ale był wszędzie... Na dodatek mieliśmy niebieski.

Powodzenia dziewczyny w staraniach! Trzymam za wszystkie kciuki! Czas odświeżyć pierwsza stronę:)

Lunaaa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obdzwoniłam wszystkich Hunów w okolicy wartych uwagi, no i niestety. Moja gin na urlopie do nowego roku, ci którzy przyjmują to mają komplet i jeśli nie jestem przypadkiem konającym, to niestety nie ma miejsca. Przyjmują poza zapisem, ale tylko nagłe przypadki typu poronienie, niespodziewane krwawienia etc. A nie uśmiecha mi się iść do kogoś, kto nawet USG nie ma w gabinecie, bo taka wizyta nic mi nie da. Do tego zamknęli mi jedyny lab, gdzie mogłam odebrać wyniki przez internet i nie jeździć po nie prawie 40km w jedną stronę. Takie uroki życia na wypiździu. Niby Centrum, blisko Wa-wy, a zadupie jakich mało. Jest jeszcze lab w przychodni niedaleko, gdzie na wyniki czeka się min 3dni, ale zamknięty,bo pielęgniarka jedyną jaka tu pracowała, jest chora. Jakby tego było mało, to wczoraj zepsuł nam się samochód i nie wiadomo czy da się go do świąt ogarnąć 🤦 Florek od soboty gil lejący i milion kup odparzających pupsko 🍑😟 także tak to wygląda...

• Rucola Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez przykro mi, że u Was taka kumulacja niefajnych zdarzeń :( Ja na Twoim miejscu umówiłabym się po prostu do gina, na najbliższy możliwy wolny termin i zaczekała. Moze @ się ogarnie i przyjdzie... a z pozytywów jak tam przygotowania do przeprowadzki? odliczasz już dni?

pilik lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mojej gin będę dzwonić po nowym roku, bo termin oczekiwania na wizytę to dwa miesiące. Powaliło tych ludzi, jakby nie było innych ginekologów w mieście! Mamy stały kontakt, więc umówimy się między sobą jakoś. Ale teraz jej nie ma w Polsce wcale, więc dopiero jak wróci to będę dzwonić.
    Przeprowadzka tuż tuż i szczerze? cieszę się jak dziecko, ciągle mi się gęba śmieje, a z drugiej strony jestem taka zestresowana. Jak to będzie, jak sobie chłopcy poradzą, czy będą spać u siebie w pokoju, czy nie będą płakać, że chcą do swojego domku itd. Wczoraj kładliśmy tapetę, malowaliśmy ściany, zostało jeszcze trochę do pomalowania,we środę przychodzą zrobić kominek dziś kończą montować szafę w wiatrołapie i szafki w łazience. Czekamy, aż skończą ocieplanie na poddaszu- w sumie to zaczęli już szlifować, więc mam nadzieję, że skończą w dwa, trzy dni,no i potem sprzątanie, wieszanie oświetlenia, składanie mebli itd. Mam nadzieję, że w niedzielę już będę mogła przenieść wszystkie rzeczy!
    Nadal czekamy na kanapę, będę dziś dzwonić dowiedzieć się kiedy będzie, bo już mijają 4tygodnie w tym tygodniu. Wszystko stoi pod znakiem zapytania, bo wszystkie prace na styk😅 ale cieszę się, cieszę się ogromnie, spełniają się marzenia, krok po kroku, powolutku,ale jednak ☺️

Rucola, Cabrera, verita lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od kilku dni boli/kłuje/ciągnie mnie w prawej piersi. Nie czuję żadnego zgrubienia, więc to raczej nie zastój. Nie mam gorączki.
    Wiecie może co to może być? I jak sobie z tym poradzić?
    Spałam wcześniej na prawym boku i nie wiem czy nie przygniotłam sobie jej..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorku, a masz to miejsce ciepłe i lekko czerwone? Ja też nic nie wyczuwałam oprócz bólu, a jednak to był zastój. I po prostu to rozmasowywałam i robiłam zimne okłady dla ulgi. Na szczęście przeszło po kilku dniach.

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89 wrote:
    Kaczorku, a masz to miejsce ciepłe i lekko czerwone? Ja też nic nie wyczuwałam oprócz bólu, a jednak to był zastój. I po prostu to rozmasowywałam i robiłam zimne okłady dla ulgi. Na szczęście przeszło po kilku dniach.

No właśnie nie zauważyłam zaczerwienienia.. i jak dotykam, to później boli jeszcze bardziej.
    Dlatego nie mam pojęcia co to, bo nic mi nie pasuje ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Jutro moja pierwsza wizyta, bardzo się boję.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, cieszę sie razem z Tobą na ta przeprowadzkę, w końcu będziecie u siebie ☺️

Luna i pozostałe dziewczyny „wracające do gry” - powodzenia ✊✊

A ja chętnie oddam @, która do mnie juz z pełnym impetem zawitała :( my i tak musimy czekać se staraniami o rodzeństwo na zielone światło od gina ;)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki najmocniejsze za kolejną turę dzieciaczków! My niestety starania musimy trochę odsunąć w czasie, mimo że serce mi się rwie...

Admiralka kciuki za wizytę! Wierzę, że wszystko będzie dobrze <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, mocne kciuki za wizytę <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, ja również dołączam do kciuków za wizytę! :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Admirałka udanej wizyty! Daj znać co słychać jak już będziesz po.

Ja muszę powiedzieć szczerze że wymiękam! Staszek chce być non stop na rękach, jak jest śpiący i widzi że go odkładam do łóżeczk to dostaje histerii! Wczoraj spał pół godziny przez cały dzień... a jak już położyłam spać Frania to on wstał! Nie gorączkuje już na szczęście- jakby trzydniówka tylko bez wysypki... pewnie zęby? Niech już wychodzą bo wyląduje w wariatkowie!
    W ramach poprawy nastroju zrobiłąm wczoraj zakupy on line bo w Rosmanie 2+2 na higienę i pielęgnację dzieci(można wziąć tyle razy udział ile się ma zarejestrowanych dzieci na Rosnę) a jak dziś będę odbierać to jeszcze poszukam na półce Melisę i wykupię zapas!

Chciałam dodać tylko że u nas wszystko typu: piasek kinetyczny, ciastolina, masa solna, ultraplastelina to ukochane zabawki Franka (plus malowanie farbami). Wiadomo- nasypie się, nabrudzi ale od czego w domu odkurzacz? Zawsze rozkładam matę, jeśli wiem że będzie większe brudzenie to siadamy w kuchni lub przedpokoju (łatwiej sprzątnąć) a na gigantyczne brudy od razu szykuje wannę do zrobienia myjni po zabawie :D NAjtrudniej wywabić ultraplastelinę bo ona wsiąka- jak zostanie na dywanie to dopiero masakra z usunięciem.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris oł noł😁 ulubione zabawki Franka, które wymieniłas (poza ciastoliną) są u nas na liście zakazanych prezentów 🤭😂 o i jeszcze flet tam jest wpisany 😂
    A w ramach pocieszenia, powiem Ci,że to chyba jakiś skok u Stasia, bo u nas od kilku dni to samo 🤷‍♀️....no, ale przecież to zęby, nie? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 09:38

Lunaris lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co u nas też słabo ale głównie od 19 do rana, w sensie, że młody jak pospi pół godziny to jakoś cud i muszę znim nonstop leżeć aby spał... W sobotę zasnęłam z nim o 20 i co odlozylam go do łóżeczka to oczy jak 5 zł i płacz, wstałam o 5:30 do WC i nawet nie zdążyłam wrócić to już siedział na łóżku i płakał. Wczoraj to samo, a dzisiejsza noc to Masakra... Od jakiś 3 dni ma katar. Zasnął okolo 20 obudzil się o 21 i to z taką chrypa jakkby znów zapalenie krtani.. Co chwilę się budził, 3 razy inhalacje mu robiłam, wymiekam jak mi przyjdzie znów do szpitala iść.... Lekarza mamy na 12..

Admiralka kciuki!

Bosze plasteina, piasek kinetyczny , ciastolina, wszystko fajnie, a ile sprzatania😅
    Fozzie moje dziewczyny mają flet, ja odradzam chyba, że granie na nim całymi dniami Ci nie przeszkadza (Borys też się nauczył w niego dmuchać) 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia kupiła Floriaśkowi gwizdek... także no, gwizdka też nie polecam

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Babcia kupiła Floriaśkowi gwizdek... także no, gwizdka też nie polecam
    O to też nie polecam!

‹‹ 3564 3565 3566 3567 3568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ