X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Tak, ja nadal kp. Choć planuje odstawić, bo nie chciałabym karmić dwójki. Ale czuję, że to będzie ciężka przeprawa.

Udało nam się w oficjalnym trzecim cyklu starań więc bardzo szybko. Co prawda, tak naprawdę, to od porodu się nie zabezpieczaliśmy i było kilka sytuacji w okolicy tych dni, no ale tego nie liczę.

Mi bardzo szybko wrócił regularny okres, bo już gdy Tosia miała niecałe 3 miesiące.

No to faktycznie szyko, bo u mnie @ kilka dni przed roczkiem Małej. Ale póki co cykle takie jak przed ciążą na szczęście.

Trzymam za Was mocno kciuki!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka podziwiam Twoje podejście! I wierzę w Was mocno

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Spóźnione pozdrowienia od mojego roczniaka :D

Grudzień mija jak z bicza strzelił! Niby tyle się dzieje, a nie ma o czym pisać. No bo przecież nie o tym jak ubieram dziecko na eskimoska i myje okna albo latam po trómieście za prezentami z biednym dzieckiem w wózeczku.

Admirałka, bardzo się cieszę i nie wątpię że za tych 5 tygodni też nas ucieszysz dobrymi wieściami!

Ma ktoś pomysł jak oduczyć dziecko wrzucania czego popadnie za kanapę? Co wieczór odsuwamy ją od ściany i wyciągamy zagubione rzeczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 15:22

Yoselyn82, Aga9090, JustynaG, nowa na dzielni, Ania_1003, Kaczorka, sliweczka92, Lena21, Cabrera, pilik lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika niestety trzeba milion razy tłumaczyć i mówić nie wolno. U nas po 3 Mc walki młody przestał wchodzić na szafkę pod tv teraz wystarczy powiedzieć "nie wolno wchodzić" i nie wejdzie, tak samo z kablami, schodami, szufladami etc.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika a po co oduczać? :D dla mnie to 15 bez dziecka na rękach :D w wannie robi to samo. Wszystko robi : "BAM" :D jedyny tips- nie dosuwać kanapy :D
    Edit: i porzucić rzeczy które mogą sobie spokojnie leżakować za kanapą przez kilka dni ;)
    Cudny Łusiak <3

Admirałka życzę Wam zdrowego, cudownego dziecia a Twoje podejście jest dla mnie bardzo mądre choć przykro że podparte smutnym doświadczeniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 18:49

StaraczkaNika, pilik lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, miło widzie tu Łusię. A z jakim bananem na twarzy czytałam o jej umiejętnościach. No urodzona kierowniczka z niej ;)
    A z tym zrzucaniem nie pomogę... nasza ma manię zrzucania wszystkiego na ziemię. Wygląda to tak. Ania siada w krzesełku do karmienia. Je z nami posiłek po czym zaczyna wszystko zrzucać na podłogę (czyści swój blat :D). Teraz jak tylko wyłapię moment, że chce wyrzucić to podsuwam jej miseczkę i mówię "Aniu, to czego nie chcesz jeść wrzucamy do miseczki" no i w większości przypadków to działa.
    Gorzej jest z blatem w kuchni. Ma "swój" kawałek blatu. I moja porządna córka zawsze go wyczyści. No nic nie może tam stać, inaczej ląduje na podlodze. I na to pomysłu nie mam.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aloha! internet się zepsuł? nic przez cały dzień?
    przypominam że na święta przychodzą goście a nie Sanepid :D

Aga9090, summer86, Lunaaa, pilik, Cabrera lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia powitała dziś Alusie na świecie 😊

Aga9090, JustynaG, Rucola, summer86, Lunaris, Ania_1003, Lena21, Minnie89, Kaczorka, mi88, pilik, ibishka lubią tę wiadomość

• Madzik34 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia serdeczne gratulacje!!!piekne święta przed wami:)))))

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Wam podrzucę moją Olkę i jej "przyrost" na przestrzeni dwóch miesięcy ;)

a33905b45816.jpg

Cabrera, mi88, sliweczka92, summer86, Minnie89, JustynaG, pilik, Aga9090, Lunaaa, Lunaris, Yoselyn82, Rucola, Ania_1003, StaraczkaNika, ibishka, Flowwer, nowa na dzielni, Lena21 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, Olka z 25.10 i z 19.12 to dwie różne Olki. Słodkości! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 07:05

Kaczorka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • pilik Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ta mata to taka genialna pamiątka! Ja sobie obiecywałam wszystko zapisywać i dupa ze mnie, będę z filmików odtwarzać daty...

Małgonia gratulacje

Kaczorka nieźle Ci Oleńka koksuje! 💗

Lunaris goście czasami gorsi od sanepidu 😂
    Ja nie mam gości w tym roku ani nie robię świąt, jedynie mi żal, że ciastek nie mam kiedy upiec. Może jutro mi się uda sprzedać rodzicom Ninę to będzie dzień z ciastkami! A co ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Oleńka się zmienia 😍 przepiękna jest! Jak siostra 😊

Ja z kolei miałam ogrom pracy w kancelarii, a że pracuję wraz z Zuzą niekiedy to nie mam czasu na nic. Dziś mam skończoną pracę (chyba że wyjdzie coś nagłego), wreszcie zabierzemy się z małymi za szykowanie świąt.
    Wczoraj byłam też na przedstawieniu w przedszkolu, bardzo się wzruszyłam widząc moją piękną, mądrą córkę, która tańczy, śpiewa, gra na instrumentach i składa życzenia po angielsku ;)

Kaczorka, summer86 lubią tę wiadomość

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj koksuje Olka, koksuje..
    2 miesiące temu rozmiar 50 na niej wisiał a teraz do 62 dobijamy :p

Pilik - też miałam ambitne plany wszystko zapisywać a w rzeczywistości jakoś nie wychodzi ;) a im dalej, tym gorzej.. :p

U nas święta w tym roku na spokojnie. O ile da się spokojnie przy takiej dwójce jaką mam w domu..
    Ale nigdzie się nie wybieramy, więc jest szansa, że nikt nam tym razem nie sprzeda "rota" i nie spędzimy świąt w pieluchach i ze Smectą.. ;)

pilik lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też spokojnie -krótka wizyta w Wigilię u mojej Babci bo ona już nie opuszcza domu. Franek jedzie do Taty a my zostajemy we trójkę i szczerze to mam nadzieję na to że Stasio zrobi rodzicom prezent i pójdzie spać o 18 a my będziemy mieli WRESZCIE! Wieczór dla siebie :) mamy śledzia i karpia bo oboje kochamy rybę, trochę ciasta (kupiłam co się będę szczypać na 2 osoby- po kawałku wszystkiego). W planie tona słodyczy i "Irlandczyk" na kanapie. A jak w Boże Narodzenie wróci Franio to bedziemy buszować pod choinką :D

Ola pięknie rośnie- dzięki wspaniałej maminej piersi :) szczerze i nie złośliwie zazdroszczę laktacji :) aż mam ochotę poprawić przy trzecim dziecku :P ciągle mi się wydaje że : "następnym razem będzie lepiej" :D chyba musiałabym z 10 urodzić :D

Kaczorko a jak Ala? siostrują się ładnie czy trochę zazdrości jest?
    Wiecie że mojego Franka dopadło dopiero teraz po roku? Nie wiem czemu ale mi smutno że przeżywa i trochę go tępi.

Kaczorka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!
    Kaczorka, Twoja Olcia rosnie jak na drożdżach! Aż miło patrzeć na te pucusie śliczne!
    Admiralka gratulacje, niech maluszek zdrowo rosnie!
    Z newsów napisze tylko, ze Młody dostał się do żłobka publicznego, startujemy w styczniu i własnie się zbieram obgadać szczegóły przyjęcie (w tym dietę i wielopielo :P) wiec proszę o kciuki :)

Kaczorka, Ania_1003, summer86, agulineczka, Lunaris, JustynaG, Cabrera, pilik, Flowwer lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - z tygodnia na tydzień jest lepiej :) Ala chyba przyzwyczaiła się już do obecności siostry.
    Trochę pomogło to, że dziadek miał sporo wolnego i poświęcał jej dużo uwagi, gdy ja zajmowałam się Olką. A teraz mąż ma wolne.
    No i staram się każdą chwilę, gdy młoda nie śpi, poświęcać Aluśce. Niestety wiąże się to z tym, że totalnie nie mam czasu dla siebie.

Lunaris lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka znam to :) jak Stasio łaskawie zaśnie a ja marzę żeby usiąść na chwilę i wyciągnąć nogi to słyszę : "mamo pobawisz się ze mną?" no i co mam powiedzieć? dlatego teraz moja ekonomiczna wersja i nowa JA chodzi spać ok 21 i jest odchudzona do stanu sprzed 1 ciąży :D
    Mam nadzieję że i Franio niebawem odkryje że posiadanie małego brata ma plusy i nie służy on tylko do zabierania mamy, rozwalania zabawek i ciągnięcia za włosy.

Rucola super! Kciuki i daj znać co Panie na Twoje propozycje.
    Ja jestem chyba złą matką ale pomyślałam że za rok jak Stasio skończy 2 lata to oddam go na trochę do żłobka- 4godz dziennie żeby miał kontakt z dziećmi zamiast siedzieć trzeci rok w domu. Nie muszę tego robić bo bedę w domu między zmianami i mama obiecała pomóc ale myślę że tak będzie lepiej dla niego. CZas zweryfikuje.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ja jestem zdania, że żaden dorosły nie zastąpi dziecku kontaktu z rówieśnikami. Mimo chorób sądzę, że przedszkole/żłobek są dla dzieci dobre, widzę to u mnie w domu, każdego dnia młoda zaskakuje mnie nowymi umiejętnościami, ma ogromną wiedzę, a samemu ciężko wszystkiego dziecka nauczyć. Zauważam u siebie to samo o czym pisała Jeżowa, jak wracam z pracy to spędzam z dziećmi produktywnie czas, jesteśmy sobą stęsknione. Wiadomo, że lubię też być z nimi w domu, tak jak dzisiaj :) miałam myśli, że skoro byłam na urlopie dziekańskim to nie powinnam posyłać dziecka do przedszkola, ale niczego nie żałuję

Ps sama bym się zdecydowała na żłobek, gdyby nie choroba Zuzi. Z jednej strony panie są przeszkolone z pierwszej pomocy, ale Zuza jest bardzo delikatna, szybko się denerwuje i nie mogę jej fundować takiego stresu. Ja jestem z nią 1:1 i czuwam bezustannie. Jeśli będzie to kosztem mojej aplikacji to trudno, ona i jej bezpieczeństwo są najważniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 15:35

age.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem za tym, żeby dziecko miało kontakt z innymi. Sama posłałam synka do żłobka jak miał rok i 7 miesięcy, mimo, ze nie wróciłam w tym czasie do pracy. Kilka godzin kontaktu z rówieśnikami, zabawa, nauka, jak dla mnie same plusy, a i dla mnie chwila, by zjeść spokojnie śniadanie czy zrobić w domu obiad/posprzątać czy po prostu napić się ciepłej kawy. I naprawdę człowiek zdąży się stęsknić. Mój synek nawet wcale tak duzo nie chorował.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 3566 3567 3568 3569 3570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ